Perhon Kiri

TOSIrealistiKokkola

Luen Perhonjokilaakso- lehden juhlaliitettä PERHO 150 jo kolmatta kertaa. Sivuilla 10-11 on katsaus Perhon historiasta ja jutun päätteenä on tietovisa. Allekirjoittaja on Outi Leväniemi. Mistä Outi on syntyisin, kun ei kerro Perhon kunnan ensimmäisestä Suomen Mestarista (1969) halaistua sanaa. Arsi Harju on mainittu jopa kuvan kera. Lahjoitin "Arsin kuulakisaan" kiertopalkinnon - "Arsin kuula". Appi-isäni Tapio Hotakaisen (Halsua) tekemän komean puujalustan kera.
Kuulan löysi isäni ollessaan sodasta lomalla kesällä 1940 kuokkiessaan "pellon pyörtänöitä". Kuula on muisto Suomen Sodasta 1808, Kokkonevan taistelusta. Kuula on venäläisen kenttäkanuunan 100 mm ammus. Äitini Laina, os Linna kertoi tarinan usein lapsuudessamme (äitini oli muuten Mooses Linnan ja Vilman, os Heinola vanhin lapsi, synt 1917, ja isänsä Mooses oli jäähiihdon Maailmanmestari, hiihdot pidettiin Jängänjärven jäällä, vuotta en muista, ehkä 1918-22--, isäni syntyi 1908. Muuten isämme Viljo rakensi Perhoon kymmeniä taloja sotien jälkeen Möttösestä-Kivikankaalle - Mökälästä Mehtäporasen kautta Peltokankaalle..., ja mm Kokkonevan kansakoulun, palaneen Taipaleen Raunin kaupan jne...
Terveisin Reijo Kivelä, Perhon Poika, Kokkonevan Kovis, nykyinen Kokkolan Kingsi, synt 1953, majuri evp

14

372

Vastaukset

 • Hei, haloo. Minne Perholaiset ovat kadonneet. Teillä on ikioma keskustelupalsta. Miksette sitä käytä. Kyse ei liene tiedosta, koneista eikä ujoudesta, mutta jokin tässä mättää. Tulkaa mukaan kaikki. Voin olla mukana keskustelussa aina kun sopiva aihe ilmestyy sivustolle. Odotan Outi Leväniemen mielipiteitä - vastauksia lähettämääni viestiin, kiitos. Pitää muistaa, että johdin kutsuntoja myös Perhossa vuosina 1990-2002, ja kävin luennoimassa sotilasammatista yms kouluissa.

 • Kannattaako ammattisotilas natoon liittymistä?

  • Ei missään tapauksessa NATOON, muttei myöskään EU:n puolustussrategiaan. Suomi on itsenäinen ja sellaisena pysyköön. Korkeintaan Ruotsin kanssa voisimme tehdä entistä enemmän yhteistyötä. Onhan Ruotsikin puolueeton maa. Maa, jonka Suomalaiset ovat aikanaan asuttaneet, eli silloin kun nykyinen Ruotsi "nousi merestä", pois lukien edelleen tyhjinä olevia vuoristoseutuja. Suomi vahvisti naapurimaatamme 1950-1960- luvulla noin 700 000:lla asukkaalla!!!...
   Toinen, ja ehkä vielä tärkeämpi keskusteltava asia on suunnitelma uusien torjuntahävittäjien (64 kpl) hankinnasta. Maamme ei tarvitse ainuttakaan "lentäjien leikkikalua". Sadoilla miljardeilla saisimme maailman mahtavimman ilma- ja maapuolustuskyvyn (huom Merivoimia ei Suomen rapakot tarvitse), hankkimalla parhaat mahdolliset ilmatorjuntajärjestelmät; huippuluokan tykit, ohjukset, tutkat yms. Hävittäjähankintaan budjetoiduilla miljardeilla voisimme kattaa Suomen ilmapuolustuksen "Hangosta Petsamoon"- Haminasta Kautokeinoon...
   Pitää muistaa, että yksikään "hornetti" ei nouse ilmaan, jos ja kun kaikki lentäjät varamiehistöineen tapetaan kotisänkyynsä yöllä kello 03.00...


 • Onkohan majuri tilanteen tasalla, Airisto on kuuma peruna ja majuri sanoo merivoimien olevan tarpeettomia? Pikaisesti ajatelen länsiosan puolustuksen kannalta merivoimat on jopa merkityksellisemmät kuin maavoimat, saariston suojista on hyökätty jo vuosisadat maahamme.

  • Toi historiapläjäys osio kuulosti ihan saunamajuritason jutuilta  • Mitä ns merivoimat saivat aikaan viime sodissa? Ei yhtään mitään, muuta kuin tuhansia omia uhreja. Muka kaksi sukellusvenettä(kin) oli käytössä, hah!
   Isäni sanoi, että sota voitetaan, ja maa on vallattu vasta, kun jalkaväki on marssinut rajalta rajalle. Tällä hän tarkoitti sitä; ja joka meidän kaikkien pitäisi ymmärtää: Maa on vallattu vain, kun kaikki elollinen on "syöty", tai ajettu Pohjanlahden rapakkoon. Kuvitelkaa nyt. Miten maamme nykyinen, täysin turha, ja naurettava meripuolustus voisi maamme pelastaa. Maamme valtausta meritse yritti jo Krimin sodan aikaan Britannia, mutta turpaansa sai (1854) pelkästään maavoimien - tarkka-ampujien toimesta. Siitäkin on todisteena tuossa lähellämme (pari "kilsaa") oleva Britannian merivoimilta vallattu maihinnousuvene - barkassi vitriinissään. Hah hah haaa!!!...
   Terveisin Perhon ensimmäinen Suomen Mestari ja nykyinen Kokkolan Kingsi...


 • Majurin maavoimat on kädet pystyssä heti jos merivoimat ei ole turvaamassa polttoainekuljetuksia, HVK.n varastoissa taitaa polttoainetta olla noin puoleksi vuodeksi.

  Neste luopui varustamotoiminnasta ja myi vuoden 2013 aikana kahdeksan alusta, viisi säiliöalusta ja kolme hinaajaa, Huoltovarmuuskeskuksen ja työeläkeyhtiö Ilmarisen puoliksi omistamalle laivayhtiölle, joka vuokraa alukset Nesteelle nykyiseen käyttöön. Omistajayhtiö toimii vain omistajana, ei liikennöijänä, josta huolehtii erillinen perustettava hoitovarustamo. Huoltovarmuudesta vastaaminen on aiemmin ollut Nesteen tehtävä, mutta kansainvälisillä markkinoilla toimivalle yritykselle tehtävä sopi huonosti. Omistusvaihdoksen jälkeen miehistö pysyy suomalaisena ja laivat Suomen lipun alla. Alusten määrä on riittävä huoltovarmuuden säilyttämiseksi

 • Älä puhu paskaa. Kaikki Suomen merivoimien alukset tuhotaan satamiinsa, ennen kuin yksikään ruosteinen paatti edes "yskähtää". Ja kuten yllä kerroin, niin lentäjät tapetaan kotisänkyynsä, ja lentokentät "hornetteineen" pommitetaan "samalla sekunnilla". Vain maavoimat, ja etenkin ilmatorjunta voi kansakuntamme - Suomen pelastaa, jos sellainen velvollisuus meitä kohtaisi.
  Terveisin Lapin ilmatilan "ilmatorjuntapäällikkö" jo kolmen vuosikymmenen ajalta. Tosin tilalleni on tullut opettamani (salaiset suunnitelmat, valmiit "piirustukset" yms) seuraaja, nuorempi "ilmatorjuntasälli". Olenhan jo 65- vuotias, mutta silti viriili nuorukainen, jota voitaisiin vielä "tarvittaessa tarvitakin". Kuntoni puolesta voisin vallan hyvin haastaa vaikkapa poikani, 40- vuotiaan "tupakanorjan" esim Cooperin testiin. Voisin antaa "etua" sen verran, että juoksisin 12 minuuttia kestävän testin kumisaappaat jalassa.
  Ollessani Hyrylässä (HelItR) päällikkönä 1982-, lupasin jokaiselle tykkimiehelle ylimääräisen iltaloman, joka päihittää minut Cooperin testissä. Lupasin juosta ja juoksinkin maastopuvussa kumisaappaat jalassa. Kun taas pojat upouusilla Puolustusvoimien lenkkareilla (ei siis "kusiluistimilla"), ja tietysti silloisissa verkkareissa. Vain kolme noin 140:stä tykkimiehestä sai lupaamani iltaloman...

 • Tuskimpa enää mitään suoraa hyökkäyssotaa tuleekaan kun sotilaat saa vain marssia maahan kunhan hävittää paperinsa rajalla, ruokaa, juomaa, asunto ja terveydenhuolto kyllä järjestyy. Jos perinteiseen tuhoamissodankäyntiin aletaan se luultavasti tapahtuu ohjuksin ja lennokein, en oikein usko että majurilla on nykyvalikoimissa mitään aseita joilla torjua pieniä lennokkeja joilla kuitenkin hirmuinen tuhovoima.

 • Mitä "majuria" tarkoitat ja miksi. Suomen puolustus perustuu vahvaan jalkaväkeen, kuten ilmatorjunta. Ilmavoimat ovat puolustuksemme heikkous, ja ns merivoimat on tarkoitettu valtamerille - ei maamme "rapakkovesille". Joten. Kaikki ilmasotatoimiin, meritorjuntaan, laivastoon ja "rapakontorjuntaan" tuhlattavat miljardit eurot on kohdennettava maavoimien tukemiseen.
  Uusia "hornetteja" Suomi ei tarvitse, eikä satamissa ruostivaan ja täysin tarpeettomiin "panssarintorjuntaohjusnaurettaviinmukameritorjuntajärjestelmiin" hah hah haaaa!!!...

  • Missä on viimeksi tapahtunut perinteinen valloitussota, kaikkihan on ollut enemmän ja vähemmän näitä kansojen vapauttamisia ja demokratian tuomista, tunnuksettomia sotilaita ja informaatiovaikuttamista, hyvin vähässä määrin maavoimien on tarvinut toimia lukuunottamatta sisällissotia.

   Ihmettelen majurin ilmavoimien vähättelyä, USA kun lähtee demokratiaa viemään dikdatuurin tilalle niin taitaa prioriteetti numero yksi olla ilmaherruus!

   Ilma-ammuntaan su-ko sata... uskottavaa toimintaa maavoimilta!


 • Majuri se vaan vähättelee merivoimia, Tukholmassa taitaa käydä enempi vieraan vallan sukellusvenemiehiä kuin turisteja.

  Jos noita tunnistamattomia sukellusveneitä kerran on naapurin saaristossa niin eiköhän niitä löyty meidänkin aluevesiltä, tiedä vaikka majuriakin ovat tiirailleet jo periskoopin kautta.

 • Joku kertoi tuolla ylempänä, että 80% mielipiteistä poistetaan. Luku on yllättävän suuri, joten haluaisin tietää mihin tieto perustuu. Muuten olen kommentin kirjoittaneen kanssa samaa mieltä.
  Muutama päivä sitten lähettämäni asiallinen viesti on poistettu. Näin on tapahtunut mm Kokkola-palstalla. Olen alkanut ottaa paperitulosteet kaikista kommenteistani, ja lisännyt itselleni merkittävimpien perään lauseen: "Ylläpidolle tiedoksi. Jos tämä täysin asiallinen, vaikkakin provosoiva viestini poistetaan, niin käyn tekemässä tutkintapyynnön läheisellä poliisiasemalla."
  Suomessa on voimassa mm perustuslakiin perustuva puhe-, kirjoitus- ja esiintymisvapaus"... Terveisin TOSIrealisti Kokkola, oikeusoppinut majuri evp, ja Perhon Kirin ensimmäinen Suomen Mestari...

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.