Kumpaanko kannattaa suuntautua?

tiedettäkoodaukseen

Kumpiko seuraavista kuvitteellisista tapauksista on kiinnostavampi työnantajille? Miksi?

A ja B ovat opiskelleet samanlaisen maisterin tutkinnon IT-alalta. A on tämän ohella opetellut hirveän monta kieltä itsekseen ja pyrkii valitsemaan ongelmaan näppärimmän kielen osaamiensa joukosta. B on maisterin tutkinnon ohella panostanut myös soveltavaan matematiikkaan, tilastotieteeseen ja fysiikkaan ja on tehnyt erilaisia mallinnusprojekteja itsekseen.

9

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koudari

      Riippuu vähän tapauksesta, mutta yleisemmin ottaen varmaan A olisi kiinnostavampi. Hän pystyy heti tekemään tuottavaa työtä eli koodaamaan.

      Vähemmän on firmoja, missä tarvitaan enemmän tuollaista "teoreettista" osaamista.

    • Riippuu

      A kehittäjäksi, B esimerksi data scientistiksi.

      Molemmille on kysyntää, mutta A:lle enemmän.

    • paskapertti

      B - Valitettavasti tollasella akateemisella pingottamisella ei saa töitä yliopistoa itseään tai muutamaa niche-hommaa kuten data scientistia lukuunottamatta. Ketään ei kiinnosta, jos oot käyny kurssit tai opintokokonaisuudet X, Y tai Z, koska työkokemusta tosielämän tarvitsemista jutuista on pyöreä nolla.

      A - Paljon paremmat mahdollisuudet saada töitä, koska osoittaa sisäsyntyistä kiinnostusta ja harrastuneisuutta. Tosin ei oo mikään itseisarvo opetella hirveää määrää kieliä, vaan pari riittää. Tärkeämpi on näyttää et on tehny niillä jotain hyödyllisiä projekteja ja iskee ne GitHubiin näytille. Tee vaikka full stack -devaajan tyyliin joku web/mobile appis ja sille bäkkäri AWS:aan serverlessin päälle käyttäen AWS:n ekosysteemin palveluita, niin takaan ettet montaa päivää oo työttömänä.

    • BeiA

      Mitä järkeä on osata lukemattomia kieliä jos ei ole mitään sanottavaa? A:n hommat ulkoistetaan Intiaan, B:n osaaminen halutaan pitää talon sisällä. Ilman muuta siis kannattaa olla B mieluummin kuin A.

      • tyhjätpuheet

        Kyllä se on näin. Koodajat osasivatpa tällä hetkellä vaikka viittä eri kieltä loistavasti joutuvat uusimaan oppinsa aina tietyin väliajoin kokonaan uudestaan.
        Tietysti algoritmien vääntämisen osaaminen pysyy samana mutta näitä ohjelmoitsijoita tulee ulkomailta koko ajan lisää.


      • l23h434lg54

        Mutta niin intiasta tulee kuin ei tarvitse edes hakeakaan...mutta suomalaiset tekevät näitä henkilöstöpäälliköiden hommia, joihin valitaan:

        Vähintään 20.... tietokonepelaamista heheheh :D


    • paljonviallisiajätskejä

      Jäätelöiden myyjä olisi varmasti hyvä paikka aina, tytöille ainakin, mutta sitten jos on huonot kelit niin tyttöjä harmittaa: ei tule asiakkaita vaikka kuinka yrittäisin mainostaa :D

      Vähän kuin Linux-järjestelmissä: ei ole asiakkaita :D:D

    • sittentulipotkut

      Tämä nainen olisi kuitenkin ilmeisesti tulossa henkilöstöpäälliköksi firmaasi?

    • omatsydeemit

      On hyvä että on kokeillut useita koodauskieliä. Kokeilunhalu ja uteliaisuus. Siitä kaikki homma lähtee. Jossain vaiheessa on vain osattava valita itselle antoisimmat ohjelmointikielet. Niitä ei voi olla montaa. Vain siten voi nousta mestaristasolle. Ei niinkään kannata miettiä mikä työnantajaa kiinnostaa. Enempikin kannattaa panostaa siihen mikä itseä suuresti kiinnostaa ja saa liekkeihin. Vain siten voi nousta top-ten tasolle omassa tekemisessään. Tarjota omaa huippuosaamista jota muilla ei ole. Normityönantaja kun ei ymmärrä sellaista edes kysyäkään kun ei asiasta mitään tiedä.

      Itsekin nuorena insinöörinä (koneinsinööri) ajattelin että kannattaa tehdä juurikin sitä mistä työnantaja(t) on kiinnostunut. Myöhemmin opin kantapään kautta että ajatteluni oli totaalisen väärä. Jos tekee ensisijaisesti vain sitä mistä työnantaja(t) on kiinnostunut jää varmasti normaalijakauman kyttyrään mr. Nobodyksi. Tusinamaakariksi joka voidaan helposti korvata. Fiksu panostaa niin että sijoittuu normaalijakauman oikeaan reunaan.

      Jos koodaaminen ei ole se oma rakas juttu niin tekee jotain muuta mikä saa liekkeihin. On löydettävä se oma spesiaalijuttu. Oman älynsä puitteissa. Vaikkapa kilpapurjeveneiden pohjien tervaaminen. Tärkeintä että valinta on täysin ikioma ja tavoitteena omassa tekemisessä on olla se huippu. Pirun hyvä. Siihen normaalijakauman kyttyrään ei saa jäädä maleksimaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe