Onko yhteismetsään

Liittyminen

- mitenkään kannattava idea ? -omistan pienen 5ha koivikon, jossa päällä noin 300 kuutiota myytävää polttopuuta? -asiantuntijaa tarttis , kiitosta vaan.

8

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metsätilallinen

      Tuollaisella pienellä metsäpalstalla voi tietty liittyä yhteismetsään, mutta ei sieltä vuosittain kovin paljoa tuloa tule. Kaikki riippuu niin omasta tilanteesta, jos et ole oikein aktiivinen metsäsi suhteen, niin liity ihmeessä yhteismetsään, olet siellä silloin osakkaana ja metsäsi on hyvässä hoidossa. Saat vuosittain pienen tilin tekemättä käytännössä mitään. Vuosikokouksissa suosittelen kyllä käymään, koska näillä yhteisalueilla on niin monenlaista hallintoa, koska ne valitaan kokouksissa. Samoin kokouksissa päätetään rahan jakamisesta ym. talouteen liittyvistä asioista, joskus pienissä porukoissa voidaan tehdä laittomiakin päätöksiä, jotka saavat lainvoiman, jos kukaan ei valita kokouksen päätöksistä. Tämä siis se negatiivinen puoli yhteismetsästä, jos huonosti sattuu.
      Yhteismetsäosuudesta pääsee toki eroonkin, ellei säännöt sanele osuuden myyntiä jotenkin "sisään lämpiävästi", eli kehoitan tutustumaan yhteismetsän sääntöihin huolella ennen liittymistä.

    • osakasnro123

      Olen itse osakkaana kolmessa lappilaisessa yhteismetsässä eikä juuri huonoa sanottavaa ole. Harrastan itse metsästystä ja ulkoilua ja yhteismetsät tarjoavat hyvät metsästys- ja majoittumismahdollisuudet huokeaan hintaan. Ja jos mainitut hyvät unohtaa, niin oma tuntuma on, että sitä rahaakin tulee rapsakammin kuin omalla omistuksella. Yhteismetsillä on nimittäin usein tuloja/ etuja, joita yksityinen ei voi aina kuitata, kuten tulot metsästysluvista, maa-aineksista, alempi verokanta, suuret voluumit ja parempi puun hinta, jne. Mihinkään kovin pieneen yhteismetsään en itse lähtisi mukaan, mutta jos pinta-alaa alkaa olla tuhansia hehtaareita niin mene mukaan. Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö pienissäkin yhteismetsissä olisi helmiä, mutta riskit ovat kuitenkin niissä suuremmat. Edellä oli hyvä vinkkaus siitä, että johtosääntö pitää lukea läpi tarkasti (erit. miniosuuden myynti ja yhteismetsän etuosto-oikeus). Ja samoin kannattaa pyytää nähtäväksi ne viimeisimmät vuosi-/ toimintakertomukset.

    • KäytännössäKuitenkin

      Se mitä tulee tapahtumaan, on se että tuo sinun pieni palstasi tullaan yhteismetsän toimesta hakkaamaan aukoksi. Itse et saa juuri edes suolarahoja.

      • poistunteilut

        Just jooo... 5ha palsta ja polttopuukoivikkoa 300 kuutiota. Ei siitä suurta tiliä tule, vaikka itse pistää puut nurin. Voihan viestiketjun aloittaja pistää itse puut myyntiin ja liittyy sen jälkeen yhteismetsään.
        Toinen vaihtoehto ja paras, että pistää palsta täysin sileäksi ja myy sen yksityiselle puuhapalstaksi. Puuhiikset ostaa tuollaisen aivan hurjaan hintaan ja sijoitat rahasi vaikka osakkeisiin. Ei tarvitse tehdä mitään ja osinkoa pukkaa tilille joka vuosi, osakkeiden arvokin voi nousta.


    • Klapeiksi

      Niin no, jos tuon 300 kuutiota koivikkoa ajaa klapeiksi, joita tulee 750 heittokuutiota ja ne myy etelä-suomeen klapitukkurilla 40 euroa/heittokuutio, niin rahaa tulee 30 000 euroa.

      • klapejatehnyt

        Heheeeeee... Ei tule tekemättä ja ilman koneita klapeiksi se koivikko! Vaikka halpa traktorinräpsä ja asiallinen klapikone, vie investoinnit nuo rahat, että on ne klapit sillä tukkurilla. Parhaan tilin tekee tuollaisella palstalla, kun myy palstan tyhjäksi viimeistä tikkua myöten, suuri osa tulee kuitupuuta, mutta tulee sieltä väkisinkin vähän tukkiakin. Loppu tyhjä raato sitten puuhapalstaksi puuhikselle, menee kovaan hintaa kaupaksi. Ja jos ei halua luopua, niin sitten yhteismetsään osakkaaksi sillä tyhjällä palstalla.


      • wertyuiuytre
        klapejatehnyt kirjoitti:

        Heheeeeee... Ei tule tekemättä ja ilman koneita klapeiksi se koivikko! Vaikka halpa traktorinräpsä ja asiallinen klapikone, vie investoinnit nuo rahat, että on ne klapit sillä tukkurilla. Parhaan tilin tekee tuollaisella palstalla, kun myy palstan tyhjäksi viimeistä tikkua myöten, suuri osa tulee kuitupuuta, mutta tulee sieltä väkisinkin vähän tukkiakin. Loppu tyhjä raato sitten puuhapalstaksi puuhikselle, menee kovaan hintaa kaupaksi. Ja jos ei halua luopua, niin sitten yhteismetsään osakkaaksi sillä tyhjällä palstalla.

        Kukaan osta puuhapalstaksi sileäksi hakattua metsää, ei sellaisella tee mitään. Sileäksi hakkaaminen on varmin keino lähes nollata maan arvo vuosikymmeniksi.


      • Risuukko

        Samaa ihmettelen, että mitä se puuhis siellä puuhailee? Kerää risujako?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      110
      1961
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1417
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1265
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1177
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1168
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      82
      1002
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1000
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      778
    Aihe