Kokemuksia/ongelmia solumuovinen askeläänieriste

Minnanen

Muutimme kymmenisen vuotta vanhaan taloon, jossa lattialämmitys ja solumuovinen askeläänieriste parketin alla. Talossa Mv betonilaatta perustuksena. Kun lämmitys on päällä , niin välillä pieni käry/kemiallinen haju. Muilla ei ole oireita, mutta itselläni suuta ja kieltä polttaa, ja päätä särkee. Yhdistän tämän oireilun tuohon kärryyn. Ollut aikaisemmin talossa jossa solumuovi kastunut ja lattia korjattu, mutta en muista vastaavaa hajua, tosin ei ollut lattialämmitystäkään. Eli olen altistunut solumuovin päästöille jo aikoinaan. Onko kokemuksia lattialämmityksestä, ja sen mahdollisista vaikutuksista solumuovin päästöihin. Mitä oireita? Haju on vähän samanlainen jos vaikka pitää tyhjää paistinpannua (teflon) liian kuumalla levyllä liian pitkään..

9

1813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osa-aikaeläkeläinen

      Herkkyyksiä on toisinaan. Meillä oli varastolla jonkin aikaa nainen, joka oli joutunut lähtemään sähkövastuksia valmistavasta firmasta ilmeisesti samankaltaisten oireiden takia. Hän toivoi saavansa vakipaikan varastolla, mutta eihän siinä niin käynyt.

    • Minnanen

      Ilmeisestikin tuossa vastauksessasi olisi mahdollisesti kyse myös sähkölle herkistyneestä henkilöstä. Oman oireiluni yhdistän noihin muovin päästöihin, koska hiukan samaa tuntemusta koen kun esim uusi astianpesukone kuumenee käydessään.

    • Jos kyseesä on sähkölämmitys, voi pienen asennuserehtymän seurauksena jossain kohdassa kaapeli olla niin pinnassa, että muovi alkaa jopa sulamaan parketin alla. Mutta epäilen ettei ole siitä kyse. Itse aloittaisin tutkimalla sähkölämmityksen termarit.

      Jos taas kyse on vesikiertoisesta, ei oikein voi olla liian kuumana käyvästä lämmityksestä kyse, tai sitten teillä on isompiakin ongelmia. Siinä tapauksessa mieleen tulee lähinnä kuuma pöly, jota pääsisi parketin raosta sisäilmaan. Ei kovin todennäköiseltä kuulosta sekään.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Pienin korjaava homma on ottaa se solumuovi pois parketin alta, jos se sitten auttaa. Muuan tuttu mies teki aikoinaan kaikenlaista itsepintaisen päänsäryn parantamiseksi. Vaihdatti hammaspaikat muovisiksi, laittoi kiukaan vastusten päälle vuolukiviholkit ym. Lääkäri kun sanoi että päänsärkysi taitaa vain olla yritys päästä eläkkeelle. En tiedä millä kipu poistui, mutta en ole kuullut että hänellä se vaiva enää olisi. Muistipuoli hänellä nykyään suurin ongelma on.


      • Osa-aikaeläkeläinen kirjoitti:

        Pienin korjaava homma on ottaa se solumuovi pois parketin alta, jos se sitten auttaa. Muuan tuttu mies teki aikoinaan kaikenlaista itsepintaisen päänsäryn parantamiseksi. Vaihdatti hammaspaikat muovisiksi, laittoi kiukaan vastusten päälle vuolukiviholkit ym. Lääkäri kun sanoi että päänsärkysi taitaa vain olla yritys päästä eläkkeelle. En tiedä millä kipu poistui, mutta en ole kuullut että hänellä se vaiva enää olisi. Muistipuoli hänellä nykyään suurin ongelma on.

        Kyllä tuollaisen päänsäryn syy löytyy hyvin läheltä kipukohtaa...


    • Minnanen

      Kiitos hyvistä pointeista kommentoijille. Tuo pöly ei ole ihan poissuljettu vaihtoehto. Tosin välillä ilmanpuhdistin on työskentelemässä sen varalta ja tuntuu että se ja sen hiili- ja hepasuodattimetkin jo haisevat ja tukkivat nokkaa.

      Uskomatonta, ja onneksi ainoastaan 25% porukasta oireilee. Mutta vaikka olen kuukeloinut puoli nettiä kymmeniä tunteja ei vastaavaa ihan löydy. Moni asia viittaa juuri muovinpehmittimien hajoamiseen. Tosin oireilu keskittyy silmä-nenä-suu akselille ja nimenomaan limakalvopuolella, eli ei satu poskiin ihonpäältä vaan ainoastaan poskiontelot, kieli yms. Yöllä ei oiretta ole kun suu ja silmät kiinni. Tosin nenä ei sulkeudu mutta onhan se osittain peiton alla. Kipu on kova poltto/jomotus ja alkaa käydä hermoille kun se on lähes jatkuvaa. Toiset kaupat esim Lidl saavat hiukan vastaavan reaktion aikeeksi oleskeltuani siellä muutaman minuutin. Paljon siellä on avojäöhdytystä ja kova ilmankiertoa, mutta mitä yhtäläistä muovinpehmittimien kanssa..?

      Haju, jonka aistin on hiukan kemiallinen, kärymäinen, sähköntyylinen ja toisinaan tulee mieleen jokin kuminen squashpallokin..

      Eihän tässä auta muuta kun allergiatestejä alkaa selvittämään. Millähän kummalla nuo muovit yms sinne mukaan saisi🤔

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Käyhän Etolassa, vai Etrako se nykyään on. Siellä ainakin aiemmin oli sellainen muovien yms. haju että myyjätkin vähän oireilevat.


      • Anonyymi

        Nyt täytyy kysyä, että löytykö syy ja jos löyty niin mikä se oli.. Nimittäin itse kamppailen saman ongelman kanssa ja haju juuri tuon kaltainen, mitä kuvailet.. Purin listan, elementtiseinä hiukan ajan saatossa liikkunut ja tiivisteaine ratkennut.. haju tulee selkeästi listan alta, jossa käy melkonen vinkka.. Olen tullut siihen tulokseen, että hajun lähde on ratkenneen seinän aiheuttama mahd. maasta tuleva kosteus ja joko listan liima alkanut haisemaan (lista liimattu paikoilleen, kun elementtiseinä), tai lattian (parketin) muovi, voi olla myös mineraalivilla, joka voi olla seinässä hiukan kostunut...


    • Minnanen

      Juu pitääkin käydä nuuhkasemassa Etolassa. Styroksissa on styreeni ja sitäkin varmaan sieltä löytyy. Paljon on löytynyt netistä myös infoa siitä että vuorivillatkin aiheuttavat pienintäkin määrinä isoja oireita. Aloin jo mietttimään josko tuo koneellinen poisto kiskoo rakenteista pölyä ja muuta sontaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6620
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3948
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1979
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1515
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe