Miksi Kela kyykyttää köyhää?

Daniela-Evelina

Olin joutua kodittomaksi tänä vuonna, jouduin muuttamaan edellisestä kodista pois putkiremontin takia. Hommasin kokonaan uuden kodin koska se oli mulle helpointa. Kelan maksimivuokran raja Helsingissä on 675e/kk ja lähes kaikki yksiötkin on nykyään päälle 700e/kk niin miksi Kela pitää tahallaan näin alhaista vuokrarajaa kun tuolla summalla ei helposti kotia päänsä päälle löydä? Tahallista köyhän kiusaamista? Eikö Kelaa hävetä yhtään?

Olisi oikein huomioida realistinen vuokrataso!

Ja sitten jos vuokra menee yli Kelan rajan niin kehtaavat vielä ehdottaa että asiakkaan pitäisi maksaa pienestä toimeentulotuesta ylimenevä osuus, vaikka tietävät itsekkin miten aivan liian pieni raha 491e/kk elämiseen on!

Toinen asia joka kertoo Kelan tyhmyydestä on se, että jos kirjotan sähkölaskuun ' maksetaan suoraan Helenille ' niin nämä torvelot eivät tajua sitä vaan noottia tulee ja pitäisi kirjottaa ' maksetaan laskuttajalle ' .

Miksi ylipäätään byrokratia on olemassa?

26

571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 167-176

      "jos kirjotan sähkölaskuun ' maksetaan suoraan Helenille ' niin nämä torvelot eivät tajua sitä vaan noottia tulee ja pitäisi kirjottaa ' maksetaan laskuttajalle ' . "
      Tuolle on vain yksi selitys eli se että yli puolet Kelan virkanilkeistä on idiootteja ja loput näyttelee olevansa idiootteja.

      • pata.kattilaa.soimaa

        Sinä sopisit hyvin Kelaan töihin kirjoitustesi perusteella. Kjäh kjäh.


      • palkkatoive.3500EUR

        No siellä sentään on tunnin ruokapaussikin, Hieno työaika 9-16.


    • ytjjtytydj

      Ei siinä vielä mitään vaan kun tohon tyhmään kiusaamiseen lähtee jotkut muutkin ihmiset koska tajuavat etteivät mahda asialle kuitenkaan mitään. Ei ollu yllätys sekään että kela on paska, itse lähdin hki,stä vittuun juuri siksi. Enkä aio palaa takas !!!!!!!! Mieluummin asun halvemmalla vaikka perunakellarissa.

    • Justjooo

      Aika kumma juttu kun ei saanutkaan maksimaalisia tukia vaikka teki kaikki niin kuin "helpoimmaksi" itselleen näki. Kyllä sitä ennen ainakin sai kaiken kun vain itse teki ilman mitään kyselemisiä ja keräsi sitten tuet jälkeenpäin tilille. Ei ku hetkinen. Sehän olikin niin että piti eka kysyä että mitä voi tehdä kun tukien varassa elää.

    • trhtrhtehshet

      No toihan kertoo ettei niitä töitä ole pääkaupunkiseudullakaan niin mene hoitoon. 243.000 työtöntä oli ollu elokuun lopulla niin revi huumoriis saatana. Ei tänne paltoille muut kirjotakaan kun joku työtön runkkari.

    • rythhtr

      Pääkaupunkiseutu on perseestä. En tule menemään.

    • Daniela-Evelina

      Havaitsin lisää kyykyttämistä. Jos toimeentulotukiasiakas saa veronpalautusta esimerkiks 300e, niin Kela antaa pitää siitä vaan 50e JEE!!! Sekin on näköjään liikaa että köyhä saisi kerran vuodessa muutama sata euroa extraa. Jotkut on tähän vastanneet että mitä toimeentulotukiasiakas on tehnyt veronpalautuksen eteen, no ei mitään, mutta siitä taas päästään siihen että työttömyyteen on monta syytä, sairauksien takia moni on työttömänä ja eläkkeelle ei helposti pääse ennen kun on yritetty kaikki muut konstit niin eikö niissä sairauksissa ole ihmiselle jo tarpeeksi rangaistusta... täytyy vielä näköjään rangaista siihen päälle rahallisesti...

      Tai jos mummoni sattuisi nyt kuolemaan ja jättää mulle 4000e perintöä niin mun pitäis sillä perinnöllä elää yhtä niukasti kuin toimeentulotuella! koska jos perintö on liian nopeasti Kelan mielestä käytetty, Kela ei suostu maksamaan toimeentulotukea ja sitten oot puilla paljailla... joten köyhän on turha haaveilla pääsevänsä edes kerran elämässään ulkomaan matkalle!

      • ddjfjhj

        No kyykytelköön mitä huvittaa, sitähän harrastaa jo nykyään tavalliset ihmisetkin. Mutta jos toimeentulotuki asikas on ulosotossa saat toimeentulotukea aina koska veronpalautus ulosmitataan. Se kysytään siellä. Sellainen peli tämä on. Etkö tiennyt että sosiaaliturvasta ollaan kateeellisia. Ja pahasti.


      • Daniela-Evelina

        Ei kannata olla kateellinen koska sillon kun on terve ja pystyy käymään töissä ja on sellanen työ jossa viihtyy, tähän päälle sosiaaliset suhteet, niin ihminen on onnellinen ja asiat hyvin. Kun tienaat palkkaa, elämä ei oo samanlaista kituuttamista kuin toimeentulotuen varassa, on paremmin varaa laittaa rahaa eri asioihin.

        Ulosotossa en oo, koska osaan hoitaa raha-asiani viisaasti mutta vaikka hoidan raha-asiat viisaasti niin toimeentulotuesta ei paljon pysty säästämään. Toimeentulotuki Suomessa on liian pieni, sen pitäisi olla 700e/kk ja kaikki nettopalkat 1000e/kk ylöspäin. Kun puhutaan että ihmisiä ei huvittaisi käydä töissä jos toimeentulotuki suurempi niin aivan varmasti huvittaa koska palkkaa tienaamalla saat yleensä selkeästi paljon paremman elintason verrattuna toimeentulotuella eläjään!

        Ketään ei saisi kyykyttää. Tämä ei ole ihmisarvoista kohtelua, että köyhää kohdellaan kuin alemman luokan kansalaista!


      • Eivoimittää

        No tuohan nyt on jo iät ja ajat ollu, et veronpalautus lasketaan tuloksi.. Mistä se nyt niin yhteyttä äkkiä sulle kirkastui? Tuostahan nyt vängatään ja valitetaan joka vuosi, kun veronpalautuksia maksetaan. Muistahan edelleen, et toimeentulotuki on se viimesijaisin tuki, johon vaikuttaa kaikki, siis pääosin kaikki tulot. Thäts it.


    • pesssyoonjahyvin

      saa käydä työs .mut kaikki työ ei kelpaa.mielumin soskusta heti haetaan.aikonaan työ ku työ.mut nyt ku arvostusta pitää olla.työ on arvokasta.parempi ku sosturvalla eläminen.arvostan tyotätekevää.mihin se kunnia katoaa jos vaikka paskapönttöö pesee.se on korvien väliis se kunnia.

    • Moosesrunkkari

      Kyllä kaikki sen näkee, että ketjun avaaja osaa kirjoittaa ja jopa huoltaa ketjujaan, eikä hänellä ole Daniella-Eveliinan kanssa muuta yhteyttä kuin munattomuus, vaikka ”mies” onkin. Te wanna-be (and never be) toimittajat häpäisette köyhien asian omilla ambitioillanne, oksettavaa.

    • aikamonimuotoisiaasioita

      Kyllä kelan kuuluu maksaa se vuokran loppu osuus! Helsingissä ei 675eur vuokra asuntoa saa kai kuin itähelsingistä ja aika kaukaa siis sielläkin päin.. eivätkä varmaan kaikki asumistuen hakijat pysty saamaan vuokra asuntoa sieltä?. Keskusta asumista as. tuen hakijan ei kannata yrittää ne liian kalliilta vuokra asuntoja ja niistä mielestäni kyl pitää joo itse maksaa jos siel isohkossa asuu, niinkuin KELA sta valittaja valittikin.. joku roti puolin ja toisin! (Kohtuus kaikessa)

      • Voiv

        Kuule muuta sitte vaan sinne itähelsinkiin, jos et pysty kalliissa vuokra-asunnossasi asumaan, tai johonkin muuhun kuntaan, jossa on sun maksukyvylles sopivan alhaiset vuokrat. Jäisi noita vuokra-asuntoa sellaisille, esim. Työssä käyville, jotka pystyvät kustantamaan kalliin vuokraasunnon ilman yhteiskunnan tukee. V.. tuottaa kun noi P.. aukiset täällä valittaa, kun kaikkee mahdollista ei kustannakaan valtion kassasta.


    • Itku

      Ei ole mikään ihmisoikeus asua Helsingissä, muuta pois jos et pysty hommaamaan kohtuullisen hintaista asuntoa.

      • niit.riittää

        Minä tein niin enkä aio palaa takas. Turha hakata päätään seinään asialla jolle ei mitään voi.


    • nenäpäivät

      Sikshän sitä rajaa pidetään että on helppo kiusata kun toinen ei mahda asialle mitään. Pitäskö näitä kiusaajia alkaa pätkimään nenuun niin ehkä menis perille ettei se kiusaaminen auta. Nenut punasena siinä kadulla sitte korvat luimussa käveltäis kun hävettäis. Tätä kun meinaan tapahtuu.

      • 167-176

        Nuo kiusaajat pitäisi laittaa lauantaisin torille jalkapuuhun ja lauantait pitäisi muuttaa kansallisiksi nenäänvetopäiviksi jolloin kiusaajat saisivat joukkonenäänvedon. Jos kiusaajia ei rangaista yhteiskunnan taholta niin seurakuksena on se että yksityiset tahot alkaa antaa noita rangaistuksia ja niitä ei kyllä sitten löydy rikoslaista.
        Voisi myös ottaa käyttöön vanhan perimätiedon mukaan meillä päin käytetyn keinon jossa hankalat tyypit vietiin metsään missä susilaumojen tiedettiin liikkuvan ja sidottiin puihin kiinni. Sudet olivat kylläisiä ja laumat kasvoi eikä niiden tarvinnut syödä tavalisten ihmisten koiria ja pikkulapsia. Nykyisin tuo olisi mahdollista ympäri suomea kun noita susilaumoja on ympäri suomea.


    • Kuka-siellä-häpeäisi

      Avaaja kirjoitti "Eikö Kelaa hävetä yhtään?"

      Eikö avaaja sekä monet muut ymmärrä, että Kela on kuin onkin kasvoton laitos.
      Siellä ei ole sellaista virkaa kuin häpeäkäsittelijä, häpeäapulaisjohtaja, häpeäjohtaja, häpeäviskaali, joka häpeää ja myötähäpeää jonkun asiakkaan vuoksi, Kelan puolesta.

    • edullisempias

      Jos kela on tuommoinen miks minuakaan pitäis hävettää, asutaan vaikka hevonperseessä sitten, heh heh.

    • järjenpojat

      Ennen kaikki oli paremmin 70-80 luvut Suomi saisi työttömien/eläkeläisten asiat kuntoon jos lopettaisivat rahan syytämisen jonniinjoutaviin ulkomaiden avustuskohteisiin , meitä on vain 5 miljoonaa.

    • Miksi hitossa joku haluaisi asua helsingissä?
      Aaaa tässä sinulle esimerkki....asun kaukana kaikesta ja lähin katuvalo n. 5km päässä sekä kauppa 6km.
      300e vuokra , omakotitalo ja hiton jees

      • tsadin.slangi

        Niin, eivät ne siellä Tsadissa osaa edes suomea kunnolla.


      • tsadin.slangi kirjoitti:

        Niin, eivät ne siellä Tsadissa osaa edes suomea kunnolla.

        Ne osaa parhaiten kuullakseni juurikin siellä, suomen keskipiste vaikka ihan hunningolla


      • Pitkäaikatyötön
        Johannessamo.JM kirjoitti:

        Ne osaa parhaiten kuullakseni juurikin siellä, suomen keskipiste vaikka ihan hunningolla

        Itse olen joskus Helsingissä käydessäni kuullut paikallisten puhuvan jokseenkin käsittämättömiä sanoja. Lauserakenne on kyllä suomea, mutta sanat voivat olla suomea, ruotsia, venäjää tai sitten jokin outo kielten sekasotku. Niin kuin TV1:n viime MOT-ohjelmassa käytetty "urastepi".

        Jos he osaavat suomea hyvin, miksi eivät käytä taitoaan?


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe