Perhon Kiri

TOSIrealistiKokkola

Luen Perhonjokilaakso- lehden juhlaliitettä PERHO 150 jo kolmatta kertaa. Sivuilla 10-11 on katsaus Perhon historiasta ja jutun päätteenä on tietovisa. Allekirjoittaja on Outi Leväniemi. Mistä Outi on syntyisin, kun ei kerro Perhon kunnan ensimmäisestä Suomen Mestarista (1969) halaistua sanaa. Arsi Harju on mainittu jopa kuvan kera. Lahjoitin "Arsin kuulakisaan" kiertopalkinnon - "Arsin kuula". Appi-isäni Tapio Hotakaisen (Halsua) tekemän komean puujalustan kera.
Kuulan löysi isäni ollessaan sodasta lomalla kesällä 1940 kuokkiessaan "pellon pyörtänöitä". Kuula on muisto Suomen Sodasta 1808, Kokkonevan taistelusta. Kuula on venäläisen kenttäkanuunan 100 mm ammus. Äitini Laina, os Linna kertoi tarinan usein lapsuudessamme (äitini oli muuten Mooses Linnan ja Vilman, os Heinola vanhin lapsi, synt 1917, ja isänsä Mooses oli jäähiihdon Maailmanmestari, hiihdot pidettiin Jängänjärven jäällä, vuotta en muista, ehkä 1918-22--, isäni syntyi 1908. Muuten isämme Viljo rakensi Perhoon kymmeniä taloja sotien jälkeen Möttösestä-Kivikankaalle - Mökälästä Mehtäporasen kautta Peltokankaalle..., ja mm Kokkonevan kansakoulun, palaneen Taipaleen Raunin kaupan jne...
Terveisin Reijo Kivelä, Perhon Poika, Kokkonevan Kovis, nykyinen Kokkolan Kingsi, synt 1953, majuri evp

34

2548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AitoTOSIrealistiKokkola

      Hei, haloo. Minne Perholaiset ovat kadonneet. Teillä on ikioma keskustelupalsta. Miksette sitä käytä. Kyse ei liene tiedosta, koneista eikä ujoudesta, mutta jokin tässä mättää. Tulkaa mukaan kaikki. Voin olla mukana keskustelussa aina kun sopiva aihe ilmestyy sivustolle. Odotan Outi Leväniemen mielipiteitä - vastauksia lähettämääni viestiin, kiitos. Pitää muistaa, että johdin kutsuntoja myös Perhossa vuosina 1990-2002, ja kävin luennoimassa sotilasammatista yms kouluissa.

    • Majurinmielipide

      Kannattaako ammattisotilas natoon liittymistä?

      • ReijoKiveläKokkola

        Ei missään tapauksessa NATOON, muttei myöskään EU:n puolustussrategiaan. Suomi on itsenäinen ja sellaisena pysyköön. Korkeintaan Ruotsin kanssa voisimme tehdä entistä enemmän yhteistyötä. Onhan Ruotsikin puolueeton maa. Maa, jonka Suomalaiset ovat aikanaan asuttaneet, eli silloin kun nykyinen Ruotsi "nousi merestä", pois lukien edelleen tyhjinä olevia vuoristoseutuja. Suomi vahvisti naapurimaatamme 1950-1960- luvulla noin 700 000:lla asukkaalla!!!...
        Toinen, ja ehkä vielä tärkeämpi keskusteltava asia on suunnitelma uusien torjuntahävittäjien (64 kpl) hankinnasta. Maamme ei tarvitse ainuttakaan "lentäjien leikkikalua". Sadoilla miljardeilla saisimme maailman mahtavimman ilma- ja maapuolustuskyvyn (huom Merivoimia ei Suomen rapakot tarvitse), hankkimalla parhaat mahdolliset ilmatorjuntajärjestelmät; huippuluokan tykit, ohjukset, tutkat yms. Hävittäjähankintaan budjetoiduilla miljardeilla voisimme kattaa Suomen ilmapuolustuksen "Hangosta Petsamoon"- Haminasta Kautokeinoon...
        Pitää muistaa, että yksikään "hornetti" ei nouse ilmaan, jos ja kun kaikki lentäjät varamiehistöineen tapetaan kotisänkyynsä yöllä kello 03.00...


    • Olipasmielenkiintoista

      Onkohan majuri tilanteen tasalla, Airisto on kuuma peruna ja majuri sanoo merivoimien olevan tarpeettomia? Pikaisesti ajatelen länsiosan puolustuksen kannalta merivoimat on jopa merkityksellisemmät kuin maavoimat, saariston suojista on hyökätty jo vuosisadat maahamme.

      • exupseerismies

        Toi historiapläjäys osio kuulosti ihan saunamajuritason jutuilta


      • olikotietoo

      • ReijoKiveläKokkola

        Mitä ns merivoimat saivat aikaan viime sodissa? Ei yhtään mitään, muuta kuin tuhansia omia uhreja. Muka kaksi sukellusvenettä(kin) oli käytössä, hah!
        Isäni sanoi, että sota voitetaan, ja maa on vallattu vasta, kun jalkaväki on marssinut rajalta rajalle. Tällä hän tarkoitti sitä; ja joka meidän kaikkien pitäisi ymmärtää: Maa on vallattu vain, kun kaikki elollinen on "syöty", tai ajettu Pohjanlahden rapakkoon. Kuvitelkaa nyt. Miten maamme nykyinen, täysin turha, ja naurettava meripuolustus voisi maamme pelastaa. Maamme valtausta meritse yritti jo Krimin sodan aikaan Britannia, mutta turpaansa sai (1854) pelkästään maavoimien - tarkka-ampujien toimesta. Siitäkin on todisteena tuossa lähellämme (pari "kilsaa") oleva Britannian merivoimilta vallattu maihinnousuvene - barkassi vitriinissään. Hah hah haaa!!!...
        Terveisin Perhon ensimmäinen Suomen Mestari ja nykyinen Kokkolan Kingsi...


    • Kapteeniluutnantti

      Majurin maavoimat on kädet pystyssä heti jos merivoimat ei ole turvaamassa polttoainekuljetuksia, HVK.n varastoissa taitaa polttoainetta olla noin puoleksi vuodeksi.

      Neste luopui varustamotoiminnasta ja myi vuoden 2013 aikana kahdeksan alusta, viisi säiliöalusta ja kolme hinaajaa, Huoltovarmuuskeskuksen ja työeläkeyhtiö Ilmarisen puoliksi omistamalle laivayhtiölle, joka vuokraa alukset Nesteelle nykyiseen käyttöön. Omistajayhtiö toimii vain omistajana, ei liikennöijänä, josta huolehtii erillinen perustettava hoitovarustamo. Huoltovarmuudesta vastaaminen on aiemmin ollut Nesteen tehtävä, mutta kansainvälisillä markkinoilla toimivalle yritykselle tehtävä sopi huonosti. Omistusvaihdoksen jälkeen miehistö pysyy suomalaisena ja laivat Suomen lipun alla. Alusten määrä on riittävä huoltovarmuuden säilyttämiseksi

    • ReijoKiveläKokkola

      Älä puhu paskaa. Kaikki Suomen merivoimien alukset tuhotaan satamiinsa, ennen kuin yksikään ruosteinen paatti edes "yskähtää". Ja kuten yllä kerroin, niin lentäjät tapetaan kotisänkyynsä, ja lentokentät "hornetteineen" pommitetaan "samalla sekunnilla". Vain maavoimat, ja etenkin ilmatorjunta voi kansakuntamme - Suomen pelastaa, jos sellainen velvollisuus meitä kohtaisi.
      Terveisin Lapin ilmatilan "ilmatorjuntapäällikkö" jo kolmen vuosikymmenen ajalta. Tosin tilalleni on tullut opettamani (salaiset suunnitelmat, valmiit "piirustukset" yms) seuraaja, nuorempi "ilmatorjuntasälli". Olenhan jo 65- vuotias, mutta silti viriili nuorukainen, jota voitaisiin vielä "tarvittaessa tarvitakin". Kuntoni puolesta voisin vallan hyvin haastaa vaikkapa poikani, 40- vuotiaan "tupakanorjan" esim Cooperin testiin. Voisin antaa "etua" sen verran, että juoksisin 12 minuuttia kestävän testin kumisaappaat jalassa.
      Ollessani Hyrylässä (HelItR) päällikkönä 1982-, lupasin jokaiselle tykkimiehelle ylimääräisen iltaloman, joka päihittää minut Cooperin testissä. Lupasin juosta ja juoksinkin maastopuvussa kumisaappaat jalassa. Kun taas pojat upouusilla Puolustusvoimien lenkkareilla (ei siis "kusiluistimilla"), ja tietysti silloisissa verkkareissa. Vain kolme noin 140:stä tykkimiehestä sai lupaamani iltaloman...

      • Anonyymi

        Mikä vale-majuri mahdat olla, tuskimpa ne alukset satamissa seisoo?


    • Uudenajansota

      Tuskimpa enää mitään suoraa hyökkäyssotaa tuleekaan kun sotilaat saa vain marssia maahan kunhan hävittää paperinsa rajalla, ruokaa, juomaa, asunto ja terveydenhuolto kyllä järjestyy. Jos perinteiseen tuhoamissodankäyntiin aletaan se luultavasti tapahtuu ohjuksin ja lennokein, en oikein usko että majurilla on nykyvalikoimissa mitään aseita joilla torjua pieniä lennokkeja joilla kuitenkin hirmuinen tuhovoima.

    • AitoTOSIrealistiKokkola

      Mitä "majuria" tarkoitat ja miksi. Suomen puolustus perustuu vahvaan jalkaväkeen, kuten ilmatorjunta. Ilmavoimat ovat puolustuksemme heikkous, ja ns merivoimat on tarkoitettu valtamerille - ei maamme "rapakkovesille". Joten. Kaikki ilmasotatoimiin, meritorjuntaan, laivastoon ja "rapakontorjuntaan" tuhlattavat miljardit eurot on kohdennettava maavoimien tukemiseen.
      Uusia "hornetteja" Suomi ei tarvitse, eikä satamissa ruostivaan ja täysin tarpeettomiin "panssarintorjuntaohjusnaurettaviinmukameritorjuntajärjestelmiin" hah hah haaaa!!!...

      • Epäaitorealisti

        Missä on viimeksi tapahtunut perinteinen valloitussota, kaikkihan on ollut enemmän ja vähemmän näitä kansojen vapauttamisia ja demokratian tuomista, tunnuksettomia sotilaita ja informaatiovaikuttamista, hyvin vähässä määrin maavoimien on tarvinut toimia lukuunottamatta sisällissotia.

        Ihmettelen majurin ilmavoimien vähättelyä, USA kun lähtee demokratiaa viemään dikdatuurin tilalle niin taitaa prioriteetti numero yksi olla ilmaherruus!

        Ilma-ammuntaan su-ko sata... uskottavaa toimintaa maavoimilta!


      • Anonyymi
        Epäaitorealisti kirjoitti:

        Missä on viimeksi tapahtunut perinteinen valloitussota, kaikkihan on ollut enemmän ja vähemmän näitä kansojen vapauttamisia ja demokratian tuomista, tunnuksettomia sotilaita ja informaatiovaikuttamista, hyvin vähässä määrin maavoimien on tarvinut toimia lukuunottamatta sisällissotia.

        Ihmettelen majurin ilmavoimien vähättelyä, USA kun lähtee demokratiaa viemään dikdatuurin tilalle niin taitaa prioriteetti numero yksi olla ilmaherruus!

        Ilma-ammuntaan su-ko sata... uskottavaa toimintaa maavoimilta!

        Taitaa Ukrainassa olla sellainen parasta aikaa menossa. Ja vastoin majurin puheita merivoimat ja lennokit näyttelee merkittävää osaa.


    • Sukellusveneillätullaan

      Majuri se vaan vähättelee merivoimia, Tukholmassa taitaa käydä enempi vieraan vallan sukellusvenemiehiä kuin turisteja.

      Jos noita tunnistamattomia sukellusveneitä kerran on naapurin saaristossa niin eiköhän niitä löyty meidänkin aluevesiltä, tiedä vaikka majuriakin ovat tiirailleet jo periskoopin kautta.

    • Anonyymi

      Joku kertoi tuolla ylempänä, että 80% mielipiteistä poistetaan. Luku on yllättävän suuri, joten haluaisin tietää mihin tieto perustuu. Muuten olen kommentin kirjoittaneen kanssa samaa mieltä.
      Muutama päivä sitten lähettämäni asiallinen viesti on poistettu. Näin on tapahtunut mm Kokkola-palstalla. Olen alkanut ottaa paperitulosteet kaikista kommenteistani, ja lisännyt itselleni merkittävimpien perään lauseen: "Ylläpidolle tiedoksi. Jos tämä täysin asiallinen, vaikkakin provosoiva viestini poistetaan, niin käyn tekemässä tutkintapyynnön läheisellä poliisiasemalla."
      Suomessa on voimassa mm perustuslakiin perustuva puhe-, kirjoitus- ja esiintymisvapaus"... Terveisin TOSIrealisti Kokkola, oikeusoppinut majuri evp, ja Perhon Kirin ensimmäinen Suomen Mestari...

      • Anonyymi

        No, miten "tutkintapyynnöt" etenee? Hahahahaha HAHAHAHAHA hahahahaha HAHAHAHAHA hahahahaha HAHAHAHAHA hahahahaha HAHAHAHAHA


    • Anonyymi

      Tämä kaveri on yleinen naurun aihe Kokkolassa ja kirjoittelee samoja juttuja vuodesta toiseen keskustelupalstoilla. Sai viisi ääntä aluevaaleissa eli ei mikään suosittu henkilö.

    • Anonyymi

      Kiitos Reijo, että jaksat piristää hyvillä kommentoinnillasi myös Perhon aneemista keskustelukulttuuria.

    • Anonyymi

      Viina vie evp kapiaista ja kehuu täällä itseään ja vastailee itselleen omiin kirjoituksiin.

    • Anonyymi

      Tuskimpa itse vastailee ja sekin olisi parempi piristys palstalle kun Perholaisten jöröjen tuppisuisuisuus.

    • Anonyymi

      Oman vaimon avulla sai "nyrkkeilymestaruuden" ja sodan käynti osaaminen on jalkarättien sekä sängynpetauksen opettamista varusmiehille.

    • Anonyymi

      Ikuinen porttikielto uimahalliin kertoo paljon tästä henkilöstä.

    • Anonyymi

      Huumori ja sanankäyttö kuitenkin omaa luokkaansa.

    • Anonyymi

      sulkekaa Tosirealisti pois täältä

    • Anonyymi

      Reijo ainoa mielenkiintoisia ja hyvällä huumorilla juttusarja mielipiteitä kirjoitteleva tällä palstalla. Ehkä huumori ja älykkyys liikaa osalle Perholaisille peräpitäjän tosikoille.

    • Anonyymi

      Toivottavasti KokkolanKingi jaksaisi kiinnostua myös Perhon asioista ja kärkevillä, mutta rakentavilla kommenteillaan saisi eloa myös hyväveli politiikkaan.

    • Anonyymi

      Muaki naurattas jos omaa emäntää hakkaisin tai uimahallisa lapsia koskettelis ja sitte tänne kirjottelisin asioista.

    • Anonyymi

      Luokkaretkellä kävimme Kokkolassa hänen kotonaan. Tutustuimme sisävessaan ja talon sisälle rakennettuun saunaa joka toimi sähköllä. Televisiota myös ihmettelimme siinä oli värikuva ja Sarajevon olympialaisia katsoimme. Tällaisia muistoja Kokkonevan ala-asteelta.

    • Anonyymi

      Hienoja, maailmaa avartavia ja ainutlaatuisia kokemuksia ovat maalaislapset saaneet kokea, kiitoksen paikka.

    • Anonyymi

      Tosirealisti on Perhon lahja maailmalle. Tällä hetkellä valovoimaisin Perhosta lähtenyt ulkopaikkakuntalainen ( toki Perhossa ei tällä hetkellä ketään paikallista joka/ jonka jutut kiinnostaa).
      Perhosta on lähtöisin parikin fiksua kansanedustajaa toinen jopa ministeriksi edennyt ja jopa olympiavoittaja, mutta missä jutut heistä ja aikaansaanoksista.? Tosirealistista ja hänen hienoista ideoistaan kuulee jatkuvasti varsinkin jos asuu muualla kun Perhossa.

      • Anonyymi

        Mites Tosirealistin osallistuminen häänen ja a bitnopin hautajaisiin? Edeltikö mikä asia anopin kuolemaa?

        Tietääkö Ylikylän asukkaat?


    • Anonyymi

      Miten hautajaiset liittyy Perhon Kiriin? Mukava mikäli asia edes hieman liittyisi Perhon Kiriin / Perholaisiin. Reijon saavutukset nimenomaan urheilun monilahjakkuutena vetävät vertoja muiden Perholaislähtöisten saavutuksille. Lisäksi kunnioitettava ura maamme tärkeimmässä instanssissa, elikkä Puolustusvoimien palveluksessa pitäisi vetää meistä itsekukin nöyräksi. Olisi Perhon kunnalta vähintä mitä voisi odottaa, että Reijo huomioitaisiin joko seuraavien Perho päivien taikka itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien yhteydessä jollakin arvoisellaan tavalla. Toisen ST1, sen läheisyydessä sijaitsevan liikenneympyrän voisi myös nimetä vaikkapa ”Reijon kierrokseksi”. Liikenneympyrässä voisi olla vaikkapa sotien aikana panssariesteenä käytettyjä kiviä joiden päällä betonista valetut nyrkkeilyhanskat. Kivet kuvailivat Reijon järkähtämätöntä Isänmaallisuuttaja pitkää uraa Puolustusvoimissa, hanskat taasen ” Perhon betoninyrkkinä” tunnettua nyrkkeilysankaria.

    • Anonyymi

      Vaimon hakkaajia riittää paikallisiakin ei tarvitse lastensarjoissa "nyrkkeilyä" harrastaneelle mitään kirjoituksia koska sukulaisetkin häpeää miestä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe