Osakkeiden myynti toimeentulotuen vuoksi (opiskel)

daaa

Mulla on rahastossa ja osakkeissa jonkin verran säästöissä jonka takia en saa toimeentulotukea. Kannataako mun nyt tappiolla myydä osakkeita ja rahastoja jotta alan saamaan joku päivä toimeentulotukea (ja maksaa mahdolliset verot) kun oon hakenut töitä mutta en ole saanut. Nyt taas näyttää siltä että ehkä voisin jouluksi saada?

Mietin että kevääksi pitäisi valmistua joten kovin kovasti en ehtisi toimeentulotuesta kostumaan. Myös osuutta pienennetään koska opiskelija saa madallettua.

8

98

Vastaukset

 • Jos vain mahdollista niin vältä toimeentulotuelle joutumista kuin ruttoa. Se on pohjalla olemista. Seuraava taso on hautuumaa.
  Käytä kaikki keinosi ettet toimeentulotuelle itseäsi pudota. Toimeentulotulotuelta on pirullisen vaikeata nousta ja kammeta ylös. Olet merkitty ihminen. Miksi myisit osakkeesi ja rahastosi pois? Vaihtaisit ne toimeentulotukeen?? Käsittämätön vaihtokauppa. Osakkeet ja rahastot ja arvopaperit ovat sijoituksia ja investointia. Saat niistä arvonnousua. Nyt kurssilaskua markkinoilla mutta jossain vaiheessa noustaan. Voi olla ettet edes saisi toimeentulotukea kun rahastosi/osakkeesi tuotot näkyvät pankkitililläsi rahana. Toimeentulotuen edellytys ja ehtona on että olet PA ja täysin finaalissa.
  Toimeentulotuki ei ole mitään ihanaa rahan saamista vaan selkeä katastrofitilanne. Jos olet vähänkään älykäs fiksu ihminen niin keksit varmasti jonkun muun ratkaisun kuin toimeentulotuki. Koeta vaan tsempata ja pitää pakka kasassa.

  • En mene provoon. Ilmeisesti oot sitä mieltä että vaan sosiaalipummit ja ilman rahaa sikiävät ovat oikeutettuja toimeentulotukeen. Ootko miettinyt että osa kansasta yrittää hakea töitä ja opiskella, parantaa tulevaisuuttaan mutta kaikki ei mene aina oppikirjan mukaan


 • Jos ei töitä ole, ja nälkä tulee, niin tottakai myyt säästöjäsi, vaikka sitten tappiolla. Ei mene veroakaan, jos tappiolla myyt. Säästät sitten uudet osakkeet valmistumisen jälkeen. Toimeentulotuki on varattomille, sinä et ole varaton.

  Opintotukeen ja -lainaan et nähtävästi ole oikeutettu jostain syystä?

 • Joo. Aion myydä nokiaa heti pois kun se vähän nousee. Olen aatellut että nokian tappiot ja rahaston voitot kompensoi verotuksessa toisensa. En saa opintorahaa tai lainaa enää! Oon monta vuotta nyt kituutellu omilla säästöillä ja töitäkään en saa vaikka vuosikaudet oon hakenut.

  • Valmistumisen jälkeen lienee suurempi mahdollisuus saada töitä. Onnea vaan työnhakuun keväälle. Valmistumisen jälkeenhän olet myös oikeutettu työttömyysturvaan, mikäli ei työnhaussa ihan heti nappaa silloinkaan.


  • No se on eri asia valmistunko. Jos toimeentulotukea alan saamaan eipä mun valmistumisella sitten niin kiire ole.


  • daa kirjoitti:

   No se on eri asia valmistunko. Jos toimeentulotukea alan saamaan eipä mun valmistumisella sitten niin kiire ole.

   Jess. No tulla tupsahtihan se sieltä vihdoin ja viimein. Pidit meitä tavisjulleja jännityksessä. 10-0 sinulle ja ylävitoset päälle. Vedit roolisi tosi hienosti. Kun vain saisi sitä haluamaansa toimeentulotukea. DDD


  • Ja mikä jottei jos porsaanreiät antaa myöden nii tottakai. Niihä kaikki muutki :)


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  574
  4155
 2. Seija Vaaherkumpu haastatteli Björn Wahlroosia

  YLE ykkösaamussa oli haastateltavana pankkiiri Björn Wahlroos. Haastattelijana toimi kokoomuksen luottotoimittaja Seija Vaaherkumpu. Haastettulu päät
  Maailman menoa
  59
  1769
 3. Missäs stebu

  Missäs stebu....
  21
  584
 4. Martina ei lähtenytkään Hankoo .

  Ihana Helsinki nyt. Yleensä ihana viikonloppu Hangossa. Sitruunasuolaa koneeseen ja menoksi.
  16
  550
 5. Sekaisin olevat naiset

  Lapset eivät asu äitinsä kanssa, ollaan menossa naimisiin ja ei olla, sitten mies vaihtuu ja taas ollaan, otetaan silarit ja muut leikkeleet, matkuste
  18
  428