RaksutMyyntiin

mini60

17

900

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raksuharrastelija

      Ei tarvitse myydä, kyllä niillä saa ajaa vielä. Veikkaan, että vuonna 2020 raket cupissa on enemmän osallistujia kuin mini60 sjm:ssä ja varmasti kovatasoiset väännöt. Kummallakin sarjalla on tilauksensa.

      • cadetti

        Se mikä tässä on hyvää Rakettien hinnat tulee todella tippumaan ja kukaan ei haluu satsata enää Rakettiin näkyy jo nyt, ja loppuuhan tuo Radnen tuotantokin jollain aikavälillä. Valmistusmäärät siksi pieniä samoin laatu heikkenee edelleen. Ainoat maat Ruotsi ja Suomi peesaa missä ajetaan Raksun arvosarjaa.


      • Roopeankka

        Päin vastoin, luulen että Raket on todella kysytty jatkossakin, koska ikärajan nosto ja junior-luokkien poisto ajaa kaikki samaan putkeen. Paras päätös miesmuistiin!
        Nyt alkaa taas löytymään alueille isompia ryhmiä kun porukka ei jakaudu eri leireihin ennen 10 v ikää. Tosiasiallisesti polku Raket95cadet-Raket95micro-Raket95 on harrastajille edullisin. Paino sanalla "harrastajille". Jopa 6 vuotta samalla moottorilla! Kultamunien etsijät ja ostajat on sitten erikseen...

        Totisemmin ja tavoitteellisemmin suhtautuville on sitten mini60 SM luokkien yhteydessä. Toivottavasti siihenkin saadaan vielä parannuksia... Nyt näyttää melko hyvältä tulevaisuus kuskien kehittymisen kannalta.

        Viimeistään 12 v täyttäessään porukka jakautuu kaupallisten sarjojen ja SM:n välillä. Toivottavasti SM saataisiin vielä uudistuksien avulla myös "normaali palkansaajien" lapsien ulottuville. Nykyisellään siellä näyttäisi jostakin syystä suurin osa olevan yrittäjien tai muuten varakkaiden henkilöiden lapsia muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Silloin tähän eri sarjojen kokoonkin saadaan jonkinlainen tasapaino. Uskon kuitenkin kaikille olemassa oleville sarjoille olevan tilausta. Osa kuljettajista kun ajaa vielä useampaa sarjaa...


      • Mikäonkaankallista

        Miten päädyit päätelmään, että SM on kalliimpi kuin kaupalliset sarjat. Omakohtaisia kokemuksia vai mistä tieto?

        Itse olen kuullut juuri päinvastaisia tarinoita niiltä, jotka ajaneet molempia.

        Toki kaikkia sarjoja voi ajaa säästöbudjetilla ilman koneen huoltoa, uusia renkaita yms Silloin vain tuskin ajellaan kärkikahinoissa.


    • Raksuharrastelija

      Juuri näin. Näillä päätöksillä Raketin tulevaisuus näyttää hyvälle pitkälle tulevaisuuteen ja käytettyjen koneiden hinnatkin asettunee sinne max uusien tasolle eli tonnin koneella voi ajaa kärjessä. Jos haluaa laittaa tuplat tai triplat niin sitten on tuo toinen luokka.

    • näin

      Hyvä näin, mikäli, mikäli käytettyjen Raksujen hinnat pysähtyisi jatkossa näillä päätöksillä sinne uusien tasolle. Käyttäkulut eivät kuitenkaan tule tippumaan, uutta mäntää, laakeria, stefaa, kammenoikaisua menee ihan samaan malliin, mikäli aikoo palkinnoille päästä.

      • Roopeankka

        Jos puhutaan luokista Cadet ja Micro eli alle 10v, ei tarvitse muuta kuin keväällä laittaa kone kuntoon ja päästellä kesä. Koneiden erot eivät tuolla ole ratkaiseva asia, kuskien ja huoltajien erot ovat suurempi asia. Eikä ne koneiden erot ole kunnossa olevissa koneissa absoluuttisestikaan isoja kun kuristin on käytössä...

        Kaikki vaan samalla koneella viivalle ja paljon kilometrejä. Myöhemmin ehtii vielä hyvin hukkaamaan rahansa, aikansa ja mielenterveytensä lajin parissa. Mielestäni tuo aika pikkuluokissa, kun ajetaan mickron loppuun, on parasta ja muistorikkainta aikaa monelle kartingia harrastaneelle perheelle... Nauttikaa siitä lasten ehdoilla ilon ja onnistumisien kautta, ja kannattaa muistaa, että onnistumisia tulee kaikille. Jos tavoitteet eivät ole heti liian korkealla, onnistumisia tulee enemmän. Se on koko lajin suola.


      • raksuharrastaja

        Kyllä yksi perushuolto raksun alakerralle riittää per vuosi ja ehtii hyvin kisoissa. Sama juttu tarvitaan varmasti millä tahansa koneella. Lisäksi mäntä uusiksi noin kerran kesässä riippuen ajomääristä ja rengastusta pari kertaa. Kyllä nuo mini60 huoltajat näyttää olevan pytty irti harva se ilta kisapaikoilla toisin kuin rakettimiehet. Näillä havainnoilla raksu harrastajaystävällisempi ei pelkästään hankintahinnan vaan myös käyttökustannusten kannalta. Kummassakin koneessa huomaa kulussa, jos jotain pielessä ja sitten huolletaan tarpeen mukaan.


    • Ajamallaoppii

      Jotenkin minusta tuntuu, että näitä lasten autojen moottoreita kyllä ylihuolletaan ja vähempikin riittäisi., kun ollaan joka ilta sylintereitä aukomassa? Varsinkin kun miettii, että kuskeissa on alle 10v aika isoja eroja ja siinä iässä ei vielä kannata Monacosta venepaikkaa varailla.

      • KartingGirl

        Just näi;D


    • VittuMitäJuntteiTäälOn

      Meille ainakin ostettiin 2vuotta sitten veljelle Raket95 käytettynä ja mulle Raket95 käytettynä kuristimella eli Micro. Veli ajoi kärjessä ja minä siellä vähän taaempana mutta, en ollut hyvä ajamaan. Viimeisellä ajokerralla minulta otettiin kuristin pois ajoin veljestä ohi:D Kun oltiin myyty koneet niin niillä ajettiin Sm kisoissa podiumille joten ei mitään väliä onko pari kaksi vuotta vanhempi vai ihan uusi jollei sitten oo hajottanu sitä konetta ihan paskaksi, Olen siis tyttö ja ajan tällä hetkellä Mini60 luokkaa, Mini60 luokka on vaativampi kuin Raket95. Mini60 on nopeampi auto vähän kuin Raket95.

    • jälkiviisas

      Mitä varten seuroille 100 flyingfinn rakettia? Miksei 100 flyingfinn lenzoa?

      • micro

        EI yksmerkkiluokkaa EI. Pikku- boksi ja pikku- kaasari. siinä järkevin ratkaisu cadettiin. Sopivat kyllä kaikkikin luokitellut merkit Cadetin korvaajaksi.
        Luokat micro60, mini60, OKJ, OK ja KZ. Siinä selvä polku, mitä kulkea.
        Nyt vain pitäis uskaltaa tehdä päätös pidemmälle tulevaisuuteen(lajiryhmä / hallitus)


      • liiansuuriväli
        micro kirjoitti:

        EI yksmerkkiluokkaa EI. Pikku- boksi ja pikku- kaasari. siinä järkevin ratkaisu cadettiin. Sopivat kyllä kaikkikin luokitellut merkit Cadetin korvaajaksi.
        Luokat micro60, mini60, OKJ, OK ja KZ. Siinä selvä polku, mitä kulkea.
        Nyt vain pitäis uskaltaa tehdä päätös pidemmälle tulevaisuuteen(lajiryhmä / hallitus)

        mini60 ja siitä OKL-luokkaan???? et ole ilmeisesti koskaan käynyt katsomassa OKJ- autojen vauhtia? ovat joillakin radoilla nopeampia kuin OK...jokin väliluokka pitää olla minin ja OKJ:n välissä...


      • kahta-ajeluttanut

        OKJ:n vauhti pelottaa vain vanhempia. Kokeneelle mini 60 tai raksukuskille vauhtiero ei ole liian suuri. Kysykää vaikka kuskeilta. neljän portaan kehityskäyrä on hyvä.


      • rotaxhuoltaja
        liiansuuriväli kirjoitti:

        mini60 ja siitä OKL-luokkaan???? et ole ilmeisesti koskaan käynyt katsomassa OKJ- autojen vauhtia? ovat joillakin radoilla nopeampia kuin OK...jokin väliluokka pitää olla minin ja OKJ:n välissä...

        Näillänäkymin ja päätöksillä ei ole mikään pakko siirtyä mini60 luokasta heti eteenpäin. Jos kuljettajaa pelottaa tai vanhempaa hirvittää vauhdit. Voi jatkaa, hakea lisää kokemusta mini60 luokasta. Suosittelenkin ett jatkaa minissä, kunnes kuski on kypsä siirtymään isompiin. Mikäli alkaa harrastuksen pikkasen vanhempana ja ajatuksena on vain nauttia ajamisesta ilman isompia tavoitteita. Rotax on siihen oikea vaihtoehto. Koneet kestää ja huoltokulutkin on kohtuullisia.


    • RaketVaiMinit

      Kaikille luokille mahdollisuus ajaa mestaruuksista. Markkinat päättää mikä luokka jää henkiin.

      Antaa lasten ajaa, ei se kampuran oikaisu tuo mestaruutta pelkästään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe