Järkevä älypuhelin alle 200

Mikä olisi järkevä puhelin alle 200 €? Painoarvo iso ja kohtuu laadukas näyttö. Muistia ei tarvi olla ja kameralla ei niin väliä. RAM muistia 3 gigaa.

Entä tytölle, 10 v. hyvä älypuhelin hintaluokka 500-700 €. Nyt taas kameralla suuri painoarvo. You Tubea myös paljon katsoo.

11

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuumasta

      Nokia 5.1 näyttäisi saavan 199:llä. Perustelen "järkevyyttä" sillä, että siihen on luvassa päivityksiä muutamaksi vuodeksi. Kalliimpaan hintaluokkaan en osaa sanoa mitään, kun en ole sellaisiin koskaan perehtynyt. Sony-puhelimissa oli muistaakseni ainakin ihan hyvä kamera.

      • sammoomieltä

        Jep samaa mieltä. Näin halvassa hintaluokassa aika harva tarjoaa päivityksiä vuosia.

        Jokatapauksessa yli 500 euroa ei kannata puhelimesta maksaa. Sitä kalliimmissa ei ole mitään sellaista mistä kannattaisi maksaa maltaita.


    • Uusitaan

      Onko niillä päivityksillä niin merkitystä "halvassa" puhelimessa? Puhelin uusitaan kuitenkin parin vuoden välein.

      • AjanTasamaalla

        Päivitykset on syytä tehdä useammin kuin kahden vuoden välein. Googlekin julkaisee Androidille turvallisuuspäivityksiä kuukausittain. Applella lienee joku vastaava käytäntö.

        Toki jos puhelinta ei käytä pankkiasiointiin ja vastaaviin arkaluontoisiin tehtäviin, niin tietoturvan kanssa ei tarvitse olla aivan yhtä tarkka.


      • ainapäivittää
        AjanTasamaalla kirjoitti:

        Päivitykset on syytä tehdä useammin kuin kahden vuoden välein. Googlekin julkaisee Androidille turvallisuuspäivityksiä kuukausittain. Applella lienee joku vastaava käytäntö.

        Toki jos puhelinta ei käytä pankkiasiointiin ja vastaaviin arkaluontoisiin tehtäviin, niin tietoturvan kanssa ei tarvitse olla aivan yhtä tarkka.

        Vain peruspuhelimia ei tarvitse päivittää. Älypuhelimet aina vaikkei mitään tärkeätä niillä tekisi.


      • vaatimusluettelo
        ainapäivittää kirjoitti:

        Vain peruspuhelimia ei tarvitse päivittää. Älypuhelimet aina vaikkei mitään tärkeätä niillä tekisi.

        Aloittaja lienee hankkimassa älypuhelinta, koska toivoo siinä olevan mahdollisimman suuren näytön ja muistiakin 3 gigaa.


      • woewoe

        Android-päivityksiä joutuu odottamaan ärsyttävän pitkään – valmistaja kertoo miksi näin o
        Uudet Android-versiot tuovat tullessaan usein kaikenlaisia mukavia uusia ominaisuuksia. Osa kännyköiden omistajista joutuu kuitenkin tutustumaan niihin vain lukemalla, kun omaan puhelimeen uutta Androidia joutuu odottamaan pitkäänkin.

        Kaikki Android-puhelimet eivät ole tasa-arvoisia, kun puhutaan päivitysten saatavuudesta. On luonnollista, että Googlen omat Pixel-puhelimet saavat päivitykset ensimmäisenä. Lähes kaikkien muiden käyttäjät joutuvat odottamaan ainakin jonkin aikaa ennen kuin puhelinvalmistaja ryhtyy päivityksiä jakamaan.

        Miksi näin? Syypää ei ole Google, joka pihtaisi uutta Androidia. Pocketnow on kertoo Sonyn antamasta selityksestä. Android Pie julkaistiin elokuussa, mutta esimerkiksi osa Sonyn malleista on saamassa päivityksen marraskuussa, jotkut vasta ensi vuoden puolella.

        Lue myös: Tällainen on uusi Android 9 "Pie" - faktat ja kuvat
        Sony on julkaissut blogissaan infografiikan, josta selviää, miksi päivityksen saaminen kestää niin pitkään kuin kestää.

        Kun uuden version koodi saadaan, valmistajat joutuvat ensimmäiseksi varmistamaan sen toimivuuden laitteissaan ja todennäköisesti puukottamaan sitä. Jos valmistaja käyttää esimerkiksi räätälöityä käyttöliittymää, käyttöjärjestelmän muutokset pitää sovittaa siihen.

        Tämän jälkeen alkaa kiivas testaaminen, jota tehdään niin omin voimin kuin kumppaneidenkin kanssa. Ja pitää tehdä erikseen jokaiselle valikoimissa olevalle puhelinmallille.

        Nopeimmin päivityksen kykenevät tarjoamaan laitevalmistajat, jotka käyttävät kännyköissään puhdasta tai lähes puhdasta ”vanilija-Androidia”. Ensimmäisten joukossa ovat valmistajat, jotka ovat mukana Googlen beetaohjelmassa eli ovat jo hyvissä ajoin tutustuneet Androidin kehitysversioihin.


    • tonniluokkaan

      Kannattaa kysyä 10 vuotiaalta tytöltä millaisen 700 euron hintaisen puhelimen haluaa. Varmasti pystyy kertomaan mitä 700 euron älypuhelinta kaverit käyttävät. Mutta miksi ihmeessä edes pähkäilee 700 euron puhelimia kun voi ostaa 10 vuotiaalle tytölle heti kättelyssä yli tonnin puhelimen? Sellaisen puhelimen valinta on myös helppoa kun siinä hintaluokassa valikoima on jo huomattavasti pienempi kuin lippismallin puhelimissa.
      Tonnin puhelimella on mukava katsella Youtube videoita ja näppäillä laadukkaita kuvia. Tonnin puhelin myös pysyy paremmin lapsen kädessä kuin halpa lippalakki puhelin.
      Lapset kannattaa jo pienestä pitäen totuttaa ajatukseen, vain paras on kyllin hyvää.

    • järjenpojat

      Nokia 6.1 ihan ehdoton valinta, ne ylihintaiset lasirotiskot ei pysy kenenkään käsissä.

    • nokiamerkkinen

      Mielestäni järkevin ostos 10 vuotiaalle tytölle olisi Nokia 3.1 älypuhelin. Kevyt painoltaan, reilun satasen hinnaltaan mutta silti kestävä rakenne ja myös pieneen käteen sopiva vaikka näyttö on 5,2 tuumainen. Väri valikoima tietenkin Nokia 3.1 puhelimissa pitäisi olla suurempi ja myös markkinointi vaatisi panostusta.

      • Tuossanoin

        Ja sama kirjoittaja jälleen!

        Suosittelujen esittäminen on aivan ok, mutta minkä helkutin takia kirjoitat monta samanlaista kommenttia useaa eri nimimerkkiä käyttäen? Riittää kun kerrot mielipiteesi kerran, yhdellä nimimerkillä.

        Naurettavinta on se, että vastaat välissä omiin kirjoituksiisi toisella nimimerkillä, ja kerrot olevasi samaa mieltä kuin edellä. Mahdollisuus kommentoitiin ilman rekisteröitymistä on tämän palstan siunaus ja kirous....

        Ja kaiken huipuksi tämä on vanha ketju, aloittaja on jo varmasti löytänyt uuden laitteen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      190
      3942
    2. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      189
      2817
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      57
      1701
    4. Kuvaile omaa ulkonäköäsi

      Niin kaivattusi voi bongata sinut täältä.
      Ikävä
      119
      1674
    5. Pakettiauton kuljettaja tappoi

      Kuljettajan nimi joka tappoi 2 ihmistä.
      Leppävirta
      13
      1428
    6. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      423
      1337
    7. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      61
      1273
    8. Mikä on sinun ja rakkaasi ikäero?

      Kirjoita, jos rakkaasi on nuorempi/vanhempi 🥰
      Ikävä
      93
      1244
    9. Mies minkälaisista naisista yleensä

      Tykkäät? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
      Ikävä
      75
      1196
    10. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      27
      1191
    Aihe