Työpaikkakiusaaminen

tietäävaroa

Mitkä ovat pahimmat alueen yritykset joissa ilmenee työpaikkakiusaamista ja hyvä-veli toimintaa sekä jopa rikollista toimintaa kaikessa hiljaisuudessa.

71

2476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Falafel.keb

      Tiedän parikin työpaikkaa mutta luonnollisestikkin en nimiä tähän laita, koska en halua että minulle tulee seuraamuksia. Kokeilemalla eri työpaikkoja sinullekkin selviää.

      • onkohannäin

        Porukka on nykyään velkaisia pelkureita kertomaan yhtään mitään.


      • Falafel.keb
        onkohannäin kirjoitti:

        Porukka on nykyään velkaisia pelkureita kertomaan yhtään mitään.

        Velkaisia, pelkureita? Jotkut eivät viitsi menettää tietojansa ja joutua ongelmiin. Tosin teillä elämämkolulaisilla se on arkipäivää. Ymmärrät sitten kun päätät mennä töihin tai edes kouluun.


      • köyhiennäytelmä

        Elämänkouluakin on käyty ja siksi onkin hauskaa katsella muita ihmisiä hyväksikäyttävien ihmisten hätää ja pelkoa.

        Koulut on käyty, mutta ihmisenä ikävä kiusa velka-arseiden, peenpuhujien ja näyttelijöiden kiusaamisessa.

        Ovat yleensä suurimpia öyhöttäjiä ja poskisolisteja työpaikoilla.Velkaa jostain unelmien OKT talosta korvia myöden sen ämmänsä kanssa.Kakaroille syötetään ja opetetaan unelma tarinaa ice-hockeystä nikkari tyyliin..kuinka kakarasta pitää tulla nhl roskaläjä.

        Onko tuttu kaava ja sitä lopun elämäänsä näytellen?Mitä pelkäät..sen näytelmäsi kaatumistako

        Mutta se mikä unohtui on miksi pitää ahdistustaan purkaa työpaikkakiusaamisina?

        Velkainen, pelkuri, suuri selittäjä ja näyttelijä thaimaan matkoineen, jääkiekko schaissen jauhaminen, auto velalla pihalle jotta voi näytellä..Sitä ihmiset ovat

        Säälittävää näytelmää.


      • tuhoanmaineita
        Falafel.keb kirjoitti:

        Velkaisia, pelkureita? Jotkut eivät viitsi menettää tietojansa ja joutua ongelmiin. Tosin teillä elämämkolulaisilla se on arkipäivää. Ymmärrät sitten kun päätät mennä töihin tai edes kouluun.

        Menettää tietojansa?

        Eli velkaa ja teatteri päällä niiden takia ja voi vaikka myydä muita oman etunsa vuoksi.

        Tällaisia itsekeskeisiä ihmisiä oikein nautin asettavani ongelmiin.Tutkimalla ja valvomalla selviää ihmisistä kaikenlaista

        Velkaberse öyhöttäjän loppu ja niiden tietojen menetys.

        Häh..häh..hää


      • havaintonäistä

        Eräs piirre näissä kiusaaja ihmisissä näkyy erityisesti.

        Se on nimittäin urheilullisen pellen esittäminen.Olen laittanu merkille ajanmyötä.

        Se lienee jonkinlainen valeasu peitellä huonoa itsetuntoaan.


      • Jätkä_senku_porskuttaa

        Vain paskahousuja, reppanoita kiusataan.


      • Anonyymi
        onkohannäin kirjoitti:

        Porukka on nykyään velkaisia pelkureita kertomaan yhtään mitään.

        Olet tainnut menettää luottotietosi.😆


      • Anonyymi
        Jätkä_senku_porskuttaa kirjoitti:

        Vain paskahousuja, reppanoita kiusataan.

        joo ja mä oon sitä mieltä että paskahousut ja reppanat kiusaavat,koska kuvittelevat itsestään liikoja,luulevat olevansa korvaamattomia,mutta oikeesti useemmiten pilkka osuu omaan nilkkaan!


      • Jätkä_senku_porskuttaa kirjoitti:

        Vain paskahousuja, reppanoita kiusataan.

        Haista sinä idiootti pitkä vittu. Minua on kiusattu mutta minussa on sata kertaa enemmän miestä kun sinussa tulee koskaan olemaan.


    • DoneMeToo

      Edelleen on olemassa yrityksiä ja työnantajia, joissa henkilöstön on työpaikalle saapuessaan luovuttava osasta ihmisoikeuksistaan: mielipiteestä ja vaikuttamisesta omaan työhönsä ja tasa-arvoisuudesta ihmisenä (direktio-oikeus ei kuulu tähän).

      Markkinatalouden täytyy toimia oikein. Jos on olemassa yritys, missä liiketoiminnan ja henkilöstön johtaminen ovat täysin pielessä, oikea kysymys on : tarvitaanko tällaista yritystä sotkemaan vallitsevia, oikein toimivia markkinoita?

      On kohtuus kilpailijoita ja asiakkaita kohtaan, että yrityksen osaava työvoima vapautetaan toimimaan terveisiin yrityksiin, jossa heidän osaamisensa arvo ymmärretään.

      Osaamaton johto voi mennä vaikka torille myymään porkkanoita, siinä toivossa että jonain päivänä ymmärtäisi liiketoiminnan keskeisen periaatteen, arvon tuottamisen asiakkaalle.

      • eimullamuuta

        Pointti otsikoinnille löytyy kirjoituksestasi

        Enemmistö ei edes ymmärrä


    • valistaja

      Lahden palstalla on ketju Työpaikkakiusaaminen, että sieltälöytyy, jos linkkini menee taas pieleen.

      Siellä on hyvin paljon poistettuja viestejä, mutta on joitakin jäljelläkin. Että kuuma aihe.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15394241/työpaikkakiusaaminen

      • juorumies

        Ihan pelaava linkki ja ei yllätä lainkaan.

        Annos parodiaa ilahduttamaan kiusattuja ja heidän puolestaan.

        Pitää vissiin perustaa esimerkiksi miehille hamekangas kauppa josta saa myös korkokenkiä joiden kanssa on hyvä harjoitella teatterinsa vetämistä näissä työpaikkakiusaamis-ja häirintä tapauksissa.Sen miehisen jääkiekko ottelun lomassa hame ja korsetti päällä ja supi..supi juoruillen puheentallennuslaitteeseen..hei psst..oletko jo kuullut hipheijaa protskusta kuntosali käytössä ennen mökkiviikonloppua jossa voikin pukeutua kissa-asuun ja jatkaa kaljan lipittämistä jääkiekkoa katsellen purkaen paineita pee puheistaan ja jälleen..hei..psst juorumiekkoseni oletko jo kuullut..hih..hih..hii ja mennäänpä hinkkaamaan sitä maailman parasta autoa sienellä pihalle vielä.


      • Ultra.mk

        Kannattaa ensimmäiseksi opetella kirjoittamaan. Kun olet sen oppinut, niin perusta sitten se hamekauppa.


      • aykommareita

        Pahimmat ovat 50v Ay liikkeen kommariväkeä kerhoinensa

        Tämä työelämän jarrusakki, kun ei minnekään kelpaa niin toiminta on mitä on.


    • Kiusattu

      Tämän haluan kertoa. Sairastuin reilu vuosi sitten josta jouduin pitemmälle sairaslomalle. Samantien kiusaaminen(ainakin itse näin koen) alkoi kun takaisin töihin osa-aikaisesti palauduin. Ensinnäkin ensimmäisen palkan joka oli 9pv jätti maksamatta.(kyselyistäni huolimatta,maksoi sen sitten seuraavan kk palkanmaksussa). Poisti minut työyhteisön sosiaalisesta viestinnästä jota työssämme käytämme. Palkastani poisti yhdessä sovitun palkankorotuksen (etuus). Kyseltyäni sanoi ettei kuulu osa-aikaisille ,mutta ei tullut vaikka koko pv aloin tekemään. Vanhaan työnkuvani en päästy enään vaan rivimieheksi laittoi.Yrityksessä on muistettu tasavuosia pitkän perinteen mukaan,kuinka ollakkaan minun kohdalla se jätettiin muistamatta. Tuli joulu ja kaikilla joulumieli......kaikki muut sai joululahjan,paitsi minä en. Minulla oli ylitöitä sisällä jonkin verran ja oli puhetta että niitä pidetää välillä pois. Ilmoitus tuli esimerkiksi aamulla 9 että pidä vp päivä,työt oli alkanut 7. Pahimmillaan kun pääsin kotiin soitettiin että tulekkin töihin.( josta kieltäydyin,kun olin jo kotona). Koitin kysellä miten niitä vp pidän ? ei ilmoittanut vaan useimmin tuli jo tieto töihin tultuani. Myönnän että nöyryytys muitten "edessä" on motivaationi saanut hyvin alas kyseistä yritystä kohden. Voin myös mainita etten ole ikinä eläissäni tienannut näin huonosti juuri yli 50v. Työterveydessä otin asian hivenen puheeksi,johon ei juurikaan reagoitu. Tuntuu olevan kyllä vaiettu puheenaihe työpaikka kiusaaminen,paitsi jos joku nipistää rouvien takapuolessa iltapäivä lehdet hekumoi.
      Tämä tapahtui naapuri kunnassa.

      • niitäriittää

        Vaiettu aihe, koska tietyt ihmisjätteet haluavat niin pönkittääkseen heikkoa itsetuntoaan ja pelkäävät velkaisina sen onnettoman työpaikkansa menetystä.Siihen päälle hännystelevät velkaa takalisto täynnä ja teatteri elämän tärkeintä sport ulkonäkönä ja suuri selitys käy koko ajan.

        Osalla puhdas narsismi taustalla.

        Sairas mieli näillä.


      • DoneMeToo

        "Kiusattu":

        Työterveys ei valitettavasti hoida työpaikkojen riitatilanteita. Ainoastaan siitä aiheutuvia terveydellisiä seuraamuksia, toivottavasti kuitenkin riittävän ajoissa.

        Työntekijällä on mainitsemassasi tilanteessa tasan kolme vaihtoehtoa:
        1. Kapinoida ja vaikeuttaa tilannettaan lisää
        2. Sopeutua ja lisätä omaa pahoinvointia
        3. Lähteä vetämään.
        Työterveyspsykologit ohjaavat asiakasta pohtimaan kolmoskohtaa eri näkökulmista. On hyvä käydä sitä läpi, että se säilyy vaihtoehtona. Miten minun käy täällä , entä muualla? Minne menen? Kirjata kaikki lähtemiseen liittyvät huolet ylös, muotoilla ne kysymyksiksi itselle. Huoliin kannattaa varata erikseen aika, jolloin on ainoastaan huolissaan, mielellään päivällä, ettei ne huolet haittaa nukkuumaanmenoa. Mitä jos huoli toteutuu? Miten selviän?

        On myös hyvä miettiä vastauksia hakiessa, voisiko ao. huolen jakaa pienempiin osiin käsittelyä varten, Löytyykö henkilöitä tai tahoja, mistä saa neuvoja ja tukea niissä. On myös hyvä arvioida, voisiko uusi tilanne olla mitenkään nykyistä huonompi. Onko nykyiseen tulossa muutoksia, mitkä muuttaisivat tilannettani merkittävästi? Tuo vaatii rehellisyyttä, ei pidä uskoa joulupukkiin...

        Joskus voi joutua sopeutumaan tilapäisesti, jos esim. tarvitsee täydennyskoulutusta tai ammatillista päivitystä ennen lähtemistä.

        On hyvä muistaa: jos valitsee vaihtoehdon yksi tai kaksi, niin jää vielä kaksi vaihtoehtoa jäljelle.

        Lähdettyäsi voit yrittää periä kaikki saatavasi, mitkä olet kirjannut ylös. Siihen löytyy mm. liitosta apua. Liittoon kuulumatonta neuvotaan ymmärtääkseni työsuojelupiirissä, varmuudella en tiedä.


      • sairasta
        DoneMeToo kirjoitti:

        "Kiusattu":

        Työterveys ei valitettavasti hoida työpaikkojen riitatilanteita. Ainoastaan siitä aiheutuvia terveydellisiä seuraamuksia, toivottavasti kuitenkin riittävän ajoissa.

        Työntekijällä on mainitsemassasi tilanteessa tasan kolme vaihtoehtoa:
        1. Kapinoida ja vaikeuttaa tilannettaan lisää
        2. Sopeutua ja lisätä omaa pahoinvointia
        3. Lähteä vetämään.
        Työterveyspsykologit ohjaavat asiakasta pohtimaan kolmoskohtaa eri näkökulmista. On hyvä käydä sitä läpi, että se säilyy vaihtoehtona. Miten minun käy täällä , entä muualla? Minne menen? Kirjata kaikki lähtemiseen liittyvät huolet ylös, muotoilla ne kysymyksiksi itselle. Huoliin kannattaa varata erikseen aika, jolloin on ainoastaan huolissaan, mielellään päivällä, ettei ne huolet haittaa nukkuumaanmenoa. Mitä jos huoli toteutuu? Miten selviän?

        On myös hyvä miettiä vastauksia hakiessa, voisiko ao. huolen jakaa pienempiin osiin käsittelyä varten, Löytyykö henkilöitä tai tahoja, mistä saa neuvoja ja tukea niissä. On myös hyvä arvioida, voisiko uusi tilanne olla mitenkään nykyistä huonompi. Onko nykyiseen tulossa muutoksia, mitkä muuttaisivat tilannettani merkittävästi? Tuo vaatii rehellisyyttä, ei pidä uskoa joulupukkiin...

        Joskus voi joutua sopeutumaan tilapäisesti, jos esim. tarvitsee täydennyskoulutusta tai ammatillista päivitystä ennen lähtemistä.

        On hyvä muistaa: jos valitsee vaihtoehdon yksi tai kaksi, niin jää vielä kaksi vaihtoehtoa jäljelle.

        Lähdettyäsi voit yrittää periä kaikki saatavasi, mitkä olet kirjannut ylös. Siihen löytyy mm. liitosta apua. Liittoon kuulumatonta neuvotaan ymmärtääkseni työsuojelupiirissä, varmuudella en tiedä.

        Kun sitten kiusattu valitsee poislähdön, työpaikkakiusaaja on saanut tahtonsa läpi, voiton, ja jatkaa valitsemaansa "uraa" täysin innoin ilman mitään sanktiota.
        Ei hyvä. Ikävää ja vastenmielistä.


      • kohta_4

        Koskaan ei pidä luovuttaa roskaläjien vuoksi ja aina on mahdollisuus kostaa niin ettei tyhmät ja pösilöt edes ymmärrä mitä tapahtuu, kun sitä vähiten odottavat.Kohta 4.lisäksi.

        Se perustuu yksinkertaisten ja tyhmien ihmisten huonoon muistiin.Ei nuo kanssaihmisiä syövät velkaiset jääkiekkoa ja jalkapalloa kyttäävät kalja ynnä makkara autonhinkkaaja hölmöt ja pelkurit muuta ansaitse.

        Vastenmielistä se näinkin on, mutta oikeutta ja hyvä muistaa, että enemmistön muisti rajoittuu vuoteen pariin..joillakin ihmisillä on kärsivällisyyttä ja muisti, joka ei unohda koskaan.


      • DoneMeToo
        sairasta kirjoitti:

        Kun sitten kiusattu valitsee poislähdön, työpaikkakiusaaja on saanut tahtonsa läpi, voiton, ja jatkaa valitsemaansa "uraa" täysin innoin ilman mitään sanktiota.
        Ei hyvä. Ikävää ja vastenmielistä.

        Tärkeää on pelastaa oma elämänsä.
        Uupuminen johtuu arvovajeesta: Omat arvot ovat kaukana niistä arvoista minkä mukaan joudut elämään, mahdollisesti omia vastaankin. Sama pätee kurjaan parisuhteeseen ja narsistiseen lapsi-vanhempi suhteeseen. Ensisijaista on päästä eroon siitä elämänmyrkyttäjästä.

        Sen jälkeen on hyvä työstää asia niin, ettei se jää kiusallisena ja itsepintaisena ajatuksena pyörimään pitkiksi ajoiksi mieleen. Jos näin pääsee käymään, se pääsääntöisesti muuttuu katkeruudeksi joka muuttuu tarpeettomaksi vihaksi, purkautuen eri kanavissa.

        Jos haluaa näpäyttää noita elämänmyrkyttäjiä, se on helpompaa ilman suuria tunteita. Silloin ei tee pahoja virheitä ja siirtoja voi suunnitella kuin shakissa, kuitenkin pilke silmäkulmassa.

        Tärkeintä on saada huonolla johtamisella mädätetyt työyhteisöt pois markkinoilta.
        Lainaus aiemmasta viestistäni:

        "Markkinatalouden täytyy toimia oikein. Jos on olemassa yritys, missä liiketoiminnan ja henkilöstön johtaminen ovat täysin pielessä, oikea kysymys on : tarvitaanko tällaista yritystä sotkemaan vallitsevia, oikein toimivia markkinoita?

        On kohtuus kilpailijoita ja asiakkaita kohtaan, että yrityksen osaava työvoima vapautetaan toimimaan terveisiin yrityksiin, jossa heidän osaamisensa arvo ymmärretään.

        Osaamaton johto voi mennä vaikka torille myymään porkkanoita, siinä toivossa että jonain päivänä ymmärtäisi liiketoiminnan keskeisen periaatteen, arvon tuottamisen asiakkaalle."


    • marhei

      Riihikodissa on vuosikymmenten kiusausperinne.

      • entänykyään

        Aikoinaan terveyskeskus, seurakunta ja poliisi olivat pahoja paikkoja.


      • DoneMeToo

        Hyvin pitkään oli tunnettua, että julkisen sektorin työpaikoissa oli huonompi työilmapiiri kuin liike-elämän paikoissa. Yhtenä merkittävänä syynä oli, että liike-elämässä asiakas oli ollut pitkään toiminnan keskiössä. Ilman tulorahoitusta ei liiketoiminnasta tule mitään.

        Vasta viime vuosina on julkisella sektorilla ymmärretty asiakkaan rooli paremmin. Siihen asti keskiössä olivat oma työ sekä hierarkia sääntöineen ja ohjeineen, Isojen asioiden johtamisen osaaminen oli mitä oli ja ne olivat siksi tunnetulla mallillaan, keskityttiin johtamaan pieniä asioita. Pienten asioiden johtaminen isoina on nipottamista.

        Johdettiin myös asiakkaita. Esimerkkinä tästä ovat ainakin takavuosien uimahallit. Jos sama määrä kieltotauluja, sääntöjä ja muistutuksia laitettaisiin liike-elämän kylpylän asiakastiloihin, mikä olisi vaikutus liiketoimintaan?


      • tuhonäille

        Näin näitä paikkoja alkaa paljastua joissa on mahdollisesti sairaita ihmisiä muita kiusaamassa, kun aika menee minun työni suojelemiseen muita hyväksikäyttämällä ja näyttelemällä.

        Suuri pelko näillä paikoilla on keskustelu ja julki tulo.Saattaa alkaa siivous näissä paikoissa sitä myötä työpaikkakiusaajista.


      • kok.politrukki
        entänykyään kirjoitti:

        Aikoinaan terveyskeskus, seurakunta ja poliisi olivat pahoja paikkoja.

        Lisätään vielä vanha aluesairaala.


      • DoneMeToo
        tuhonäille kirjoitti:

        Näin näitä paikkoja alkaa paljastua joissa on mahdollisesti sairaita ihmisiä muita kiusaamassa, kun aika menee minun työni suojelemiseen muita hyväksikäyttämällä ja näyttelemällä.

        Suuri pelko näillä paikoilla on keskustelu ja julki tulo.Saattaa alkaa siivous näissä paikoissa sitä myötä työpaikkakiusaajista.

        Työelämä on murroksessa. Markkinatalous koskee myös työsuhteita. Osaava henkilökunta menee sinne, missä työnantajan heiltä ostama aika käytetään laadukkaasti johdettuna niin, että kaikki voittavat. Menestyksestä yleensä maksetaankin paremmin.

        Osaavan henkilökunnan ammatillisen osaamisen ajanmukaisuudesta huolehditaan menestyksen varmistamiseksi. Opiskelijoista kasvatetaan uusia osaajia, Työssäoppimisjaksot käytetään yrityksen ammattitehtävien perehdytykseen ja todistuksen saatuaan he ovat valmiita talon vaativimpiinkin ammattitöihin.

        Yrityksen liiketoiminnasta ja henkilöstöstä huolehditaan niin, että se kestää pienet suhdannekuopat erilaisin yhdessä sovituin joustoin, mitkä vallitsevat sopimukset jo sallivat.

        Koeajat ja työhöntulotarkastukset käytetään oikein, jolloin työyhteisöön ei eksy henkilöitä, jotka joko onnistuisivat muualla työssään paremmin tai terveytensä ja elämäntapojensa vuoksi eivät sovi kyseiseen tehtävään. Tarvittaessa käytetään rekrytointi-yrityksien palveluja.

        Epäterveen ja huonosti johdetun yrityksen tuotteiden ja palvelujen hinta ja laatu eivät voi olla kohdallaan. Terveen kilpailun myötä suuri osa näistä yrityksistä joutuu muuttamaan toimintatapaansa, toinen vaihtoehto on poistua markkinoilta.


      • tyyppiesimerkki

        Vie aikansa, kun voimissaan on koulutukseen perustuva tsaarinajan meno ja meininki hierarkian halujen vuoksi.

        Aidolla osaamisella ei ole mitään merkitystä vaan vain sillä onko käynyt vaikkapa Anaaliin Mololla Kuivana AMK koulun sekä on muodollisesti suklaakieli muiden hyväksikäyttäjä.


    • joo_oh

      Voit minun puolestani jatkaa tätä aloittamaasi ketjua vaikka maailman tappiin.

      • osaahäiritsee

        Häiritseekö se, että pengotaan tunkioita asian tiimoilta ja jopa paljastetaan keskusteluissa väärinkäytöksiä.


    • valistaja

      Mummu kertoo historiaa.

      Joskus lähes 40 v. sitten siirryin terveyskeskukseen töihin Vastaanotolleni ilmestyi ihmisiä, jotka kertoivat työpaikan vaikeuksista. Ainoa apu oli vahvistaa heidän käsityksensä siitä, että kyllä, he olivat työpaikkakiuattuja, eivät hulluja, jotka vain luulevat. Sitten keskusteltiin työpaikan vaihtomahdollisuudesta. - Suomessa ei silloin puhuttu mistään työpaikkakiusaamista.

      Sitten kerran Tukholman reissullani kirjakakaupasta löysin kirjasen: Mobbning i arbetslivet. Ruotisa oli tutkittu ja kirjassa käyettiin ison maailman tutkimustietoakn Siinä käsiteltiin asiaa myös organiaatiokulttuurin ja johtamistavan näkökulmasta sekä erilaisia ryhmäilmiöitä.

      Sitten joskus kun Suomessa tunnistettiin ja tunnustettiin ilmiön olemassa olo, asiaa käsiteltiin luokitustyyppeinä: onko teidän työpaikalla näitä ihmistyyppejä, ne pilaavat ilmapiirin ja saattavat kiusatakin.

      Täsäkin ketjussa pilkistelee sellainen ärsyttävä urheilutyyppi, jolla on velkainen omakotitalo.

      • urheiluonroskaa

        Olet huomannut tuon velkaelvisten tavan hämätä ja parantaa itsetuntoa luomalla kuva sellaisesta urheilullisesta tai urheilua kyttäävästä ja jauhavasta tyhjänpuhujasta ja ns.hyvästä ihmisestä näyttääkseen teatteria, että hyvin menee, mutta henkisesti ollaan umpimätiä.

        Nämä ovat pahimpia silmissäni esiintyviä näyttelijöitä ja itsensä kehujia.

        Selän takana ovat aivan jotain muuta kanssaihmisiä kohtaan.Näiden reaalielämää tarkkailemalla huomaa monenlaista.Saa kivasti suuttumaan totuuksista.


    • DoneMeToo

      Tiedekesä - Miten teen toisen hulluksi? Psykiatri Claes Anderssonin haastattelu:
      https://areena.yle.fi/1-2863451

      Valitettavan usein tuossa mainittuja asioita löytyy liian monen työpaikan jokapäiväisestä arjesta ja johtamisesta. Työpäivän jälkeen vielä liian monesta kodistakin.

      Hurjimmillaan työpaikkakiusaaminen on ostrakismia, Henkilö suljetaan pois työyhteisön vuorovaikutuksesta. Hänen kanssaan ei keskustella, ei pyydetä palavereihin, jos hän tulee kahville tai syömään samaan pöytään, muut lähtevät pois jne. Kuulin tositarinan menneiltä vuosilta, jossa henkilölle ei oltu puhuttu töissä yli vuoteen. Julmaa.

      • Salp.2.2

        Ja loppujen lopuksi joutuvat sen olematton gang stalkin kohteeksi?


    • paljonkokenut

      Kannattaisi tarkastella kiusaamista laajemmassa raamissa.

      Lapset kiusaa päiväkodissa.

      Koulukiusaminen on jo laaja aihealue. Viellä 1990-luvun alussa opettajat kielsivät ilmiön olemassa olon. Sitten myönnettiin. Rupesi tulemaan päivänvaloon, kuinka kauas kantoiset seurauket sillä on. Tutkittiin ja jaettiin valistusta. Kehitettiin Kiva Koulu -ohjelma ym. Nyt ollaan siinä pisteessä, että vaaditaan lakiin pykälää, minkä perusteella kiusaajan voisi erottaa ja panna siirtymään toiseen kouluun, ettei aina ratkaisu olisi kiusatun siirtyminen.

      Muutettavat muuttaen sama tilanne on työelämässä.

      Ihminen ei miksikään muutu. Johtamsityyli ja organisaatiokulttuuri ovat edelleen ne, joilla voidaan lisätä tai vähentää kiuaamisilmiötä.

      Ketjun aloittaja lienee joutunut kiusatuksi. Kelju kokemus, mutta et ole ainoa Riihimäellä, Suomessa tai maailmassa. On ihan turha tonkia vanhoja juttuja. Eteenpäin elävän mieli.

      • painajainen_

        Siksi pitääkin kaivaa ja tonkia urakalla näiden kiusaaja ihmistyyppien eli heikon itsetunnon omaavien ja narsistien elämää ja oloa.Jokaisen kokeneen puolesta, vaikka yhden pirullisen kaivelijan toimesta.


      • valistaja

        Mitä hyötyä siitä on? Narsisteista un muista keljuista tyypeistä on olemassa paljon tietoa. Heitä ei pysty muuttamaan toisenlaisiksi.

        Tämä maailma on niin paha ja suuri osa ihmisistä pahuuteen valmiita sek sitten ,joilla on persoonan ytimenä musta, pimeä pahuus.

        KOSTO mielessä. Jos on vaihtaan työpaikkaa ja päässyt kiusaajista eroon, on paras kosto haistattaa heillä pitkät ja unohtaa. sen sijaan, että vielä käyttäsivät uhrin aikaa ja energiaia isllä, että tämä märehti/murehtii asiaa

        Entisen uhrin kannattaa käyttää aikansa ja voimansa oman nykyisen elämän hyväksi. Mitä uutta kivaa voisi toteuttaa. Entisiä kiusaajia vituttaa eniten, kun huomaavat, että uhrillaan rupesi menemään hyvin heti, kun pääsi heistä eroon.


      • eiunohdakoskaan

        Ihmiset ovat pääsääntöisesti sen verran yksinkertaisia, että eivät osaa ottaa huomioon vahinkoja ja outoja yhteensattumia sekä yhdistää niitä tekemisiinsä aiemmin elämässään vuosien jälkeen.

        On ihmisiä, jotka eivät unohda ja huomaavat jopa panikoinnin ja kirjoitusvirheet päätellen ja lukien mistäpä moinen hätä ja kiire.

        Koskaan ei pidä jättää tai luovuttaa eikä nöyristellä yhtikäs mitään.Työpaikkakiusaaminen olkoon hyvä esimerkki.

        Tokihan asia käännetään niin, että saivatkin kiusaajatyypit psykopaatin huomion ja miettivät kannattiko, mutta eihän näin ole toki.Enemmistö ihmisistä kaipaa oikeutta eikö totta?Eikä asioiden maton alle lakaisua, kun alkaakin ahdistaa omat tekonsa.


    • pahaonmaailma

      Kukin taaplaa tyylillään. Meitä on moneksi, jne.

      • hintahäirinnästä

        Se on totta ja monet toivovat lopunelämäänsä, että olisi jättänyt rauhaan vain kohteensa.

        Piina ei tule loppumaan syyllisten osalta.


    • juurijulkaistu

      Työpaikkakiusaamisen kohteeksi joutunut on kirjoittanut kokemuksistaan runokirjan. Löytyy varmaan kirjakaupasta.

      • valistaja

        Hoitaja Titta Kurki:
        "Joskus on pakko lähteä".


      • luettu

        Lehtijutun otsikossa luki "Joskus on pakko lähteä" , mutta kirjan nimi oli Ainoastaan Sinä tiedät.


      • valistaja

        Mitä tykkäsit.


      • luettu

        Oli kyllä hyvä kannattaa lukea.


    • eiterveilma

      Kirjasto oli aikoinaan tosi paha tässä mielesä. Mitenkähän on nykyään.

    • koettujanähty

      Eniten kiusaajia on perheyrityksissä, joissa omistajan lapset tulevat firmaan "töihin" jonkunlaiseksi päälliköksi. Kun ne ei sitten osaa tehdä mitään, niin alkavat syyllistämään työntekijöitä omista virheistään.

    • kiusa

      Olin 45 vuotta kiusattuna metallialan firmassa. Aina kun sain homman valmiksi, niin pomo toi heti uuden homman, eikä antanut mennä nukkumaan puikkohyllyn takana olevaan haalarivarastoon. Yritin päästä kiusaamisesta eroon opiskelemalla, mutta se ei auttanut. Kiusaaminen paheni, minut kiusattiin takaisin firmaan ja firman pomot ja omistaja päättivät laittaa minut projektipäälliköksi ja jouduin matkustamaan jopa ulkomaille, ja neuvottelemaan asiakkaiden kanssa töiden aikatauluista, laskemaan urakoita ja kärsimään lisääntyneestä liksasta. Kiusallaan houkuttelivat yhtiön osakkaaksi siinä vaiheessa, kun firma meni pörssiin. Kun firma osti muutamia ulkomaisia yrityksiä, joista yhden toimitusjohtajaksikin minut kiusattiin. Lopulta kiusaaminen saavutti rajan josta selviäminen oli vaikeaa, minut kiusattiin konsernin pääjohtajaksi. Lopulta en kestänyt työpaikkakiusaamistani enää, vaan jäin eläkkeelle. Sovin itselleni sopivankokoisen eläkkeen ja nyt minua ei enää kiusata. Varmaan tiedätte kuka olen.

      • kaikkisentietää

        Olet se henkilö, jota hellarit ja muut stalkkaa ja kiusaa säteilyttämällä.


      • kauankidutettu

        Ei todellakaan ole se henkilö eli riksunvainottu, joka on pienelä eläkeellä kituuttava vanhus.


      • All.seeing.eye

        Olisi kannattanut tehdä kovapalkkasta työtä niin eläkekkin olisi isompi.


      • Anonyymi
        All.seeing.eye kirjoitti:

        Olisi kannattanut tehdä kovapalkkasta työtä niin eläkekkin olisi isompi.

        Jos saisikin rauhassa kituuttaa, olisin ihan tyytyväinen, mutta kun vaino edelleen täysillä päällä. Nyt muutti taloon vissiin pyöveli. Sen kun tappaisi, olisi helpotus.


    • hälibutti

      Itsellä oli työpaikka, jossa oikein kukaan ei edes tiennyt toisten projekteja. No kun työasioista ei puhuttu, eikä yhteisen hyvän puolesta tehty mitään, niin juoruiluahan se lähinnä sitten oli. Itselleni mahdollisesti joku laittoi seurannan puhelimeen jne., joka on jo rikollista. Kun pomokaan ei puhunut mitään minun kanssani, niin aika destruktiivinen meininki oli.

      • ihmisjätteitä

        Aika tyypillistä ja veikkaan omalla kohdallasikin,että juoruilulla saatiin kiusaa aikaiseksi

        Ihmettelen vaan ihmisten pelkuruutta ja veemäistä luonnetta kanssaihmisiä kohtaan työpaikoilla

        Se on aika monitahoinen juttu, mutta monessa firmassa halutaan sijaiskärsijää johonkin

        Olkoon jokin plus 50v ay-kommariporukka hame yllä kotona verhojen takana kyttäämässä jääkiekkoa asuntovelkoineen tai vaan vaikka kateellinen amk-fasepookin hierarkia houmo tai portto niin samaa näkee

        Päästään pimeät ja idealistit ovat sitten tapaus erikseen joilla ei ole muuta elämää kuin se onneton työnsä

        Mutta elämä on muualla ja se ei ole työssä minkäänlaisten ihmisjätteiden parissa


    • Kovaotteinen_MIES

      Paskahousuja kiusataan aina, se on luonnon laki. Vahvat pärjää aina ja voi hyvin.

      • sittenvollotetaan

        Pitää paikkansa vain osittain

        Se nimittäin ratkaisee mitä tapahtuu, kun siitä paskahoususta paljastuukin jotain mikä laittaa sanojan paskomaan omaan housuunsa

        Kaikki ei ole miltä näyttää


      • ihanjokuvain

        Kirjoitin reilun pituisen viestiin, jossa luettelin vähän terkkarissa ihan itse eronaomuksen kirjoittaneista.

        Poistettiin.

        Toivottavasti aloitus edes julkaistaan, Eli kysyin, miten teidät on vastaan otettu uuteen työpaikkaan.

        Minä kun menin tapaamaan pomoa terkkarissa, hän ensi töikseen kysyi: Eikö ole noloa olla ruma ja köyhä. Vastasin: Onneksi en ole lihava ( painon 50kg.) Sehän tähän kolmiyhteyteen kuuuisi.

        Tämä pomo joutui vielä huomaamaan, että ulkonäköni petti.


    • pistäätakasinvaan

      Kiusaaja tyypit ynnä muut vastaavat paskahousut ovat niitä, jotka eniten öyhöttävät ja todellisuudessa eniten pelkäävät

      Työpaikoilla tällaiset mulqvistit ovat kaikenmoisissa kerhoissaan milloin missäkin ay toimikunnissa puhumassa sontaa muista ja tehtaissa esimerkiksi jossain palokunta hommissa tärkeilemässä.On näitä nähty

      Pistää takasin vaan eikä nöyristele ja on kumman hiljaista

    • valista.ja

      Työpaikkakiusaamisesta o tehty väitöskirja. Kuulin äsken siitä radiosta, mutta tekijän nimi unohtui ennenkuin pääsin läppärille.

      Kannattaa nyt seurata sanomalehtiä, varmaan asiasta on juttua lähipäivinä. AVI on paika, jonne voi yhteyttä, jos pahasti kiusataan. Jos pomtaso ei puutu asiaan, voivat saada syytteen työsuojelurikoksesta. Ja tuomion ja joutua isoihinkin korvauksiin..

      Odotellaan juttuja mediaan. Ja luetaan, kun ilmestyy.

      • kanattahakeaesiin

        Väitöskirja onkin jo vanhempi juttu.

        Käytin hakusanaa : väitöskirja työpaikkakiusaamisesta.

        Tuli sivun täydeltä hyviä otsikoita. Radiossa puhuttiin Susanna Lundenin väitöskirjasta.

        Sen alta löytyi myös Areenan video ongelmapomoista


    • Anonyymi

      Eräs huoltoyhtiö,meno on kuin vankileirillä.

      • Anonyymi

        tarkoitatko isoa W-alkavaa varastokompleksia tuolla vankileirillä?


    • Anonyymi

      Naisvaltainen työpaikka = kiusaaminen ja alistaminen 100% varmaa.

      • Anonyymi

        Puhun nimittäin omasta kokemuksesta.


      • Anonyymi

        Pitää paikkansa 100%,iso tai pieni lafka,meno sama!


    • Anonyymi

      Kaupungin työntekijät pitivät ihan työnseisauksen ja mielenosoituksen, kun ei arvosteta ja ylin pomo haukkuu julkisestikin.

    • Anonyymi

      Hyvä, että joku nosti tämän ketjun.

    • Anonyymi

      nostin tämän seuraksi uudemman virallisemman ketjun

    • Anonyymi

      Mikä on nykyinen tilanne?

    • Anonyymi

      Rixussa yksi työpaikka, jossa työtekijä sai koko työpaikan sekaisin. Pomot ei osaa mitään eikä muutkaan työtekijät. Porukka hermostui kaveriin, pistivät ahtaalle, kaveri jäi heti sairaslomalle, että häntä kiusataan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe