Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Maatilojen roskakuopat.

roskamonttu

Miksi vanhojen tilojen lähistölle on lähes poikkeuksetta kaivettu kuoppia kotitalousjätteelle tai sitten ne on tungettu vanhoihin naurismonttuihin.
Eikö ennen ole ollut jätehuoltoa?

10

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysyyhän

      Monessako vanhojen tilojen roskakuopissa olet asunut?

      • riittääviinaanraha

        Jopa kyseleehen taas asumis paikkaha, ko talvi koitraahan ja sipilä eir annahan uutta rahaa asumistukeina hesahan pummeill.


      • roskamonttu

        En yhdessäkään, mutta monta tyhjillään ollutta tilaa olen kolunnut ja siellä näitä kaatopaikkoja piisaa. Toiminnassa olevat tilat taas näkyy jemmaavan paalimuovia metsän kätköihin.


    • Liikaavaadittu

      Majussi ei piittaa ympäristöstään

      • hesanpelle

        Verhot auki kehäkolmosen sisällä. Rottia, ja tien reunat ja kadut kuin kaatopaikalla.


    • maajussipiittaaympärist

      Missäpä oli ennen kunnollista jätehuoltoa, ei sitä ollut kaupungeissa, eikä maalla.
      Kunnollinen jätehuolto on maassamme aika nuorta, eikä monissa paikoin vieläkään ole kunnollista jätteiden lajittelua, mm. omasta kotikunnastani puuttuu kunnollinen muovijätteen vastaanotto.

      Nykyään tuntuu, että maaseudulla kaikista eniten luontoa sotkevat ja tekevät luvattomia kaatopaikkoja kesämökkien omistajat. Maatiloillahan on jo ympäristötukeen liittyen hyvin tarkaa valvontaa jätteiden suhteen. Kesämökkiläiset puolestaan valittavat melko yleisesti jätemaksuista, kun heille "ei kerry lainkaan jätettä", kuitenkin jostain kummasta syystä mökkikauden alettua tienvarsille ilmestyy jätteitä ja kylien jätekeräyspaikoille mitä ihmeellisempiä niihin kuulumattomia jätteitä, jotka eivät voi olla peräisin maatiloilta.
      Meidänkin tilan metsiin kertyy luvattomasti tuotuja jätteitä vuosittain ja melkoisella varmuudella ne tulevat kesämökeiltä. Olen ollut yhteydessä (tästä tienvarsien ja metsien roskaamisen) ongelmasta eri tahoihin aina ympäristöministereitä myöten, ongelmaan vain ei tunnuta saatavan ratkaisua. Suomi tuntuu tulevan jälkijunassa roskaamiseen liittyvän saktioinnin suhteen, muualla Euroopassa ja maailmalla sanktiot roskaamisesta ovat huomattavasti suuremmat.

      Omassa kotikunnassani oli aikoinaan hyvin tyypillinen kaatopaikka, minne vietiin kunnan, maatilojen ja yksityisten jätteet. Jokunen vuosi sitten tuo kaatopaikka suljettiin ja nyt jätteet kuljetetaan todella kauas jätteenkäsittelylaitokseen, osa jätteistä poltetaan polttolaitoksessa.

    • mihinilmoittaa

      Mihin voisi ilmoittaa roskaamisesta, kun kiertelin yhden tilan metsässä ja löysin valtavia kasoja paalimuovia ja myös kokonaisia märäntyneitä pyöropaaleja. Samoin paljon muuta romua ja autojen raatoja.
      Sehän on roskaamista?

      • Kerrostalottäynnä

        Mihin vois tehdä ilmoituksen ihmisroskista?


    • urputtaja

      niin se ol saati suohaudat?tynnyrissäkö oot urpaani kasvanu.se ol NIIN.onneks ei ENÄÄ.jotain hyvääkin aikaan on saatu.kokoa vapaaehtoisjoukot roskia keräilemään.onha noita joutilaita.autakkaa nyt tota JOKU!!!

    • vbnbvnvn

      Ainakin romua ennen kuopattiin kaivinkoneella mikä tänpäivänä jo kovin outoa.Myös mökeissä kaivettiin kuoppa aina uusille talousjätteille jos tunkiolle ollut syrjäistä paikkaa ja aikoinaan pihaakin tuollakin tavalla jatkettu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe