Uusi aselaki

aselaki

Uuden aselain sisällöstä alkaa kuulua huhuja. Aikaisemmin vain ampumaharrastajilta ja loulkupyytäjiltä vaadittiin viiden vuoden välein harrastuksen todistamista. Nyt tämä viiden vuoden määräaikaisuus tulee huhujen mukaan myös metsästyskivääreihin.

Eli viiden vuoden välein tulee toimittaa riistanhoitoyhdistyksen todistus aktiivisesta metsästysharrastuksesta. Epäselvää on se, että esim. montako hirveä aseella on pitänyt kaataa jotta lupaa voidaan jatkaa?

Ampumaharrastajien pitää ensimmäiset kaksi vuotta harrastaa seuran aseella ennenkuin lupa omaan aseeseen myönnetään. Tuleekohan sama myös metsästysaseisiin eli harrastus tulee aloittaa käyttäen metsästysseuran asetta?

10

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paukkueinari

      En satu tietämään, yhtäkään mets.seuraa, jolla olisi aseita varastossa.

      • aselaki

        Metsästysseurat rakentavat sitten komean kerhotalon jossa on iso asekaappi missä seuran aseita voidaan säilyttää.


    • aselaki

      Lisää demareita ja vihervasemmistolaisia eduskuntaan, niin kaikki aseet kerätään kansalaisilta pois. Tähän Tuomioja on pyrkinyt aina.

    • Eipaljonappaa

      Yksi askel taas asevastaisessa propakandassa ja aseiden keruu kamppanjassa. Nuorilla ei ole kohta mitään mahdollisuuksia saada minkäänlaista lupaa, joka lopulta tietää metsästyksen ja koko ammuntaharrastuksen loppua. Tämähän siinä takana on ei mikään muu.
      Kun valtio pelkää kansalaisiaan, niin tulos on tämä. Kohta täällä on meno kun venäjällä (valtio myös pelkää omaa kansaansa) ja luvan saa ehkä yksipiippuiseen haulikkoon millä sitten ammutaan tavista hirveen kaikki, kun on ensin porautettu rihlojakin lisäksi täyteisten ammuntaan.
      En ole jaksanut edes perehtyä koko uudistukseen, koska mikään uudistus ei nykyään ainakaan mitään hyvää tuo muutakun entistä enemmän menee persiilleen kaikki.
      Siinähän säätävät. Mie lähen nyt kytikselle ja aion kaataa hirven. Ketuttaako!

    • näinsanoosipilänjuha

      Tarkoittaa varmastikin asekaappia tuo asevarasto, eli yksi kivääri saa olla ainoastaan asekaapissa 10-vuoden aikana kerrallaan, ja poliisi tarkistaa onko muita ampuma-aseita sitten, 1 pistooli sekä 1 kivääri saisi olla, näin sanoo kai laki... käsitin.

    • paperiataulusta

      Hauska juttu oli kerran kun itse suunnittelin tuollaisen säädettävä-tehoisen taljavarsijousen, samoihin aikoihin eräs kaveri suunnitteli itselleen äänenvaimentimen :D

      Niin että mitähän järkeä sitten on, kun tuollaiset varsijousetkin, on tiedettyä että ei saa käyttää metsästyksessä tuollaisia noin 100kg-vetolujuudella oleviakaan, harrasteammuntaan olen käyttänyt pitkillä nuolilla tuollaista kyllä.

      - Tarkkuusammunta on aika mukavaakin, johonkin 300m lähtee pitkä nuoli täysin näkymättömiin jo puolellakin teholla tuollaisella taljavarsijousella, on mukava ampua pilkkaa tauluihin ja jne, muitakin tuollaisia hauskoja harrasteita muillakin pyssyillä.

      Aselaissa on nyt jotain säädettävää, eli esimerkiksi tuo että yksityishenkilöltä, kuten Juha Sipilältä on kiellettävä kaikki aseet, mutta toisille järkevämmille kansalaisille ne ovat sallittava.

    • Steyr

      Ei siinä aselaissa varmaankaan kysytä sitä, paljonko riistaa on tullut metsästettyä ja mitä lajia, vaan sitä, onko metsästyskortti maksettu. Sehän se just todistaa metsästäjän aktiivisuuden, jonka riistahoitopiiri myös todistaa, sitä kysyttäessä.

      • aselaki

        Ei se kuule ampujaharrastajillekaan mikään ampumaseuran jäsenkortti riitä. Ampumiskertoja pitää olla tietty määrä vuodessa ja ampumakouluttajan pitää vielä todistaa nämä.

        Eiköhän metsästäjillekin tule kaatokiintiöt jotka metsästysseuran puheenjohtajan pitää todistaa.


    • missäasevelihenki

      Aika huvittava asia tuo, jos tuollaisia vaaditaan. Tuollaiset viiden vuoden todistusvelvollisuudet on aika tulenarkaa ehdottelua. Nimittäin Suomessa on hyvin paljon niitäkin, jotka ei ole seurassa. Eivätkä pääse. Aika maso tarvitsee olla, ajaakseen käärmettä pyssyyn tuon asian tiimoilta. Kansalla on jo nykyisessä politiikassa sulattelemista. Toivottavasti ensi vaaleihin saadaan rohkeita ehdokkaita, jotka oikeasti ajaa asiat sille tolalle, mihin ne kuuluvatkin. Suomessa on kaksi tahoa, joita jatkuvasti isketään näköjään uusilla pykälillä päähän; Kaksi A-ta on ylitse muiden. Autoiljat ja ampumaharrastajat .Jos joku puolue haluaa päästä ripeästi eduskuntaan siohkolla äänimäärällä, ei tarvitse kuin laatia vaalitemmat näiden kahden tahon asioiden korjaamiseksi. Eiköhän vaalikirstu kahise äänistä. Tästä maasta on tullut kummallinen kyttäys-yhteiskunta. Koko ajan koitetaan vain hankaloittaa kanssasuomalaisten elämää. Kurjinta on se, että sitä tekee valitut päättäjät.

      • kieltolakiyhteiskunta

        Sanoisin että neljä a-ta. Auto, asuminen, alkoholi ja todellakin neljäntenä tuo ampumaharrastus.
        Kieltoa, rajoituksia, maksuja toisensa perään. Tätähän tämä nykyaikainen kieltolaki yhteiskunta on. Yleisemminhän asioita on kieltämässä ja rajoittamassa tahot joita asia ei muutenkaan koskettaisi.
        En minäkään tykkää pesäpallosta ja jos olisin vallankahvoissa voisin hyvinkin koko lajin kieltää. Mutta miksi kieltäisin jos se laji tuo jollekin toiselle hyvää mieltä.
        Kiellot ja rajoitukset on lähinnä vaan ilmiö kansakunnan huonovointisuudesta. Jos itsellä menee huonosti toivotaan että toisellakin menisi ja mikä paras keino siihen onkaan kuin se jos on vähänkään jalkaa jonkun päättävän tahon oven välissä niin eikun kieltämään.
        Kun on reilu nousukausi niin kaikenlaiset kiellot ja rajoitteet poistuu vähän niinkuin itsekseenkin kun kaikilla on hyvä ja positiivinen fiilis.
        Ase rajoituksiakin rustaa sellaiset tahot jotka eivät itse niistä mitään ymmärrä ja meidän omat terävänpään harrastajat vaan kusee muroihinsa olemalla hiljaa ja hyväksymällä kaikki.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe