Viisumi Valko-Venäjälle

tuomiranta

Olen menossa Minskiin, nythän siellä on mahdollista olla 30 päivää kentältä saatavalla viisumilla. Ymmärsinkö oikein että 5 päivän jälkeen henkilön tulee rekisteröityä? Hoitaako hotelli rekisteröinnin , vai pitääkö itse marssia johonkin virastoon vai peräti poliisilaitokselle ?

2

<50

Vastaukset

  • Enää viisumia ei saa lentokentältä, jos matkustajalla on Suomen passi.
    Tämä johtuu siitä että Suomessa on viisumihakupiste.
    EU:n kansalaiset jotka saapuvat Minskiin lentäen voivat olla maassa ilman viisumia 30 päivää.
    Viisumivapaus ei koske Venäjälle Minskistä lähteviä tai Venäjältä Minskiin saapuvia lentomatkustajia. Jos matka kestää yli 5 arkivuorokautta, pitää rekisteröidä oleskelunsa joko hotellissa tai kutsuvassa organisaatiossa viimeistään 5 päivän sisällä maahan saapumisesta.

  • Suomen passilla on rekisteröidyttävä, jos matka kestää yli 5 vuorokautta. Baltian maiden ja Puolan passilla raja on 30 vrk. Ennen passintarkastusta on muistettava ostaa vakuutus, jonka saa ostaa luukulta ennen passintarkastusta. Se on maksettava euroilla käteisellä, maksu on muistaakseni 1€/päivä.

    Hotelli hoitaa rekisteröinnin, ja siitä saa lapun esitettäväksi maasta poistuessa, riippumatta matkapäivien määristä. Muussa tapauksessa rekisteröinti onnistuu myös internetin kautta. En tiedä siitä tarkemmin, koska en Viron kansalaisena ole koskaan viipynyt maassa 30 vrk pidempään, enkä ole joutunut rekisteröitymään.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.