Auttakaa minua ymmärtämään

Napo

Hämeenlinnassa käy erilaisissa parakeissa tai muissa väistötiloissa siis koulua joka viides oppilas ja tilanne on kaupungissa huonoin koko maakunnassa. Onko tässä sitten mitään järkeä, koska rahasta se ei selvästikään ole kiinni. Mietitäänpä hieman.

HYK; sisäilmaongelmia ja välitön perusparannustarve, lapset opiskelleet jo vuosia parakeissa pihalla, uuden koulun rakentamis- ajankohdasta ei tietoa.

Kaurialan koulu, sisäilmaongelmien vuoksi lapset käyneet koulua jo kolme vuotta väistötiloissa; puretaan vihdoin vuosien odottelun jälkeen ja kaupunki suunnittelee uuden rakentamista aikaisintaan v 2020.

Keskuskoulu; Sisäilmaongelmia, lapset käyneet vuosia väistössä, uuden rakentamisesta ei tietoa.

Lyseon lukio; sisäilmaongelmia, koululaiset väistössä, remontin ajankohdasta ei tietoa.

Ja sitten

Hämeenlinnan pääkirjasto; 35 vuotias rakennus, ei sisäilmaongelmia, eikä välitöntä perusparannustarvetta; 10 miljoonan remontti aloitettiin kiirellisesti syksyllä.

Hämeenlinnan uimahalli; Ei sisäilmaongelmia, eikä välitöntä perusparannustarvetta, remontti valmistui muutama kuukausi sitten.

Hämeenlinnan pelastuslaitos; ei sisäilmaongelmia eikä välitöntä peruskorjaustarvetta, 8,7 miljoonan remonttia aloitellaan kiireellisenä tänä vuonna.

Joku tässä nyt mättää ihan selkeästi, mutta en ymmärrä mikä.

48

623

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YhteistyössäVaanNääHomma

      Minäpä kerron. Hämeenlinnan päättäjät on jotenkin lahjottu rakennusliikkeiden hirttosilmukkaan, vaalirahalla tai jollain. Rakennusliikkeet tykkäävät tietysti helpoista nopeista kohteista joilla saa kuitenkin rahastaa extraa niin paljon kun syitä keksii. (Tulikin talvi ja maa oli kovaa) Päättäjätkin ovat menneet lupailemaan ilmaisissa saunailloissa Levillä liikkeiden pomoille kaikenlaisia autokeskuksia ja varmoja jättiurakoita. Ja kun niitä ei tietenkään tule, alkavat ikävät sähän lupasit puhelut. Minkäs teet, jotain pientä täytyy hommata, ettei oma ura katkeisi. "Yhteistyössä" rakennusliikeiden kanssa nämä tietysti "konsultoivat" ensin ns helpot ja mukavat kohteet, joita ei ole tai ei olisi pakko tehdä heti, eivätkä ne ole ns. välttämättömien ja valtionkin vaatimia kuntapalveluiden kohteita. Antaa pakollisten kohteiden muhia rauhassa homeeseen ja jättiurakkaa on varmistettuna tiedossa ainakin vuoteen 2040 asti. Päättäjät eivät voi kuin vikistä tai alkaa kaikenlaisia taulutelkkariskandaaleita alkaa tupsahtaa julki ja ura saattaa loppua siihen, toki muutama selvä lahjus ei Hämeenlinnassa vielä ole kuin meriitti vain.

      • kokdem-malli

        Hys hys nyt.


      • Jkidvrd

        Hyvä kun lupasit tehdä lahjonnasta jälleen ilmoituksen poliisille. Saadaan taas käräjät.


    • veljetvoihyvin

      Voi meitä veljiä.

    • UrakatEiKuseVoittoaTulee

      Rahoilla tulee olla selvä omistaja ja verorahaa tms. yhteinen raha ei kuulu kenellekkään, ennenkuin poliitikot siirtävät sen yhteistyökumppaneilleen ja vaalirahoittajilleen. Tällainen toiminta ei ole Suomessa korruptiota vaan nk. "maan tapa" eli osa Hyvä-Veli-systeemiä.

    • erergrtgrt

      Hämeenlinnahan on lapsiystävällinen kaupunki ja sen kyllä huomaa

      • TättäGuu

        No niin huomaa, torillakin on kiipeilyteline. Pitkään sitä yritettiin pystyyn ja tulihan se sieltä neljän vuoden päättäiväisen taistelun jälkeen.


      • hmlbyroslavia
        TättäGuu kirjoitti:

        No niin huomaa, torillakin on kiipeilyteline. Pitkään sitä yritettiin pystyyn ja tulihan se sieltä neljän vuoden päättäiväisen taistelun jälkeen.

        Sain hyvät naurut. Näin se vaan menee.


    • piilopoliisipulli

      Kannattaisi jonkun viisaan alkaa tutkia onko näillä jotka remontin päättivät jotakin kytköksiä tähän rakentajaan. En väitä että on mitään salattavaa tai laitonta, mutta saisi nämä huhut loppumaan. Ihmetyttää tämä nopea aikataulu kun kirjastossa ei ollut mitään isompaa vikaa, ainakaan sisäilman puolesta.

    • Pallottelua

      Se on "hämesyndrooma". Janakkalassa samaa peliä. Samaan aikaan kun Turengissa jaTervakoskella kärvistellään homekouluissa,pannaan terveitä kyläkouluja kiinni. Eli kaikki kyläkoulut. Sitten rakennetaan keinonurmikentät kumpaankin päätaajamaan, vaikka kenttiä olis vaikka muille jakaa. Ja tonttipohjia ostetaan ja rakennellaan vaikka vanhat on myymäti. Uusia kouluja ei ole noussut. Ei edes peruskiviä muurattu. Suunnitelmat on turvonneet jopa 90 mij.euroon. kun mikään ei riitä. Se että tehtäs perus koulurakennukset niin pitää olla suurkoulut. 1200 oppilaista jne. Uudet liikuntahallit jne.Kyläyhdistykset on nousemassa kapinaan. Tätä ei voi kutsua kuntalaislähtöiseksi politiikaksi. Jotain muuta se on. Niin ja ne oppilaat, ne opiskelee edelleenkin homekouluissaan. Vaikka kyläkouluissa olis tyhjiä luokkia mitä käyttää. On hienoa että luodaan uutta, mutta maalaisjärkeäkin vois peräänkuuluttaa. Ja jotain tajua prioriteeteista ja siitä missä kulkee investointibudjettien raja.

    • 100_99

      En tiedä mutta täysin päätöntä on touhu kaupungissamme. Asemanrantaan aletaan vuoden vaihteen tietämillä rakentaa jo kolmatta tyhjää parkkitaloa, eikä maksa kun 13 miljoonaa. olen tullut siihen tulokseen, että Rautiolla ja kumppaneilla täytyy olla vakavia häiriöitä mielenterveyden alueella, muuten tätä hullutusta on vaikeaa käsittää.

      • eitodellakaan

        Onko missään muussa kaupungissa/kunnassa yhtä ymmärtämättömiä päättäjiä.


    • 12VDC

      Toriparkin toteutuspäätöstä odotellessa.

      • Järjestys

        Vaan Persu voi olla näin tyhmä. Ensin tulee tehdä rakentamispäätös.


      • Tyhmäpersu
        Järjestys kirjoitti:

        Vaan Persu voi olla näin tyhmä. Ensin tulee tehdä rakentamispäätös.

        Kertoisiko viisas kokemuli miten toteutuspäätös ja rakentamispäätös eroaa toisistaan?


      • 12VDC
        Järjestys kirjoitti:

        Vaan Persu voi olla näin tyhmä. Ensin tulee tehdä rakentamispäätös.

        Rakentamispäätöshän on jo tehty, sille vaan haetaan koko ajan lisää uusia perusteluja. Eikä sitä voi vielä julkaista. Konsultteja lappaa pilvin pimein esittämässä aina uusia laskelmia, kuinka välttämätön toriparkki on kaupungin hyvinvoinnille. Kunhan poliittinen ilmapiiri kääntyy suopeaksi tehdään toteutuspäätös.

        Näin se menee. Etkö persupsykootti tuota tiennyt?


      • persutyhmyyttä

        Persuidiootti kertoo taasen vain valheita. Osaatko edes puhua totta. Valehtele että osaat!!!


      • 12VDC
        persutyhmyyttä kirjoitti:

        Persuidiootti kertoo taasen vain valheita. Osaatko edes puhua totta. Valehtele että osaat!!!

        Ottiko totuus noin koville? Yritä edes joskus keksiä jotain omasta päästä. Vaikka puujalkavitsi. Raaka-aineet olisi. Vaikka vähän lahoa.


      • NytJoHiljaa

        Valheesi ei ota koville idiootti. Kerro sitten totuus ketkä on päättäny toriparkista ja koska ja missä. Et voi koska kirjoitit valetta.


      • 12VDC
        NytJoHiljaa kirjoitti:

        Valheesi ei ota koville idiootti. Kerro sitten totuus ketkä on päättäny toriparkista ja koska ja missä. Et voi koska kirjoitit valetta.

        Vaihda nyt lahopää sitä levyä, mulle voit piereskellä ihan mitä vaan, mutta täällä on muitakin , järjellisiä lukijoita jotka ei enää jaksa tommosen ihmissaastan jankutusta. Sulla ei ole kun se ainainen muiden vale, vale ja vale. Ei kaikki elä niinkuin sinä.


      • NytSuuKiinni

        Se kun ei elä todesta vaan valheessa kuten sinä vaahtoaivo. Kysyin kuka on päättänyt ja koska mutta et pysty vastaamaan koska valehtelet.


      • Gtörrre

        Ymmärsi valehtelija vaieta.


    • ontämämenoa

      Vielä ihmetellään miksi asukkaat lähtee muille maille vierahille. Eihän tämmöistä menoa kärsi edes mursunnahkainen persekkään. Nyt kannattaisi ruveta tutkiin näitä kytköksiä rakentajien ja päättäjien kesken.

    • Päättäjä

      Noku kaikki rahat menee parkkitaloihin eikä kukaan edes suostu ajaan niihin.

    • vbgeouy2

      Kirjaston vastustaminen on perussuomalaisten aidointa politiikkaa. Avaaja on puolueensa asialla.

    • kuparisetsaunanlauteet

      Nyt sitten taas ihan Hys Hys näistä remonteista ja hankkeista. Sovittu mikä sovittu ja piikkikin lyhenee mukavasti kun aikaisemmin sovituista asioista pidetään kiinni edes jollain tasolla.

    • Perzulista

      Perzukki unohti ne monet kouluremontit ja uudetkin koulut.
      Päivitä nekin listaasi.

      • Vohegg

        Ei voi, pakko valehdella.


      • kerjakiisari

        Voi petteri ku sä oot sekasin. Onks natsikuupersut taas kaikkialla, psykoosit kehis?


    • Ihmeihme

      Minä ihmettelen niin kun kirjasto korjataan.

    • eivaanosatahoitaa

      Tässä tulee yksi näkemys.

      Rakennusvalvonnan täysi osaamattomuus ja asiakaspalvelun huono laatu tekee sen että mitään remontteja ei täällä saada tehtyä puhumattakaan että rakennettaisiin uutta. Paikallisia yrittäjiä kun kuuntelee niin alkaa ymmärtämään millaisesta katastrofista on kyse. Jos joku hullu menny aloittamaan projektin, niin sitä ei ainakaan saada loppuun koska rakennusvalvonta sössii kaiken.

      Vain kunnan miljoonaprojektit menee läpi koska teettäjällä on rahaa jos minkälaiseen asiantuntijaan jotta rakennusvalvonta saa sitten toimia hyvällä omallatunnolla kumileimasimena.

      Näin sitten helpompi vaihtoehto on "väliaikainen parakki" johon luvat saa vain vähän vaikeammin kuin pilvenpiirtäjän rakentamiseen 20 vuotta sitten.

    • UrponOffice

      Urban officet ovat päättäjien pakkomielteitä. Ne luulee että kadulla kävelee koko ajan binesmiehiä läppärisalkku kourassa ja heille tulee koko ajan äkillinen tarve tehdä bisnestä, siksi koko uusi kirjasto tulee täyteen tälläisiä urban officeita. Haiskahtaa kokoomusämmien pilvihattaroilta, kun he #YHDESSÄ kokoontuvat milloin vain mihin vain"tekemään työtä" ja sunnittelemaan keskustan kiipeilytelineitä ja muita keskustan kehitysstrategioita veronmaksajien antoisaa korvausta vastaan. Ehkäpä siinä myös yksi radan päälle rakenneltava sairaala saa myös tehokkuuslaskelmia, samoin uusi ekohallintamalli, jossa kaikki rönsyt istutetaan puhaltamaan yhteen hiileen tai tilttaltsurpurtilttalt.

      • pilvihattaraidiootti

        Juuri näin.

        Samanlaisten idioottien idea oli mm Nummen "yhtenäiskoulu". Ei helvetti. Jokku konsultit piirrätyttivät ihkuja avaria kuvia jossa lapset ja kaikki suvaitsevaisesti avoimessa tilassa oppimassa. Seinätön koulu. Ja on ulkoota ihan kamalan näkönenkin.

        Nyt sit oppilaatkin valittavat että meteli on stressaavaa ja opiskelusta ei meinaa tulla mitään.

        Tähän 40 miljoonan euron leasingsoppariin sitten kohta aletaan rakentamaan seiniä sinne sisälle. Tulee lopulta 60 miljoonan euron leasing soppari. Sanokaa mun sanoneen.


    • EiLapsiaSuomeen

      Juuri tuosta syystä ei niitä lapsia kannata suomeen tehdä kun yhteiskunta ei välitä. Uskokaa nyt jo ja jättäkää se kersojen tekeminen.Miksi tehdä pieni lapsi kärsimään suomeen? Keskusta ja Kokoomus pitää kyllä huolen omistaan mutta ei teistä jotka teette niitä tulevaisuuden velanmaksajia.Kuinka tyhmä täytyy olla ettei tätä asiaa tajua?

      • mustatulevaisuus2

        Keskusta ollu lähinnä korjaamassa SDP:n ja Kokoomuksen viime hallituksessa aiheuttamia ongelmia. SDP ja Rinne varmaan vaarallisin puolue tulevaisuudelle, sitten Vihreät ja Vasemmistoliitto.


    • Niinonihme

      On se ihmeellistä kun kirjasto korjataan

      • NytEiPiperretä

        Missä maailman suurin autotalo, siellä maailman suurin sisustuslasku.


    • Ihmettelen-persu

      Mä ihmettelen kun uusi kirjasto korjataan.

    • eipysty.sori

      Ei kukaan voi auttaa sinua ymmärtämään. Tietoa sinulle voidaan antaa, ja on annettukin, mutta ymmärtäminen sinun pitäisi osata itse.

      Ja ethän sinä osaa.

    • Persu

      Vastustan kirjaston korjausta. Vastustan kaikkea. Mitään uutta ei saa missään nimessä rakentaa. Goodman on purettava pois, samoin pysäköintitalot ja Kantolan tapahtumapuistoon on istutettava metsä. Kaikki persujen tekemät valtuustoaloitteet on käsiteltävä pikaisesti ja budjetti saatava tasapainoon sillä, että kaupungin henkilöstöstä puolet irtisanotaan. Kaikki kaupungin yhtiöt on heti lakkautettava. Äänestäjät on saatava ymmärtämään, että jos persut saisivat enemmistön valtuustossa, kaikki asiat korjaantuisivat, etenkin homekoulut korjattaisiin, ennen kuin meidän nuorimmainen "ruudolffi" lähtee koulutielle.

    • wdwe456

      Ei kyllä unelmakirjasto on ehdottomasti tärkeämpi kuin koululaisten uudet tilat. Koululaiset vanhempineen joutavat muuttamaan täältä muualle, missä satsataan kouluihin, niin me saadaan laittaa kaikki rahat unelmakohteisiin.

      • perheKanssa

        Pahotin ja muutan taas tänäänkin Poriin.


      • Vihainenäiti

        Yhtään koulua ei ole korjattu eikä tulla korjaan.


    • wdwe456

      Kunnossa olevan kirjaston remontti on ehdottomasti etusijalla, muilla ei niin väliä

    • MarkkuFloridastaVaan

      Jos kerta Hämylinnalla tuntuu olevan massia kylvää tarpeettomiin remontteihin, ni eiks voitas kans rakentaa SCC 2, josta tulis maailman suurin autotalo, suuruudenhulluushan on tälle kaupungille ominaista?

      • Scccc

        Ota yhteys Gary Pilkkalaa vaikka sillä on painoa SCC tuomiosta.


      • Scccc-Scccc
        Scccc kirjoitti:

        Ota yhteys Gary Pilkkalaa vaikka sillä on painoa SCC tuomiosta.

        Ota yhteys Suurliikemies "Gay"- Riitakuonoon ja Pienliikemies Perttuun, täällä tyhjää huutava KokDem-Trolloääliö voi toimia välimiehenä, vaikka heillä kaikilla jo on painoa SCC tuomiosta.


      • Buaaahh

        Kiitos rakas Gary. Sua ilman olisi tylsää.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1285
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1190
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1126
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      140
      1121
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1049
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1001
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      927
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      804
    Aihe