Paritalo on kiva talo

onnellinen.talo

Siellä kaksi perhettä voivat asua kuin oikeissa ok-taloissaan hyvässä ystävyydessä ja toisiaan auttaen.
https://www.hs.fi/koti/art-2000005857616.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=232813c7eb34d690495dec1be93fcf3a

11

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi.mennä.toisinkin

      Meillä paritalo, jossa vastiketta ei peritä lainkaan - yhtiöllä ei ole edes pankkitiliä. Kaikki muut laskut 50/50 %, mutta vesi kulutuksen mukaan ja nuohous eri laskuilla (meillä 2 tulisijaa, naapurilla 1) Suora sähkölämmitys omien mittareiden kautta, joten senkään suhteen ei ole ongelmia.
      Homma on toiminut näin jo talon rakennusvuodesta 1990. Meidän osalta vuodesta 2005 ja toimii todella hyvin.

      Tehtiin myös kuutisen vuotta sitten (teetettiin lakimiehellä) yhtiöjärjestykseen huomattavia muutoksia. Nyt osakkaat vastaavat itse ikkunoiden ja ovien kunnossapidosta / uusimisesta, kuten myös ilmanvaihdosta, asunnoissa olevista vesiputkista, vesikalusteista, varaajista yms. Oikeastaan taloyhtiön - siis osakkaiden yhdessä vastattaviksi jäivät vain vesikatto, julkisivut sekä talon ulkopuliset vesi- ja viemäriputket ja salaojat. Jotain muutakin pientä yhteistä, eli vanha porakaivo pumppuineen josta saadaan piha- ja autonpesuvedet kesäisin. Myös lumilinko ja ruohonleikkuri ovat taloyhtiön.

      Etupihan lumitöitä ollaan tehty erikseen ja yhdessä. Jos naapuri ei ole kotona niin useimmiten tulee ajeltua lingolla koko etupiha. Sekin toimii vastavuoroisesti, sen enempää vuoroja laskeskelematta.

      • Kopina

        Laskut 50/50 eli siinä se teidän vastike on. Toi on vähän hölmö tapa jos asunnot ei ole yhtäsuuria. Kustannusten pitäisi jakautua asuinpinta-alan mukaan.


      • ÄläHöpötä

        "Meillä paritalo, jossa vastiketta ei peritä lainkaan"

        Onhan teillä vastike:

        Kaikki muut laskut 50/50 %, mutta vesi kulutuksen mukaan ja nuohous eri laskuilla (meillä 2 tulisijaa, naapurilla 1) Suora sähkölämmitys omien mittareiden kautta.
        Nyt osakkaat vastaavat itse ikkunoiden ja ovien kunnossapidosta / uusimisesta, kuten myös ilmanvaihdosta, asunnoissa olevista vesiputkista, vesikalusteista, varaajista yms. Oikeastaan taloyhtiön - siis osakkaiden yhdessä vastattaviksi jäivät vain vesikatto, julkisivut sekä talon ulkopuliset vesi- ja viemäriputket ja salaojat.

        Kaikista noista tulee kustannuksia, jotka sinä maksat "vastikkeessa.


    • pahin_vaihtoehto

      Niin, sehän se perinteinen harhaluulo on, että asuminen on ilmaista, jos ei makseta vastiketta. Toki erikseen maksellaan näitä vesilaskuja, jätehuoltoa yms. Hyvällä tuurilla tasajaolla tms. ja vähän huonommalla tuurilla jätetään maksamatta.

      Vaikka kuinka leikitte, että "kumpikin hoitaa omansa", niin tosiasiassa paritalon asukas on naimisissa naapurinsa kanssa. Vesiliittymiä on vain 1, vesikattoja on vain 1 jne. Miten toimitaan, kun on aika korjata kattoa, mutta naapuri onkin eläkkeellä ja ryypännyt rahansa ja muutenkin sitä mieltä, ettei tähän remontteja tarvi tehdä? Tai mitä tehdään, kun naapuriksi osuu puoli- tai täyshullu? No, vähän hullu kyllä pitää olla, että paritaloon lähtee. Ei siinä auta edes kiva naapuri. Sekään lysti ei ole ikuista. On ollut tapauksia, missä tuttavapariskunnat ovat rakennuttaneet paritalon. Sitten toiseen puoliskoon avioero, vaimoke omii koko roskan ja riitaantuu siinä sivussa naapurinsakin kanssa...

      Paritalo on OK ainoastaan siinä tapauksessa, että kyseessä on As Oy, jossa on enemmän kuin 2 huoneistoa, siis vaikkapa 2-3 paritalosta koostuva yhtiö. Yksittäinen hullu voidaan silloin äänestää nurin. Pelkässä paritalossa aina "äänet tasan". Vielä parempi, jos saadaan vesimittarit ym. yhteinen tekniikka erilliseen huoltorakennukseen.

      Paras olisi tietty erillispientaloista koostuva yhtiö, niin ei olisi seinänaapureitakaan.

      • Anonyymi

        Paritalo ei mielestäni ole mitenkään varmasti OK ainoastaan siinä tapauksessa, että kyseessä on As Oy, jossa on enemmän kuin 2 huoneistoa, siis vaikkapa 2-3 paritalosta koostuva yhtiö.

        Näissä kun tuppaa käymään niin, että tarvitaan ulkopuolista isännöitsijää ja mahdollisesti myös kiinteistöhuoltofirmaa. Siinä muuten mitään, mutta asumiskulut pompsahtavat helposti tuplaksi siihen verrattuna, että hommat hoidettaisiin itse. Ja jos sovitaan, että hoidetaan itse vaikka lumityöt, niin ketään niihin ei voida velvoittaa. Ja sekös vasta epäsopua aiheuttaakin, olen meinaan läheltä saanut seurata.

        Tuossa näköjään vuosi sitten kirjoittelin, ettei meillä peritä vastiketta. Niin, huoneistot ovat tasan saman kokoisia.
        En tarkoittanut, että asuminen mitenkään ilmaista olisi, mutta tosiaan mitään jokakuukautista vastiketta ei makseta. Ja minne maksettaisiinkaan, kun yhtiöllä ei ole edes pankitiliä.
        Naaapuri on hoitanut isännöitsijän hommat, minä esim. lumilingon ja ruohonleikkurin huollot. Lumitöitä tehty niin erikseen kuin yhdessäkin ja tarvittaessa ollaan leikattu myös toistemme nurmikoita.

        Exällä oli muuten ainakin yksi viisas ajatus... Naapureihin tulee pitää hyvät välit, mutta kavereeraamaan ei pidä alkaa. Miksikö? Kun ei olla kavereita, niin ei tule helposti erimielisyyksiä, saati riitaa..


      • Anonyymi

        Olet varmaan nähnyt niitä Englantilaisia kaksikerroksisia rivitaloja, no niitä ne ei ole vaan erillisiä omakotitaloja.Talojen seinätkin on tuplat vaikka onkin kiinni naapurissa.


    • Anonyymi

      Meillä on AsOy muotoinen paritalo, talot ovat 25 m toisistaan, kumpikin hoitaa omaa taloaan itsenäisesti, mutta remonteista pitää kertoa naapurille, koska naapuri joutuu kirjoittamaan isännöitsijätodistuksen. Meillä ei ole isännöitsijää, kirjanpitäjää eikä pankkitiliä. Vesi-, roska-, verot ja jakuutukset maksetaan puoliksi. Jommalla kummalla on ylimääräinen pankkitili, jossa on vain AsOy rahaliikennettä.
      Kaikki meni hyvin siihen asti, kun naapurina oli suomalainen tai venäläinen, mutta kun siihen tuli virolainen, niin ongelmat alkoivat. Aina epäiltiin, että minä vedän välistä, silloinkin kun virolaisen suomalainen vaimo hoiti maksut ja minä maksoin heille. 2016 tuli virolainen poikamies, häneltä ei meinaa saada rahoja ajoissa mitenkään. Vuositasolla maksut ovat suunnilleen oikein, mutta laskujen erääntyessä tililtä puuttuu lähes aina rahaa. Viime vuonna jouduin lainaamaan laskuihin 17 kertaa rahaa vain 7 kertaa rahoja oli tilillä riittävästi. Vuosi sitten hän kielsi tulemasta pihalleen, kun olin aikaisemmin käynyt henkilökohaisesti sanomassa puuttuvista rahoista. Olen niin inhottava ja kiusallinen naapuri hänen mukaansa, että asiat on hoidettava sähköpostilla, johon hän vastaa jos huvittaa. Nyt olen jo pari kertaa uhannut katkaista veden, jos rahoja ei tule.
      Osakeyhtiön purkaminen tai jakaminen kahtia ei ole järkevillä kustannuksilla mahdollista ja vaikka tämä onnistuisikin, niin lumityöt jäävät kuitenkin yhteisiksi.

      • Anonyymi

        Eihän tuo ole paritalo, jos on erilliset rakennukset, vaan erillispientalot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän tuo ole paritalo, jos on erilliset rakennukset, vaan erillispientalot.

        Kaupungin ja verottajan papereissa lukee, että paritalo. Onhan ne yhdessä vesi ja viemäriputkella sekä mittaritaululla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupungin ja verottajan papereissa lukee, että paritalo. Onhan ne yhdessä vesi ja viemäriputkella sekä mittaritaululla.

        No siinä mielessä oikeassa, ettei as oy pelasta, jos on vain 2 samankokoista asuntoa. Kaikessa äänet tasan = olet naimisissa naapurin kanssa.


    • Anonyymi

      Kaksi samankokoista asuntoa, mutta se on paremmassa asemassa, jolla on yhteinen vesimittari asunnossaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe