Outo ongelma kerrostalossa

Kerrostaloelämää

Muutin kesällä 80-luvun alussa rakennettuun kerrostaloon ja olen huomannut oudon ilmiön. Jotkut määrätyt vieraat kun tulevat taloon niin TV alkaa sammuilemaan ja on vaikutusta joskus myös muihin sähkölaitteisiin. Käytössä on sekä antenni että kaapeliverkko. Voisiko niillä vierailla olla joku sellainen laite joka tekee näitä häiriöitä?

21

489

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuttu_juttu

      Juu, tuo on ihan normaalia. Asun itsekin 80-luvulla rakennetussa talossa. Aina kun joku ajaa hissillä viidenteen kerrokseen, viidesosa television kuvasta muuttuu mustavalkoiseksi. Jos hississä on viisi ihmistä, mustavalkoisen kuva-alan osuus kaksinkertaistuu, eli 40 prosenttia kuvasta on mustavalkoista.

      Lisäksi kahvinkeittimeni lakkaa aina toimimasta, kun rappukäytävän valot syttyvät. Itsellänikin on sekä antenni- että kaapeliverkko. Verkon valinnan voi tehdä kätevimmin paukuttamalla vasaralla eteisen kynnystä kaksi tai kolme kertaa. En tosin ole huomannut mitään eroa kuvan laadussa verkkojen välillä.

      Ei syytä huoleen!

    • Epäilys-kohdistuu

      En usko että kyseessä on mikään vieraiden laite vaan vikaa olisi talon maadoitus puolella. Vanhoissa kerrostaloissa maadoitus jutut ovat vanhanaikaisia ja näin ollen ei välttämättä riitä nykyajan vaadittavaan sähkökapasiteettiin. Toki asia on eri jos sähkötöiden yhteydessä maadoituksia on vahvistettu. Maadoitettujen ja maadoittamattomien pistotulppien oikeanlainen asennus ja kohde ovat myös todella tärkeitä hyvissä jotta häiriötön maadoitus saadaan aikaiseksi. Onko maapotentiaali mitattu? Maapotentiaali mittauksella saadaan jo hyvin maadoitus puolen asioita selville. Huonoissa maadoitus olosuhteissa sähköiset häiriöt ovat yleisiä ja jopa esim sähköporan käyttö voi aiheuttaa häiriöitä esim televisiolle kadottamalla signaalin tai sammuttamalla television.

    • Digitime

      "Jotkut määrätyt vieraat kun tulevat taloon niin TV alkaa sammuilemaan"

      Tuota yhtälöä en voi pitää kovinkaan todennäköisenä sillä kaikissa laitteissa pitäisi olla CE-merkintä joka tarkoittaa myös sitä että laite on testattu ja turvallinen käyttää.

      CE-merkintä pitää olla mm. seuraavissa tuotteissa:

      lelut
      koneet
      hissit
      sähkölaitteet
      henkilönsuojaimet
      tietyt rakennustuotteet
      kaasulaitteet
      mittauslaitteet.

    • Mittasuureet

      Onko aloittajan talossa kaikilla samanlaisia ongelmia? Jos on niin tällöin koko talon maadoituksessa on vikaa. Jos ongelmia vain sinun asunnossa ja mahdollisesti jossain toisessakin asunnossa, mutta ei koko talossa niin tällöin kyseisissä asunnoissa on jokin vääränlainen kytkentä tai sitten asunnoissa jossa ei ole ongelmia on tehty sähköremontti ja korvattu vanhat pistokkeet uusilla.

    • CE-hyväksyttyäSeuraa

      "Jotkut määrätyt vieraat kun tulevat taloon"

      Oletko tutustunut mitä puhelimia/laitteita heillä on mukanaan? Siihenhän tuo selvästi viittaa....

      • Nimmaripuuhun

        4G puhelimet voivat aiheuttaa häiriöitä jos käytössä ei ole asianmukaista LTE-suodatinta.


    • kanttiaalto

      Ehkä nyt kannattaisi kuitenkin unohtaa ne vieraiden laitteet ja keskittyä siihen maadoitus asiaan sillä vaikuttaa siltä että se on aloittajan ongelma.

    • CE-hyväksyttyäSeuraa

      Ehkä nyt ei ole mitään syytä epäillä maadoitusongelmaa, koska vika ilmenee aina vain tiettyjen henkilöiden kera.
      Emme tiedä ovatko vieraat esim. venäläisiä meillä hyväksymättömin ja mahdollisesti hämärälaittein.

      Luulisi tähän mennessä jo selvinneen joidenkin naapurien tilanne vai eikö kehtaa laittaa kyselyä hissiin ja ilmoitustaululle venäläisten vieraiden takia?.

    • RobotinTelevisio

      Netistä on saatavana häirintälaitteita, joilla television tai kännykän voi mykistää. Teoriassa on mahdollista, että vieraallasi olisi sellainen mukana, mutta en kuitenkaan usko - harva on niin ilkeä. Enemmän uskon tuohon 4G kännykkä juttuun. Oma televisioni kaiutin "ruprattaa" toisinaan, jos kännykän laittaa sen lähelle.

    • Laitteenlaitteisto

      Kanttiaaltoa lähettävät laitteet aiheuttavat yleensä ongelmia joten mahtaakohan jollain taloon tulevilla olla sitten jokin sellanen laite joka lähettää kanttiaaltoja?

    • Sähkötnesähköt

      Jos vika olisi maadoitus puolella niin tällöin esiintyisi myös muita sähköön liittyviä ongelmia, kuten sähköpiikkejä tai maadoitus peräisiä sähkökatkoja.

      • Sähköantennipalvelut

        Näihin kysymyksiin odotan aloittajan vastaavan.

        1. Onko asunnossasi vielä vanhat pistokkeet vai ovatko ne vaihdettu uusiin?

        2. Jos on vanhat, niin tiedättekö onko jossain muissa asunnoissa vaihdettu uudet pistokkeet? Jos on vaihdettu niin onko vaihto tehty asianmukaisten standardejen mukaan?

        3. Esiintyykö asunnossasi muita sähköön liittyviä ongelmia? Jos esiintyy niin onko kyseessä sama sulakepiiri jonka takana televisio on?


      • NytMeneeViihteelle
        Sähköantennipalvelut kirjoitti:

        Näihin kysymyksiin odotan aloittajan vastaavan.

        1. Onko asunnossasi vielä vanhat pistokkeet vai ovatko ne vaihdettu uusiin?

        2. Jos on vanhat, niin tiedättekö onko jossain muissa asunnoissa vaihdettu uudet pistokkeet? Jos on vaihdettu niin onko vaihto tehty asianmukaisten standardejen mukaan?

        3. Esiintyykö asunnossasi muita sähköön liittyviä ongelmia? Jos esiintyy niin onko kyseessä sama sulakepiiri jonka takana televisio on?

        Huuhaa-tietoutta tulossa. Luulen ettei sinusta ole apua asiaan, kun et erota pistoketta pistorasiasta
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Pistoke


      • Saibuu-sulle

        Älähän nyt takerru pikkuseikkoihin. Sähköantennipalvelut tarkoitti varmasti juurikin pistorasiaa vaikka mainitsikin pistokkeen. Ei tarvite olla liian pikkutarkka joka asiassa.


      • Kerrostaloelämää

        Olen nyt tässä seurannut tilannetta ja tullut siihen tulokseen että kyse ei olisi taloon tulevista vieraista. Kyselin myös lähinaapureilta asiaa ja heillä ei ole mitään ongelmia. Maapotentiaalista ei ole mitään hajua.
        Asunnossa on vanhat pistokkeet. Luulisin että monellakin naapurilla saattaa olla vaihdettu uudet.
        Kyllä esiintyy myös muitakin sähköisiä ongelmia ja kaikki saman sulakepiirin takana.


    • Trolliko

      Olet siis tarkoituksella johdattanut harhaan puhumalla tietyistä vieraista...

      Olen pian 70v ja asunut ikäni kerrostaloissa. Vanhimmissa sähköjohdot ja rasiat olivat viime vuosisadan alusta eikä koskaan maapotentiaalista ja ties mistä ole ollut ongelmia sen paremmin muilla kuin minullakaan.

      Kas kummaa, kun aloittajakin puhuu pistokkeista vaikka linkkikin jo ollut...

      • Voi-hyvää-päivää-sentään

        Pistoke tai pistorasia. Camoon nyt. Ihan sama mistä sitä puhutaan kun sillä tarkoitetaan nyt kuitenkin pistorasiaa. Kun kirjoitit "ole ollut ongelmia sen paremmin muilla kuin minullakaan" niin luuletko nyt olevasi oikeinkin hauska...... Niin-eihän se jos sulla ei ole ollut ongelmia niin eihän niitä voi sitten olla kellään muullakaan.... eihän?


      • Trolliko
        Voi-hyvää-päivää-sentään kirjoitti:

        Pistoke tai pistorasia. Camoon nyt. Ihan sama mistä sitä puhutaan kun sillä tarkoitetaan nyt kuitenkin pistorasiaa. Kun kirjoitit "ole ollut ongelmia sen paremmin muilla kuin minullakaan" niin luuletko nyt olevasi oikeinkin hauska...... Niin-eihän se jos sulla ei ole ollut ongelmia niin eihän niitä voi sitten olla kellään muullakaan.... eihän?

        Olen asunut pienissä kerrostaloissa, joissa asukkaiden vaihtuvuus on ollut todella vähäistä ja ihmiset tunsivat toisensa ja puhuivat asioista - vähän jopa juoroilutyyliin.
        Yhdessä talossa olin 10 v hallituksen puheenjohtaja, niin varsinkin silloin oltiin hihassa kiinni kaikesta.


    • vastaus_1a

      Piti ihan ajan kanssa lukea aloittajan kysymys.
      siis vastaus on:

      Ensimmäiseksi.
      vanhoissa taloissa on sähköjohdot on mitoitettu todella pienelle virran kulutukselle. jääkaappi 3x60W hehkulamppua liesituuletin.. Hella/uunia ei siihen ole mietitty :D
      joten virtaa menee reilusti yli sen mtä johdossa voi kulkea.. ja se joka on johdon alkupäässä laittanut laiteen sähköverkkoon topseliin kiinni on "numero yksi" käyttäjä..

      Toiseksi.
      Suomessa on kaipungissa (mm.joensuu) virtaa on mutta jännite laskee välillä niin alas etta tv ja herkemmät koneet sammuvat joskus ilman että valot sammuisi kokonaan. siis mikro sähkökatkoksia.

      yleisesti.
      suomessa on sähkönvajausta ja hukkaa todella paljon.. mitä yritetään paikata tällä hetkellä rakentamalla ne ydinvoimalat, (jotaka ei koskaa taida valmistua). eikä nekään tule riitämään virran lisääntynyttä kulutusta.

    • Sähköantennipalvelut

      Ongelmasi johtuu todennäköisesti vääränlaisesta kytkennästä joko sinun ja jonkun naapurin asunnossa tai sitten voi olla jonkinlainen sulakkeista johtuva vika.

    • 5-volttia

      Onko jollakin digiboksissa päällä asetus syötä 5 volttia antennijohtoon (pitäisi olla mastovahvistimeen) jotakin tällaista voisi epäillä jos antennijohdosta saa sätkyjä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe