Ei Ylen radiokanavat ole levy-yhtiöiden otteessa

EiväthänOLE

Eihän Ylen Radio Kanavat nyt tietenkään ole mitenkään Levy-yhtiöiden otteessa.

Seuraavassa suora kopio Warnerin twiitistä Huom #Ylex
Warner Music Finland
‏@WarnerMusicFi
9. lokak.
Lisää
YEAAH! @AndersonPaak ”Tints (feat. @kendricklamar )” on tänään YleX:n Päivän Biisi!!! 💯🤙🏻 Käännä siis taajuudelle YleX - nyt on oikea hetki kuunnella tää mieletön kappale! 👊🏻😎
#ylex… https://www.instagram.com/p/Both5MvFbpn/?utm_source=ig_twitter_share&igshid=n7hrp4npo8re

Toisaalta jos asiaa katsoo, niin pitäisi iloita, että edes joku muukin kuin YleX:n oma porukka haluaa julkaista twiittejä Ylex:n twitter seinälle näkyville. Siellä kun ei juurikaan tavalliset kanavan kuuntelijat twiittaile. Bändit, artistit, levy-yhtiöt ja ohjelmien vieraat twiittavat vain #Ylex kun omaa musiikkia on soitossa tai vierailevat Ylex:n ohjelmissa.

Eivätkö vanhukset ole yleensä sitä porukkaa, joka ei Somessa hillu? Ilmeisesti he ovat ainoita Ylex:n kuuntelijoita.

Tämä on suunnattu Ylelle ja erityisesti Ylex:lle ja kaikille kansalaisilta riistetyille Ylen tuhlaamille verorahoille.
Ha-Ha
https://www.youtube.com/watch?v=2LM0CZZ9Uw8

14

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kol

      Levy-yhtiö siis iloitsee, että ovat saaneet YleX:lle soittoon biisin. Mikä tässä on ongelma?

    • flowwingwind

      Nyt onkin ollut kyse Yle Radio Suomesta, ei YleX:stä!
      Ajatelkaapa miten radio, tässä tapauksessa Yle Radio Suomi, (myös) päättää sen, menestyykö artisti vai ei ja loppuuko ura sana tien, vain ja ainoastaan syystä, että soittaako ja suosiiko Yle Radio Suomi esim. kajaanilaista kainu recordsia ja debytoivaa artistiaan Innua, vai suosiiko Warnerin artisteja! ?

      Yksi kummallisuus on se, että iskelmä artistit esim.Juha- Matti, Anne Mattila, Finlanders ovat kovasti hämmästelleet, kun tekemäänsä uutta musiikkia ei Yle Radio Suomi soita! Viimeisimpänä Tapani Kansa, joka myös starttaa konsertti kiertueelle, mutta liput eivät ole menneet kaupaksi toivotulla tavalla!

      Se, että jos konkari artisti julkaisee uutta musiikkia ja sitä ei edes radiosoittoon oteta, niin ei ainakaan lisää konserttilipun myyntiä, vaan päinvastoin! Siksi radioiden musiikkivastaavilla, on erityisen ratkaiseva osuus siihen, menestyykö se konkari- tai se pienen levy-yhtiön artisti musiikillaan vai ei, vai loppuuko ura siihen, kun levyä ei radiosoittoon oteta! ? Siis vain siitä syystä, että tilaa pitää olla Warnerin, Universalin tai Sonyn artisteille, joita kaupallisilla kuulee jo puutumiseen asti!

    • EiväthänOLE

      Nimen omaan tuo korostuu näiden vanhempien artistien kohdalla, joiden musiikki lähtökohtaisesti on suunnattu vanhemmalle yleisölle, joka ei samoissa määrin liiku netissä ja kuuntele kappaleita Youtubesta tai Spotifysta. Todennäköisesti suuri osa potentiaalisista Tapani Kansan keikalle meniöistä ei ole edes tietoinen millaista uutta musiikkia kyseinen artisti on julkaissut.

      Kol kirjoittajalle: Ei siinä ole mitään ongelmaa. Jos osasit lukea oikein niin halusin lähinnä ilmaista, kuinka tavallisia kuulijoita ei näy kirjoittelemassa YLEX:n somepalstoilla. Alun piikki nyt vain oli sitä miltä Ylen kanavat kuulosta. Miksi soitetaan niin paljon samoja vanhoja biisejä, joista nyt vain ylivoimaisesti suurin osa sattuu olemaan näiden isoimpien levy-yhtiöiden artisteja/bändejä. Kappaleita, joiden oikeuksista ison osan omistaa myös levy-yhtiö. Kokonaisuutena viesti on piikki Ylex:n lisäksi erityisesti myös Radio Suomen musiikilliselle linjalle, EI LEVY-YHTIÖILLE. Hehän ovat hoitaneet hommansa erinomaisesti, jos pystyvät vaikuttamaan näin voimakkaasti siihen mitä Ylen radiokanavien musiikistä päättävät ottavat kanaville soittoon.

      Siksi Ylen tulisi palkata näihin tehtäviin ihmisiä, jotka eivät ole näin helposti ohjailtavissa. Korostan edelleen, että pohjaan tietoni vain siihen miltä kanavat kuulostavat. Eikä sillä ole mitään väliä itselleni, minkä levy-yhtiön musiikkia soitetaan, vaan sillä että musiikkia pitäisi soittaa paljon monipuolisemmin ja laajemmasta artisti & bändivalikoimasta. Muutakin kuin vain vanhoja isoimpia hittejä.

      Lopuksi haluan vielä palata tapaus Tapani Kansaan. Tapani Kansan uuden musiikin laaduukuudella en usko olevan mitään tekemistä sen kanssa, että hänen musiikkinsa ei juurikaan soi kotimaisilla radio asemilla (paitsi Radio Sun muttei päivittäin). Ruotsalaisella suomenkieliselle väesteölle suunnatulla Sisuradio kanavalla Tapani Kansan uutuus Sielunlaulu on saanut kohtuu mukavasti soittoa ja on kanavalla soitossa edelleen päivittäin. Todennäköisesti asia olisi täysin toisin Suomessa, jos Tapani Kansa olisi vaikkapa Warnerin, Sonyn,Universalin tai jonkun heidän alamerkkinsä (tytäryhtiö) artisti ja heillä olisi sama into markkinoida Kansan musiikia kuin Kaija Koon, Jannika B:n etc. Tästä päästäänkin taas loistavasti takaisin Ylen ja erityisesti Radio Suomen musiikista päättäviin.

    • flowwingwind

      Juuri siitä on kysymys, että kun maksamme Yleveroa, niin kanavilla esim. ja juurikin,Yle Radio Suomella PITÄÄ silloin soida monipuolisempi musiikki, (viis sisuradioista yms.) kuin mainstream musiikkia soittavalla esim. Radio Suomi Pop, mainosradiokanavalla! Tuliko nyt selväksi?

      Tapani Kansan, tai minkään muunkaan isomman artistin kohdalla tuskin puhutaan, "...olisi sama into markkinoida..." . Ei ole kysymys siitä, vaan siitä, että ISOT LEVY-YHTIÖT, haluavat promota vain spotifyssä menestyneitä teinejä Kaija Koota ja Lauri Tähkää, noin karkeasti siis! Ja radioiden musiikkipäälliköt ovat "lahjottavissa" kyllä monenlaisilla asioilla, mutta niistä tavallinen tallaaja ei tietenkään tiedä mitään!

      Kerrot juuri tuon asian ytimen, lainaus kirjoituksestasi..." joista nyt vain ylivoimaisesti suurin osa sattuu olemaan näiden isoimpien levy-yhtiöiden artisteja/bändejä. " Sinäpä sen sanoit, juuri niin, miksikähän ne "vain" ja "sattuu" olemaan isojen, Warnerin, Sonyn ja Universalin -artisteja! ?

    • Jätkänlintu

      Souvareilla 40 vuotisjuhlakonsertit meneillään muttei se kuulu eikä näy Radio Suomen listoilla. Nytkin hoki Laura Voutilainen mantraansa Liljankukasta ja sitten Wiskari, Egotrippi, Kela ym samat paskat.
      Sisuradio, Pooki ja Järviradio siellä soitetaan musiikkia jota on mukava kuunnella.

    • EiväthänOLE

      Syyhän on yksinomaan Ylessä ja niissä työntekijöissä joille on annettu valta päättää mitä Radio Suomessa soi. Sisuradiota käytin vain esimerkkinä.

      flowwingwind kuten sanot: "Yle Radio Suomella PITÄÄ silloin soida monipuolisempi musiikki", mutta mitenhän tuo todellisuudessa saadaan tapahtumaan. Noin sen todellakin pitäisi olla, mutta... Tällä hetkellä näyttää siltä, että todennäköisemmin olisi helpompi saada masinoitua jopa Yle-veron poistava lakiesitys eduskuntaan käsiteltäväksi, kuin muutosta Ylen nykyiseen musiikki ja ohjelmapolitiikkaan.

    • Johannilintruusi

      Aikaaaaaaa oooooon vieeeeelääää jäljeläääääääää.....ääääää. Mikko Harju Radio Suomi...

      • Jokejokejokejoke

        Hieno kommentti, joka muuttaa Radio Suomen musiikillisenlinjan. Tällaisia lisää.


      • Kol
        Jokejokejokejoke kirjoitti:

        Hieno kommentti, joka muuttaa Radio Suomen musiikillisenlinjan. Tällaisia lisää.

        Just niin :)


    • flowwingwind

      Ylen musiikkipäällikköön se syyttävä sormi osoittaa! En ole, nimim. "EiväthänOLE" kertonut vielä, miten SE tapahtuu, mutta yksi ehdotus musiikkilinjasta alla,- mutta siis kun tarpeeksi valituksia menee Ylen hallintoon, jota siis meidän veronmaksajien rahoilla ylläpidetään, niin varmaan alku on saatu saikaan!

      Se, että kanavalla soisivat pelkästään esim. Souvarit, T.Kansa, Finlanders, Antti Ketonen ja Frederik, tai puhumattakaan täysin ala-arvoisen Radio Pookin tai Järviradion pelkästään ja ainoastaan kaltainen musiikki, ei siis ole varmaankaan, kuin lavatanseissa kengänpohjiaan kuluttavien ainoa musiikin laji!

      Heitänpä hyvän listan ja idean: Päivätanssit -niminen ohjelma klo: 13.00-14.00, jossa voisivat about tunnin ajan soida uudet julkaisut ja vanhempikin esim. Saija Tuupanen, K. Randelin, Tulipunaruusut , Henry Theel, Olavi Virta, Souvarit, Finlanders ja Anne Mattila yms.

      Aamusta vois soida uudempi pop (Ei Sannia ym!), sekä rokimpi uudempi esim. pienempien levy-yhtiöiden(Ei siis Warnerien ja kumpp.!) ja sitten vanhempikin klassikoiden, Wigwam, Hurriganes, Amulet, Alwari T. Juice, Hector, Dave jne.

      Sitten tämä uusien artistien esittelyohjelma lauantaisin, joissa siis mukana pienempien levy-yhtiöiden artisteja, laidasta laitaan, jotka pääsisivät ns. soittolistoille. Lisäksi tosi tärkeää olisi olla toivekonsertit esim. vanhemmille, jotka eivät tubessa aikaansa vietä. Tuota sitten vois vain jalostaa tietenkin.

    • Kummallista

      Yksinkertaisin keino on monipuolistaa musiikkia. Soitetaan nykymusaa ja iskelmiä soittolistassa. Se ei tuo lisäkuluja koska henkilöstö on jo olemassa. Se on kiinni halusta muuttaa soittolista. Mutta kuten olemme kokeneet musiikkitoimitus ei sitä halua. Yhä soitetaan vain samojen kelojen ja tähkien samoja kappaleita.
      Miksi, siihen he eivät halua vastata????

    • lowwingwind

      Vastaus: "He" eivät halua vastata tuohon kysymykseen siksi, koska Warnerin, Sonyn ja Universalin kanssa tarjonta tämän hetkisten nimi-artisitien osalta on aivan valtava ja yksinkertaisina ihmisinä eivät ymmärrä, miksi pitäisi uudistaa kaupallisista radioista poiketen tarjontaa!

      Tuo mainstream,- joka paikassa kuultava "AnnaPuu-KaijaKoo-poppi" on niin turruttavaa jo tuotannolisestikin, että oksat pois! Jurekille ja kumpp. töitä piisaa ja tekotavan näen jo sieluni silmin, kuinka istutaan studiossa syntikan edessä käsi poskella ja plarataan raidoille soundeja, joita viimeksi "jo" 2kk. sitten tuli viimeksi käytettyä!! ?

    • Ratiosoome

      Pari rupsahtanutta akkaa ja rantatuottalainen. Siinä on toimitus joka suoltaa samaa roskaa tuttiin joka päivä.

      • alex2

        Ja lopputulos on sen mukainen. Kiitos vaan Yle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3654
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      577
      3425
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3279
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      50
      2141
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2061
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1918
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      152
      1599
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1341
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe