Perussiivouksennäyttö märkätila

hämmentynyt____

Mulla oli viime viikolla perussiivouksen näyttö, josta työpaikka ohjaaja keskeytti näytön vc:n siivoukseen, koska tein kuulemma väärin. Pyyhin siis katon ja yläseinät kostealla tasomopilla ja alaseinät olisin pessyt hankauspesimellä, mutta kerkesin vain yhden seinän pestä kun valvoja sanoi, että teeen väärin . Mitä nyt hänen puheistaan ymmrsin niin minun tulee näyttää wc:ssä märkätilan pesu ei siivousta nii ketokaapa,, miten sen nyt suoritan sitten kun ei hän sitä kuitenkaa kertonut ja koulussa mulle opetettu wc: perussiivousta noin. Eli suihkuttelenko siellä antaumuksella vedellä sun muuta. :DSeinät on maalatut kiviseinät ja lavuaarin ympäristö laattaa. Kyse kuitenkin pienestä wc:stä jossa on kuitenkin lattiakaivo, mutta yhdellä seinällä on esimerkiksi sähköpatteri nii voi stressi ku tiedä yhtää, mitä haetaan. Ei kuulemma ole kuin yks oikea tapa mikä näytössä pitää tehdä, mutta ei sitä voinut kuitenkaa kertoa. Wc ei myöskään ole kovalla käytöllä eikä likainen edes.


Voi myös linkittää hyviä videopita aiheeseen, kun en nyt itse löytänyt muuta kuin wc: ylläpitosiivousvideoita.

10

4521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omituistaohjaamista

      Eikö sulla ollu oppilaitoksesta arvioijaa mukana? Mikäli tekee väärin ja näyttö keskeytetään, pitää sen jälkeen antaa ohjeita ja neuvoja seuraavaa kertaa varte sekä kertoa, missä meni väärin. Omassa näytössä oli kattoa ja yläseiniä varte nihkeitä ja menin tietysti järjestyksessä ensin koko katto, sen jälkeen kaikki yläseinät jne.

    • Märkätilakokonaan

      Jos vaatimus on ollut märkätilan pesu, wc tilassa, niin katsottava mikä kys wc:ssä kuuluu märkäpestäviin, ja huomioitava tuuletus että kuivaa, sekä saostumien poisto tarpeellisin osin. Emäsaineella pestävä likatyyppi on poistettava- esimerkiksi lavuaarin iho ja saippuarasvajäämät, ja hanan kalkit nyt ensihätään, ja esim laatoitetun lattian saumat pitää ihan peruspestä kunnolla- Huomaathan ettei ihan märkäpesuja tehdä huuuhdellen suoraan vedellä, ellei ole viemäriä minne vesi valuu, tai käytettävä vesi-imuria, ettei tule ongelmia, vaan veden saa äkkiä pois.
      Oisiko näytön keskeytykseen syy siinä, että lähdit alun perin pyyhkimään yläosia liian märällä? Katot ja ylimmät seinät menee wc pesuissa usein nopeasti nihkeällä, ja ns. märkäpesu keskitetään siihen, minne likaa kertyy. Eli lavuaari ja ymp. Wc allas ja ymp.seinäosa, ja lattia, sekä ovi ja ovenpielet.
      Kentällä ihan yp siivouskin sisältää osin samoja asioita Wc:ssä kuin peruspesussa- mutta käytettävissä olevan ajan, ja vaatimustason mukaan.
      Jos kohteessa esimerkiksi on kova käyttö ja lattiasaumat on joka viikko peruspesun tarpeessa, ne pestään eikä mietitä että sitten joskus, kun on ns. muidenkin tilojen peruspesuajat.

      Jos näytössä esimerkiksi ei voi välinepuutteen, tai tilan ominaisuuksien takia tehdä jotakin, on syytä kertoa tämä arvioitsijoille ja näytön vastaanottajalle. esimerkiksi vesihuuhtelu viemärittömässä tilassa jossa ei kosteuseristykset ole kunnossa, on tällainen tilanne.
      Samalla tavoinhan asiakaskohteissakin siivooja kuuntelee joko perehdytyksessä, tai muussa tehtävänannossa, mitä odotetaan, mutta- tekee ammatillisen ratkaisun missäkin vaiheessa, ja pystyy perustelemaan, sen.
      Todennäköisesti työpaikkaohjaajasi on ollut oikeassa, on ammattilainen. Käytäntö on muuttunut? Aiemmin on ollut ammatitutkinnon näytöissä ainakin, 2 arvioitsijaa, ja näytön vastaanottaja.

    • Laitoshuoltajavm2007

      Aina kun pestään/pyyhitään seiniä, kaakeleita, ovia jne. ohje on alhaalta ylöspäin. Jos aloitat ylhäältä, likavesi valuu (märkätiloissa vaikka olisit suihkuttanut pinnan ensiksi vedellä kuten kuuluukin) alas ja kun ns. kovista aineista puhutaan; vaikkakin lantrattuna, jos pinta on likainen (siis silmä näkee likaisen pinnan kaakeleissa)se voi valuessaan tehdä ikävät valumajäljet jotka näkyvät valkoisina valumajälkinä likaiseen pintaan. Eli aina alhaalta ylös kun pestään esim. kaakeleita.

      • UudemmatOhjeet

        Vuoden 2014 näytössä ja todennäköisesti näin neljä vuotta myöhemminkin siivousjärjestys oli aina ylhäältä alaspäin ja puhtaasta likaiseen. Lähempänä kattoa tapaa olla vähemmän likaista kuin alaosissa, joten alaosien likaa ei pyyhitä ylhäälle puhtaammille pinnoille.
        Myös valumajäljet puhdistuvat ylhäältä alas -järjestyksessä luontevasti samaa myöten kuin niitä ilmaantuu.


      • Anonyymi
        UudemmatOhjeet kirjoitti:

        Vuoden 2014 näytössä ja todennäköisesti näin neljä vuotta myöhemminkin siivousjärjestys oli aina ylhäältä alaspäin ja puhtaasta likaiseen. Lähempänä kattoa tapaa olla vähemmän likaista kuin alaosissa, joten alaosien likaa ei pyyhitä ylhäälle puhtaammille pinnoille.
        Myös valumajäljet puhdistuvat ylhäältä alas -järjestyksessä luontevasti samaa myöten kuin niitä ilmaantuu.

        Hei sinulle Uudemmat Ohjeet-nimimerkki. Tämä ylhäältä-alas- pesu nykyään tuntuu hiukan oudolta mutta jos näin on nykyään niin sitten on niin. Itse kyllä siivoan vieläkin ns.vanhalla menetelmällä ja mielestäni homma toimii.


    • opiskelijana

      Itse otin alaseinät märällä mopilla, huuhtelin mopilla joka kostutettu pelkällä vedellä ja lopuksi kuivasin. Pesualtaan takana olevat laatat pesin samalla hankauspesimellä kuin altaankin.
      En ymmärrä mitä aloittajan valvoja on selittänyt. Eihän seinien ottaminen ole mitään normaalia siivousta.

      • tarpeenmukaanpesu

        Kentältä: se on ihan normaalia siivousta. työkohteissa sitäkin tehdään ohessa, ei erillisenä. Ja aloituksessa luki: maalattua seinää. Sitä ei hankaavilla pestä, vaan pyyhitään. ja alaosista ylöspäin sitten ne kunnolla märkäpestävät laattajutut, tms kovalla pinnoitemateriaalilla päällystetyt jotka ei ole muovia, maalatuita, jotka voisi hankaamisesta kärsiä.
        Siihennähden valvoja on keskeyttänyt näytön oikein, jos on tavannut opiskelijan hankaamasta maalattua seinää. Materiaalintuntemus on oltava ja tiedettävä miten mikä pestään.


      • Anonyymi

        Peruspesu on ns. kuuraamista eli otetaan se mekaaninen harja/hankauspesin käyttöön. Moppia ei silloin-kun peruspestään- tarvita. Ainoastaan lattiakuivain kaakeleiden ja lattian kuivaamiseen jolloin jälki on parempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peruspesu on ns. kuuraamista eli otetaan se mekaaninen harja/hankauspesin käyttöön. Moppia ei silloin-kun peruspestään- tarvita. Ainoastaan lattiakuivain kaakeleiden ja lattian kuivaamiseen jolloin jälki on parempi.

        En tiedä sitten kuuluuko pesutilojen näyttö-peruspesuun kattojen siivous. Itselläni ei ollut.


    • Pesuri

      Minä teen niin että aluksi suihkutetaan pinelinetehopesu katosta lattiaan ja etenkin lavuaari ja pönttö kunnolla ja sitten vaan painepesuria. Näin töissä kotona sitten eri menetelmät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe