Miksi ihmeessä rekisteröityisin Suomi24:ään?

Takana alkaa olla kiireinen viikko Suomi24 Keskustelujen kehityksen parissa: olemme suunnitelleet, missä järjestyksessä uusia ominaisuuksia tuodaan sivustolle, millä aikataululla ja miten voisimme ottaa uudet säännöt ja rekisteröitymisen käyttöön ja mitä uusia, keskustelusisällön laatua parantavia asioita voisimme teille tarjota.

Pakollista rekisteröitymistä on kommentoitu runsaasti – kiitos siitä! Aihe herättää tunteita, mutta moni ymmärtää, että rekisteröitymisen tavoite on keskusteluilmapiirin parantaminen. Rekisteröitymistä yksinkertaistetaan ja helpotetaan, ja se tuo mukanaan etuja palvelun käyttäjälle. Pankkitunnuksia emme ota käyttöön, vaikka sitäkin on täällä ehdotettu, vaan rekisteröityminen toteutetaan muilla tavoin.

Rekisteröitymispakko ei tarkoita sitä, että rekisteröidyllä nimimerkillä pitäisi kirjoittaa kaikilla palstoilla. Anonyymiyden taso voi vaihdella, samoin eri ryhmien tai aihealueiden säännöt. Tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Suomi24:ssä on suljettuja ja avoimia ryhmiä, vapaita ja rekisteröitymistä edellyttäviä alueita. Tavoite on, että myös tulevaisuudessa kirjoittaja voi olla asiantuntija esimerkiksi autoilussa, mutta kysyä anonyyminä vaikkapa parisuhdehuolista.

”Multinikkiräyhääjät” ovat herättäneet myös paljon keskustelua. Tulevaisuudessa useita nimimerkkejä ei suosita, vaan rekisteröityneellä on yksi nimimerkki ja mahdollisuus anonyymiin, mutta rekisteröityneeksi varmistettuun kirjoitteluun. Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi merkinnällä ”Anonyymi” ja rekisteröitymisen osoittavalla merkillä. Kaikkea tätä kokeilemme kanssanne syksyn mittaan: ennen yhdenkään uuden ominaisuuden tuomista palveluun kokeilemme, miten se keskusteluun vaikuttaa ja millaisia ajatuksia se teissä herättää - ja teemme muutoksia sen mukaan, millaista palautetta teiltä saamme.

Jotta rekisteröitymisessä olisi käyttäjien kannalta jotain järkeä, tarjoamme rekisteröityneille käyttäjille välineitä, joilla palvelusta tulee käytettävämpi ja joilla keskustelun laatuun voi vaikuttaa. Parannamme tulevina kuukausina mahdollisuutta äänestää kommentteja: eniten ääniä saaneet kommentit voisivat saada enemmän näkyvyyttä ja miinusääniä saaneet painuvat tai piilotetaan. Rekisteröitynyt käyttäjä voisi tulevaisuudessa myös seurata haluamiaan aiheita tai ketjuja ja saada ilmoituksen omiin aloituksiinsa tai kommentteihinsa tulleista vastauksista tai äänistä.

Olette nostaneet esiin myös moderoinnin ongelmia. On totta, että Suomi24 Keskusteluihin tulee niin valtavasti kommentteja joka päivä, että virheitä välillä tapahtuu – niin tekoälylle kuin ammattilaisille. Siksi haluamme lisätä käyttäjien valtaa keskustelujen siistimisessä esimerkiksi juuri äänestämällä, tai tukea hyvän sisällön tuottamista kohdentamalla moderointia ongelmallisille alueille. Te käyttäjät teette Suomi24:stä sellaisen keskustelualustan kuin se on – hyvässä ja pahassa.

Yksi rekisteröitymisen tavoite on parantaa käyttäjien turvallisuutta. Monien kokemusten mukaan rekisteröityminen vähentää laitonta ja keskustelun sabotointiin tähtäävää kirjoittelua. On myös helpompi luottaa keskustelukumppaniin, kun tietää, että hän on rekisteröitynyt käyttäjä, ei puskista huutelija. Tietosuojalainsäädäntö määrittelee tarkasti henkilötietojen käsittelyä, ja avaamme tulevissa kirjoituksissa enemmän sitä, mitä tämä meillä tarkoittaa.

Mikä sinua mietityttää Suomi24 Keskustelujen turvallisuudessa? Mitä mahdollisuus anonyymiyteen merkitsee sinulle? Millaiset ominaisuudet saisivat sinut rekisteröitymään Suomi24-käyttäjäksi? Kerro meille! Ensi viikolla avaamme enemmän anonyymin keskustelun arvoa ja Suomi24 Keskustelujen roolia sosiaalisen median kentässä. Mukavaa viikonloppua!

83

1615

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tämäpä kiva uudistus. Samalla voisitte harkita tuon kirjautumisen muistamisen korjaamista, ettei tarvitsisi ihan vartin välein käydä kirjautumassa uudestaan...

   • P-A

    Ilmaisit toiveeni! Ennen en rekisteröidy, enkä kommentoi!


   • HöperöäImo

    ns. normaaleilla palstoilla kirjautuu pois automaattisesti kun on riittävän pitkään passiivinen.
    täällä kirjautuu ulos vaikka olisi kuinka aktiivinen, kun aikaa on kulunut riittävästi.
    Aika höperöä imo.


  • niromies

   Jos esim. Kovin suosittu yleistä liikenteestä palsta jaettaisiin kahdeksi, eli nykyinen jäisi ennalleen mutta rinnalle tulisi toinen samanlainen jota pääsisi lukemaan ja käyttämään vain sellaiset luotettavalla tavalla rekisteröityneet käyttäjät.

   Tämä palsta voisi olla meille jotka olemme oikeasti sanojemme takana. Ei tarvitsisi tuhlata aikaa ja energiaa niiden viesteille jotka ei pysty sanomansa takana seisomaan.

   Yleisesti toivoisin yleisellekin puolelle käytäntöä että ketään yksilöitävissä olevaa henkilöä ei voisi anonyyminä ainakaan negatiivisesti arvostella.
   Tarkoitan että esim. minä en voisi nimimerkillä kirjoittaa esim. että auton rekisterinumerolla ABC-123 on urpo tai että Porvoon Ö- marketin punatukkainen kassa on kelvoton äiti.
   Tämäntapaista on ollut luettavissa. Mielestäni anonyymi ei saa arvostella tunnistettavissa olevaa yksilöä.

  • Hyviä kommentteja ja huomioita, kiitos! Teemme ilman muuta kaikkemme, että Suomi24 toimisi luotettavasti ja niin, että käyttäminen olisi mahdollisimman helppoa. Palvelu on ollut pystyssä jo pitkään, ja siitä on tullut sisällöltään ja teknisiltä ominaisuuksiltaan laaja, mikä on tuonut mukanaan myös ongelmia käyttöön. Tähän kaikkeen olemme jo tarttuneet, ja parannuksia on luvassa ihan lähitulevaisuudessa.

   • kotioloissavain

    Esittelysivullanne voisitte jo poistaa kaikki rivot kielenkäytöt, niin varsinkin se nuorempi, ja kehittymättömämpi porukka saatais karsittua pois heti esittelyssä. Menkööt muille sivuille pornonsa seurassa. Osaammehan mekin kiroilla, mutta säästämme sen kotioloihin. LOL.


   • Harmi-vain

    Moi vain kaikille nuoret kiroilee täällä kirjottaen :( :( en tykkää että täällä kirjoillaan ja haukutaan :( :( ja käytetään toisten nimi merkkiä hyväksi :( ja furru kirjoitus loppuu täällä suomi24 kun ärsyttää tuomonen.


   • Kaupunki palstat rekisteröity piiriin koska silloin tarvittaessa teillä olisi työkalu ettei peräätöntä tietoa voi levittää. Ajatellaan esim kaupunki palstalla joku sanoo näin että matti meikäläinen ostaa viinaa aamuisin niin sen maine menee. Muutenki kurjaa lukea kuinka ihmiset haukkuvat toisiaan. Itse ainakin siihen kyllästynyt täysin.

    Jos on sisua haukkua niin haukkukoon niin että nimimerkistä tietää kuka haukkuu


  • P-A

   Mitkä tulevat olemaan sallitut kielet Suomi24:ssä?
   Nykyisten sääntöjen mukaan ne ovat :suomi, ruotsi.
   Ihmetyttää, kun tietääkseni Suomella on myös pitkä Itä-raja!
   Länsi-rajan pakkoruotsilla ei ole enää paljoa merkitystä.
   ENGLANTI on syrjäyttänyt ruotsin yleisesti käytettynä.
   Onko tarkoitus karsia pois maahanmuuttajat, joille eng. on pääkieli?
   Saksasta en nyt mainitse mitään - tällä kerralla...

  • P-A

   Kas, kummaa, kun tätä teidän "kehitystiimin" uudet säännöt löytyvät vain
   täältä Jehovan todistajien foorumilta!
   Ollanko täällä päällimmäisinä pahoissa, jotka on pistettävä ruotuun?
   Olen hakenut muista aihealueista - löytämättä hiiskaustakaan ;-D

   • pajupensaissa

    Mistä päättelet täällä olevan J-todistajia, kirjakielen käytön takiako ? Muutamat meistä ovat kiinnostuneita säästämään suomenkielen sellaisena kuin sitä ennen
    opetettiin kouluissa. Ennen homojen ja lesbojen ulostuloa kaapeistaan, sekä saman sukupuolen vihkimisiä. Huomaat siis kuinka "takapajuisia me olemme" ???


  • Onko liian hyvää ollakseen totta?

  • Vakikäyttäjä

   Mukavaa, että toimintaa uudistetaan :)

   Tosi hyvä, ettei tuota pankkitunnus-juttua oteta käyttöön :)

   Samaa mieltä tuosta muiden kanssa, että pysyisi kirjautuneena kauemmin. Harmittaa ku pitkän tekstin kirjottanu, niin onkin jo kirjattu ulos. Kännyllä varsinkin tää ongelma.

  • hmmmhmhmhh

   Mitäs ne suljetut alueet ovat? Voiko niitä edes lukea rekisteröitymättä? Voisitteko kertoa jotain aihealueita, mistä niitä löytyisi?

   • Toistaiseksi suljettuja alueita ei ole, mutta tämä on yksi harkinnassa oleva vaihtoehto.


  • KTuomari

   Rekisteröityminen takaa viranomisille yksilön seurannan, jos he niin haluavat tehdä. Poliittesti eriävät mielipiteet voidaan säästää siten tulevaisuutta varten,
   jos vaikka olisi aihetta yksilön syytöksiin valtionvastaisista kirjoituksistaan. Se on
   kaikki tulevaa terrorismia kansaa kohtaan. Sen näkee jo "sokeakin kepillään".
   Pane vain nimeni muistioosi, en välitä siitä "rotan perseen verran".

  • Tällaistaprkleensotkua

   Uskooko joku vielä meidän aikanamme, jotakin rehellisyyttä olevan missään. Kaikessa on jokin juoni takana. Tietokoneiden käyttäjiä seurataan, ja älypuhelimia
   kuunnellaan, ne asiat ovat juuri nyt tulleet esille USAn päähallituksen tietoon, vaikka ei siitäkään mitään hyötyä näy olevan. Google-tapaiset firmat ovat liian
   rahakkaita, jotta heitä vastaan voitaisiin tapella, ja niillä firmoilla on liian paljon
   päävaltion, sekä osavaltioiden politikkojen osakkaita mukana. Me olemme jo
   menettäneet kaiken. Ainoa mitä meillä on vielä jäljellä, on henkiriepumme, kunnes he vaativat senkin meiltä ?

  • niromies

   Siksi olisi hyvä säilyttää heitä varten vanhat systeemit jotka nauttii sen tasoisesta kanssakäymisestä kuin vain rekisteröimättömien palstoilla on, ja myös heitä varten jotka pelkäävät olla omalla nimellään omaa mieltään ja epäilevät kaikkea kuin ennenvanhaan Itäsaksassa.

   Vanhaa ei siis kannata poistaa, mutta antakaa meille kirjautumiseen halukkaille mahdollisuus omaan rinnakkaispalstaan johon ei pääse lukemaan eikä kommentoimaan ilman luotettavaa rekisteröitymistä.

   Sinne vanhaan jää ne nimimerkin takaa huutelut, joita en jää kaipaamaan. Tiedän että rekisteröityvien palstalla keskustelua on paljon vähemmän, mutta ainakaan minulle määrä ei korvaa laatua, joka aivan varmasti on parempi siellä missä jokainen on sanojensa takana.

   • geoijr

    Tämä on ihan viisas idea. Vaihtoehdot ovat hyvästä. Pakottaminen samaan muottiin huonosta.

    Rekisteröityneille voitaisiin antaa esimerkiksi palsta, jota muut voisivat korkeintaan lukea, mutta ei kommentoida. Erikseen olisi vapaa alue, kuten nyt.

    Näin säästettäisiin vapaa ilmaisu, mikä tekee Suomi24:sta menestyksekkään, mutta samalla annettaisiin tietyille henkilöille rauhaisampi ja helpommin moderoitava alue keskustella.


  • awserdtfyguhj

   [quote]Rekisteröitynyt käyttäjä voisi tulevaisuudessa myös seurata haluamiaan aiheita tai ketjuja[/quote]
   Tarkoittaako tämä, että rekisteröitynyt saisi itselleen pikalinkit suosikkialueilleen? Tällä hetkellä nopein tapa surffata alueille, on selaimen osoitekenttä...pikalinkit olisivat ihan kiva.

  • jalaa1x

   Ikivanhoihin ketjuihin vastaaminen pitäisi tehdä mahdottomaksi, eli ketjut vain lukutilaan. Ikivanhoina itse ainain näen 2 vuotta ja sitä vanhemmat ketjut. Jotkut valopäät keksivät nostaa 5-10 vuotta vanhoja ketjuja palstojen kärkeen. Ei mitään järkeä. Mikäli ketjuja ei haluta laittaa lukutilaan, niin sitten vaikka täysi poisto.

   • 54erf6tgy7huji

    Jossain tapauksissa hyvin vanhojen ketjujen nosto on toimiva asia. Kuitenkin ongelma ovat nämä, jotka väärinkäyttävät mahdollisuutta siihen. Ehkä hyvin vanhojen ketjujen nostot voisi sallia vain rekisteröityneille, ja tietenkin väärin toimivat saavat sitten saktioita.


   • jalaa1x

    Sitä ei pidä sallia edes rekisteröityneille. Todella harvoin joku asia on ajankohtainen esim. 5 vuoden päästä. 4 vuotta voisi olla raja, ja sitä vanhemmat ketjut lukkoon. Vastaavanlaisia menetelmiä käytetään muutamilla muillakin foorumeilla, eikä siellä kukaan itke asian takia.


   • niinsekasvaa
    jalaa1x kirjoitti:

    Sitä ei pidä sallia edes rekisteröityneille. Todella harvoin joku asia on ajankohtainen esim. 5 vuoden päästä. 4 vuotta voisi olla raja, ja sitä vanhemmat ketjut lukkoon. Vastaavanlaisia menetelmiä käytetään muutamilla muillakin foorumeilla, eikä siellä kukaan itke asian takia.

    Kaksi päivää sitten olit kahden vuoden kannalla. Tänään jo neljän vuoden eli ensi lauantaina saat jo 10 vuotta täyteen. Onneksi olkoon vaan!

    jalaa1x
    28.9.2018 22:25
    Yli 2 vuotta vanhat ketjut ainoastaan vain lukutilaan ...


   • Jos juttu on hyvä miksi sitä ei voisi nostaa esiin.


   • Keksiuutta
    jormalaiset kirjoitti:

    Jos juttu on hyvä miksi sitä ei voisi nostaa esiin.

    Jos sinä oot kertonu vitsin sata vuotta sitten, niin ei se enää naurata.


   • Keksiuutta kirjoitti:

    Jos sinä oot kertonu vitsin sata vuotta sitten, niin ei se enää naurata.

    Ehkei sinua mutta muita voi?


   • Huhnikki
    jalaa1x kirjoitti:

    Sitä ei pidä sallia edes rekisteröityneille. Todella harvoin joku asia on ajankohtainen esim. 5 vuoden päästä. 4 vuotta voisi olla raja, ja sitä vanhemmat ketjut lukkoon. Vastaavanlaisia menetelmiä käytetään muutamilla muillakin foorumeilla, eikä siellä kukaan itke asian takia.

    jalaa1 x:lle

    Kirjoitit siitä miten asiat vanhenevat. Totuus ei pala tulessakaan,joten hyvien vanhojen asioiden toisto on paikallaan, ainakin joskus.
    Jos viesti on sisällöltään ansiokas ja ja myös kieliasultaan, se voidaan ottaa esiin hyvänä esimerkkinä myöhemminkin. Toki katkeruus kaikkea hyvääkohtaan on palstalla suuri ja säilyvä.


  • swedrtfygvuh

   Tuo tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten hyvin toimii, että osa palstoista rekisteröidyille, osa ei. Osalla palstoista todellakin on sen verran villi meno, että hyvä hieman rajoittaakin. Asioilla/käyttäjillä kuitenkin on tapa valua vähän sinne sun tänne. Tarvitsee aktiivista moderointia sitten vapailla palstoilla, että rajoitetuilta alueilta ei aleta valumaan vapaille.

   Itse en niin pidä noista äänestysjutuista, koska usein niihin keksitään jotain exploitteja, vähentäen niiden hyötyä. Toivottavasti saatte toimimaan. Ja vaikka teknisesti olisikin toimiva, niin ei kuitenkaan takaa, että käytännössä käyttäjät toimisivat, kuten oli tarkoitettu. Varmaan tietyillä palstoilla tulee "ryhmittymävääntöjä".

  • molempiinsuuntiin

   Jos keskustelijoiden on rekisteröidyttävä, on myös modejen ja ylläpitäjien näyttäydyttävä ja kerrottava keitä he ovat.

   Ihmisten on saatava tietää keiden käsissä heidän tietonsa ovat.

   • piiloleikkiä

    Siinä pointti, mutta luulenpa että asemointi on sama, kuin vakuutusyhtiöiden lääkäreillä?


  • Kunhan keskustelu pysyy vilkkaana ja rönsyilee niin hyvä.
   Ehkä eniten pelkään keskustelun kuivumista.

   • Ei välttämättä kuivu. Itseä kyllästyttää kun ihmiset eivät uskalla sanoa nimimerkillä asioita. Esim julkkiksia haukutaan todella pahasti.


  • ok.käytätte.evästeitä

   Aiotteko myös korjata palstan teknisesti? Toukokuun lopusta lähtien tiedote evästeistä on pompannut ruudulle jokaisella sivulla, vaikka siihen olisi klikannut ok ihan joka kerran. Tähän ei ole reagoitu muuten kuin valehdeltu, että asia on viety tekniseen tukeen ratkaistavaksi mutta kesälomien takia korjaus kestää (oikeasti kukaan ei ole tehnyt mitään).

   • On totta, että evästeinformaatiossa oli ongelmia keväällä. Nämä on kuitenkin ratkaistu. Toistuvat ongelmat saattavat johtua esimerkiksi vanhasta selainversiosta, ja tällaisessa tapauksessa kannattaa ilman muuta olla yhteydessä Suomi24-ylläpitoon sähköpostitse tai puhelimitse: https://www.suomi24.fi/palaute


   • Tyhmäkukäki
    Suomi24-kehitystiimi kirjoitti:

    On totta, että evästeinformaatiossa oli ongelmia keväällä. Nämä on kuitenkin ratkaistu. Toistuvat ongelmat saattavat johtua esimerkiksi vanhasta selainversiosta, ja tällaisessa tapauksessa kannattaa ilman muuta olla yhteydessä Suomi24-ylläpitoon sähköpostitse tai puhelimitse: https://www.suomi24.fi/palaute

    Mitä tarkoittaa vanha selainversio? Googlen Suomi24 ja evästeet pomppii joka sivulle.


   • Tyhmäkukäki kirjoitti:

    Mitä tarkoittaa vanha selainversio? Googlen Suomi24 ja evästeet pomppii joka sivulle.

    Ole yhteydessä ylläpitoon, niin asiaa voidaan selvittää tarkemmin:)


   • ok.käytätte.evästeitä
    Suomi24-kehitystiimi kirjoitti:

    On totta, että evästeinformaatiossa oli ongelmia keväällä. Nämä on kuitenkin ratkaistu. Toistuvat ongelmat saattavat johtua esimerkiksi vanhasta selainversiosta, ja tällaisessa tapauksessa kannattaa ilman muuta olla yhteydessä Suomi24-ylläpitoon sähköpostitse tai puhelimitse: https://www.suomi24.fi/palaute

    Älkää viitsikö valehdella, että ongelmat olisi korjattu. Yhä edelleen se ilmoitus pomppaa esiin joka sivulla. Selain päivittyy aina kun päivitys on saatavilla, joten sitäkin on turha syyttää. Te ette vaan osaa, ja yritätte peittää sen valehtelemalla!

    Mielenkiinnolla seuraan, miten lahjakkaasti tulette tunaroimaan tämän tulevan uudistuksen. Sitä kun puuhaa porukka, joka ei osaa korjata teknistä ongelmaa, jonka ratkaisu löytyy netistä ja jonka toteutus ei vie edes tuntia.


   • erojaon

    Vaihda selainta, niin yksinkertaista päästä eroon pomppivista mainoksista ym seuraajista.


   • ok.käytätte.evästeitä
    erojaon kirjoitti:

    Vaihda selainta, niin yksinkertaista päästä eroon pomppivista mainoksista ym seuraajista.

    Vaan kun se ei korjaa ongelmaa, eli sitä, että palsta on teknisesti hajalla. On ollut sitä jo todella pitkään, eikä ylläpito ole tehnyt asialle mitään, vaikka on ollut tietoinen asiasta.

    Mikään ammattiorganisaatio ei suhtaudu ongelmiin noin. Tätä palstaa hallinnoi joukko tunareita, joilla ei ole minkäänlaista ammattitaitoa.


   • ok.käytätte.evästeitä

    Kun kehitystiimi suhtautuu ongelmiin välinpitämättömästi, eli korkeintaan valehdellaan että vika on korjattu mutta muuten ei reagoida, niin herää kysymys, että tietääkö tiimi edes vähää, alusta, mitä se tekee. En usko, että tietää.

    On todennäköistä, että uudistus mokataan. Tunnukset eivät tule toimimaan, rekisteröinti ei tule toimimaan, käyttäjät pääsevät palstalle muiden tunnuksilla. Tiimi ei tiedä, miten nämä ongelmat vältetään. Niiltä puuttuu osaaminen sekä kiinnostus. Uudistus tulee olemaan hieno tragikoominen kokemus!


  • Itsevaan

   Samaa räyhäämistä se tulee olemaan kirjautuneenakin. Moderoinnin on vain helpompi sensuroida sellaiset henkilöt pois joiden mielipiteillä ei ole väliä. Esimerkiksi Iltasanomien sivuilla moderoidaan pois kaikki mielipiteet joissa kyseenalaistetaan sosialismin järkevyys ja ilmaisen rahan jako.

  • niromies

   Silloin ei tarvitse sensuroida kun jokainen vastaa henkilökohtaisesti sanomisistaan eli on tunnistettavissa.

   • eipoistu

    Edellyttää vaihtoehtoisten nikkarien käytön sulkemista, kuten nyt on mahdollista.


  • Hyvätuudistuksettulossa

   Toivottavasti paikkakuntapalstoihin tulee pakollinen rekisteröityminen, koska eräällä paikkakuntapalstalla on jo ainakin kymmenen vuotta ollut pienen piirin oikeudenkäynnillä uhkailua ja massasähköpostien levittelyä kaikkien luettavaksi. On myös kerrottu perheen yksityisasioita.

  • Toivoisin kaupunki palstat pakolliseen rekisteröity piiriin. Varsinkin kokkolan palstan. Saisi rauhassa jutella ilman häiriköintiä

  • Ja jokaisella saisi olla vain yksi nimi merkki käytössä.

  • MitenVastaat

   Kysymys. Tehdäänkö paikalliset säännöt suomessa, vai onko ne jo määrätty koneiden tuottajien puolesta valmiiksi Emä-maassa USAssa. Jos vastaus on liian kivulias, niin jääkööt vastaamatta, se jo antaa vihjeen vastauksen totuudenmukisuudesta.

  • vastarannankiiskit

   En rekisteröidy. Jää sitten vaan yksi foorumi vähemmän seurattavaksi. Aika tasaisesti on vähentynyt suomi24 :än käyttö takavuosista muutenkin. Viestejä poistetaan oudolla logiikalla ja tylsää on ilman rekkaamistakin. Kaikki mikä ei ole halihalipusipusi tai muuten vaan hajutonta tai mautonta on poistovaarassa.
   Moderointi pitäisi kohdistaa roskaan eikä vääriin mielipiteisiin.

   • kiitos.kiitos

    On toivottavaa että häiriköt eivät rekisteröidy.


   • Ja jos vielä jotain erikois ominaisuuksia saisi käyttöön kun maksaa palvelusta niin kyllä se auttaisi foorumin parempana pysymistä tai sitten ihan käyttö maksu tietyille suljetuille osastoille.


  • 7346576

   Luulisi, että ei olisi kummoinen temppu jättää jokin osio ennalleen vapaaseen ilmaisuun ilman mitään rekisteröitymispakkoa, vaikkapa Maailman menoa, jolloin olisi jokin foorumi missä voisi keskustella tunnistamattomana ilman huolta siitä, että tulee nähdyksi mielipiteidensä vuoksi, tärkeää eritoten vaalien alla tai suurten poliittisen kysymysten ollessa ajankohtaisia, mutta tämä rekisteröitymispakkovaatimus taitaa olla enempi ylemmän tahon ajama uudistus, jolla sananvapautta pyritään rajoittamaan tai paremminkin halutaan kartoittaa mahdollisia uhkia, kuten asia nykyään ilmaistaan.

  • viimeinen.tuomio.2

   "On myös helpompi luottaa keskustelukumppaniin, kun tietää, että hän on rekisteröitynyt käyttäjä, ei puskista huutelija."

   Samaan aikaan promoatte rekisteröidyille käyttäjille edelleen mahdolilsuutta kirjoittaa puskanikillä tai kahdella tai kohta kontrolloida käytävää keskustelua ihan pärstäkertoimen perusteella ;D

   Lisää luotettavuutta,,, miten, jos jätätte jatkuvasti jotain takaportteja huijata??? Palstoilla on jo helvetisti rekattuja nimimerkkejä, joiden käytökseen ette millään tavalla puutu. Tehkää ensin niille häiriköille jotain, niin meille muille jää mielikuva, että jotenkin olette vastuussa tai kontrollissa täällä tai että tämä on luotettava keskusteluympäristö, koska tällä hetkellä ei siltä vaikuta...

   Yksi nikki. Yksi kirjoittaja. Yksi mielipide palstasta riippumatta. Yksi potentiaalinen vankilatuomio tai nettilynkkaus alaspäin peukutuksella kommentin perusteella.

   Enkä siltikään tule rekisteröitymään.

   • tervemenoa

    No sinun täytyy sitten vain kiltisti vaihtaa jollekkin muulle foorumille. Baibai!


   • viimeinen.tuomio.2
    tervemenoa kirjoitti:

    No sinun täytyy sitten vain kiltisti vaihtaa jollekkin muulle foorumille. Baibai!

    Kiitos sinulle, että oivallisesti todistit jälleen kerran sen, mitä kirjoitin tuossa edellä;D

    Eli rekisteröity häirikkö, vastasi ikävän totuuden käytöksestään kertovaan viestiin puskanikillään ja peukutti rekatullaan omaa viestiään. Näin se täällä menee, arvoisa kehitystiimi ja on se merkittävin syy, miksi ihmiset tosiaan vaihtavat toisille foorumeille. Tänne jo rekkautuneet ääliöt eivät todellakaan kannusta ketään jäämään tänne.


   • näinnäkisin
    viimeinen.tuomio.2 kirjoitti:

    Kiitos sinulle, että oivallisesti todistit jälleen kerran sen, mitä kirjoitin tuossa edellä;D

    Eli rekisteröity häirikkö, vastasi ikävän totuuden käytöksestään kertovaan viestiin puskanikillään ja peukutti rekatullaan omaa viestiään. Näin se täällä menee, arvoisa kehitystiimi ja on se merkittävin syy, miksi ihmiset tosiaan vaihtavat toisille foorumeille. Tänne jo rekkautuneet ääliöt eivät todellakaan kannusta ketään jäämään tänne.

    Mistä sinä voit tietää onko tuo rekattu kirjoittaja? Tuon peukutuksen on voinut hyvinkin tehdä joku muu, joka on rekisteröinyt nimensä.

    Taidat nyt vetää mutkat suoriksi ja saada sillä kannatusta omalle mielipiteellesi.


   • viimeinen.tuomio.2
    näinnäkisin kirjoitti:

    Mistä sinä voit tietää onko tuo rekattu kirjoittaja? Tuon peukutuksen on voinut hyvinkin tehdä joku muu, joka on rekisteröinyt nimensä.

    Taidat nyt vetää mutkat suoriksi ja saada sillä kannatusta omalle mielipiteellesi.

    Ole hyvä ja todista, että olen väärässä.

    "Kannatus" tarkoittanee sitä peukalon laittamista kommentteihini. Näetkö niitä?

    Minä olen nähnyt tällä sivustolla montakin omia kommenttejaan peukuttavaa, osa jopa avoimesti tämän tunnustaa.

    Rekattujen ongelma toisten rekattujen kanssa ei tule koskettamaan minua millään lailla, koska en aio tänne rekisteröityä, vaan kommentointini loppuu heti kun uudet säännöt tulevat voimaan, joten voin sanoa sanottavani ihan vapaasti enkä kalastele peukutuksia. Jos kirjoittajat/kahitystiimi haluaa edelleen olla puusilmäisiä tai katsovat muualle jo nykyisin palstoja trollaavien rekattujen nimimerkkien kanssa, eikä halua heidän tekoihinsa millään muotoa puuttua, niin kyllä se kertoo aikamoisesta ammattitaidottomuudesta netiketin kanssa.

    Ei se kannusta jäämään tänne.

    Ja tämä on minun mielipiteeni ja päätökseni. Ihan mukavilla mielin olen siitä, että osaan jättäytyä tästä leikistä pois.


  • Monenmoistaselitystä

   En nyt ymmärrä ihan kaikkea. Avauksesta saa kuvan, että rekisteröimiseen houkutellaan eri herkuilla, mutta tarkoittaako tämä, että on kuitenkin valinnanvapaus?? Ei rekisteröimispakkoa, mutta jos sen tekee, niin on mahdollisuus myös kirjoittaa anonyyminä?

  • Selittäkäätämä

   Miksi salasanan palauttamiseen vaaditaan puhelinnumero? Miksi ei käy vanha käytäntö sp-palautus?

  • tfytfytfdy

   "Aihe herättää tunteita, mutta moni ymmärtää, että rekisteröitymisen tavoite on keskusteluilmapiirin parantaminen."

   Mutta TE ette ymmärrä että pakollinen rekisteröityminen tappaa sivuston ja siellä käydyn keskustelun.

   Kunniakaskaan ideologia ei korvaa elämän realiteetteja.

   Kertokaa yksikin keskustelusivusto jolla on otettu käyttöön rekkauspakko ja joka on selvinnyt yli viisi vuotta hengissä. Yksikin sivusto riittää.

   • tfytfytfdy

    Nämä keskustelut ja ehdotus ovat olleet nyt täällä noin neljä kuukautta.

    Eipä ole vieläkään sitä ensimmäistä sivustoehdokasta kukaan ehdottanut joka olisi selviytynyt rekkauspakosta.

    No mikä on te netin käyttäjät jotka vaaditte rekkauspakkoa, onko teillä oikeasti kokemusta netistä kun ei mitään sivustoa kuulu? Luulisi teidän tietävän kun näytte olevan niin vahvasti sitä mieltä että rekkauspakko parantaa sivuston.


  • Einimiestä

   Miten rekisteröintipakko vähentää säännönvastaisia viestejä? Ei mitenkään.

   • banaania

    Rekisteröintipakolla on helpompaa yksilöidä käyttäjät ja bannata sääntöjen vastaista sisältöä postaavat käyttäjät.


  • onkolakikirjatluettu

   Kuulostaa vähän jehovalaisille ja laittomien henkilörekisterien ylläpidolle?

  • jauhaja

   EHDOTTOMASTI PITÄÄ SAADA REKISTERÖITYMINEN AIKAAN
   miksi sitä viivytetään ja siitä jauhetaan

  • vaalitarkkailija

   Allerin omistama Suomi24 -sivusto on poliittisen trollauksen kourissa harjoittamassa suomalaisen demokratian vastaista toimintaa

   Aller haluaa vaikuttaa vaaleihin ja tuhota suomalaisen kansallisvaltion ja siksi sensuroi viestit, joissa suomalaisia puolustetaan

   Kyseessä on uusi ilmiö Suomessa eduskuntavaaleihin vaikuttaminen jossa halutaan murskata kansan tahto Allerin tyyliin

  • LissuTee

   Rekisteröityneellä käyttäjällä pitää olla itsellä mahdollisuus piilottaa oma profiilinsa tai rajata sen näkyvyyttä vaikka niin, että se ei näy rekisteröimättömille jos ei halua sitä alkaa esittelemään.

   Vaikka mun kohdalla näin > Profiili on piilotettu. Syy: sähköpostiosoite profiilissa

  • TunnistautuminenKuntoon

   Voisiko ton reCAPTCHA-tunnistuksen hoitaa kuntoon? Esimerkiksi nämä asiat ovat turhauttavia:

   1. Tunnistusjärjestelmä ei hyväksy sitä, että heti ensimmäisellä kerralla valitsee oikeat kuvat, vaan tarjoaa oikean vastauksen jälkeen 4-7 uutta kuvaa tunnistettavaksi valinnalla "seuraava".

   2. Jossain vaiheessa uusissa kuvissa oikein valittujen ruutujen jälkeen uudet kuvat tulevat monen sekunnin päästä oikean ruudun klikkaamisesta. Siten yhden ainoan "seuraava"-valinnan käsittelyyn voi mennä aikaa 15 sekuntia, ja näitä 15-sekuntisia voi olla useampi peräkkäin.

   3. Liikennevalojen suhteen reCAPTCHA-tiimin pitäisi tehdä tarkempaa työtä. Ei voi olla niin, että valitsee itse oikeat ruudut, mutta joku huononäköinen reCAPTCHA-työntekijä ei ole huomannut sitä liikennevaloa, jonka itse olet nähnyt, ja sen vuoksi joudut tekemään minuutin verran turhaa työtä. Kenties minuutin mittaisen viestin julkaisemiseksi.

   KIITOS KEHITYSTYÖSTÄ!

   • PekkaSJaViisastenKives

    "Voisiko ton reCAPTCHA-tunnistuksen hoitaa kuntoon? Esimerkiksi nämä asiat ovat turhauttavia:"

    Ei nämä teijot täällä osaa.

    Järkevä tapa olisi tehdä se niin, että tunnistautuminen oikeaksi ihmiseksi tapahtuisi kerralla.
    Vaikka sitten "vaikean kautta" eli 15 ylimääräistä tehtävää.

    Mutta sitten ei tunnistusta enään tarvittaisi.

    Mutta kun ei niin ei.
    Ei se käy.

    "Kehitystiimi" on haettu TietoTunaattorilta tai LänsimetroOY:stä..

    Molemmat osaavat yhtä hyvin


  • Dudes0n

   Pystynkö jostain näkemään keskusteluja, joihin olen kirjoittanut? En muista mihin keskusteluun olen osallistunut ja kiinnostaisi käydä vielä lukemassa aihetta.

   • Löytyy

    Jos olet rekattuna kirjoittanut, niin löydät omalta sivultasi kaikki.


  • onko.siellä.enää.ketään

   Kuinkas rekisteröitymispakko etenee? Asiasta on nyt puoli vuotta puhuttu, joskin viime aikoina ylläpito ei ole enää katsonut tarpeelliseksi kertoa asiasta mitään. Vieläkö sitä yritetään, vai tajusitteko, että se olisi palstalle niskalaukaus?

   Aiotteko muuten tehdä jotain Liikenneonnettomuudet-palstalle? Siellä on ollut pitkään jatkuva tilanne, jos yksi kirjoittaja keskittyy vain muiden solvaamiseen. Vaikuttaa vieläpä siltä, että hänellä on jostain syystä ylläpidon tuki takanaan. Yritetäänkö tuolla tavalla provosoida lisää keskustelua, vai onko ylläpidon mielestä asiallista esim. jatkuvasti esittää törkeitä näkemyksiä muiden henkisestä tilasta?

   • Moi vaan, kyllä rekisteröitymissuunnitelma etenee koko ajan, mutta asia ei ole aivan yksinkertainen, ja tekeillä on paljon muutakin uutta🙂

    Tutkimme muun muassa, miten ja missä laajuudessa rekisteröityminen toteutetaan, jotta se parhaiten vastaa käyttäjien toiveisiin ja tarpeisiin - tarkoitus ei suinkaan ole sulkea koko saittia. Pysy kuulolla, lisätietoa tulee kyllä.


   • lukekaa.saamanne.palaute
    Suomi24-kehitystiimi kirjoitti:

    Moi vaan, kyllä rekisteröitymissuunnitelma etenee koko ajan, mutta asia ei ole aivan yksinkertainen, ja tekeillä on paljon muutakin uutta🙂

    Tutkimme muun muassa, miten ja missä laajuudessa rekisteröityminen toteutetaan, jotta se parhaiten vastaa käyttäjien toiveisiin ja tarpeisiin - tarkoitus ei suinkaan ole sulkea koko saittia. Pysy kuulolla, lisätietoa tulee kyllä.

    Ette enää poista asiattomia viestejä ollenkaan? Lukekaa saamaanne palautetta. Kone ei osaa tehdä sitä työtä.


   • edrfg5

    Ylläpito myönsi aika suoraan, ettei Liikenneonnettomuudet-palstan häirikölle aiota tehdä mitään. Perin outoa.


   • lupa-spämmätä
    Suomi24-kehitystiimi kirjoitti:

    Moi vaan, kyllä rekisteröitymissuunnitelma etenee koko ajan, mutta asia ei ole aivan yksinkertainen, ja tekeillä on paljon muutakin uutta🙂

    Tutkimme muun muassa, miten ja missä laajuudessa rekisteröityminen toteutetaan, jotta se parhaiten vastaa käyttäjien toiveisiin ja tarpeisiin - tarkoitus ei suinkaan ole sulkea koko saittia. Pysy kuulolla, lisätietoa tulee kyllä.

    Miksi annatte ydinvoimapalstaa kymmenen vuotta terrorisoineen häirikön jatkaa päivittäistä poistettujen viestien uudelleenlähetteyä kun se tekee sitä rekisteröidyllä tunnuksella. Onko rekattu tunnus lupa spämmätä?


  • 007_lupa_spämmätä

   Hyvä syy rekisteröityä näyttää olevan se, että rekisteröityneenä saa vapaasti spämmätä ainakin ydinvoima - palstalla. Kun rekisteröityä tunnusta ei vuosia jatkuvan toistuvan häiriköinninkään jälkeen suljeta niin hyvältä näyttää.

   Rekisteröitykää niin saatte spämmätä.

  • tämä-loppuu-nyt

   Suomi 24 katoaa 1.6.2019 kokonaan. Kaverit sanoi jotta hyökkäävät tähän paska sivustoon 4 kuukauden ajan ja se on jo maksettu venäläisille proxylle. Kannattaa poistaa sähköposti ja muut ennen sitä.

  • Anonyymi

   Tosi tyhmä ja sensuroiva uudistus! Vanhempi oli parempi. Ei ole kiva jos kirjoittaa eri aiheista että pitää olla aina sama nimimerkki. Tosi junttia!

   Kyttääjät!

  • Anonyymi

   Ei tämä kyllä käyttäjien toiveita vastaa tämä rekisteröityminen. Saatte vähemmän kävijäliikennettä ja sitoutuminen laskee.

  • Ekiloki

   Rakisteröityminen näyttää hankaloittavan keskustelua - ainakin jos haluaa keskustella omalla nimimerkillään eikä Anonyyminä. Näin ainakin oman suht lyhyen kokemukseni perusteella. Onkohan kirjautumisessa joku aikakatkaisu? Kun kirjoittaa vähän pitemmän tarinan (saas nähdä miten tän kanssa käy) niin lähettäminen ei onnistukaan muuten kuin Anonyyminä. Rekisteröityminen ei myöskään takaa, että vastaus tai keskustelun avaus menisi läpi. Sitä ihmettelee, että mistä oikein kiikastaa kun varmana ei ole kirjoitellut mitään vihapuhetta tai muuta asiattomuutta. Vihapuhettahan täällä näkee vaikka kuinka, mutta toki on niin, että vain tietyt ihmisryhmät nauttivat lain suojaa ja toisessa päässä on ihmistyhmä, jota kohtaan vihapuhe on jopa moraalisesti suositeltavaa.

  • Anonyymi

   Misi ihmeessä en poistaisi rekisteröitymistä Suomi24:stä?

   Ylläpitoa ei kiinnosta poistoehdotusten poistaminen. "Kiitos! Käsittelemme ilmiannon pikimmiten." tarkoittaa, että ylläpito merkaa ne zekatuiksi, mutta ei lue niitä eikä siten tee mitään niiden spämmien ja törkyviestien poistamiseksi. Ei ehdi, kun koko aika menee kahvinjuontiin ja omissa keskusteluissa luuhaamiseen.

  Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eläinten pitoon pohjautuva maatalous loppuu

   https://yle.fi/uutiset/3-11918309 Uutiset näyttävät selvän suunnan.
   Maailman menoa
   259
   2998
  Aihe