Mitä kauppoja haluatte Majakkaan?

Taina71

Luin Aamupostista että Hirviniemi ja Kataja,Majakan uudet omistajat ottavat ehdotuksia vastaan. Tässä mun ehdotukset:
1. Kahvila takaisin entiselle paikalle samalla tyylillä ja sama viihtyisä rauhallinen terassi sisäpihalle.
2. S muusiikki Hyvinkäältä vois perustaa sinne Musaliikkeen
3. Levykauppa viinyylejä
4.Divari
5. Falafel ravintola
6. Pizzeria
7. Intialainen Ravintola Currya kehiin!
8.R kioski
9.Moottoripyörä liike
10.Intersport

52

1949

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhathyvätajat

      Alepa takasin! Ja Postisäästöpankki

    • SuperDry77

      Superdry huppari & street vaateliike
      McDonalds
      Burger King
      Skeittikauppa Vision Streetwear
      Älypuhelin koju mistä saa uusia ja käytettyjä
      kuoria ym,myös puhelin korjaamo(ruudut ym)
      Työkkäri&Työnhaussa auttava mentori järjestö
      Biljardi sali
      Eläintarvikkeet

      • Käsityälänen

        NÄÄ on ihan hyvii ideoit
        Siellä Mattilanpelolla on se polkupyöriä kontissa korjaava asiantunteva kaveri se on. Sille kun antas halvan vuokran ja ihmiset näkis sen tekevän töitä kun akvaariossa koko keskus heräis elooon!
        Myy myös tarvikkeita
        Keskustas paljon pyöräilijöitä ja kauppa kävis. Synergiaa!
        Sähköpyörä kauppa viel viereen ni avot.
        Joo ja motskari kauppaan viel pikku motocrossareita ja mönkijöitä auralla!


    • Falafel.keb

      Chiliharrastajille liike. Elektroniikka tarvikkeille oma putiikki, samantyylinen kuin esim: bebek. Joku minuutti baarin tyylinen pysty juottola.

      • Konsolifani

        Jep!Mahtava idea
        ja pelinurkka täyteen vanhoja 80 luvun konsolipelejä!Flipperi,Sega Rally,Atarin klassikoita. Myisköhän Puuhamaa pois vanhat konsolit!?
        Pallomeri skideille!


    • Marshallkaappi

      Kakille avoimia bändikämppiä. 15egee tunti. Sisälllä rummut a vahvarit bassolle ja kitararalle.PA systeemi laulajalle. Meininki avoin ja rento....kuka vaan vois tulla rämpyttelee. Opettaja mukaan lisämaksusta vain jos tarvii

    • isomahainen

      Aikuisille isokokoisille naisille suunnattu vaateliike , Lorella
      Kenkäkauppa jossa myytäisiin 41 ja siitä ylöspäin olevia leveälestisiä kenkiä.
      Miehille Dressmann XL
      Iittala outlet tai muu vastaava lahjatavaraliike

      • kulttuuria

        Läskivaatteita ja iittalan lasikippoja, sopisi kyllä suomalais-riihimäkeläisille erittäin hyvin :D


      • jokaisellejotakin

        xl vaateliike ja ìittalan lasi toimii ja ihmiset ostaa..älä tyrmää niitä jotka käyttää rahansa eritavalla. Ostoskeskuksessa palvellaan eri asikkaita. Kaikki istuu kahvilla ostosten jälkeen ja Riihimäki saa verotuloja ja ihmiset työtä ja liikenne keskustassa vilkastuu ja ihmiset juttelee.....


    • KauppiasX

      Pikku juttu. Kataja ja Hirviniemi eivät omista Majakkaa vaan osan sen tiloista. Muita omistajia lienee useampi kymmenen. Tämä taisi jäädä kertomatta tai toimittajalta kysymättä.

    • kiitämmekauppia

      Hyvä ja kiitos korjauksesta Kauppiasx
      Mutta kyllä kaikkia omistajiakin varmasti kiinnostaa uudet ideat. Tyhjillään olevan keskuksen palautus takaisin 80 luvun ihanaan loistoon;eikö vain😎Tule sinäkin mukaan ideoimaan ja vireytetään keskustan alue kaikki riksulaiset yhdessä!
      Willa toi pöhinää hyvinkäälle tehdään
      me Riihimäen Majakasta Hyvinkääläisillekin kiehtova....Saat vuokraa jos kauppiaita putkahtaa.! Tai Myy kiinteistö paremmalla voitolla. Lisäää ideoita kehiin...

    • järkeäkehiin

      Se pöhinä on pois Atomista. Ja mihinkäs keskustassa kaikki autot parkkeerataan.

      • kokoomusko

        Eikös siinä Majakan vierellä ole se tyhjä tori, kyllä tilaa tiittää.


    • Pankaashaisoon

      -ketjuvaateliikkeitä

      -hyvä kahvila, jossa olis keskitytty myös ihan pieniin konttaaviin lapsiin. Nurkkays josta ei pääse livahtamaan ja joja on tehty materiaaleita joita voi oikeasti pitää hygieenisina. Kahvilassa tarpeeksi puhtaita lastenistuimia ja jos istuinten puhtautta on vaikea ylläpitää, tarpeeksi tuubihuiveja istuimiin joita voi vaihtaa ja pestä. Tällaista kahvilaa/ravintolaa arvostaisi itse tällä hetkellä. Hyvä kahvi ja oikeasti hyvät käntyt, plussaa.
      -Tiger
      -itsepalvelupesula, josta löytyisi myös muutama iso kunnon teollisuuskone, jossa voisi sopuhintaan pestä vaikka maton
      Jne.

    • urheiluhullluus

      Joo Riksulainen nuoriso ja lapset plus perheet pitää ehdottomasti huomioida alusta pitäen.
      Tästä tulee aasinsiltana lauteilla lämmitetty idea. Riksulaisten urheiluseurojen pitää näkyä meidän pukeutumisessa. Seurat!Avatkaa Majakkaan myymälä mistä saa Ripsin,Cocksin,Nikkareiden,Kahvakoplan,Riran...Viimeisimmät paidat,lakit,kaulahuivit. Mikään ei komeempaa kun liikutaan maailmalla ja vaikka räpätään,oman kaupungin tiimin väreissä! Jenkkilän ja Enkkulan menoa! Näillä rahoilla seurat vois palkata ihmisen joka etsii sponsoreita lapsille ja nuorille yh perheistä ym.rahavaik. ja ostaa heille lätkävarusteet ja maksaa jäsenmaksut,hankkii motocross tai enduropyörän,maksaa ratsastustunnit. Kohta meiltä tulee lahjakkuksia maailman kentille! Sponsoroiminen ei oo holhoamista pitää vaan löytää ne jotka haluu harrastaa kalliita lajeja mutta eivät kehtaa sanoa että vanhempien rahat tiukoilla

    • neljäkakkonen

      Täältä puuttuu kunnollinen kenkäkauppa

    • kippisskool

      Siellä pitää olla ALKO, josta saa viinaa, yhdellä eurolla litran pullon Koskenkorvaa.

      • Gourmetkauppa

        Jep!Jep!
        Olut ja viiniharrastajille hyvä valikoima erikoisia kansainvälisiä juomamekkejä
        Myös tuoreet Chiillit erikoisvahvat!!&mausteet,kuivahedelmät,pähkinät
        Tähän kauppaan edustalle juustotiski:,fondueta,sveitsiläisiä juustoja,sinihometta,ranskan herkkuja,kreikan juustoja. Capuccino,Latte kone ja kaks pikkuista söpöä pöytää juustotiskin eteen punavalkoruudullisilla pöytäliinoilla joiden ääressä voi nauttia vastapaahdetun patongin,juustolautasen,oliivien ja capuccinon kera..uudistuneen basaari Majan tunnelmaa a la carte!


      • KippisKiliKiliKrooh

        ALKOn viereen penkki ja pullonpalautusautomaatti.


    • pikapalaveri

      Vasemmistoliiton pääkonttori.

    • Itsetekijä

      Myymälä jonne käsityö ja askarteluihmiset sais tuotteita myyntiin

    • Juupaseipäskä

      Bordelli ainakin pitäisi olla.

      • myylaitteita

        Ja seksuaalista häirintää estävien laitteiden myyntiä.


      • jotkutosaa

        Tämä Aki ei ole tyhmä. Jospa vaan haluaa ensin päästä lööppeihin ja sitten todetaan syyttömäksi. Taas pääsee lööppeihin myötätunnon tulviessa.


    • Kauppahalli

      Joo käsityöt ja tuoreet antimet tuottajilta toimii hyvin kauppahallissa. Turussa ja Helsingissä ne on oikein turistirysiä ja paikalisilla on toripäivä satoi tai paistoi. Juna vaunu kahvila🚂🚃🚃Turun kauppahallissa upea eikä tilaavievä. Jos koko Majakan pohjapinta-ala saataisiin auki arkkitehtien ,lupaihmisten ja omistajien suostunuksella. Kojut voitaisiin sijoittaa keskelle ja reunoille. Ihana malli pientuottajille ja käsityöläisille jotka vois vuokrata kojun ja toimia riskittömästi osuuuskunta yrittjinä. Jotkut työkkärin tätitkin saattais innostua kun työttömät /taiteilijat/viljelijät vois kokeilla siipiään osuuskunnan kautta menettämättä tukiaan. Ihanaa lakattua mahonginsävyistä koivupaneelia niinkun Suomenlinnan lautassa oli, tunnelmaa tuomaan! Isot lamput roikkumaan katossa....Rostin leipomo,Laineen leipomo,Auvisen kala,käsityöläisiä,hevosrattaita,junanvaunuja sisustukseen kannattas satsata niinkun kunnon kauppahalli basaareissa! Sitten ois Atomi ja Kauppahalli toisiiaan täydentämässä. Asiahan ei tietysti minulle kuulu totesi Pätkä Justiinalle,mutta kun ideoita oikein lehtiartikkelissa pyydettiin.

    • paluumuuttajaksi

      Toimisiko muuten kauppahalli Riihimäen kokoluokassa? Olisihan se ihan mielenkiintoinen, siis sellainen pienoisversio. Lähituotteita, leipomoa/herkkupuotia, kahvilaa. Juuri tuollainen edellisen kirjoittaman kuvaama kodikas, ei-kliininen sisustus, ettei tule mitää ostari-fiilistä.

    • Mainiokysymys

      Joo tuota edellistä kysymystä kannattaa pohtia. Jos katsoo Atomin parkkipaikan ja viereisessä kiinteistössä olevan kirppiksen ja leipomokahvilan automerta niin ostovoimaa,sitä Riihimäki-Hyvinkää-Hausjärvi-Loppi näyttäisi olevan. Usein tämä tilanne:Atomin parkki täynnä,Kirppiksen parkki täynnä ja Willan parkki täynnä!Majakkaan ei ole kun kivenheiton matka,mutta kuinka pitkä matka on ostajille?Miten autot saadaan houkuteltua Majakan parkkiin? Miten markkinoidaan tuoretuotteiden,kahviloiden,käsitöiden,torimainen vaihtoehto? Toivon että syntyy sekalainen seurakunta Akun jaJannen lisäksi,joka yhdessä poikain kanssa laittaa hihat heilumaan keskustan alueen virkistämiseksii. Aikoinaan yritykset tilas kauppaopiston opiskelijoilta mahd. kävijämäärän laskureita ja raportteja kannattavuudesta?

      • Vetonaula

        Hyvinkääläiset on saaneet yrittäjiä joukkoonsa,jotka toimii suurella visiolla ja vieläpä toteuttaa näitä visioita. Viimeisin on Burger Ki ng ketju,joka juuri rantautui Suomeen. Ja Hyvinkääälle avataan ketjun ravintola! Tietenkin Riksusta ja Järvenpäästä ja ympärys kunnista sinne mennään maistamaan ja vertaamaan niitten purilaisia mcdonaldsiin,ja hyvä niin!
        Mitäs jos Riksussa repäistäisiin ja perustettaisiin majakkaan KFC Kentucky Fried Chicken,tämäkin kanaravintola on juuri tullut Suomeen. Vetonaula toisi paljon ihmisiä keskustaan.
        PS. Luin Aamupostista että Mäkkäri lähti,kun ei ollut autokaistaa. Majakassahan on se kiinteistö Locomotionia vastapäätä,se kadunpätkä kun saataisiin kaupungin suostumuksella autokaistaksi....Sitten ois vaikka 80luvun teema mäkki (modern talking,duran duran memorabiliaa täynnä) ja KFC Majakan sisällä.......Nää vetonaulat tois työtä ja nostaisi myyntiä!


      • EiTaidaOnnistua

        Leipomokahvila lähti "femmatorin talosta" jo vuosia sitten. Tilalla on nyt aasialainen ravintola, joka kyllä menestyy asiakasmäärää arvioiden vähintään yhtä hyvin. Toisessa päässä punttisali. Toinen puolisko talosta on sitkeästi tyhjänä, vaikka satunnaisesti silläkin puolella jotain toimintaa on.

        Sanoisin melkein, että tekemätön paikka saada majakka kiinnostavaksi. Tyhjää tilaa on riksussa niin paljon, ja majakka vain yksi niistä, kaukana kaikesta.


    • parkkipaikkavaraus

      Keskustassa on ongelma se, että ei ole pysäköintilaa autoille. Ne keskustan vähät autopaikat on käytössä niiden liikkeiden henkilökunnilla, jotka Hämeenkadun varrella liiketoimintaa harjoittavat tai ovat niiden palveluksessa.
      Kuinka monta neliötä maata tarvittaisiin, että sinne voidaan pysäköidä sata ajoneuvoa?
      Ennen 1990-luvun lamaa oli Riihimäen keskustaan suunnitteilla pysäköintitalo siihen paikkaan missä nyt on Granitin aukio. Samoin piti rakentaa uudelleen kiinteistö, jossa nyt toimivat ravintola Obelix ja muita liikkeitä.

    • parkkitilaa

      Hmm.
      Olet oikeassa ne paikotu poterot eivät olleet monen mieleen,kun ne kavensi Hämeenkatua.Ne näyttää hyvältä,mutta käytännössä eivät toimi. Lisää työtä jos Hämeenkatu aukaiistaisiin taas! Hyvinkääläiset haluaa pitää kadut leveinä Aamupostin jutuista päätellelen.
      Majakkaan kun saisi kaivettua alakertaan parkkihallin? Sitten Hissillä kauppakeskukseen. Olisikohan tämä mahdollista?Onkohan siellä kellarikerros jonne vois kaivaa rampin?

      • parkkipaikkavaraus

        Majakan alakerrassa on jonkinlainen parkkihalli, mutta ei sinne mahdu kuin muutama kymmenen autoa. Silloin kun Musta Pörssi -liike oli Majakassa, niin niiden varastotilat olivat siellä alhaalla. Tuli haettua pesukone ja pakastin sieltä.


    • arkkitehdittietää

      ok ja kiitos tiedosta, siellä siis on pieni parkki
      pystyisiköhän sitä laajentamaan louhimalla ilman miljardi kustannuksia?
      Kerroksia tarvittaisiin ainakin 3 tai yksi hyvin laaja niinkun willassa.
      "Tule Riihinäen keskustaan vaivattomasti ostoksille ,Majakan uudistuneessa ostoskeskuksessa paljon ilmaista parkkitilaa!""Ostosten jälkeen Gildaan Elokuviin tai vaikka kahville,oluelle tai biljardipeliin"

      • Ultra.mk

        Käy vielä niinkuin länsimetrolle, että venyy ja hinta nousee jos lähdetään kaivelemaan. Onhan se kumminkin majakkaki paalutettu aikoinaan yhtä tiheästi kuin Yhdysvallat tiputti pommeja Nagasakiin. Ei saven ja vellin päälle ihan helposti rakenneta tai käy niinkuin Pisan tornille


    • parkkipaikkavaraus

      Pitäisi purkaa kaikki rakennukset Valtakadun - Keskuskadun - Hämeenkadun sisäpuolelle jääviltä tonteilta.

      Sitten voisi yrittää rakentaa se keskusta-alue uudelleen, mutta saisko siihen sittenkään tarpeeksi tilaa yrityksille ja autojen pysäköintiä varten.

    • Näinsemeneekin

      Majakassa ei ole koskaan mikään muu yritys kuin apteekki menestynyt, mutta sekin lähti.

      • 90-luku

        Postisäästöpankki ja sen jälkeen vielä posti oli aika pitkään :D


      • spsaluuna

        Eikö siinä kiinteistössä ollut jossain vaiheessa Osuusliike Ahjon Centrum-tavaratalo, huonekalukauppa, maataloustarvikekauppa ja Saluuna? Tai se Saluuna on eri rakennus, mutta sama omistaja silläkin oli.


    • referoidaan

      Summaan vähän:
      Majakassa kellaritasossa jo pieni parkkitila ja vähän enemmän varastotilaa,(ent Mustan Pörssin varasto ym.ym tilaa)
      On todettu että paalutuksen takia parkkihallin laajennus rakennusteknisesti haastavaa
      Keskustassa tilan jako kaikenkaikkiaan pulmallista
      Majakka ei viimevuosina ole vetänyt apteekkia lukuunottamatta asiakkaita
      Summasummarum
      Kyllähän Jenkkilässäkin on kaupunkien unohdetut keskustat otettu uudelleen käyttöön,kovalla riskillä,kovin tuloksin....Olihan Hyvinkään ratkaisukin aika hurja,mutta toimi!

      • mitähäh

        Mikä se Hyvinkään ratkaisu sitten oli?


    • RaakaRipa

      Solariumkeskus olisi kiva saada kaupunkiin . Antaisi uutta ilmetta koko paikalle. Sekä ratsastustarvikeliike ja luomukahvipapuihin erikoistunut liike. Lisäksi pitäisi olla tiheämmät bussiyhteydet.

    • wrnnyeent

      Escape-room olisi hyvä tai jotain harrastusta lapsille.
      Vaikka laser-sotaa.
      Nämä vetäisivät. Tavalliset silmälasiliikkeet eivät.

    • Mikääneiriitä

      Muutaman parturi-kampaamon voisi sinne laittaa.

    • rtshhtth

      Mitään tavallisia liikkeitä ei kaivata, vaan jotain tekemistä kuten liikunta tiloja.
      Ne kannattavat ja tuovat asiakkaita.

      Pakohuone olisi hyvä ja jokin kuula ammunta tai lasersota jotka jo mainittiin.

    • Kauppamiess

      Parturikampaamo ja S-ketjun kauppoja.
      Ei näitä kahden tuotteen valikoimia kukaan oikeasti tarvitse niin paljoa että niistä kannattavan bisneksen saisi. Saa siinä myydä vielä toisenkin pannulapun että saa edes vuokrakulut katettua.
      Turhaa haihattelua.

    • joopaskyllä

      Luin Hyvinkään palstalta että Aamuposti uutisoi kauppahallista teollisuus alueella. Tätä mie tarkoitin Hyvinkään mallilla. Ne kun ottaa ideoista kiinni ja pistää tohinaksi,eivätkä pelkää isoja ja ylisuuria projekteja. Nyt Lasin alueelle Aamupostin mukaan tulee 300 uutta asuntoa,kyllä siinä Alepan kelpaa. Riksukin siis laajanee rytinällä!Hölkätään myö näiden rakkaiden naapureiden ohi myötätuulessa,ja ohikin loppumetreillä. Tervettä kilpailuhenkeä! Go Majakka Go😃😃🎶🎶

    • serotta
      • luin

        Joo HS:n päätoimittaja kirjoitti tämän jälkeen mielestäni loistavan kolumnin Vihasta.
        Viha kun on usein enemän vahingollista sille joka sitä tuntee. Iso Kirjakin käskee meitä sopimaan ennen auringon laskua&antamaan anteeksi jotta myös saadaan anteeksi. Reilu peli vaatii reilua palkkaa kaikille ja tunnetta että ihmistä arvostetaan.Riihimäkeläinen loppupeleissä reilu tyyppi ja jos puhalletaan yhteen hiileen täyttyy kaupunki elämällä kuin muurahaispesä. Pidetään heikoista ja niistä joilla on huono jakso käsillä huolta. Antaisin Jannen ja Akun ilomielin johtaa keskustan vireyttämistä ja Majakan pelastusta.
        Miksi? Koska nää kaverit on Riksusta ja oikeesti välittää kaupungistaan. Jospa unohdetaan puoluekannat ja kysytään heiltä vetoapua. Pojat tuokaa miljonäärit jotka tunnette Japania myöten ja restauroikaa Riksu takaisin. Kysytään me pojilta! Miten me voidaan tässä hommassa käytännössä auttaa? Vai voidaanko?


    • kauankidutettu

      Semmoinen, jossa myydään suojavausteita elektronista häirintää vastaan.

    • kauankidutettu

      Kun poliisi ei tutki rikoksia, mutta rikolliset tykkää niitä tehdä, voisi sinne perustaa firman, joka välittää "palveluja",

    • Voee

      Kuka haluaa käyttää vajaamielisen liikettä, siis hirvi. Oikeudessakin on tulossa seksuaalituomio paitsi jos julkisuus taas pelastaa. Täällä on totuttu et julkkis saa tehdä mitä vaan. Yök sanon.

      Hullujenhuone kutsuu masentunutta hirveä taas.

    • Anonyymi

      Skede kaupan

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe