Paritalo on kiva talo

onnellinen.talo

Siellä kaksi perhettä voivat asua kuin oikeissa ok-taloissaan hyvässä ystävyydessä ja toisiaan auttaen.
https://www.hs.fi/koti/art-2000005857616.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=232813c7eb34d690495dec1be93fcf3a

4

75

  Vastaukset

  • Meillä paritalo, jossa vastiketta ei peritä lainkaan - yhtiöllä ei ole edes pankkitiliä. Kaikki muut laskut 50/50 %, mutta vesi kulutuksen mukaan ja nuohous eri laskuilla (meillä 2 tulisijaa, naapurilla 1) Suora sähkölämmitys omien mittareiden kautta, joten senkään suhteen ei ole ongelmia.
   Homma on toiminut näin jo talon rakennusvuodesta 1990. Meidän osalta vuodesta 2005 ja toimii todella hyvin.

   Tehtiin myös kuutisen vuotta sitten (teetettiin lakimiehellä) yhtiöjärjestykseen huomattavia muutoksia. Nyt osakkaat vastaavat itse ikkunoiden ja ovien kunnossapidosta / uusimisesta, kuten myös ilmanvaihdosta, asunnoissa olevista vesiputkista, vesikalusteista, varaajista yms. Oikeastaan taloyhtiön - siis osakkaiden yhdessä vastattaviksi jäivät vain vesikatto, julkisivut sekä talon ulkopuliset vesi- ja viemäriputket ja salaojat. Jotain muutakin pientä yhteistä, eli vanha porakaivo pumppuineen josta saadaan piha- ja autonpesuvedet kesäisin. Myös lumilinko ja ruohonleikkuri ovat taloyhtiön.

   Etupihan lumitöitä ollaan tehty erikseen ja yhdessä. Jos naapuri ei ole kotona niin useimmiten tulee ajeltua lingolla koko etupiha. Sekin toimii vastavuoroisesti, sen enempää vuoroja laskeskelematta.

   • Laskut 50/50 eli siinä se teidän vastike on. Toi on vähän hölmö tapa jos asunnot ei ole yhtäsuuria. Kustannusten pitäisi jakautua asuinpinta-alan mukaan.


   • "Meillä paritalo, jossa vastiketta ei peritä lainkaan"

    Onhan teillä vastike:

    Kaikki muut laskut 50/50 %, mutta vesi kulutuksen mukaan ja nuohous eri laskuilla (meillä 2 tulisijaa, naapurilla 1) Suora sähkölämmitys omien mittareiden kautta.
    Nyt osakkaat vastaavat itse ikkunoiden ja ovien kunnossapidosta / uusimisesta, kuten myös ilmanvaihdosta, asunnoissa olevista vesiputkista, vesikalusteista, varaajista yms. Oikeastaan taloyhtiön - siis osakkaiden yhdessä vastattaviksi jäivät vain vesikatto, julkisivut sekä talon ulkopuliset vesi- ja viemäriputket ja salaojat.

    Kaikista noista tulee kustannuksia, jotka sinä maksat "vastikkeessa.


  • Niin, sehän se perinteinen harhaluulo on, että asuminen on ilmaista, jos ei makseta vastiketta. Toki erikseen maksellaan näitä vesilaskuja, jätehuoltoa yms. Hyvällä tuurilla tasajaolla tms. ja vähän huonommalla tuurilla jätetään maksamatta.

   Vaikka kuinka leikitte, että "kumpikin hoitaa omansa", niin tosiasiassa paritalon asukas on naimisissa naapurinsa kanssa. Vesiliittymiä on vain 1, vesikattoja on vain 1 jne. Miten toimitaan, kun on aika korjata kattoa, mutta naapuri onkin eläkkeellä ja ryypännyt rahansa ja muutenkin sitä mieltä, ettei tähän remontteja tarvi tehdä? Tai mitä tehdään, kun naapuriksi osuu puoli- tai täyshullu? No, vähän hullu kyllä pitää olla, että paritaloon lähtee. Ei siinä auta edes kiva naapuri. Sekään lysti ei ole ikuista. On ollut tapauksia, missä tuttavapariskunnat ovat rakennuttaneet paritalon. Sitten toiseen puoliskoon avioero, vaimoke omii koko roskan ja riitaantuu siinä sivussa naapurinsakin kanssa...

   Paritalo on OK ainoastaan siinä tapauksessa, että kyseessä on As Oy, jossa on enemmän kuin 2 huoneistoa, siis vaikkapa 2-3 paritalosta koostuva yhtiö. Yksittäinen hullu voidaan silloin äänestää nurin. Pelkässä paritalossa aina "äänet tasan". Vielä parempi, jos saadaan vesimittarit ym. yhteinen tekniikka erilliseen huoltorakennukseen.

   Paras olisi tietty erillispientaloista koostuva yhtiö, niin ei olisi seinänaapureitakaan.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   197
   8576
  2. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   291
   7200
  3. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   130
   5594
  4. Putous-Martina

   Eikö kukaan huomannut viime lauantaina sketsiä Putoksessa jossa Malla Malmivaaran esittämän Martinan olisi pitänyt antaa selkään Shirley Karviselle. H
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   610