Omakotitalojen järjetön hintataso

Poismuuttoa.Harkitseva

PK-seudun omakotitalot sairaan hintaisia. Tontit sikakalliita. Kuka tästä hyötyy? Onko tarkoitus että vain yläluokka saa asua hyvin?

35

1314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älä_harkitse

      Onko 100 tuhatta nykyrahassa paha hinta omakotitalosta? Tuomarinkylästä saa sillä hinnalla hyvänkin talon.

      • taidat.narrata

        Ei sillä taida saada kuin kerrostalokämpän.


    • Pakilamaksaa

      Juomarinkylä on spurgualuetta. Pakilassa hinnat aivan toisenlaiset. 60-luvun normi perhekodista saatetaan pyytää jopa 835t€.

    • Hyt

      1000m2 tontti Vantaalla arvoltaan n. 130-150 000€ odottaa "parempia"aikoja eli sit kun tulee tarve niin myyn tai rakennan ja myyn. Sellaset 5000€ vuodesta näyttä arvo nousevan.

      • järjetöntä.hinnannousua

        Ihan tajutonta hinnannousua raakamaasta. Mutta minkäs teet jos ei halua asua 10 cm päässä naapureista. Kuvetta on kaivettava ja otettava iso velka mikäli ei ole saanut perintöä rikkaalta amerikan-serkulta.

        Kallista on laadukas asuminen pk-seudulla.


    • VelkaOnHyväksi

      Kuolen nauruun kun ajattelen asuntovelallisia....monelta menee kämppä kohta.....minuakin vituttaisi raskaasti! Ottakaa lisää velkaa.

      • anna.kun.arvaan

        Oletko ehkä sitä mieltä, että nyt kannattaa tuhnutella vuokra-asunnon sohvalla ja ostaa vasta hintarommauksen jälkeen?


      • SinkkuJaRikas
        anna.kun.arvaan kirjoitti:

        Oletko ehkä sitä mieltä, että nyt kannattaa tuhnutella vuokra-asunnon sohvalla ja ostaa vasta hintarommauksen jälkeen?

        Kuka sanoi että nauraja asuu vuokralla? Itsekin käkätän kuoliaaksi itseni kun katselen kuplahintaisia kämppiä ja tiedän että kohta on velallisilla järkyttävät olot.....Pian alkaa maanteillä kolista lisää itsarikuskeja paukahdella rekkojen keuliin kunhan ensi vuosi alkaa....Ja kyllä: Minä istun omassa OKT talossa jonka olen itse maksanut työllä pois.Ja ostaa ei tarvitse enää kun omistaa jo 2 okt taloa ja 3 mökkiä......:) Yleensä köyhillä on enintään vain yksi kumpaakin ja velkaisia sellaisia.......Näitä saa yleensä useampia kun ei tuhlaa aikaansa kakaroiden tekoon...


      • AsiatJÄRKEVIKSI

        Suomessa menee kaikki päin helvettiä !!!

        Ei ole mikään ihme jos itsareiden tekeminen lisääntyy.
        Hirveän moni suomalainen elää valtavasssa tuskassa.

        MIKSI SUOMI JA SUOMALAISUUS TUHOTAAN ?????????????????????????????????????


      • Anonyymi

        Säälittävää kyllä kun asumiskulut vievät suuren osan tuloista. Itselle ei tulisi mieleenkään asua velkaisessa talossa tai vielä pahempaa, jossain kerrostaloluukussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Säälittävää kyllä kun asumiskulut vievät suuren osan tuloista. Itselle ei tulisi mieleenkään asua velkaisessa talossa tai vielä pahempaa, jossain kerrostaloluukussa.

        Olen asunut pienessä ja suuressa kerrostaloasunnossa, tilavassa loft asunnossa, teollisuusrakennuksen yhteydessä olevassa asunnossa, omakotitloksi muutetussa kesämökissä, uudessa omakotitalossa, vanhassa omakotitalossa, kaupunkien keskustassa, taajamassa, maalla...
        Nyt kun jäin pois yritys- ja työelämästä reilut viiskymppisenä on ollut mahdollista valita missä asuu ja missä on lomahuvila ja missä haluaa viettää syntynyttä vapaa-aikaa.
        Sain toteutettua ne asumiseen liittyvät toiveet joita aikaisemmin työelämän takia en voinut toteuttaa.
        Sen verran voin paljastaa että en asu yksiössä keskustassa.


      • Anonyymi

        Kämppien hinnoissa on vielä reilusti korotusvaraa.
        Ei olla lähelläkään sitä pistettä että asunnot eivät mene kaupaksi.
        Aina löytyy joku joka maksaa yhä suuremman hinnan. Viime vuosikymmenen alussa 7000€/m2 tuntui kallilta.
        Nyt se on suorastaan halpaa!
        Se on ihan oikein että asuntojen hinnat nousevat mahdollisimman paljon kun joka tapauksessa menevät kaupaksi. Eli tarkoittaa sitä etteivät hinnat nyt niin korkeita olekaan kun kauppa käy.
        Jos joskus tulee tilanne ettei asunnot mene kaupaksi, alkavat hinnat vähitellen laskemaan kunnes taas kauppa alkaa käymään. Ja hinnat lähtevät taas nousuun...
        Tämä on nähty jo lukemattomia kertoja ja tullaa näkemään vielä edelleen lukemattomia kertoja.


      • Anonyymi
        anna.kun.arvaan kirjoitti:

        Oletko ehkä sitä mieltä, että nyt kannattaa tuhnutella vuokra-asunnon sohvalla ja ostaa vasta hintarommauksen jälkeen?

        Kyllä.
        Ainakin se kannattaa Käsille VuokraIsännälle.
        Läski saa sijoituslainansa maksettua.


    • > Onko tarkoitus että vain yläluokka saa asua hyvin?

      Kyllä. Mistä sinä oikein olet saanut sellaisen käsityksen, että kellä tahansa olisi joku positiivinen oikeus asua miten haluaa? Sossu (tai nykyään Kela) antaa sinulle tarpeeksi rahaa, että saat katon pääsi päälle. Paitsi jos mielummin käytät ne keskikuraan. Loppu on sinusta kiinni. Mene töihin (hyviin töihin, saattaa vaatia koulutusta), niin alkaa raha riittämään omaan taloon stadissakin. Paitsi tietysti jos mielummin käytät ne XO:hon.

    • Anonyymi

      Mulla on käyttämätöntä rakennusoikeutta 160m2, lohkaistaanko sulle kirveenvarsi?

      • Anonyymi

        Eikö kirveenvarteen saisi teräosan mukaan?
        Miten muuten liittyy tonttiasiaan?


    • Anonyymi

      Eihän ne talot mitään kalliita ole. Se vaan köyhästä tuntuu siltä.

    • Anonyymi

      Jaa, kuka on yläluokkaa, ketkä ovat rikkaita tai köyhiä ja kuka hyötyy pääkaupunkiseudun omakotitalojen hinnasta.

      Isovanhempani tulivat Espooseen 1945 sodan jälkeen. Ostivat ukin sotavammakorvauksella ja pienillä säästöillään tontin, vajaat 3000m2, oli pienin mille sai silloin rakentaa. Rakensivat omin pikku kätösin, siis lapiolla, naapurin ja jonkun tuttavan hevosen avustuksella, 2 km päässä olevasta hiekkamontusta hakemallaan hiekalla tien. Sitten tontin toiseen päähän pystyyn pieni pihamökki.
      Uurastivat aamusta iltaan ensin palkkatyössä, vaari sen verran minkä kykeni, mummo teki kahta työtä yli 10 vuotta. Viljelivät työn ohessa vihannekset, omenat ja marjat, ja vielä siinä sivussa kasvattivat lapset. 1960-luvulla nousi omakotitalo, autotallit ja muut ulkorakennukset. Ei tarvinnut ottaa velkaa kun rahaa oli säästössä. Elivät yhä niukasti, kasvimaa oli kovassa käytössä. Työtä tekivät yli 80 vuotiaiksi asti omalla pihalla. Ei tullut ilmaiseksi tämä maapohja heille eikä rakennukset.

      Vuosien saatossa kaupunki pakkolunasti nolla hinnalla ukin ja mummon tekemän tien itselleen. Kaavoitti ympäristön isot tontit ja naapurit myivät omansa, osa sen takia kun eivät pystyneet enää hoitamaan vanhuuttaan, osa rahan takia.

      Kaupunki olisi mielellään jakanut isovanhempienkin tontin neljään osaan, mutta isovanhemmat eivät suostuneet jakamaan. Ajattelivat että oma perhe jatkaa asumista tässä.

      Isä ja sedät ja tädit koulutettiin pääosin heidän itsensä opiskelun ohessa tekemän työn tuloilla. Ei ollut opintotukia eikä ilmaisia opintolainoja.

      Talo ja tontti jäi lopulta minun isälle ukin ja mummon kuoltua. Isä maksoi täyden korvauksen sisaruksilleen ja sen rahan saadakseen teki hänkin yli 10 vuotta 2:ta työtä. Eipä koskaan kotona näkynyt minun ollessa pieni, ja jos näkyi, niin oli sängyssä ja unessa. Äiti väsyi, ei ollut enää kasvimaakaan mummon hoitamassa kunnossa. Niille tuli avioero ja isä teki vielä liki 4 vuotta kahta työtä ja maksoi äidin ulos talosta. Mielestäni aika kovan hinnan isäkin maksoi tästä paikasta.

      Nyt isäkin on haudassa ja kiinteistö on minun. Periaatteessa minulla on omaisuutta yllin kyllin. Mutta kun tämä paikka on minun kotini, niin minulla ei ole pennin latia, kun omaisuutta ei ole realisoitu eikä realisoida jos se minusta riippuu.
      En koe olevani yläluokkaa, en asu sen kummemmin kuin kukaan muukaan tavallinen talliainen. 60 vuotta vanhat rakennukset joita pitää remontoida joka vuosi jostain kohtaa. Samanlaisia rakennuksia on kymmeniä tuhansia ympäri Suomea eikä varmaan kukaan meistä koe olevansa erityisen rikas.
      Iso piha johon uppoaa rahaa ja paljon työtä joka viikko, mutta se on mielekästä ruumiillista työtä. Ei tarvitse mennä koskaan kuntosalille.

      Tämä asumismuoto on minun isovanhempieni, isäni ja nyt minun valintani ja elän sen kanssa. Jos se jotain kaivelee tai tekee kateelliseksi, niin ei voi mitään.
      Minä maksan kiinteistöverossa niistä neliöstä mitä tällä tontilla on rakennusoikeutta jäljellä aivan riittävästi joka vuosi.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kyllä on varaa maksaa jos asuu Helsingissä.

      Suomalaisista juuri kukaan ei asu Helsingissä, vain 7-8% kantasuomalaisista.
      92-93% asuu muualla.
      Maahanmuuttajista taas noin puolet asuu Helsingissä.
      On oma valinta missä haluaa asua ja mitä haluaa sen vuoksi maksaa.
      Niin kauan kun löytyy ihmisiä ketkä maksaa asunnosta kymmenkertaisia hintoja sen oikeaan arvoon nähden, niin kauan asuntojen hinnat pysyvät korkeina ja nousevat.
      Sama oikeastaan kaikessa muussakin. Moni ajaa ostohinnaltaan 150.000€ autolla minkä valmistamis kustannus tehtaalla on vain alle 15.000€. Silti ihmiset maksavat näistäkin "ylihintaa" ja hinnat niissäkin nousee kun maksajia joka tapauksessa riittää. Kun tuollaisen kalliin auton ajaa ulos autoliikkeéstä putoaa joissakin tapauksissa arvosta lähes 50.000€ mikä kertoo kuinka paljon ilmaa asioissa on.
      Jos asunnot/autot ei mene kaupaksi liian korkean hinnan takia, niiden hinnat tulevat alaspäin.

    • Anonyymi

      Ei se tyhmä ole joka pyytää. KAHJU on se joka ostaa
      https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000008349000.html

      Helsingissä myydään 300 000 euron taloa, jossa ei voi asua, jota ei saa purkaa ja jota ei kannata korjata

      299 000 €
      73 m², myydään purkukuntoisena
      Oravatie 17, Herttoniemi, Helsinki
      4H K kellari
      Tontti 600 m2
      myyjä REMAX

      • Anonyymi

        Tuollainen talo kannattaa ehdottomasti ostaa ja maksaa siitä enemmän mitä pyydetään. Näin talosta saadaan "arvoasunto" kuten muutkin joista maksettu ylihintoja.
        Missään suomessa ei ole yhtään asuntoa minkä arvo on yli 2000€ / m2.
        Vaikka kyseisetä luukusta joku olisikin maksanut 30.000€/m2 hinnan.
        Sehän on vain maksajan omaa tyhmyyttä. Ja noita maksajia on aika paljon. Näin saadaan arvoasuntoja ainakin ostohetkellä.
        Nähtäväksi jää kuka maksaa ensimmäisenä suomessa yli 100.000€ /m2. Pääsee varmasti sanomaan että nyt on oikea arvoasunto. Vaikka neliöitä ei ole kuin 4.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollainen talo kannattaa ehdottomasti ostaa ja maksaa siitä enemmän mitä pyydetään. Näin talosta saadaan "arvoasunto" kuten muutkin joista maksettu ylihintoja.
        Missään suomessa ei ole yhtään asuntoa minkä arvo on yli 2000€ / m2.
        Vaikka kyseisetä luukusta joku olisikin maksanut 30.000€/m2 hinnan.
        Sehän on vain maksajan omaa tyhmyyttä. Ja noita maksajia on aika paljon. Näin saadaan arvoasuntoja ainakin ostohetkellä.
        Nähtäväksi jää kuka maksaa ensimmäisenä suomessa yli 100.000€ /m2. Pääsee varmasti sanomaan että nyt on oikea arvoasunto. Vaikka neliöitä ei ole kuin 4.

        Kemissäkin myydään 60 vuotias omakotitalo purkuhintaisena 30 tuhatta. Siis alkuperäisessä kunnossa olevassa joutuu tekemään kaikki uusiksi , mutta 1500 oma tontti keskustan lähellä voi jotakuta innostaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemissäkin myydään 60 vuotias omakotitalo purkuhintaisena 30 tuhatta. Siis alkuperäisessä kunnossa olevassa joutuu tekemään kaikki uusiksi , mutta 1500 oma tontti keskustan lähellä voi jotakuta innostaa.

        Kemi lienee hieman eri asia kuin helsinki, stadissa maksat vastaavasta talosta 50 0 tuhatta egee eli euroa ja jos et maksa niin joku muu maksaa , ostajia riittää jonossa.


    • Anonyymi

      Meillä itsellä minkäänlaisia asumiskuluja ei ole ollut viiteentoista vuoteen. Vaikka asuintilaa 380m2. Itse asiassa joka kuukausi tulee rahaa vuokratuottona pihapiirissä, kuitenkin kadun toisella puolella olevasta talosta joka ollut vuokrattuna tuon 15 vuotta. Vuokratuotto sen verran että kattaa omat asumiskulut ja jää vuosittain yli noin 4k€. Mikä on sijoitettu toisaalle.

    • Anonyymi

      Köyhällä on varaa vain parhaaseen.
      Meidän koko suku on köyhää.
      Itse olen niin käyhä ettei ole kunnolla varaa pitää omaa maatilaa. Sama juttu palvelusväen kanssa. Meidän kokki on niin köyhä ettei sillä ole varaa kunnon lomiin kun on töissä vuorokauden ympäri jos meillä asukkailla jotain naposteltavaa tekisi mieli.
      Naposteluja tarjoilevat molemmat sisäkkömme ovat myös tosi köyhiä. Kummallakaan ei ole varaa pitkiin mekkoihin eikä ehjiin sukkiin. Joutuvat kulkemaan minimekoissa ja verkkosukissa. Sama siivoojamme! Hekin ovat ilmeisen köyhiä kun pyytävät palkkaa joka kuukausi. Vaikka saavat asua puoli ilmaiseksi vierastiloissamme ja voivat syödä kokkimme tekemiä ruokia sopimushinnoilla.
      Autonkuljettajamme valittelee myös ettei oikein ole varaa mihinkään.
      On oikea maanvaiva kun aina valittamassa. Jospa tietäisi kuinka köyhiä me olemme niin ei valittaisi. Meillä ei aina ole varaa ajella edes kaikilla autoillamme joka päivä kun siihen ei riitä aika. Joskus on kaupassakin käytävä 3-4 auton letkoissa jotta ehtiin niitä käyttää. Itse istun aina viimeisessä autossa että edes näen muut autot joita autonkuljettajamme ajavat.
      On siis ihan turha tulla huutelemaan omista vaikeuksista kun ette vaikeuksista mitään tiedä.
      Tulkaa kokeilemaan millaista on elää köyhänä.

    • Anonyymi

      Sairasta ja sairasta,hullu on se joka maksaa mitä pyydetään!
      Meikä osti omakotitalon helsingin alatikkurilasta ja talo laupumgin vuokratontilla rv 1954 ja täysin rempattu asuinpintaalaa 89 neliötä ja kellari ja hinta oli 150 tuhatta e.
      Älkää olko niin tanan tyhmiä.

    • Anonyymi

      Tyhmyreitä ne on hesan kantakaupungin alueelta saa nykyään omakotitalon paljon halvemmalla kuin kerrostaloasunnon koska kukaan itseään kunnioittava ei halua siellä asua.
      Kantakaupungin raja menee nykyteorian mukaan siinä mihin ratikka kulkee.

      • Anonyymi

        Kumman valitset 39 neliön kaksion vai 49 neliön omakotitalon?
        Sijainti ratkaisee,isommasta ajat 1,5 tuntia stadiin ja pienemmästä kävelet 5 minuuttia stokkan kellon alle.
        Elämä on valintoja ja aika on rahaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumman valitset 39 neliön kaksion vai 49 neliön omakotitalon?
        Sijainti ratkaisee,isommasta ajat 1,5 tuntia stadiin ja pienemmästä kävelet 5 minuuttia stokkan kellon alle.
        Elämä on valintoja ja aika on rahaa.

        Muuten voisi vielä asua stadissa mutta kun sieltä on niin pitkä matka kaikkialle.
        Aikanaan Töölöstä piti lähteä duuniin ja usein vielä pahimpaan aikaan. Tunti meni ruuhkissa vaikka työmatkat olivat lyhyitä.
        Kun oli mahdollista, aloin ottamaan duunitehtäviä kehien ulkopuolelta. Ja pian muutin Töölöstä pois. Nyt työmatkat vartin verran eikä kantakaupungissa ole tullut käytyä 2021 aikana kuin kerran. Katsomassa frendejä jotka siellä vielä jumittaa.
        Yleensä tulevat meille ja ihmettelevät asumisen tasoa ja palveluiden määrää. Moni on tajunnut saman ja on muuttanut tai haluaisi muuttaa myös kivikylästä pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muuten voisi vielä asua stadissa mutta kun sieltä on niin pitkä matka kaikkialle.
        Aikanaan Töölöstä piti lähteä duuniin ja usein vielä pahimpaan aikaan. Tunti meni ruuhkissa vaikka työmatkat olivat lyhyitä.
        Kun oli mahdollista, aloin ottamaan duunitehtäviä kehien ulkopuolelta. Ja pian muutin Töölöstä pois. Nyt työmatkat vartin verran eikä kantakaupungissa ole tullut käytyä 2021 aikana kuin kerran. Katsomassa frendejä jotka siellä vielä jumittaa.
        Yleensä tulevat meille ja ihmettelevät asumisen tasoa ja palveluiden määrää. Moni on tajunnut saman ja on muuttanut tai haluaisi muuttaa myös kivikylästä pois.

        Pitkästä tavarasta tehty omakotitalo rv 1969 ja talossa salaojitus ja kunnon kivijalka ja helsingissä.
        Tämmöiset talot maksaa maltaita ,sijainti ja oma tontti pukinmäen kupeessa,miljoonatalo.


    • Anonyymi

      Millonkas köyhillä olisi mihinkään varaa ollut?

    • Anonyymi

      Omakotitalossa pääkaupunkiseudulla asuva kuuluu yläluokkaan.

    • Anonyymi

      Klaukkalasta saa 400-500 ihan kivan uudehkon okt. Sähköautot pihassa ja halpaa sähköä kun ajelee töihin helsinkiin. Miksi maksaa tuplat helsingissä vastaavasta?

      • Anonyymi

        Helsinki on ihan getto, täynnä mamuja ja muuta häiriötä. Helsingistä on hyvä päästä muuttamaan kunnolliselle alueelle.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe