Aihe

Lappeenrannan pahin uskonlahko

urhouskovainen

Kuka tahansa voi joutua uskonlahkon vietäväksi. Ensin pommitetaan rakkaudella, sitten vaaditaan kohtuuttomia – näin uskonlahkot manipuloivat meitä. Lue lisää alla olevasta linkistä.

https://yle.fi/uutiset/3-9563934

Mikä mielestänne on Lappeenrannan pahin uskonlahko?

141

3572

  Vastaukset

  • Mormonit, jehovat ja helluntailaiset eivät ole enää ainoita uskonlahkolaisia, jotka manipuloivat sinua. Oletko törmännyt kadulla Liekki-uskonlahkon nätteihin Liekkisiskot- tytöntylleröihin, jotka ulkomaalaisen Johtajansa alamaisina tekopirteinä manipuloivat sinua kokouksiinsa houkutellaakseen kuin seireenit sinut satimeen, joissa muun muassa korjaillaan uskon voimassa erimittaisia jalkoja, kuten alla olevasta linkin videosta voit katsoa.

   https://www.youtube.com/watch?v=HHnRMPkKhyQ

   • Aika suuri osa helluntalaisista on luterilaisia. Mormonit taas ovat ihan harmitonta, perhekeskeistä porukkaa. Ei kannata leimata kaikkia ”lahkoja” näiden julkisuudessa olleiden tapausten vuoksi.


   • Mormonit, jehovat ja helluntailaiset ovat Amerikasta maahamme rantautuneita uskonlahkoja.


   • Maltillinen kirjoitti:

    Aika suuri osa helluntalaisista on luterilaisia. Mormonit taas ovat ihan harmitonta, perhekeskeistä porukkaa. Ei kannata leimata kaikkia ”lahkoja” näiden julkisuudessa olleiden tapausten vuoksi.

    Mutta mennäänkö Bussilla ?


   • glossolia kirjoitti:

    Mormonit, jehovat ja helluntailaiset ovat Amerikasta maahamme rantautuneita uskonlahkoja.

    Mistä rantautui islam ?


   • Katsoin videon ja joo, joku pitää alussa toista jalkaansa ylempänä, ja pikkuhiljaa venyttää sitä alaspäin. Polvia ja koko jalkaa ei näytetä, koska silloinhan näkisi, kuinka lumpio pikkuhiljaa muuttaa positiotaan... Jeesus kyllä tekee ihmeitä, mutta silloin kun Hän päättää tehdä niin, eikä kenenkään käskemänä - uskovaisiahan on kehotettu rukoilemaan ja rukouksen voima voi muuttaa kaiken. Päihdeongelmaisten ja vietävissä olevien pikkutylleröiden lahko. Eihän siellä kukaan järkevä käy. Moni lähtenyt, kun meno muuttunut ihan liian sekavaksi.


   • Mine unohtui vapaaseurakunta vai onko ne vapaamielisiä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mine unohtui vapaaseurakunta vai onko ne vapaamielisiä?

    Ortodoksit pitävät homoseksuaalisutta suurena syntinä

    Eivät vihi homoja avioliittoon


   • JihadistiSolu kirjoitti:

    Mistä rantautui islam ?

    Islam ei ole uskonto vaan pelkoon perustuva ideologia !


   • glossolia kirjoitti:

    Mormonit, jehovat ja helluntailaiset ovat Amerikasta maahamme rantautuneita uskonlahkoja.

    Maailmassa on paljon enemmän helluntailaisia kuin esim.luterilaisia,joten mikä on se Lahko,luterilaisia vain Euroopassa.


  • Liekki-seurakunta taitaa olla tällä hetkellä hurjin porukka. Kymmenykset vilahtavat johtajille ja itse saa sijoitukselleen tuotoksi hurmoshenkisiä tilaisuuksia, missä kaatuillaan ja puhutaan kielillä. Muiden uskovaisten kanssa et enää saa olla tekemisissä, vaan pitää katkaista välit esim. normiluterilaisiin, jos Liekkiin meet. Mutta tosi söpöiltä näytetään päälle päin...


   • Halleluja, tsiisus halleluja! Tsiisus tsiisus!
    I see Light halleluja tsiisus!
    Tsiisus coming halleluja tsiisus
    My tsiisus lord tsiisus halleluja

    Skapada mamadapa paadaa duu tsiisus
    Halleluja holohudu dudu diidoo tsiisus


   • Kiitos linkistä ja infosta. Järkyttävää aivopesuporukkaa.


   • Mimmerkki kirjoitti:

    Kiitos linkistä ja infosta. Järkyttävää aivopesuporukkaa.

    Alistavat naisia ja vievät luottotiedot. Narsisteja. Onneksi naiset tajuaa ottaa avioeron.


  • Lappeenrannan kaupunginteatteri , pommitetaan että on hyviä esityksiä vaan paskaa tulee. sitten vaaditaan kohtuuttomia, jotka veron maksajat nöyrästi maksaa.

   Näin meitä veronmaksajia manipuloidaan, eli uskokoon ken tahtoo, että teatteri pyörisi joskus omillaan, siinä on uskonlahkoa kerrakseen.

  • Liekki-Seurakunta ylivoimaisesti pahin, mielenterveys ongelmaisia manipuloidaan mukaan kaatuiluun ja lompakoiden heittelyyn johtajille!

   • Mutta onkos heillä tyttäriä ?


   • Tais jäädä vuokrarästejä edellisestä paikasta. Muutama rukous niin ulosotto parannettu... samalla tavalla kuin syövät ym. "pikkujutut".


   • vihollinen kirjoitti:

    Tais jäädä vuokrarästejä edellisestä paikasta. Muutama rukous niin ulosotto parannettu... samalla tavalla kuin syövät ym. "pikkujutut".

    😂😂👍herra maksaa velat.


  • Liekki on ehdottomasti pahin. Hurjaa meininkiä, mitä olen läheiseltä kuullut. Ihme että se saa vielä toimia.

   • Mitenkäs tuo Islam ? ? ?


  • Tuo Liekki porukka on kaikist hurjin,tuttu oli käyny niitten jossain kotiryhmässä ja lähteny kesken karkuu sielt!

   • Noh ne virittyy ainoastaan palaviksi ja komp hoijjaa mummeleilta rahat.


  • Lappeenrannan e h d o t t o m a s t i pahin uskonlahko on SaiPa ! - sekä kaikkinaiset siihen höyrähtäneet jääkiekkohihhulit.

   Liikeyritysperiaatteella toimivalle SaiPalle ei enää riitä omalla yritystoiminnalla pyörivä bisnes vaan yhä suuremmassa määrin vaaditaan ja huudetaan kaupunkia verovaroineen rahoittamaan tätä toimintaa. ...sitä kun ollaankin niin köyhiä, niin köyhiä. -Varastiko joku pääsymaksukolehdin? Vai ryypättiinkö se?

   Uskonlahko SaiPan hihhulointi on villinnyt suuren osan kaupunginvaltuutetuista tähän menoon mukaan. Keskustasta pitäisi jyrätä useampi kerrostalo maan tasalle, jotta SaiPan moskeija saadaan ajoväylien yläpuolelle (uskonmenojahan pitää nimenomaisesti harjoitaa kaiken "yläpuolella").

  • No ainakin saipan peleissä käy enemmän katsojia, kun tossa surullisessa ja veronmaksajille kalliissa TEATTERISSA.

   • Ai jaa? - Siitäkös se autuus tuleekin.

    - Siinä vaiheessa kun kotijoukkue on selkeästi tappiolla lähtee "kannattajakunta" kälppimään. Onko tarkoitus kotijoukkueen kannustaminen? - No, ei todellakaan! Tarkoitus on vain nauttia voitosta.


  • No teatteri ei ainakaan nauti voitosta, kun se syö kun molokin kita veronmaksajien rahoja, eikä koskaan tule pyörimään omilla tuotoilla.

  • Liekki-seurakunnassa taitaa olla "vallan vaihto" käynnissä jo jonkin aikaa. Osa evankelistoista on poistunut kuvioista ja johtajat pakenevat ulkomaille. Harmittaa niiden puolesta joitten menoja seurakunta on tukenut.

   • Pakenivatko he ulkomaille Busseilla ?


  • Kun seuraa Ronin plokia "Burning Heart-Blog " huomaa kuinka usko hiipuu ja paluu reaali elämään tapahtuu. Katsokaa, niin uskotte.

   • Onkos hänellä tytärtä ?


  • Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta; ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.
   1. Johanneksen kirje 4:1‭-‬3 FB38
   https://bible.com/bible/365/1jn.4.1-3.FB38

  • Joku jo kyllä vanhassa ketjussa mainitsi asiasta, pahin uskonlahko lienee kaupunginvaltuustossa jotka uskoo että kaupunginteatteri voisi joskus pyöriä omillaan eikä tarvisisi veronmaksajien rahoja.

  • Ehdottomasti pahin uskonlahko on Lappeenrannassa, kuin myös koko Suomessa, vuosisataisella kokemuksella evankelisluterilainen kirkko.

   Muut lahkot ovat pelkkiä amatöörejä ja harmittomia näpertelijöitä heidän rinnallaan.

   Toistuvasti saamme lukea kirkon työntekijöiden rikoksista ja muista järjettömyyksistä.
   Ohessa muutama uusin pikku kommellus ja järjettömyys:

   Lainaus Kirkko ja kaupunki;
   "Helsinkiläispapille vuosi ehdollista törkeästä kavalluksesta – käytti tililleen väärin maksettuja rahoja noin satatuhatta euroa"
   Linkki artikkeliin:
   https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/helsinkilaispapille-vuosi-ehdollista-torkeasta-kavalluksesta-kaytti-tililleen-vaarin-maksettuja-rahoja-noin-satatuhatta-euroa

   Ja toinen järjettömyyden ylistys:
   "Suonpää: Tuokaa lapset kotiin Isis-leiriltä"
   Linkki artikkeliin:
   https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-tuokaa-lapset-kotiin-isis-leirita

   • Loistavaa!

    - Viimeinkin on palstalle saatu hyvä-ihminen ellei peräti synnitön.
    Uusi fariseusten uskonlahko näyttää saaneen alkunsa Lappeenrannassa. Ryntäys mahtaa olla huomattava tähän uuteen liikkeeseen. Kaikki omassa etevyydessänne lillivät - tse-tse!


   • Höh, voi siuta höpönassuu.
    Älä sie viitti tuota distraktiota miuhu yrittää.

    Minä kirjoitin evankelisluterilaisen kirkon ja sen henkilöstön alennustilasta, rappiosta ja luopumuksesta,en itsestäni.
    Älä yritä viedä huomiota muualle näistä kiistattomista, todennettavissa olevista seikoista.

    Mikäli voisit ja haluaisit, mitä toivon, nähdä asian laajemmin ymmärtäisit minun todelliset tarkoitusperäni.

    Kirjoituksieni taustalla on sama motiivi kuin Jeesuksella oli hänen puhdistaessaan temppelin Jerusalemissa ja ajaessaan sieltä ulos rahanvaihtajat ja kauppiaat.

    Nykyinen kirkko on samassa tilanteessa, sillä erotuksella, että nyt ulos ajetaan Jeesus ja sisälle jäävät ahneet koijarit kuten moraaliton palkkapapisto.


  • Pahin uskonlahko on lestadiolaiset.

  • Liekki-seurakunta on aivan kauhea paikka. Aivopesua, sielujen voittamista, alaikäisten lasten hypnotisointia ja tainnuttamista. Siellä ne lattialla tärisevät itkemässä ja nauramassa. Pyhä henki on kuulemma heissä. Päältä päin näyttävät ihanilta, karismaattisilta, mutta ovat erittäin kylmäkiskoinen ja laskelmoiva porukka. Varokaa ihmiset näitä! En edes ymmärrä, miten tuollainen voi olla laillista. Ja lastensuojelun pitäisi olla skarppina.

   • Toisaalta Jumalan ´pakanakansojen apostoliksi´ Kutsuma Paavali oli itse ammatiltaan teltantekijä (sai elantonsa ei käytännön työstä), toisaalta Paavali totesi, että työmies on palkkansa ansainnut ja kolmaalta että joka ei työtä tee, sen ei syömänkään pidä, neljäältä, että olisiko väärin saada teiltä vähän maallista hyvää siitä hyvästä että olen julistanut taivaallista hyvää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toisaalta Jumalan ´pakanakansojen apostoliksi´ Kutsuma Paavali oli itse ammatiltaan teltantekijä (sai elantonsa ei käytännön työstä), toisaalta Paavali totesi, että työmies on palkkansa ansainnut ja kolmaalta että joka ei työtä tee, sen ei syömänkään pidä, neljäältä, että olisiko väärin saada teiltä vähän maallista hyvää siitä hyvästä että olen julistanut taivaallista hyvää.

    Paavali oli kuitenkin opiskellut Gamalielin jalkojen juuressa. Mutta miten vastaavat, kuten säveltäjät/taiteilijat/kirjailijat. Entä muut kutsumusammatissaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Toisaalta Jumalan ´pakanakansojen apostoliksi´ Kutsuma Paavali oli itse ammatiltaan teltantekijä (sai elantonsa ei käytännön työstä), toisaalta Paavali totesi, että työmies on palkkansa ansainnut ja kolmaalta että joka ei työtä tee, sen ei syömänkään pidä, neljäältä, että olisiko väärin saada teiltä vähän maallista hyvää siitä hyvästä että olen julistanut taivaallista hyvää.

    Sai elantonsa käytännön työstä (näppäimistö temppuilee)


   • https://www.gotquestions.org

    Täällä osoitteessa on melko kattava kirjasto, noin 600 000 kristinuskoon liittyvään kysymykseen vastauksia. Sieltä pystyy hakemaan hakusanalla ja vastaukset ovat eivät täydellisiä/tyhjentäviä, mutta "lukemisen arvoisia".

    Mitä tähän pääaiheeseen liittyen kommentoisin, niin kaikkien kristittyjenhän kuuluisi maksaa ns. kymmenykset (tithes, 10% tuloistaan) seurakuntaansa. Se, että lähes kukaan kristitty Suomessa ei maksa kymmenyksiään mihinkään, ei tee hymmenysten maksamisesta väärää, vaan edelleen, kristityt, jotka jättävät kymmenykset maksamatta, eivät toimi oikein.

    Esimerkiksi Liekkiseurakunta minun käsittääkseni pyörittää monenmoista viikkotoimintaa yms evankelioinnin taustatukea aktiivisesti kuin lestadiolaiset konsanaan. Lisäksi heidän seurakuntatilat sijaitsevat "Pallon yliopistoa" vastapäätä, niiden vuokraaminen lienee kallista. Olettaisin, että srk:n vanhimmisto budjetoi kymmenykset asiallisesti, kuten Raamatun mukaan kuuluu. Ja, olettaisin, että päätoimisia paimenia on siitä huolimatta varaa palkata. Mutta ilman muuta ero sellaiseen (tällaiseen) seurakuntaan, jossa "ei ole tapana maksaa kymmenyksiä" tai/vaan jossa tulovirta tulee kolmannelta osapuolelta ja "ajetaan punaisia päin", ero on valtava. Mutta kumpaankos suuntaan...


   • Anonyymi kirjoitti:

    https://www.gotquestions.org

    Täällä osoitteessa on melko kattava kirjasto, noin 600 000 kristinuskoon liittyvään kysymykseen vastauksia. Sieltä pystyy hakemaan hakusanalla ja vastaukset ovat eivät täydellisiä/tyhjentäviä, mutta "lukemisen arvoisia".

    Mitä tähän pääaiheeseen liittyen kommentoisin, niin kaikkien kristittyjenhän kuuluisi maksaa ns. kymmenykset (tithes, 10% tuloistaan) seurakuntaansa. Se, että lähes kukaan kristitty Suomessa ei maksa kymmenyksiään mihinkään, ei tee hymmenysten maksamisesta väärää, vaan edelleen, kristityt, jotka jättävät kymmenykset maksamatta, eivät toimi oikein.

    Esimerkiksi Liekkiseurakunta minun käsittääkseni pyörittää monenmoista viikkotoimintaa yms evankelioinnin taustatukea aktiivisesti kuin lestadiolaiset konsanaan. Lisäksi heidän seurakuntatilat sijaitsevat "Pallon yliopistoa" vastapäätä, niiden vuokraaminen lienee kallista. Olettaisin, että srk:n vanhimmisto budjetoi kymmenykset asiallisesti, kuten Raamatun mukaan kuuluu. Ja, olettaisin, että päätoimisia paimenia on siitä huolimatta varaa palkata. Mutta ilman muuta ero sellaiseen (tällaiseen) seurakuntaan, jossa "ei ole tapana maksaa kymmenyksiä" tai/vaan jossa tulovirta tulee kolmannelta osapuolelta ja "ajetaan punaisia päin", ero on valtava. Mutta kumpaankos suuntaan...

    Käy katsomassa paikan päällä niiden kristittyjen touhua siellä Pallossa. En voi käsittää, että voi olla laillista. Kaiken muun lisäksi lastensuojeluilmoituksen paikka...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Käy katsomassa paikan päällä niiden kristittyjen touhua siellä Pallossa. En voi käsittää, että voi olla laillista. Kaiken muun lisäksi lastensuojeluilmoituksen paikka...

    Suomessa on paljonkin sellaisia toimintoja, joiden laillisuutta ei voi käsittää. Liekkiseurakunnan jumalanpalveluksissa mitä olen itse käynyt katsomassa muutaman kerran, niin ainakin tuolloin opetukset olivat hienovaraisia, syvällisiä, raamatullisia, oman kokemukseni mukaan laadukkaita. Raamattuopetus- ja todistusosioita yhden jumalanpalveluksen aikana oli vieläpä monia.

    Oli siellä eturivissä pari lattialla polvillaan, mutta ottaen huomioon kuinka vakavasta asiasta, iankaikkisesta kohtalostamme, tässä ajallisen olevaisuuden ihmeessämme on kyse, niin omasta mielestäni on yhdentekevä detalji että missä asennossa yksittäiset kristityt ovat. Rukoillakin voi miten vain käsiä pitäen ja se ei vaikuta lähetystehoon, mikäli vastaanottaja on olemassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa on paljonkin sellaisia toimintoja, joiden laillisuutta ei voi käsittää. Liekkiseurakunnan jumalanpalveluksissa mitä olen itse käynyt katsomassa muutaman kerran, niin ainakin tuolloin opetukset olivat hienovaraisia, syvällisiä, raamatullisia, oman kokemukseni mukaan laadukkaita. Raamattuopetus- ja todistusosioita yhden jumalanpalveluksen aikana oli vieläpä monia.

    Oli siellä eturivissä pari lattialla polvillaan, mutta ottaen huomioon kuinka vakavasta asiasta, iankaikkisesta kohtalostamme, tässä ajallisen olevaisuuden ihmeessämme on kyse, niin omasta mielestäni on yhdentekevä detalji että missä asennossa yksittäiset kristityt ovat. Rukoillakin voi miten vain käsiä pitäen ja se ei vaikuta lähetystehoon, mikäli vastaanottaja on olemassa.

    Olisit kokouksen loppuun asti, niin näkisit lattialla tärisevät aikuiset ja alaikäiset lapset. Heissä on kuulemma Pyhä Henki. Ja voi niitä huutavia ja itkeviä ihmisiä. Liekissä aivopestään hienovaraisesti, sitä en voi kiistää. Omien sanojensa mukaan ”kalastellaan sieluja”. He tulkitsevat Raamattua omalla, heille sopivalla tavalla. Kaikki muu oppi on vääränlaista. Turhaa polemiikkia sinänsä. Olen nähnyt, mitä siellä tapahtuu ja mitä tapahtuu sinne joutuneille ihmisille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olisit kokouksen loppuun asti, niin näkisit lattialla tärisevät aikuiset ja alaikäiset lapset. Heissä on kuulemma Pyhä Henki. Ja voi niitä huutavia ja itkeviä ihmisiä. Liekissä aivopestään hienovaraisesti, sitä en voi kiistää. Omien sanojensa mukaan ”kalastellaan sieluja”. He tulkitsevat Raamattua omalla, heille sopivalla tavalla. Kaikki muu oppi on vääränlaista. Turhaa polemiikkia sinänsä. Olen nähnyt, mitä siellä tapahtuu ja mitä tapahtuu sinne joutuneille ihmisille.

    Entä miten ymmärtää kasvattajia, jotka antavat lastensa lähteä esimerkiksi tällaisiin peruskoulun tempauksiin?
    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/eef5da19-ed8b-4e06-8789-7f19cd4cde01

    Nyt ääneen todetakseni asian, ihmettelen laaja-alaisemminkin tätä, että missä nykyisen opetussuunnitelmamme mukaista peruskoulua käyvien nuorten vanhemmat, ja miksi lastensuojelijatkin ovat kuin ei mitään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olisit kokouksen loppuun asti, niin näkisit lattialla tärisevät aikuiset ja alaikäiset lapset. Heissä on kuulemma Pyhä Henki. Ja voi niitä huutavia ja itkeviä ihmisiä. Liekissä aivopestään hienovaraisesti, sitä en voi kiistää. Omien sanojensa mukaan ”kalastellaan sieluja”. He tulkitsevat Raamattua omalla, heille sopivalla tavalla. Kaikki muu oppi on vääränlaista. Turhaa polemiikkia sinänsä. Olen nähnyt, mitä siellä tapahtuu ja mitä tapahtuu sinne joutuneille ihmisille.

    https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/vaitos/suomalaisnuoret-osaavat-suhtautua-nettipornoon-mediakriittisesti-vaitos-fm
    - Väitöskirjan johtopäätelmänä on, että nuorison pornonkatseluun tulisi suhtautua varauksetta/ei moittien.

    'Vastaväittäjänä' toimii jenkki Clarissa Smith University of Sunderlandista. Smith on mm. puolustanut syytettyä eräässä oikeudenkäynnissä, jossa syytetty oli harrastanut masokistista seksiä, jossa hänen tinder-seksikumppaninsa oli kuollut kesken aktin. https://www.dailymail.co.uk/news/article-7714273/amp/Inside-dark-world-fetish-dating-sites.html


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olisit kokouksen loppuun asti, niin näkisit lattialla tärisevät aikuiset ja alaikäiset lapset. Heissä on kuulemma Pyhä Henki. Ja voi niitä huutavia ja itkeviä ihmisiä. Liekissä aivopestään hienovaraisesti, sitä en voi kiistää. Omien sanojensa mukaan ”kalastellaan sieluja”. He tulkitsevat Raamattua omalla, heille sopivalla tavalla. Kaikki muu oppi on vääränlaista. Turhaa polemiikkia sinänsä. Olen nähnyt, mitä siellä tapahtuu ja mitä tapahtuu sinne joutuneille ihmisille.

    Ei siellä pakoteta eikä manipuloida,kaikki olemme yksilöitä.Itse kävin yli kymmenessä tilaisuudessa,mutta petyin ja vähän järkytyin silloisen seurustelukaverin (kihloissa) petokseen ja myös fyysiseen väkivaltaan esim.sylkemiseen silmille jne,nyt siis puhun naisesta,sitä sain kuulla että mussa on demoni,useinkin.Ehkä se eniten koski silloin,että hän sai jonkun naisen tietenkin puolelleen,eihän mulla sillä paikkakunnalla tutuja ollut.Mut


  • allahii usko tulla arabii-keili uusi Suomi oikea keili ja uskonto on Islami 20vuosi nain olla

   • Käytännössä Elävä Jumala, Pyhä Kolmiyhteinen Jumala on ainut, joka pidentää Suomen yhteiskunnan nk. tulevaisuutta. Eikä Hän sitä ole antamassa yhteiskunnan itsensä tähden eikä muslimeista johtuen, vaan aivan omista syistään.

    Matteus 5:2-11
    Hän alkoi puhua ja opetti heitä sanoen: ”Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta. Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen. Autuaita ovat sävyisät, sillä he perivät maan. Autuaita ovat ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano, sillä heidät ravitaan. Autuaita ovat laupiaat, sillä he saavat laupeuden. Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan. Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heitä kutsutaan Jumalan lapsiksi. Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta. Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni solvaavat ja vainoavat teitä ja valehdellen puhuvat teistä kaikkea pahaa. "


  • Vanhoillis-Lestadiolaiset. Niiden piirissä oli kymmenisen vuotta sitten lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittynyt kohu, joka ulottui Lappeenrannankin uskovaisiin. Sen selvittely oli liikkeen piirissä täysin ala-arvoista.

   • Mikähän lahko se Tuovinpiiri oikein on, sieltäkin on kuulunut vähän outoa toimintaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikähän lahko se Tuovinpiiri oikein on, sieltäkin on kuulunut vähän outoa toimintaa.

    Millaistaa outoa toimintaa?
    Se on rukouspiiri, jossa luetaan Raamattua ja rukoillaan. Tule mukaan itse katsomaan.
    Ti ja to klo 18.
    Siunausta!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Millaistaa outoa toimintaa?
    Se on rukouspiiri, jossa luetaan Raamattua ja rukoillaan. Tule mukaan itse katsomaan.
    Ti ja to klo 18.
    Siunausta!

    Ja siellä käy uskovia eri seurakunnista. Tärkein on Jeesus Kristus, joka yhdistää meitä Häneen uskovia.
    Kävin itse joskus muutamia kertoja tuolla Liekki srk:ssa, mutta viimeisen kerran kun kävin, olin jätkyttynyt siitä menosta.

    Erityisesti kokouksen lopulla, kun ihmiset menivät eteen "rukoiltavaksi", heidän puolestaan ei edes rukoiltu, vaan alettiin kaatamaan.
    Pshinta oli, kun sen jälkeen lapset vietiin sinne, ja hekin lensivät nurin.

    Eräs nainen jolla oli pieni vauva vaunuissa, oli polvillaan ja huusi niin kovaa, että hänen vauvansa säikähti ja alkoi itkemään.
    Pelästyin itsekkin sitä karjuhuutoa, mitä se nainen piti.

    En saanut moneen päivään rauhaa asiasta, ja rukoilin, ja kyselin Herralta, mikä on kun se kokous vaivaa mieltä.
    Ja niin kirjoitin ylös, mitä koin Hengen puhuvan ja lähetin tuon kirjoituksen Liekin pastorille.
    Sen jälkeen sain rauhan asiasta.
    En ole facebookissa enkä tiedä mitä tänä päivänä Liekissä tapahtuu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Millaistaa outoa toimintaa?
    Se on rukouspiiri, jossa luetaan Raamattua ja rukoillaan. Tule mukaan itse katsomaan.
    Ti ja to klo 18.
    Siunausta!

    Ainakin joskus 80 - 80 -luvulla Tuovin piiristä sai riparimerkinnän. Nykyisin, kirkon arvojen ollessa erilaiset kuin "entisaikaan", niin kannattaa varmistaa rippikoulupastoriltaan asia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ainakin joskus 80 - 80 -luvulla Tuovin piiristä sai riparimerkinnän. Nykyisin, kirkon arvojen ollessa erilaiset kuin "entisaikaan", niin kannattaa varmistaa rippikoulupastoriltaan asia.

    Tällä hetkellä siellä tosiaan luetaan Raamattua ja keskustellaan siitä mitä on luettu ja rukoillaan.
    Sinne on tervetulleita jokainen, vaikka vaan kuuntelemaan 🙂
    Koen itse Jumalan johdatuksena tämän rukouspiirin.


  • Määritelmällisesti uskonlahko voisi tarkoittaa mitä hyvänsä organisaatiota, jossa elämänkatsomuksellisesti tähdätään vapauteen totuudesta / ehdottomista totuuksista. Eikös asia olekin näin?

   • Valtiotieteen tohtori Aki Petteri Lehtinen toteaa eräässä artikkelissaan aiheesta "totuudenjälkeinen aika":

    "On tärkeää, että sekä journalistit että heidän yleisönsä jakavat yhtäältä tiedollisen ja toisaalta moraalisen luottamuksen keskenään. Tämä luottamuksellisuus antaa myös perusteet kriteereille, joiden varassa lukijat, katselijat ja kuulijat voivat uskoa toisiinsa toisiaan pettämättä. Nykyään ehkä vielä tärkeämpää on se, että niin journalistit kuin heidän kanssaan aktiivisesti kommunikoivat erilaiset yleisöt voivat todella luottaa toisiinsa – toistensa tarjoamaan totuudenmukaiseen tietoon."

    Alla oma näkövinkkelini tällaiseen, jonka selitin hänelle.

    Aivan hyvä kirjoitus, mutta medioiden keskinäinen tiedollinen ja moraalinen luottamus saattaa nimenomaan olla tämän koko totuudenjälkeisen ajan moottori:

    Nykyisin (kuten ennenkin) ilmestyy pystymetsästä aivan uusia ilmiöitä uutisoitavaksi. Ensimmäisellä valtamedialla, joka ehtii aihetta käsitellä, on jokerikortti pohjustaa totuus - rehellisesti/viisaasti/ymmärtäväisesti/valistuneesti taikka sitten puolueellisesti kuten henkilökohtaisin/puolueellisin motiivein/reaktioin/pyrkimyksin/tavoittein. Korosta, että kysymys voi siis olla myöskin tahattomista möhläyksistä. Myöhemmin kemuihin ehtineet mediat "joutuvat" peilaamaan/kopioimaan/komppaamaan/peesaamaan/tukemaan/täydentämään tuota ekaa versiota totuudesta. Näin ollen, etenkin kun ensimmäiset tiedot ovat (kuten näin usein tehdään, koska sellaisilla kerätään lukijat) subjektiivisia tilannetietoja, kuten toimittajan ensivaikutelmia / terveisiä paikallisten suusta / yksittäisten surkeiden kohtaloiden sulattelua / tapausesimerkkejä ääripäistä / paikan päällä olevien silminnäkijöiden todisteluita - vaikkapa Gazan rajalta tai terroristien vaimoilta / Ukrainan kriisin omanpuoleiselta osapuolelta / yleisesti ottaen konfliktin mielenkiintoisemmalta osapuolelta - niin nuo "totuuden tornit" konsensusmediat teoriassa systemaattisesti rakentavat aina vinoon. Huomaamattaan.

    Edellisen ilmiön turbona/lastutuksena toimii käsite 'vastuullinen media', mikä lukijan korvaan kuulostaa samalta ilmaukselta kuin "rehellinen/totuudenmukainen journalismi", jolloin hän rentoutuu ja muuttuu enempi tai vähempi kritiikittömäksi lukijaksi. Journalistin korvaan 'vastuullinen media' taas merkitsee periaatteessa vastakohtaista ilmiötä (artikkelisi merkityskentässä), että tavoitellaan sellaista journalistista konsensusta, josta välillisesti aiheutuisi lukijoiden keskuudessa mahdollisimman vähän tai kohtuuden rajoissa hämmennystä/ristiriitoja/hajaannusta/mielipiteiden jakautumista/aggressioita/vastakkainasetteluja yms. temperamenttisia reaktioita. Esimerkiksi, että kun on riski, että joku peruskoulun äidinkielenopettaja oppilaineen tai jokin muu mariginaalinen taho, joka arvioidaan riskiryhmäksi, pääsisi syventymään johonkin julkisesti saataville tulevaan epämiellyttävään totuuteen, niin näiden "untuvikkojen" suojelemiseksi realismilta, jätetään julkaisematta sellaiset artikkelit, ts. itsesensroiden luovutaan sellaisten aiheiden käsittelystä. Käytännössä tällaisessa proggressiossa invalisoidaan lukijoiden sisälukutaitoja, eli kun taustoitusta/asiayhteyttä korruptoidaan. Huomaamattaan.

    Kysymys ei periaatteessa ole uudesta ilmiöstä, vaan eikös tässä totuuden jälkeisyydessäkin historia vain toista itseään, "käy vanhanaikaisesti", "suometutaan" huomaamatta. Luottamus auktoriteettiasemassa olevaan menetetään/uutislähteen uskottavuus huuhtoutuu pois vähäsistä kompromisseista kuin ensi-ihastus pierusta tai teinin kunnioitus vanhempiaan kohtaan. Asiauutisten seuraajat reagoivat tähän ilmiöön luonnollisesti, keskittyen muihin genreihin. Huomaamattaan.

    Hei, muista genreistä puheenollen, tästä 'totuuden jälkeisestä ajasta' ilmiönä myöskin Raamatussa monissa kohdin varoitetaan seurakuntalaisia ja etenkin seurakunnan paimenia, siis mm. varoittaen omasta mielestään merkityksettömän vähäiseltä tuntuvista kompromisseista, kuten apostoli Pietari meitä varoittaa: "Eläkää nuhteettomasti pakanoiden keskellä, jotta he – vaikka panettelisivatkin teitä pahantekijöiksi – näkisivät hyvät tekonne ja ylistäisivät Jumalaa etsikkopäivänä. " (1. Piet 2:12)

    Nykyaikaisessa, modernissa uutisvirrassa sananmukaisesti 'myydään totuutta', ja elävät kalat uivat vastavirtaan (laihtuvat). Totuuden myyjät lihovat ja toisaalta "kulttiutuvat" vähä vähältä. Sivistyneet asiauutisten seuraajat muodostavat kahvipöydissään monenlaisia uskonlahkoja, kuten lasten abortoinnin tai kannabiksen tai multisukupuolisuuden kannattajat tai Israelin vihaajat.
    - Huomaamattaan.

    https://www.totuudenjalkeinen.fi/vaalien-totuudenmukaisuus/


  • Mainittu "liekkiseurakunta" ei ole itselleni tuttu. Oen ollut ja kuulunut useaan hyvinkin erilaiseen uskonryhmään/seurakuntaan. Tällä hetkellä kuulun pienehköön helluntaiseurakuntaan, minkä toiminnassa en ole havainnut kyseenalaisuuksia. Olen sivusta seurannut väärinkohtelua uskonryhmissä, joten jonkinlainen kuva on tullut, mitä se voi olla. Monesti kyse on yksittäisestä ihmisestä, joka sekoittaa omaa vinoutunutta persoonallisuutta uskonopetukseen tai toisten uskovien kohteluun (jos kyse on saarnaajasta tai pastorista). Raamatunohjeet, jopa ankarat sellaiset, toimivat ihmiselle terapeuttisesti, kuten Jumala ja Hänen Pyhä Henkensä. Ihmisen vallanhalu tai ymmärtämättömyys toisten ihmisten kohtelussa on se pahan juuri.

   Silloin, kun uskova alkaa miettiä yhteydenottoa uskontojen uhrien apujärjestöön, on mitä ilmeisimmin tapahtunut nimenomaan ihmisen epäasiallista kohtelua toista kohtaan. Joissakin uskonlahkoissa on Raamatun tulkinnat menneet niin pahasti metsään, että ne toimivat ihmistä vastaan jo siksi.

  • Lappeenrannan pahin uskonlahko lienee jokin sellainen, joka ei välttämättä ole uskonnollinen sanan klassisessa merkityksessä, ja jonka jäsenet eivät välttämättä itse ymmärrä olevansa vinoutuneen opetuksen tai kohtelun (ts. aivopesun) alaisena.

   Jeesus Kristus kertoo tähän ilmiöön liittyen Raamatussa opetuksen. "Hedelmästään jokainen puu tunnetaan. " (Luuk. 6:44)

   Tuon Jeesuksen opetuksen mukaisesti Lappeenrannan pahimman uskonlahkon tunnistamiseksi tarvitaan tunnistajalta taitoa arvioida/vertailla/tutkiskella tässä kaupungissa/omassa elämässä kasvavien 'puiden' hedelmiä ja riippumattomasti (puolueettomasti, ehdoitta, avoimin mielin) havaitsemaan, että mistä puusta (seurasta, ryhmästä, organisaatiosta, järjestelmästä, aatteesta, kulttuurista, piiristä) mikäkin hedelmä (piirre, vaikute, käsitys, oppi, toimintamalli, tapa, tottumus, rutiini) on peräisin.

   Olet varmasti esimerkiksi kohdannut monenlaisia ristiriitoja/konflikteja/onnettomuuksia/kielteisiä kokemuksia/lannistumista/masentumista elämässäsi. Ovatko kaikki olleet pelkkää inhimillistä puhtaiden sattumien summaa, vai johtuisiko joku osa niistä joidenkin huonojen puiden hedelmistä, joita on päätynyt reppuusi.

  • Aluksi rukous että Isä Jumala avaisi tämän kautta tämän asiansa.

   Mikä hyvänsä hekuma/kiihko jne seksuaalinen irstailu/fetissit eivät tietystikään ole edes avioliiton sisällä siunattua/synnitöntä/oikein. Miten vakava synti (=väärinteko Jumalan, joka on kaikkitietävä, silmissä) seksuaalinen haureus on?

   - Esimerkki liiallisesta suopeudesta/varovaisuudesta lapsiaan kohtaan löytyy Samuelin kasvattajalta temppelissä, pappi Eeliltä, kahta omaa poikaansa kohtaan:

   1. Sam. 2:22-25 & 2:32-35 & 4:10-11 & 4:16-18

   - Lihallisen haureudenharjoituksen huuma ja lumo, vääryyden nautinto ja kahle, se on vastaava perusilmiö kuin, Iisebel -nimisen naisen hengellinen haureudenharjoittaminen alkuseurakunnassa, jota Johanneksen ilmestyksen antaja Jeesus Kristus käsittelee - heittää meille tällaisen esimerkin tajuttavaksi Lopun aikoja, tulevia päiviä varten:

   Ilm. 2:20-25

   Hengellinen haureudenharjoittaminen voi merkitä monenlaista irstauden/ iljettävyyden/inhottavuuden muotoa, kuten "itse luotua uskonnollisuutta", vaikkapa jengiläisyys, kultit, uskonlahkolaisuus ja elämänkatsomukselliset ismit (kuten natsismi), sitä saa alitajuista tyydytystä nädenkaltaisten juttujen kanssa vehtaamisesta, sen lisäksi että ne tekevät hengellisesti sokeaksi ja kuolleeksi meidät, korvatessaan terveellisen ymmärryksen Elävästä ja Armollisesta Jumalasta).

   Tässä raamatunpaikassa Iisebelin hengen mukaisuus ilmeisesti tarkoittaa varsinkin sellaista aktiviteettia, jossa tarkoituksellisesti 'tullaan tuntemaan - niinkuin sanonta kuuluu - Saatanan syvyyksiä', eli kun "kehitetään syntikompetenssia paremmaksi", syvennytään synteihin - syödään epäjumalille uhrattua. Raamatun mukaan Jeesus ei siis kattele tämänkaltaista menoamme hyvällä. Niille tyatiralaisille puolestaan, jotka eivät tällä tavoin ole tehneet kuten me, Jeesus lupaa, ettei sälytä enempää kuormaa heidän päälleen.

   * * *

   Kun Jaakobin, kuka on toiselta nimeltään Israel, jälkeläiset, Israelin kansa, olivat muutaman sadan orjuusvuotensa faaraoiden Egyptin Valtakunnassa jälkeen vapaat ja erämaassa siitä vielä puolen sukupolven ajan, kunnes olivat valmiita ottamaan takaisin omakseen aiemmat elinalueensa, niin Jumala siinä yhteydessä antoi heille ensin terveen yhteiskunnan peruspilareiksi muun muassa nämä seksuaalisuuden toteuttamiseen liittyvät säädökset:

   3. Moos. luku 18

   Edellä ilmoitetuissa säädöksissään kieltämistään irstauksista Jumala sanoo, että niiden harjoittamisesta koko maa saastuu, ja tällöin se oksentaa tällaisen kansan ulos ("itsestään", "automaationa"). Raamatun mukaan on olemassa tällaista sekä Jumalan Tahdon ja Järjestyksen, että samalka myös maan (='land') vastaista haureutta, jollaisesta koko kansa tulee oksennetuksi ulos maasta. Tällä tavoin turmeltunut kulttuuri ei jaksa kantaa edes omaa itseään, eikä vastaavasti sellaisen kansan maakaan, joka silloin turmeltuu, siedä sellaista toimintaa päällään. Oksennettuna oleminen merkitsee pakolaisuutta. Jumala siksi käski karkottaa tällaiset ihmiset pois. Ilmiö muistuttaa suomalaisittain vähäsen ehkä selkaista, että täällä päin punaisia päin ei ajeta, vaan seisotaan vaikka autiossa risteyksessä, kunnes vihreä palaa. Ehkä koska täkäläiset ymmärtävät edes tämän yhden asian kohdalla "varjele tapaa, niin tapa varjelee sinua" -logiikan sekä hyvän esimerkin väkevän voiman.

   Vanhan Testamentin puolella Raamattua nämä Jumalan luvussa 18 antamat säädökset koskien seksuaalisuuttamme kuulostavat hupaisan absurdeilta, sillä ovat ne niin itsestäänselvästi väärin meidän mielestämme. Kuitenkin, esimerkiksi muslimien Pyhä Kirja säätää seksuaalisuutensa toteuttamiseen liittyvistä seikoista sen verran oleellisesti toisin, että ymmärrämme, että kuitenkaan nyt ei kysymys ole mistään ihmiskunnalle itsestäänselvästä jargonista, vaan asioista, jotka meidän on erikseen sisäistettävä itseemme ja opetettava toisillemme. Opittava.

   • Keskitytään seuraavaksi sellaiseen, että millä tavalla nämä seksuaaliseen haureuteen liittyvät asiat Raamatun mukaan voivat vaikuttaa meidän Taivaaseen pääsyyn, joka on kaikkien ihmisten iankaikkisuuden näkökulmasta ehdoton maali. Vaihtoehto on sellainen hirveä paikka, jota ei edes alun perin ole ihmistä varten luotu, vaan Jumalan langenneita enkeleitä varten se on alunalkaen luotu. Heidän, joilla ei ole toivoa pelastumisestaan.

    Jumala, joka on luonut meidät tänne vapaiksi olennoiksi keskelle tätä olevaisuuden ihmettään, Hän odottaa meidän käyttävän tätä vapauttamme oikein. Hänen asettamia totuuksiaan etsien ja tutkien, tuon Järjestyksen mukaisesti eläen sekä tavoitellen tietä takaisin lähtökohtiimme, eli Luojamme, Jumalan yhteyteen. Totuus ei ole suhteellinen käsite lopulta. Taivaaseen lennähdys fyysisen kuolemamme jälkeen ei ole mikään selviö kellekkään, vaan kun sepä on Jumalan erikseen järjestelemä asia ja raivaama reitti, junailema asia, etuoikeutemme tässä olevaisuudessa. Osa tätä olevaisuuden lahjaa - toisin kuin niillä enkeleillä, jotka ovat langenneet, heillä ei ole toivoa välttyä helvetiltä. Elämän luonnollinen tähtäin on Taivas.

    Ilm. 7:13-17

    - tässä Raamatunkohdassa rohkaistaan niitä kristittyjä eli Jeesuksen Kristuksen, Elävän kolmiyhteisen Jumalan omia, ennen kaikkea niitä heistä/meistä, jotka kaikesta huolimatta joutuvat olemaan nk. Suuressa Ahdistuksessa, joka on vailla vertaa olevaa ahdistuksen aikaa jäljelläoleville vanhoille ja uusille kristityille, joita syystä taikka neljännestä ei temmattu Jeesuksen luo turvaan, "Hääjuhlaan". Tempauksessa, jonka tuntematon ajankohta tulisi olemaan ennen tätä väistämättä maan päälle tulevaa ahdistuksen aikaa. Jeesus kuvailee sitä tapahtumaa esimerkiksi vertauksellaan kymmenestä morsiusneidosta:

    Matt. 25:1-13

    - oli siis viisi viisasta, mutta huom. myöskin viisi tyhmää morsiusneitoa, jotka vaikka myöhemmin tulivat, nyt valmistautuneina ja valvovina kristittyinä hekin, niin Jeesus ei nyt enää tuntenutkaan heitä, eikä ottanut vastaan, vaan heidät torjuttiin ja jätettiin Ahdistuksen ajan keskelle. En ota kantaa siihen, voisiko myös joitakuita näitä tyhmyreitä olla Ilmestyskirjassa mainitussa valkopukuisten joukossa, mutta siis morsiusneitojen tehtävä kun olisi ollut järjestää Sulhasen kanssa valaistu kunniakulkue, eikä muuten vain kanniskella soihtuja öljyineen eteensä näkemiseksi, jolloin yksikin soihtu olisi riittänyt. Kristityn tehtävä on soihdullaan ja öljyllään kirkastaa Sulhasta.Meillä on tällainen tehtävä. Toinen likimain samaa merkitsevä ilmaus on, että me olemme maan suola, jota ilman periaatteessa muukin yhteiskunta romahtaisi.

    Valvominen, eli Sulhasen odottaminen, eli tempausvalmius, merkitsee, että ei kuunnella ohikulkijoita, jotka suosittelevat uskonelämän ohessa harjoittamaan haureutta. Tempaus, eli tämän nk. 'Kristuksen morsiusseurakunnan' ylösotto on ainutkertainen tapahtuma. Ahdistuksen aikaan, jossa kristittyjä tullaan kohtelemaan maailman nykyistä raakaa tilannettakin vielä paljon sadistisemmin, jääminen on no - no.

    Paholainen, Saatana, joka vaikuttaa maailmassa mm. hengettömien ihmisten tekemisissä, tuo Piru, joka ymmärtää tämän tempauksen hetken koittavan, hän yrittää suositella meille, ettei otettais kuitenkaan ihan tosissaan uskoamme Jumalaan, vaan että samalla harjoitettais myös anti-pyhitystä. Kristityn elämän ydinainesta on Jeesuksen Kristuksen kirkastuminen.

    * * *

    Jokaisen elävän kristityn suunta on Jeesusta Kristusta kohti, sillä Hän on portti, pääsylippu Taivaaseen, Kotiin, Ikuiseen Turvaan, Isän Jumalan luokse. Hän on maksanut meistä lunnasmaksun, joka on niin tähtitieteellisen korkea summa, ettei kellään meistä ole millään omilla teoillamme ja kyvyillämme mahdollista sitä maksaa, millään ilveellä. Hänen anteeksiantamuksensa yksin on kelvollinen ja kaikkinainen puhdistus synneistämme, kertakaikkisesti. Hän antaa syntimme anteeksi lukemattoman monia kertoja. Jotta elämämme, sydämen asenteemme, vaelluksen suuntamme ja huomiomme säilyisi ja pysyisi Hänessä, Sulhasessa, Paimenessa. Hän nostaa kun kompastutaan, kantaa kun loukkaannutaan, etsii kun eksytään.

    Elävä Jumala luo uutta, sitä ei sinänsä tarvitse pelätä. Ihmisen ja Jumalan välistä sopimusta, Armonliittoa Jeesuksessa Kristuksessa, Jumala ei kuitenkaan muuttele, ei peru puheitaan, vaan se Jumalan Karitsan, Jeesuksen Kristuksen sovituskuolema meidän vuoksemme, tarjotaan tuoreena joka päivä jokaisen sukupolven ja ihmisyksilön kohdalle koko tämän Armon Ajan vikaan päivään asti. Mittaamattoman arvokas, mutta ilmainen lahja. Se maksaa sinulle ainoastaan sinun elämäsi, mutta ymmärrät varmasti sen, että eihän sinun elämäsikään ole sinun omasi, vaan senkin olet lahjana saanut 9 kk ennen syntymääsi.

    Jesaja 65:17-18 [RK-käännös]
    >>Katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää nouse mieleen, vaan te saatte iloita ja riemuita iankaikkisesti siitä, mitä minä luon. Sillä katso, riemuksi minä luon Jerusalemin, iloksi sen kansan. >>


  • Pahimmat juopot taitaa olla Ortotoksi juutalaiset Tinahatut yötä päivää juostaan
   viini pullot viitat hulmuten Putinin perkeleen kirkkolaeset

  • entäs se luovilahko höpö juutlasiet sentää o vajvoja ne on heikkoja

   • mikä se poika kuka muutti Imatralle vissi paha paha paha
    mu lapset sentää kasvaa sanakreisk ketkä ei suvaitse
    sellasii FREDOM


  • LiekkiSeurakunta elää ilmeisesti alasajovaihetta. Sivut ovat karsittu haamuversio aikaisemmista ja seurakunnan aktiivijäsenet ovat jo toivottavasti maallistuneet hurmeisen nousun jälkeen.

   Parasta Jeesus-kiksiä hakevat opetuslapset lienevät jo suunnanneet keulan kohti seuraavaa valtamertä johon sukeltaa ja hukkua.

   Mikä tämä olisi ja löytyykö läheltä Lappeenrantaa? Onko lukijoilla havaintoja minne kelkkaan liekkiaktiivit olisivat hypänneet?

  • Mikä hyvänsä sellainen ryhmä, lahko, aate, jäsenyys, asiakkuus tai liitto, jonka opissa tai sopimusehdoissa on mekanismi, että kyseisen normiston kyseenalaistamisesta tai kritisoimisesta tai hylkäämisestä tai lapsille siirtämättä jättämisestä rangaistaan kuolemalla. Tällöin konseptit lähtee leviämään hallitsemattomasti riippumatta niiden sisällöstä.

   Lähdeviitteitä:

   1
   Islaminuskonsa hylkäävälle henkilölle voidaan Koraanin mukaan langettaa väistämätön kuolemanrangaistus (vaikka katuisi ja haluaisi palata muslimiksi).
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Apostasy_in_Islam#Apostasy_in_the_recent_past

   2
   Perheen isän velvollisuus ja vastuu lasten perehdyttämiseen islaminuskoon.
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Islam_and_children#Rights_of_children

   3
   Lasten velvollisuus noudattaa, totella ja kunnioittaa vanhempiaan.
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Islam_and_children#Rights_of_parents

   4
   Lasten Wikipedian versiossa pehmustetaan, että tavallisesti lasta ei tuomita kuolemanrangaistuksen kääntyessään pois islaminuskosta. Lisäksi mainitaan kolme tyyppiesimerkkiä, joissa kyseinen mekanismi on jäänyt toteutumatta.
   https://kids.kiddle.co/Apostasy_in_Islam

   • Hei,
    selittäisin tässä, että miten Raamatussa käsitellään Jumalan olemusta Pyhänä kolminaisuutena. Tätä asiaa pyysi toissailtana eräs nuori kristitty selittämään, jolloin selitin lyhyesti, mutta eilen aamulla koin, että Herra antoi minulle yksinkertaisemman selityksen asiasta, ja koen, että Hän sallii minun yrittää selittää tämän näkökulman - ja se ei ole Raamatussa kiellettyä tarkastella tätä asiaa.

    Asia liittyy tämän keskustelun pääaiheeseen esimerkiksi siten, että yleensä eka asia, johon jonkun uskonnollisen tai pelkän kulttuurisen taustan omaava haluaa saada selityksen, on Jumalan ykseyden mutta samalla Hänen kolminaisuuden olemuksensa ristiriita.
    Ja tätä "1 = 3 -yhtälöä" onkin aina pidetty vahvana todisteena kristinuskon viheliäisyydestä.

    Jumalan olemuksesta/persoonasta Isänä sekä Poikana sekä Pyhänä Henkenä löytyy kustakin yksittäin runsaasti muitakin nimityksiä/lempinimiä/selitteitä. Raamatussa on mainittuna lähes neljäsataa ( --> 400) eri nimitystä Jumala-Isästä, Jumala-Pojasta sekä Jumala-Pyhästä Hengestä (ks. esim https://www.allaboutbible.com/names-for-god-in-the-bible/).

    * * *
    Joitakin poimintoja Raamatusta:

    Isän Jumalan sekä Pyhän Hengen olemuksesta:
    - Daavidin Psalmin 51:13
    - Profeetta Jesajan kirjan kohdassa 63:8-16

    *

    Isän ja Pojan ykseydestä:
    - Johanneksen ev. luku 5
    - Paavalin Galatalaiskirje 4:6-7
    - 1. Joh. kirje 1:3
    - 2. Joh. kirje jae 9

    *

    Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä:
    - Roomalaiskirjeen luku 8
    - 1. Pietarin kirje 1:10-12 sekä 4:14
    - 1. Joh. kirje 4:1-6

    *

    Ihmisen omasta hengestä:
    - Galatalaiskirje 6:18
    - Filippiläiskirje 2:30
    - Kirje Filemonille jae 25

    *

    Jesaja mainitsee 63:9:ssä (muinaisheprealaisittain) 'Hänen läsnäolonsa enkelistä' sekä seuraavassa jakeessa edellisen jakeen asiaan viitaten mainitsee Pyhästä Hengestä (sama ilmaus, 'PYHÄ' + 'HENKI', kuin jolla tarkoitetaan Pyhän Kolmiyhteisen Jumalan Pyhää Henkeä).

    Toisin sanoen, jo Vanhassa Testamentissa, so. juutalaisuudessa, on Jumalan persoonasta käytetty Isä -muotoa sekä Pyhä Henki -muotoa. Kuitenkaan juutalaiset eivät ole koskaan mieltäneet palvelevansa useita Jumalia, vaan yhtä, Elävää Jumalaa (https://biblehub.com/parallel/exodus/6-3.htm)

    Vanhassa Testamentissa siis Jumala jo tuo ilmi vähintään nämä kaksi olemustaan. Jumalan ilmoitus itsestään useana persoonana, mutta yhtenä Jumalana, ei siis ollut varsinaisesti uusi juutalaisillekaan.

    * * *

    Lyhyesti sanottuna, ellei Jumala olisi luonut meitä ihmisiä omiksi kuvikseen (ks. esim. 1. Moos. 1:27), meidän olisi erittäin vaikea ottaa vastaan ajatusta, että Kaikkivaltias Luoja Jumala olisi ihmisen persoonan kaltainen (ilmentymältään ikäänkuin paikallinen, jolla on meidän sisäisiä ominaisuuksiamme vastaava sympaattinen luonne, joka kuitenkin samalla on kaiken olemassaolevan olevaisuuden ydinasia.

    Jumala on Raamatussa ilmoittanut itsensä kolmena eri persoonana, jotka eivät kuitenkaan ole keskenään erimielisiä, kuten olemme tottuneet ajattelemaan eri persoonien - eli toisistaan erillisten paikallisten ilmentymien, joilla on kullakin itsenäinen sympaattinen luonne - olevan. Mutta kunhan otamme huomioon Jumalan olemuksen ajattomuuden (aikahan siis on meidän olevaisuutemme keskeisin rajoittava dimensio), voidaan kolme eri persoonaa ilman aikaa tajuta yhdeksi esimerkiksi ajatellen, että Jumaluuden nämä kolme erillistä sympaattista olemusta, 'persoonaa' toimivat toisiinsa nähden synkronisesti.

    Jeesus Kristus kuvailee meille Jumalan sympaattista luonnetta, olemusta ja mielenkiinnon kohteita, mm. lukuisissa vertauksissaan isästä ja pojasta, todennäköisesti samalla tavoin kuin Vanhan Testamentin aikaan kaikki juutalaiset ovat tajunneet niiden kaikkien Jumalan olemuksen satojen kuvailevien lisänimitysten merkitsevän.

    Myöskin alkukirkossa on alusta lähtien tajuttu Elävän ('YHWH' = 'minä-muotoisuus', 'ykseys', 'elävä', 'olemassaoleva') kolmiyhteisen Jumalan omasta olemuksestaan ilmoittaminen persoonallisten nimikkeiden 'Isä', 'Poika' ja 'Pyhä Henki' merkitsevän Jumalan kolmelle persoonalle ominaisia "mielenkiinnon kohteita" - eikö vain.

    Miksi Jumalan ykseydessä persoonia on kolme, ehkä johtuu siitä, että Hänen luoma olevaisuus, joka sisältää Hänen Pelastussuunnitelmansa syntiinlangenneen ihmisen varalle, vain edellyyttää sen, että Hän, Elävä Jumala, on läsnä kolmen erilaisen persoonan kautta meille ihmisille. Samalla tavoin kuin vaikkapa kaikki pykälät lainsäädännössä vaikuttavat kaikki osaltaan Suomen yhteiskuntamme kokonaisuuden ilmentymään, olemassaoloon, elämänmenoon ja motiiveihin. Vastaavasti mutta sitä suuremmalla syyllä Jumalan tässä surrealistisen monipuolisessa luomisjärjestyksessä kokonaisuus myodostuu joka seikasta. Ja tästäkin syystä johtuen Jumala on solminut Uuden Liiton ihmisen kanssa, jonka sopimusehdot Hän on itse antanut, ja Hän on tarkoittanut sen vastaanotettavaksi kokonaisuutena, ei neuvoja ja niksejä sieltä täältä Raamattua shoppaillen, kuten nykyisin mm. kansankirkossa eli Suomen Evankelis-Luterilaisessa kirkossa on totuttu tekemään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hei,
    selittäisin tässä, että miten Raamatussa käsitellään Jumalan olemusta Pyhänä kolminaisuutena. Tätä asiaa pyysi toissailtana eräs nuori kristitty selittämään, jolloin selitin lyhyesti, mutta eilen aamulla koin, että Herra antoi minulle yksinkertaisemman selityksen asiasta, ja koen, että Hän sallii minun yrittää selittää tämän näkökulman - ja se ei ole Raamatussa kiellettyä tarkastella tätä asiaa.

    Asia liittyy tämän keskustelun pääaiheeseen esimerkiksi siten, että yleensä eka asia, johon jonkun uskonnollisen tai pelkän kulttuurisen taustan omaava haluaa saada selityksen, on Jumalan ykseyden mutta samalla Hänen kolminaisuuden olemuksensa ristiriita.
    Ja tätä "1 = 3 -yhtälöä" onkin aina pidetty vahvana todisteena kristinuskon viheliäisyydestä.

    Jumalan olemuksesta/persoonasta Isänä sekä Poikana sekä Pyhänä Henkenä löytyy kustakin yksittäin runsaasti muitakin nimityksiä/lempinimiä/selitteitä. Raamatussa on mainittuna lähes neljäsataa ( --> 400) eri nimitystä Jumala-Isästä, Jumala-Pojasta sekä Jumala-Pyhästä Hengestä (ks. esim https://www.allaboutbible.com/names-for-god-in-the-bible/).

    * * *
    Joitakin poimintoja Raamatusta:

    Isän Jumalan sekä Pyhän Hengen olemuksesta:
    - Daavidin Psalmin 51:13
    - Profeetta Jesajan kirjan kohdassa 63:8-16

    *

    Isän ja Pojan ykseydestä:
    - Johanneksen ev. luku 5
    - Paavalin Galatalaiskirje 4:6-7
    - 1. Joh. kirje 1:3
    - 2. Joh. kirje jae 9

    *

    Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä:
    - Roomalaiskirjeen luku 8
    - 1. Pietarin kirje 1:10-12 sekä 4:14
    - 1. Joh. kirje 4:1-6

    *

    Ihmisen omasta hengestä:
    - Galatalaiskirje 6:18
    - Filippiläiskirje 2:30
    - Kirje Filemonille jae 25

    *

    Jesaja mainitsee 63:9:ssä (muinaisheprealaisittain) 'Hänen läsnäolonsa enkelistä' sekä seuraavassa jakeessa edellisen jakeen asiaan viitaten mainitsee Pyhästä Hengestä (sama ilmaus, 'PYHÄ' + 'HENKI', kuin jolla tarkoitetaan Pyhän Kolmiyhteisen Jumalan Pyhää Henkeä).

    Toisin sanoen, jo Vanhassa Testamentissa, so. juutalaisuudessa, on Jumalan persoonasta käytetty Isä -muotoa sekä Pyhä Henki -muotoa. Kuitenkaan juutalaiset eivät ole koskaan mieltäneet palvelevansa useita Jumalia, vaan yhtä, Elävää Jumalaa (https://biblehub.com/parallel/exodus/6-3.htm)

    Vanhassa Testamentissa siis Jumala jo tuo ilmi vähintään nämä kaksi olemustaan. Jumalan ilmoitus itsestään useana persoonana, mutta yhtenä Jumalana, ei siis ollut varsinaisesti uusi juutalaisillekaan.

    * * *

    Lyhyesti sanottuna, ellei Jumala olisi luonut meitä ihmisiä omiksi kuvikseen (ks. esim. 1. Moos. 1:27), meidän olisi erittäin vaikea ottaa vastaan ajatusta, että Kaikkivaltias Luoja Jumala olisi ihmisen persoonan kaltainen (ilmentymältään ikäänkuin paikallinen, jolla on meidän sisäisiä ominaisuuksiamme vastaava sympaattinen luonne, joka kuitenkin samalla on kaiken olemassaolevan olevaisuuden ydinasia.

    Jumala on Raamatussa ilmoittanut itsensä kolmena eri persoonana, jotka eivät kuitenkaan ole keskenään erimielisiä, kuten olemme tottuneet ajattelemaan eri persoonien - eli toisistaan erillisten paikallisten ilmentymien, joilla on kullakin itsenäinen sympaattinen luonne - olevan. Mutta kunhan otamme huomioon Jumalan olemuksen ajattomuuden (aikahan siis on meidän olevaisuutemme keskeisin rajoittava dimensio), voidaan kolme eri persoonaa ilman aikaa tajuta yhdeksi esimerkiksi ajatellen, että Jumaluuden nämä kolme erillistä sympaattista olemusta, 'persoonaa' toimivat toisiinsa nähden synkronisesti.

    Jeesus Kristus kuvailee meille Jumalan sympaattista luonnetta, olemusta ja mielenkiinnon kohteita, mm. lukuisissa vertauksissaan isästä ja pojasta, todennäköisesti samalla tavoin kuin Vanhan Testamentin aikaan kaikki juutalaiset ovat tajunneet niiden kaikkien Jumalan olemuksen satojen kuvailevien lisänimitysten merkitsevän.

    Myöskin alkukirkossa on alusta lähtien tajuttu Elävän ('YHWH' = 'minä-muotoisuus', 'ykseys', 'elävä', 'olemassaoleva') kolmiyhteisen Jumalan omasta olemuksestaan ilmoittaminen persoonallisten nimikkeiden 'Isä', 'Poika' ja 'Pyhä Henki' merkitsevän Jumalan kolmelle persoonalle ominaisia "mielenkiinnon kohteita" - eikö vain.

    Miksi Jumalan ykseydessä persoonia on kolme, ehkä johtuu siitä, että Hänen luoma olevaisuus, joka sisältää Hänen Pelastussuunnitelmansa syntiinlangenneen ihmisen varalle, vain edellyyttää sen, että Hän, Elävä Jumala, on läsnä kolmen erilaisen persoonan kautta meille ihmisille. Samalla tavoin kuin vaikkapa kaikki pykälät lainsäädännössä vaikuttavat kaikki osaltaan Suomen yhteiskuntamme kokonaisuuden ilmentymään, olemassaoloon, elämänmenoon ja motiiveihin. Vastaavasti mutta sitä suuremmalla syyllä Jumalan tässä surrealistisen monipuolisessa luomisjärjestyksessä kokonaisuus myodostuu joka seikasta. Ja tästäkin syystä johtuen Jumala on solminut Uuden Liiton ihmisen kanssa, jonka sopimusehdot Hän on itse antanut, ja Hän on tarkoittanut sen vastaanotettavaksi kokonaisuutena, ei neuvoja ja niksejä sieltä täältä Raamattua shoppaillen, kuten nykyisin mm. kansankirkossa eli Suomen Evankelis-Luterilaisessa kirkossa on totuttu tekemään.

    Anteeksi, jäi taustoittamatta, että käsitteenä 'Pyhä Kolminaisuus' ei ole Raamatusta peräisin, vaan se on otettu myöhemmin käyttöön tämän asian "uudelleenjäsentelemiseksi".

    Raamatun tapahtumien sekä UT:n kirjoitusten aikaan yhden Jumalan kolme persoonallista olemusta ilmeisesti oli juutalaisille sekä kristityille selviö (itsestäänselvä välttämätön, intuitiivinen realiteetti) Jumalasta. Jostain syystä siitä kehkeytyi 200 - 300 -luvulla oppidilemma. Ehkä mahdollisesti siitä syystä, että kristinuskon juutalaistaustainen elämänkatsomus/käsitekenttä oli jäänyt jonkin verran paitsioon kristityillä, jotka olivat enimmäkseen kreikankielisiä Rooman Imperiumin (varmaankin ainakin osa lukutaidottomia) kansalaisia. Toinen selitys edellisen lisäksi voisi olla, että UT:n kirjoituksissa ilmenee VT:n kirjoituksia selvemmin, että tarkoitetaan kolmea eri per-soo-naa.


  • Tuota tämä mummo ei vielä usko että jonkun vietäväksi.Itsestähän se on kiinni

   • No, ihmisellä on sisäsyntyinen käsitys, että koska elämä on joka tavalla keskinkertaista ja katoavaa täällä, niin miksi ei etsittäis meidän Luojan meitä varten valmistamaa ikuista olevaisuutta. Tällainen sisäsyntyinen tarve kumpuaa siitä havainnosta jo lapsena, että sielujen (tietoisten mielten) ja koko havaittavan olevaisuuden olemassaolo on selvästi tietoisen luojatahon, joka rakastaa asioita, järjestämä ihme. Asioiden ja ilmiöiden tarkempi tutkiskelu ja analysoiminen vahvistaa tätä vaikutelmaa.

    Tällaisesta perusasettelusta johtuen on järkevää ajatella, että Jumalalla, jolla ei ole rajoitteita, olisi motiivi kohdata/tavoittaa jokainen pikkuruinen ihminen (ja mahdollisesti eläinkin) täällä valtavan suuressa Maailmankaikkeudessa.

    Tällöin sekin, että olemassaoleva elävä, ääretön Luoja Jumala tulisi äärellisen Jeesuksen Kristuksen muodossa ensin vapauttamaan oikeastaan aika toimintakyvyttömän ihmisen vapaaksi hänen väistämättömästä syntisyydestään antamalla ristillä äärettömän arvokkaan lunastushinnan hänen puolestaan, sitten saapuisi Hänen tänne lähettämänsä Pyhän Henkensä kautta oikeasti Häntä etsivän ihmisyksilön "taloon"(sieluun) asumaan, vaikuttamaan, johdattamaan, tekemään ihmeitä ja rohkaisemaan, on periaatteessa aivan järkeenkäypää.

    Kaikille ihmisille kylläkin tuottaa vaikeuksia Jumalan luomaan olevaisuuteen sisältyvän valtavan polarisaation hahmottaminen, että miten järkyttävän onnellinen asia tämä on, että elävä Jumala on tällä tavoin ratkaissut meille kaikenlaisille ihmisille henkilökohtaisen ikuisuuskysymyksen.


  • Terve! Pääpuheenaiheeseen ym kommentteihin viitaten, tässä jokunen Jumalan luomistyöhön (jota kutsutaan 'Jumalan yleiseksi ilmoitukseksi') liittyvä raamatunpaikka:

   "Se, mitä Jumalasta voidaan tietää, on kuitenkin ilmeistä heidän keskuudessaan. Onhan Jumala ilmoittanut sen heille, sillä hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja ymmärrettävissä hänen teoissaan. Siksi he eivät voi mitenkään puolustautua." (Room. 1:19-20)

   "Minä olen katsellut työtä, jonka Jumala on antanut ihmislapsille heidän rasituksekseen. Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanaan, myös ikuisuuden hän on pannut heidän sydämeensä. Ihminen ei kuitenkaan käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei niiden alkua eikä loppua. Minä tulin tietämään, ettei ihmisillä ole muuta hyvää kuin iloita ja tehdä hyvää eläessään. Jo sekin on jokaiselle ihmiselle Jumalan lahja, että hän voi syödä, juoda ja nauttia hyvää kaiken vaivannäkönsä ohessa. " (Saarn. 3:10-13)

   "Kysy vaikka eläimiltä, niin ne opettavat sinua, ja taivaan linnuilta, niin ne ilmoittavat sen sinulle. Tai tutkistele maata, niin se opettaa sinua, ja meren kalat kertovat siitä sinulle. Kuka kaikista näistä ei tietäisi, että Herran käsi on tämän tehnyt. Hänen kädessään on jokaisen elävän olennon sielu ja jokaisen ihmisen henki. Eikö korva koettele sanoja ja suulaki maista ruuan makua? Vanhuksilla on viisautta ja kauan eläneillä ymmärrystä.” (job. 12:7-12)

   (Psalmi 19)

   "Kohottakaa katseenne korkeutta kohti ja katsokaa: kuka on nämä luonut? Hän, joka johdattaa esiin niiden joukot täysilukuisina, joka nimeltä kutsuu ne kaikki. Suuri on hänen väkevyytensä ja valtaisa hänen voimansa; yksikään ei jää pois. Miksi sinä, Jaakob, sanot näin, miksi puhut näin, Israel: ”Minun tieni on Herralta salassa, oikeuteni jää vaille Jumalani huomiota.” Etkö tiedä, etkö ole kuullut? Herra on iankaikkinen Jumala, hän on luonut maan ääret. Ei hän väsy eikä uuvu, hänen ymmärryksensä on tutkimaton. " (Jes. 40:26-28)

   • Psalmi 19 (käännettynä hepreankielisestä alkutekstistä "Strong's Lexicon" -sanaston avulla, ks. https://biblehub.com/parallel/psalms/19-3.htm avulla)

    Huomautus!!
    Tein tällaisen "willimiehenkäännöksen", koska kun lueskelin muutamia engl. ja suom. raamatunkäännöksiä tästä Daavidin psalmista 19, niin totesin, että olisikohan tämä esimerkiksi niin lyyristä kieltä ollut, että lyriikan merkityksiä on siksi ollut hankala täsmällisesti kääntää, josta syystä tämän psalmin lauseiden sisällöt hieman vaihtelevat eri käännöksissä.
    Tämä on siis subjektiivinen viidakkoversio, jossa on kuitenkin yritetty mahdollisimman minimalistisesti varioiden saada lyriikat muinaishepreasta nykysuomelle. Laitan tämän tähän "materiaalipankiksi", mikäli jotakuta muutakin häiritsee tämän psalmin moninaiset käännösmuodot. Tekniset sekä inhimilliset kämmit mahdollisia.

    "Ohjaajalle. Daavidin musiikkikappale.

    Taivaat ilmoittavat Jumalan loiston!
    Taivaankansi julistaa hänen kättensä tekoja!

    Päivä päivältä ne pulppuavat sanomaa, yö yöltä ne tuovat tiettäväksi viisautta
    - ilman puhetta tai kieltä, ilman ääntä, jota kuunnella.
    Kantomatka kattaa kauttaaltaan koko maan, sanat kiirivät maan ääriin asti.

    On laitettu majapaikka auringolle, joka on kuin vävypoika tullessaan esiin suojastaan, sankari, joka riemuissaan juoksee tiellä.
    Se lähestyy taivaan toisesta äärestä kiertäen sen toiseen ääreen, eikä mikään voi piiloutua sen lämmöltä.

    Elävän Jumalan laki on täydellinen, se eheyttää sielun.
    Elävän Jumalan Todistus on luotettava, tehden viisaaksi avoimen, yksinkertaisen mielen.

    Elävän Jumalan asetus on suora, sydämen iloksi.
    Elävän Jumalan käsky on puhdas, valaisten silmät.

    Elävän Jumalan pelko on puhdas, se pysyy ikuisesti.
    Elävän Jumalan tuomio on totuudenmukainen, oikeamielinen niistä jokainen.

    Haluttua kuin jalometalli, enemmän kuin puhdas kulta.
    Ihanampi kuin hunaja, hunajakennojen juokseva hunaja.

    Totisesti Jumalan palvelija opettaa, että valvomisesta ansaitsee runsaan palkinnon! Kuka tiedostaisi vikansa? Siivoa minut syyttömäksi piilovioistani!

    Varjele palvelijaa myöskin röyhkeiltä ihmisiltä, älä salli heidän hallita.
    Silloin olen kokonaan valmis ja pysyn syyttömänä moninaisiin rikkomuksiin.

    Lauseet suusta, säkeet sydämestä saakoon tulla miellyttävänä eteesi, Elävä Jumala, Kallio, Lunastaja."


   • Hei, sori nyt tällaista, mutta jottei suotta jäisi ylimalkaiseksi raamatunkäännös tästä psalmista 19, niin nyt otin huomioon sanojen omistusmuodot yms. niin se avautui seuraavasti.

    Tämän Daavidin säveltämän ja sanoittaman "ylistysbiisin" (huom. ei ole mainintaa, että onko millaiselle tai minkäkokoiselle soitin kokoonpanolle, mutta varmaankin on ollut lyyraa, harppua ja symbaalia eli "kanteleita/kitaroita ja lautasrumpuja") lyriikan ajatuskulku / narraation sisällön johdonmukaisuus näyttäisi minun mielestäni olevan:
    1 - Taivaankannen avaruus (avoin tila) välittää meille tietoa Hänen rikkauksiensa äärettömyydestä (Hänen Taivaan Valtakunnassaan).
    2 - Toisaalta, taivaankannen eli "ilmakehän" valo kuvaa Elävän Jumalan konkreettista olemusta ympärillämme ja nukuttu yöaika /tähtitaivas öisin kuvaa Elävän Jumalan luomakunnalleen suomaa viisautta ja ymmärrystä.
    3 - Auringon (jonka toimintaa kuten vaikkapa polttoainetta ei teknisesti ottaen tunnettu tuolloin) olemuksen taivaalla kuvailemisella pohjustetaan/taustoitetaan kappaleen seuraavaa osaa.
    4 - siinä kuvaillaan Jumalan antaman Sanoman monenlaista luonnetta ja merkitystä ihmisille, joiden olemukset ovat auringon olemuksen kaltaiset.
    5 - Loppuosassa on Isä meidän -rukouksen tyyppinen laulajan henkilökohtainen rukous.

    "Ohjaajalle. Daavidin musiikkikappale.

    Taivaat ilmaisevat Jumalan kaikkinaista rikkautta! 
    Taivaankansi ilmoittaa hänen kättensä tekoja! 

    Päivästä toiseen jälkeen ne pulppuavat sanomaa, yöstä toiseen ne tuovat tiettäväksi ymmärrystä ja viisautta 
    - ilman puhetta tai kieltä, ilman ääntä, jota kuunnella. 
    Hänen linjansa kiirivät kautta koko maan, sanansa kantautuvat maan ääriin asti.

    Hän on sijoittanut asumuksen auringolle, joka on kuin vävypoika tullessaan ulos suojastaan, sankari, joka riemuissaan kiiruhtaa tiellä: 
    Se ilmestyy taivaanrannasta kiertäen sen toiseen ääreen, eikä mikään voi piiloutua sen lämmöltä. 

    Elävän Jumalan laki on täydellinen, se eheyttää sielun.
    Elävän Jumalan Todistus on luotettava, tehden viisaaksi avoimen, yksinkertaisen mielen. 

    Elävän Jumalan asetus on suora, sydämen iloksi. 
    Elävän Jumalan käsky on rehellinen, valaisten silmät. 

    Elävän Jumalan pelko on puhdas, se pysyy ikuisesti. 
    Elävän Jumalan tuomio on totuudenmukainen, oikeamielinen niistä jokainen. 

    Haluttua kuin jalometalli, enemmän kuin puhdas kulta! 
    Ihanampaa kuin hunaja, hunajakennojen juokseva hunaja! 

    Totisesti palvelijasi opettaa, että valvomisestaan he ansaitsevat runsaan palkinnon! Kuka tiedostaisi vikansa? Siivoa minut syyttömäksi piilovioistani! 

    Varjele palvelijasi myöskin röyhkeiltä ihmisiltä, älä salli heidän hallita. 
    Silloin olen kokonaan valmis ja pysyn syyttömänä moninaisiin rikkomuksiin.

    Lauseet suustani, säkeet sydämestäni saakoon tulla miellyttävänä eteesi, Elävä Jumala, Kallioni, Lunastajani."

    * * *


  • Kyllä se on toi liekki srk pahin. Jäsenet käyttävät huumeita ja elättävät huumeissa perhettä. Myös aivan sekopäistä se toiminta siellä. Todellisuuden pakeneminen tälläiseen kulttitouhuun tulisi olla laissa rangaistavaa.

   • mut vaa yks meil o myös islam uskoset/ isis terroristit ja mitö muuta sano sie


   • Nyt sä kyllä puhut aivan paskaa lmao
    Oon yksi nuori sieltä, ollut tuossa seurakunnassa vuosia ja minkäänlaista huumeisiin sekaantuneisuutta siellä ei kyllä ole. Tuntuu kyllä vähän pahalta kun muut "uskovat" kattoo tätä liekki seurakuntaa niin vinoon kun voi olla. Ihan normi ihmisiä siellä on siinä missä muutki, mitä te oikee luulette.


  • Nää liekki seurakunnan porukathan on aivan sekasin, kuin seinäkellot. Syytä kiertää hyvin kaukaa! jäsenet osa käyttää aineita ja pyörii tuolla kaupungilla mömmöissä ja tekee rikoksia, ainakin yx liekköhän entinen nuorisopastori , luulevat et rukouksel voi jotenkin parantu a esim. Huumekoukusta.. , suuri osa näistä heikko mielisiä tai mielenterveys ongelmaisia tai entisiä vankilan asukkeja. Tosi terve ympäristö lapsille toi liekki. Milloin virkavalta puuttuu moiseen touhuun!

   • Höpsistä nuo syyttelyt,

    Se on Jumalan siunaus miten vähän Suomessa Sielunvihollinen taistelee fyysisin ottein kristinuskoa vastaan. Jeesus Kristus kutsuu meitä totuuteen, mutta kuten Hän Raamatussa toteaa, kärsimään Jumalan Tahdon mukaisen uskon tähden, vihattavaksi, jne. Aika absurdi kutsu, eikö, mutta tällee se oikeastaan kuuluu, ja...

    ...mitä Jumalan yliluonnollisiin ihmeisiin aikuisten oikeasti täällä kaiken keskellä, niin pienellä sisälukutaidolla huomaa, että Jeesus Kristus on lähettänyt Isän Jumalan luota Pyhän Hengen (jota kautta Hän esimerkiksi vastaa tällaisiin rukouksiimme) olemaan kanssamme, koska ilman P-H:ä ei Elävän Jumalan asettama kristinusko olisi Hänen mielensä mukainen. Tarkemmin sanoen mitään kristinuskoa ei olisi olemassakaan. Kristinusko on Jumalan Tahdosta altavastaajana tässä maailmassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Höpsistä nuo syyttelyt,

    Se on Jumalan siunaus miten vähän Suomessa Sielunvihollinen taistelee fyysisin ottein kristinuskoa vastaan. Jeesus Kristus kutsuu meitä totuuteen, mutta kuten Hän Raamatussa toteaa, kärsimään Jumalan Tahdon mukaisen uskon tähden, vihattavaksi, jne. Aika absurdi kutsu, eikö, mutta tällee se oikeastaan kuuluu, ja...

    ...mitä Jumalan yliluonnollisiin ihmeisiin aikuisten oikeasti täällä kaiken keskellä, niin pienellä sisälukutaidolla huomaa, että Jeesus Kristus on lähettänyt Isän Jumalan luota Pyhän Hengen (jota kautta Hän esimerkiksi vastaa tällaisiin rukouksiimme) olemaan kanssamme, koska ilman P-H:ä ei Elävän Jumalan asettama kristinusko olisi Hänen mielensä mukainen. Tarkemmin sanoen mitään kristinuskoa ei olisi olemassakaan. Kristinusko on Jumalan Tahdosta altavastaajana tässä maailmassa.

    Kuka tervejärkinen ei usko tollasia höpöhöpö juttuja :D. Ootko sinäkin näitä liekki srk:n hörhöjä jotka puhuvat jollain enkelten kielellä shabarba rukouksia ja hirnuvat Jumalan voimasta lattialla?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuka tervejärkinen ei usko tollasia höpöhöpö juttuja :D. Ootko sinäkin näitä liekki srk:n hörhöjä jotka puhuvat jollain enkelten kielellä shabarba rukouksia ja hirnuvat Jumalan voimasta lattialla?

    ai "paavalilaisia"?

    1. Korinttolaiskirje 14:1820 (koko luku käsittelee kielilläpuhumista)
    "Minä kiitän Jumalaa, että puhun kielillä enemmän kuin teistä kukaan; mutta seurakunnassa tahdon mieluummin puhua viisi sanaa ymmärrykselläni, opettaakseni muitakin, kuin kymmenentuhatta sanaa kielillä. Veljet, älkää olko lapsia ymmärrykseltänne, vaan pahuudessa olkaa lapsia; mutta ymmärrykseltä olkaa täysi-ikäisiä. "


  • Vihreät jotka vasemiston avulla buukkaa
   islamin uskon tännekkin
   Jokainen on lukenut vuosikymmeniä uutisia muslimi maista
   hyvä esimerkki on ruotsi, jossa tapahtuu ja paljon
   Tulevan tiedätte jos historiaan perehdytte

   • Psalmista 27
    Minun sydämeni vetoaa sinun omaan sanaasi: "Etsikää minun kasvojani".
    Herra, minä etsin sinun kasvojasi. Älä kätke minulta kasvojasi, älä työnnä vihassa pois palvelijaasi. Sinä olet minun apuni, älä minua jätä, älä minua hylkää, pelastukseni Jumala. Vaikka minun isäni ja äitini minut hyljätkööt, niin Herra minut korjaa. Neuvo, Herra, minulle tiesi ja johdata minua tasaista polkua minun vihamiesteni tähden. Älä anna minua alttiiksi ahdistajaini vimmalle, sillä väärät todistajat nousevat minua vastaan ja puuskuvat väkivaltaa. Mutta minä totisesti uskon näkeväni Herran hyvyyden elävien maassa. Odota Herraa. Ole luja, ja vahva olkoon sinun sydämesi.

    Jo mm. kuningas Daavid munaskuita myöten tiedosti, että Elävän Jumalan Tahto meitä jokaista kohtaan on että
    ET-SI-SIM-ME Hänen kasvojaan.

    Jesaja 55:3-9
    "Kallistakaa korvanne, tulkaa minun luokseni. Kuulkaa, niin sielunne saa elää. Minä teen teidän kanssanne iankaikkisen liiton, Daavidille antamani armolupauksen mukaisesti. Hänet minä asetin kansoille todistajaksi, kansojen ruhtinaaksi ja käskijäksi. Sinä kutsut kansan, jota et tunne, ja kansa, joka ei sinua tunne, rientää luoksesi Herran, sinun Jumalasi, tähden, Israelin Pyhän tähden, sillä hän korottaa sinut kunniaan. Etsikää Herraa silloin, kun hänet voidaan löytää, huutakaa häntä avuksi, kun hän on lähellä. Jumalaton hylätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran luo, niin hän armahtaa, ja meidän Jumalamme luo, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta. Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra, sillä niin paljon kuin taivas on maata korkeampi, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne. "

    Yhtä lailla Jeesus painottaa tämän asian tärkeyttä Uuden Testamentin puolella: "Etsikää Jumalaa" (mm. Matt. 6:33 ja 7:7 sekä Luuk. 11:9 ja 12:31). Jumalan tämä kehotus/tahto/käsky on ollut "aina" voimassa, ja on edelleenkin ja vastedeskin, joka ikistä ihmistä kohtaan. Eikä siinä kaikki, vaan Jumala on kaiken lisäksi asettanut tämän Häntä etsimisemme meidän kaikkien perintötekijöihin:

    Saarnaaja 3:11
    "Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä; mutta niin on, ettei ihminen käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei alkua eikä loppua. "

    Myös joka ikistä vihreää poliitikkoa sekä joka ikistä muslimia kohtaan Jumalan aivan kiistaton tahto on, joka ikistä ihmistä kohtaan että etsisimme Häntä.


  • https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006376490.html "New Light of God" -nimisessä lahkossa kirjaimellisesti lyötiin seurakuntalaisia Raamatulla päähän, jotta he katuisivat syntejään. Huom. tämä esimerkki ei merkitse, etteikö Raamatun mukainen parannuksenteko olisi kuitenkin oleellinen juttu uskossa.

   Jumala tahtoisi meidän olevan uskossa mm. koska tällöin olisimme
   val-mii-na
   ottamaan vastaan Hänen valmistelemansa pelastuksen sekä yhtälailla Hänen hyvät tekonsa meitä kutakin kohtaan, Pyhän Hengen teot elämässämme, jotka kaikkineen ovat olleet valmistettuna aivan alusta lähtien:

   Hepr. 4:2-7
   Onhan hyvä sanoma julistettu meille niin kuin heillekin. Kuultu sana ei kuitenkaan hyödyttänyt heitä, koska se ei sulautunut uskossa niihin, jotka sen kuulivat. Sen sijaan me, jotka tulimme uskoon, pääsemme lepoon. Jumala on kyllä sanonut: ”Vihassani minä vannoin: ’He eivät pääse minun lepooni’”, vaikka hänen tekonsa ovat olleet valmiina jo maailman perustamisesta asti.

   Jossakin kohdassa hän on sanonut seitsemännestä päivästä: ”Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikista teoistaan.” Ja tässä taas: ”He eivät pääse minun lepooni.” Koska siis on varmaa, että jotkut pääsevät siihen ja että ne, joille hyvä sanoma ensiksi julistettiin, eivät päässeet siihen tottelemattomuuden vuoksi, niin hän määrää jälleen päivän, ”tämän päivän”. Daavidin kautta hän näet sanoo pitkän ajan kuluttua [siitä kun israelilaiset mutisivat Jumalaa vastaan erämaavaelluksensa aikana Egyptistä takaisin maahansa, joka periaatteessa lyhyt matka lopulta kesti kuitenkin 40 vuotta], kuten todettua [aiemmin tässä kirjeessäni, kohdassa 3:8]: ”Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne.”

   - Elävän Jumalan hyvä tahto meitä kohtaan, se on jo valmiina, odottamassa jotain, mitä, - no tietty sitä, että olisimme jossain vaiheessa elämäämme valmiita/valmistettuja ja Hänen varustamia. Vastaanottamaan kaikkea sitä ja niitä, hyödyntämään, elämään siitä ja niistä.

  • Mikä saarnapalsta tästä on tullut?!?
   Yksi ihminen laittaa saatana 100 siteraausta Raamatusta, joka ei kiinnosta ketään xD

   • A: Ei tämä mikään saarnapalsta ole, vaan sen taustoittamista ja määrittelemistä, mikä on Lappeenrannan pahin uskonlahko ja mikä ei. Keskustelun aloittaja on kysynyt kysymyksen, johon on kyllä olemassa aivan yksiselitteinen vastaus.

    B: Raamatun sisältö on helvetin vakava asia. Jumalan pelkääminen on viisauden alku.

    1. Todellinen Jumala sanoo meille joka ihmiselle että tee parannus tai menet helvettiin. Saman selviön mitä missä tahansa uskonnossa sanotaan, jopa uskonnoton ymmärtää tämän asian, että ne teot mitä olemme tehneet ja teemme, ovat motiiveiltaan ja toteumaltaan osa hyviä, mutta osa pahoja. Pahoista teoistamme johtuen joudumme oletusarvoisesti helvettiin kaikki. Pois, ikuiseen eroon Jumalasta.

    Tämä elämä ja olevaisuus on i h m e, eikä neutraalissa mielessä ihme, vaan nimenomaan sellainen harmonisen toiminnallinen ja kaunis ihme, jossa ilmenee käytännöllisellä tasolla se, että on olemassa Jumala, joka Rakastaa. On järjetöntä olettaa ettei yliluonnollisuuksia/ihmeitä/Rakastavaa Jumalaa olisi. Lahkolaisuudelle tyypillistä sokeaa uskoa tarvii ennemminkin sen us-ko-mi-seen että elämä katkeaisi kuoleman hetkellä.

    Suurin osa ihmisistä ei halua ajatellakkaan, että olisi olemassa Jumalaa. Se mitä ihminen luonnollisesti tekee ja miten elää, millaisin motiivein toimii, on yleisesti ottaen pahaa, etkös olekin edes tästä asiasta samaa mieltä? Suurin osa ihmisistä on saatanan/Saatanan kätyreitä, uskottiimpa saatanan persoonallisuuteen tai vain vertauskuvallisuuteen. Kaikenlainen toiminta, jossa ei tietoisesti ja tavoitteellisesti pyritä sen Tahon, joka tämän kaiken on luonut, hyvän tahdon toteutumiseen, realisoituu siten, että se rakentaa pahuutta. Sellainen on tuota mainittus saatanan kätyryyttä, mikä on, mm. Lappeenrannan, selvästi vahingollisin, pahin kuviteltavissa oleva uskonlahko. Siitä on tehtävä jokaisen henkilökohtaisesti parannus. Joka ei tee parannusta, päätyy ikuisiksi ajoiksi eroon Jumalan Hyvästä Tahdosta.

    Vaikka tämä keskustelunaihe/Raamatun tunteminen ei juuri nyt ketään kiinnostaisi, niin vielä tulee sellainenkin ajanjakso, että Raamatun sisältö alkaa kiinnostaa aika montaa, ja paljon.


  • Liekki on pahin.

   • Millä perusteella? Mitä erityisen pahaa heissä on?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Millä perusteella? Mitä erityisen pahaa heissä on?

    Siellä ei puhuta Jeesuksesta. Rahasta ja kaikesta muusta kyllä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siellä ei puhuta Jeesuksesta. Rahasta ja kaikesta muusta kyllä.

    Ja mistähä tämmöstä oot kuullu, sillä toi nyt ainakaan totta ei ole :D


  • Mormonismin peruskirja eli Mormonien kirja on oppi-isä Joseph Smithin mukaan enkeli Moronin hänelle antamista kultalevyistä käännetty. Enkeli Moronin näkemistä todistelevat jotkut Smithin perhepiiristäkin. Olettaen, että heidän todisteluissaan ei olisi ollut kyse jostain esimerkiksi olosuhteista johtuvasta pakosta todistaa väärin, vaan että heidän todistelut näyistään pitäisivät paikkansa ja että kyseiset näyt eivät olisi olleet tavallisia yöllisiä unia tai toiveunia, niin seuraavaksi on arvioitava, kuka/mikä olio tuo Moroni oikein oli, jonka ulosannin varaan koko mormonismiuskonto rakentuu.

   https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Moroni_(profeetta)

   Raamatun Sana ei ole, eikä itse Elävä Herra Jumalakaan eikä Jeesuksen Kristuksen antama sovitusuhri, missään määrin vanhentunut eikä vajaa, vaan kaikki on uutta, tuoretta ja ajankohtaista. Siitä kertoo jo sekin, että niin monet kristityt kautta vuosituhansien ovat kestäneet vainoissa erääksi esimerkiksi tunnettu Richard Wurmbrand, joka oli Toisen maailmansodan aikaan uskonsa tähden yli 20 vuotta kidutusvankina infernaalisissa olosuhteissa menettämättä uskoaan. Ja nykyisin Kiinassa kristityt ovat myös samankaltaisen uskonvainon alla, uskoaan menettämättä.

   Joh. 9:4
   >>Niin kauan kuin on päivä, meidän tulee tehdä lähettäjäni tekoja. Tulee yö, jolloin kukaan ei voi tehdä työtä. >>

   Myöskin viisaiden ja tyhmien morsiusneitojen vertauksessa Jeesus Kristus puhuu yöstä, jonka aikana sekä viisaat että tyhmät morsiusneidot nukkuivat. Yöstä puhutaan noissa raamatunkohdissa kuin se olisi jokin tavanomainen päivän jälkeen tuleva juttu.

   - Yö todennäköisesti merkitsee sellaista jaksoa, jolloin kaikki valveillaoloaika kuluu hengissä selviytymiseen, jolloin ei ole aikaa "kylvää vanhurskauden siementä rauhassa rauhantekijöille" (Jaak. 3:18). Tällainen aika koittaa koronan jälkeen (mm. nälänhätä yhdistettynä uskonnollisiin jengeihin). Tuolloin "kellään ei ole aikaa tulla uskoon", esimerkiksi kun on raadettava niska limassa leipänsä eteen. Ilmestyskirjan hevoset kuvaavat tällaista vaikeaa aikaa (Ilm. 6).

   Nyt eletään tässä ajassa jo, nyt nyt nyt, nykyhetkellä, että on aivan selvä asia että yö koittaa koko maailmassa aivan pian. Nyt on jo iltahämärä. Öljy, jota Jeesuksen vertauksen viisailla morsiusneidoilla oli säiliössä, merkitsee uskoa, elävää uskoa. Päivä muuttuu yöksi yhdessä hujauksessa, ei hissun kissun, jollaiseen me täällä Suomessa ollaan totuttu. Joko sulla on säiliö ja siinä öljyä? No haluaisitko olla viisas morsiusneito ennemmin kuin tyhmä? Ilta hämärtyy aivan silmissä, yö koittaa hyvin nopeasti, ja jos/kun Sulhanen Jeesus tulee yön aikana noutamaan omansa Taivaalliseen Hääjuhlaansa, niin sitä öljyä on silloin oltava, muuten jää junasta.

   Raamattu (joku kunnollinen raamatunkäännös), ja ilman mitään plussa-osioita, on luotettavin ja turvallisin kirja. Rukoile Elävää Herraa avaamaan sen sisältöä sinulle, että se menisi jakeluun, ja ilmaisemaan itsensä sinulle. Rukoile.

   • Mikä mielestäsi on kunnollinen raamatunkäännös?

    Anyway, kavahtakaa evankelisluterilaista kirkko ja sen palkkapaimenia.
    Ne ovat saatanan synagoga.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikä mielestäsi on kunnollinen raamatunkäännös?

    Anyway, kavahtakaa evankelisluterilaista kirkko ja sen palkkapaimenia.
    Ne ovat saatanan synagoga.

    http://www.kotipetripaavola.com/Raamattu3338_1992.html

    Nk. vanhan raamatunkäännöksen eli 1933/38 aikaan muutama taho, mm.
    https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Uuras_Saarnivaara
    on tehnyt alkuteksteihin perustuvia korjattuja versioita

    Vuoden 92 kirkkoraamatun ilmestyessä havahduttiin, että...kerta kaikkiaan...

    Raamattu Kansalle -hanke alkoi tavoitteenaan julkaista käännös, jossa kieliasu olisi nykyaikainen ja kunnioitettaisiin alkutekstejä. Ensin valmistui UT ja Psalmit, jota julkaisua mm. Gospel-riders -motoristit jakoi, sitten v. 2012 lopulta koko Raamattu.

    Sitä pidetään hyvänä (ei-harhaanjohtavana) raamatunkäännöksenä, mutta kuten sanottua, se ei ole ainut hyvänä pidetty käännös.
    https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Raamatunkäännökset#Suomi

    Sittemmin myös Suomen tunnustuksellinen luterilainen kirkko -niminen säätiö julkaisi uudistetun Raamatunkäännöksen. Noihin aikoihin pidin jonkun raamatunopetuksen seurakunnassa, jossa opetuksessa minun oli kelailtava useita raamatunkohtia. Eräs kuulijoista kysyi tuona iltana mielipidettäni tuosta 2017-käännöksestä. Rukoilin mielessäni, että pystyisin antamaan vastauksen, en mitään mielipidettä. Otin erään seniltaisista raamatunkohtia verratakseni sitä luotettavina pidettyihin käännöksiin (RK-käännös, New King James, jne) ja kuinka ollakkaan: juuri se raamatunjae oli aivan blörinäksi mennyt, jakeen merkitys oli aivan muu kuin luotettavien käännösten konsensus. Vastaus oli siis että "älä katso äläkä koske".

    Evankelisluterilaisen- eli ns. Kansankirkon paimeniin liittyen selittäisin erään jutskan.

    Markus 4:13+
    (Kylväjävertauksen selitys)
    Vielä Jeesus sanoi heille: ”Ettekö käsitä tätä vertausta? Kuinka sitten voisitte ymmärtää kaikki muut vertaukset?
    Kylväjä kylvää sanan....

    Kylväjävertauksessa isäntä kylvi viementä kylvövakalla, ja sitä putosi erilaisiin paikkoihin, milloin tien penkalle, milloin kalliolle, milloin ohdakkeiden sekaan. Erilaiset maaperät kuvaavat eri ihmisten erilaisia sydämiä ja maailmankatsomuksia.

    -sitten tässä välissä vilkaistaan erästä toista raamatunpaikkaa.

    Matteus 11:28-30
    ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te, jotka teette raskasta työtä ja kannatte taakkoja, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen sävyisä ja nöyrä sydämeltäni. Näin te löydätte levon sielullenne, sillä minun ikeeni on sopiva ja minun kuormani on kevyt.”

    Ies on härän, aasin, hevosen kaulaan esimerkiksi peltotyövälineiden, kuten auran vetämistä varten kiinnitettävä "eläimen olkapäitä vasten makaava tuentasysteemi.

    Jeesus siis vertaa meitä peruskristittyjä tällaisiin työjuhtiin.

    - no nyt palataan tuohon kylväjävertaukseen. Mi-mi-mikä siinä pellossa on oikein vikana??
    Kylväjävertauksessahan Herra totesi myös:

    Markus 4:11-12
    Hän sanoi heille: ”Teille on uskottu Jumalan valtakunnan salaisuus, mutta noille ulkopuolella oleville kaikki tulee vertauksin, että he näkevinä näkisivät eivätkä käsittäisi ja kuulevina kuulisivat eivätkä ymmärtäisi, etteivät kääntyisi eivätkä saisi anteeksi.”

    - miksiköhän Hän noin totesi, ja se kirjoitettiin evankeliumiinkin, jossa kuitenkin heti perään Jeesus kuitenkin spoilaa heti ja paljastaa kylväjövertauksen selityksen. Mitä ihmettä...
    Opetuslapsethan opettaessaan tuota vertausta eteenpäin kansalaisille ympäri Israelin aluetta, törmäsivät väistämättä myös hölmistyneisiin maalaisisäntiin: "Hei, ei kai nyt kukaan täysissä ruumiin ja sielun voimissaan oleva kylväjä viskelisi kylvösiementä tienpenkalle, kalliolle eikä ohdakkeiden sekaan!!"

    ehkäpä kylväjävertauksen keskeisin seikka, minkä Jeesus opetuslapsille tietenkin selitti, mutta jota ei sittemmin itse asiassa sisällytettykään evankeliumeihin, kylväjävertauksen selitykseen, olikin tuolloin siis se, että luonnollisesti, ei isäntä muuten olisi kylvänyt minne sattuu jorpakkoon kallisarvoisia siemeniä, mutta peltoa ei oltu kynnetty ja muuten muokattu kylvökuntoon kuin osittain. Jeesuksen kylväjävertauksessa kuvailtu pelto taisikin olla kesantokunnossa. Vakkakylvössä jos missä keskeisintä on, että peltomaa on kylvökunnossa.

    Millä pelto saadaan kylvökuntoon? Niillä peltotyövälineillä, joita työjuhdat - Isännän antamilla ikeillä - vetävät. Työjuhdat ovat siis tavan kristittyjä. Kylväjiä saattavat olla pastorit, tai kuten rikkaviljavertauksessa ilmenee, Kolmiyhteinen Jumala itse:

    Matt. 13:24-25+
    Jeesus kertoi heille toisen vertauksen: ”Taivasten valtakunta on verrattavissa mieheen, joka kylvi hyvää siementä peltoonsa. Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli, kylvi vehnän sekaan rikkaviljaa ja lähti pois.

    Seurakunnan paimen on sellaisella paikalla, että hän joutuu kylvämään jotain. Se on joko hyvän Jumalan antamaa hyvää siementä tai sitten Hänen vastustajansa Saatanan antamaa huonoa siementä. Niin tai näin, Kristuksen työjuhtien toimenkuva on ajaa sarkat kylvökuntoon. Elävä Jumala kylvää ja lahjoittaa kasvun. Hyvässä maassa ikävä kyllä itää myös vihollisen sabotaasisiemen.

    1. Tess. 5:21
    koetelkaa kaikki ja pitäkää se, mikä on hyvää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    http://www.kotipetripaavola.com/Raamattu3338_1992.html

    Nk. vanhan raamatunkäännöksen eli 1933/38 aikaan muutama taho, mm.
    https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Uuras_Saarnivaara
    on tehnyt alkuteksteihin perustuvia korjattuja versioita

    Vuoden 92 kirkkoraamatun ilmestyessä havahduttiin, että...kerta kaikkiaan...

    Raamattu Kansalle -hanke alkoi tavoitteenaan julkaista käännös, jossa kieliasu olisi nykyaikainen ja kunnioitettaisiin alkutekstejä. Ensin valmistui UT ja Psalmit, jota julkaisua mm. Gospel-riders -motoristit jakoi, sitten v. 2012 lopulta koko Raamattu.

    Sitä pidetään hyvänä (ei-harhaanjohtavana) raamatunkäännöksenä, mutta kuten sanottua, se ei ole ainut hyvänä pidetty käännös.
    https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Raamatunkäännökset#Suomi

    Sittemmin myös Suomen tunnustuksellinen luterilainen kirkko -niminen säätiö julkaisi uudistetun Raamatunkäännöksen. Noihin aikoihin pidin jonkun raamatunopetuksen seurakunnassa, jossa opetuksessa minun oli kelailtava useita raamatunkohtia. Eräs kuulijoista kysyi tuona iltana mielipidettäni tuosta 2017-käännöksestä. Rukoilin mielessäni, että pystyisin antamaan vastauksen, en mitään mielipidettä. Otin erään seniltaisista raamatunkohtia verratakseni sitä luotettavina pidettyihin käännöksiin (RK-käännös, New King James, jne) ja kuinka ollakkaan: juuri se raamatunjae oli aivan blörinäksi mennyt, jakeen merkitys oli aivan muu kuin luotettavien käännösten konsensus. Vastaus oli siis että "älä katso äläkä koske".

    Evankelisluterilaisen- eli ns. Kansankirkon paimeniin liittyen selittäisin erään jutskan.

    Markus 4:13+
    (Kylväjävertauksen selitys)
    Vielä Jeesus sanoi heille: ”Ettekö käsitä tätä vertausta? Kuinka sitten voisitte ymmärtää kaikki muut vertaukset?
    Kylväjä kylvää sanan....

    Kylväjävertauksessa isäntä kylvi viementä kylvövakalla, ja sitä putosi erilaisiin paikkoihin, milloin tien penkalle, milloin kalliolle, milloin ohdakkeiden sekaan. Erilaiset maaperät kuvaavat eri ihmisten erilaisia sydämiä ja maailmankatsomuksia.

    -sitten tässä välissä vilkaistaan erästä toista raamatunpaikkaa.

    Matteus 11:28-30
    ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te, jotka teette raskasta työtä ja kannatte taakkoja, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen sävyisä ja nöyrä sydämeltäni. Näin te löydätte levon sielullenne, sillä minun ikeeni on sopiva ja minun kuormani on kevyt.”

    Ies on härän, aasin, hevosen kaulaan esimerkiksi peltotyövälineiden, kuten auran vetämistä varten kiinnitettävä "eläimen olkapäitä vasten makaava tuentasysteemi.

    Jeesus siis vertaa meitä peruskristittyjä tällaisiin työjuhtiin.

    - no nyt palataan tuohon kylväjävertaukseen. Mi-mi-mikä siinä pellossa on oikein vikana??
    Kylväjävertauksessahan Herra totesi myös:

    Markus 4:11-12
    Hän sanoi heille: ”Teille on uskottu Jumalan valtakunnan salaisuus, mutta noille ulkopuolella oleville kaikki tulee vertauksin, että he näkevinä näkisivät eivätkä käsittäisi ja kuulevina kuulisivat eivätkä ymmärtäisi, etteivät kääntyisi eivätkä saisi anteeksi.”

    - miksiköhän Hän noin totesi, ja se kirjoitettiin evankeliumiinkin, jossa kuitenkin heti perään Jeesus kuitenkin spoilaa heti ja paljastaa kylväjövertauksen selityksen. Mitä ihmettä...
    Opetuslapsethan opettaessaan tuota vertausta eteenpäin kansalaisille ympäri Israelin aluetta, törmäsivät väistämättä myös hölmistyneisiin maalaisisäntiin: "Hei, ei kai nyt kukaan täysissä ruumiin ja sielun voimissaan oleva kylväjä viskelisi kylvösiementä tienpenkalle, kalliolle eikä ohdakkeiden sekaan!!"

    ehkäpä kylväjävertauksen keskeisin seikka, minkä Jeesus opetuslapsille tietenkin selitti, mutta jota ei sittemmin itse asiassa sisällytettykään evankeliumeihin, kylväjävertauksen selitykseen, olikin tuolloin siis se, että luonnollisesti, ei isäntä muuten olisi kylvänyt minne sattuu jorpakkoon kallisarvoisia siemeniä, mutta peltoa ei oltu kynnetty ja muuten muokattu kylvökuntoon kuin osittain. Jeesuksen kylväjävertauksessa kuvailtu pelto taisikin olla kesantokunnossa. Vakkakylvössä jos missä keskeisintä on, että peltomaa on kylvökunnossa.

    Millä pelto saadaan kylvökuntoon? Niillä peltotyövälineillä, joita työjuhdat - Isännän antamilla ikeillä - vetävät. Työjuhdat ovat siis tavan kristittyjä. Kylväjiä saattavat olla pastorit, tai kuten rikkaviljavertauksessa ilmenee, Kolmiyhteinen Jumala itse:

    Matt. 13:24-25+
    Jeesus kertoi heille toisen vertauksen: ”Taivasten valtakunta on verrattavissa mieheen, joka kylvi hyvää siementä peltoonsa. Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli, kylvi vehnän sekaan rikkaviljaa ja lähti pois.

    Seurakunnan paimen on sellaisella paikalla, että hän joutuu kylvämään jotain. Se on joko hyvän Jumalan antamaa hyvää siementä tai sitten Hänen vastustajansa Saatanan antamaa huonoa siementä. Niin tai näin, Kristuksen työjuhtien toimenkuva on ajaa sarkat kylvökuntoon. Elävä Jumala kylvää ja lahjoittaa kasvun. Hyvässä maassa ikävä kyllä itää myös vihollisen sabotaasisiemen.

    1. Tess. 5:21
    koetelkaa kaikki ja pitäkää se, mikä on hyvää.

    Matt 6:6-8
    "Kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle. Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan. Älkää siis olko heidän kaltaisiaan; sillä teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennenkuin häneltä anottekaan. "

    Elävä Jumala, joka asuu Taivaallisissa, näkee kaikki ajatuksemme sekä myös kaikki tarpeemne vaivattomasti kuin elokuvaa katsoisi. Jumalan sikmissä pahat ajatuksemme, irstaudet, pahat taipumukset, teot, olemukset, tarvikkeet ym elämäämme omaksumamme pahuus, jotka ovat kuin erottamaton osa identiteettiämme, "mun omaisuutta", "erottamaton osa mua", osa minuutta, niin nimenomaan siitä kaikesta on tehtävä parannus. Näin Johannes Kastaja (Matt. 3:2), Jeesus Kristus (Matt. 4:17), apostolit (Apt. 8:21-23) ja Jumalan Pyhä Henki (Ilm. 2:5) käskee kristittyä tekemään.

    Taivaan Isä, Elävä Jumala vihaa syntiä syvästi. Me elämme luopumuksen inhottavaa, inhottavaa aikaa nykyisin, ja edessä on sellainen, jota nimitetään Jumalan vihan täyttymyksen ajaksi, jonka Hän on luvannut tulevan.

    lIm. 16:1
    Minä kuulin voimakkaan äänen temppelistä sanovan niille seitsemälle enkelille: ”Menkää ja vuodattakaa ne seitsemän Jumalan vihan maljaa maan päälle.”

    Kol. 3:5-10
    "Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta, sillä niiden tähden tulee Jumalan viha, ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte. Mutta nyt pankaa tekin pois ne kaikki: viha, kiivastus, pahuus, herjaus ja häpeällinen puhe suustanne. Älkää puhuko valhetta toisistanne, te, jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan. "

    Jumala vihaa syvästi syntiä meissä, lähtien ajatuksistamme, jotka nekin juoksevat kokoajan avoimena Hänen edessään - eivätkä suinkaan ole piilossa Häneltä. Ymmärrys synnin olemassaolosta ja vakavuudesta, ja päätös alkaa vihata syntiä itsessänsä on Jumalan Tahdon mukaista parannuksen tekoa. Se on osa valoon tulemista, vihkiytymistä pois pahuudesta, vaeltamaan Jumalan Pojan (huom: 'Poika' erilainen merkitys kuin ihmisbiologiassa, mutta Elävä Jumala meitä ihmisiä varten käyttää tällaista käsitettä Jeesuksen Kristuksen kohdalla) sovituksen kautta Taivaaseen. Jeesus sanoo:

    Joh. 3:20
    "Jokainen, joka tekee pahaa, vihaa valoa eikä tule valoon, etteivät hänen tekonsa paljastuisi. "

    Kasteella on tällainen valoontulemisen, parannuksenteon, vihkiytymisen seuraamaan Jeesusta, merkitys Raamatussa. Intuition mukaisesti sillekin, että nimenannon yhteydessä lapsi ristitään so. vihitään kristitylle polulle kohti Taivasta, on tietyt perusteensa Raamatussa, mutta käsite 'kaste' merkitsee Raamatussa edellä mainittua. Se on sekä maallinen että taivaallinen kaksisuuntainen julistus liitosta Elävän Jumalan kanssa, jossa seurataan Kristusta Jeesusta, jota kautta on ainut reitti Elävän Jumalan, joka ei suhtaudu lepsusti syntiin, luomaan Taivaaseen.

    Jos haluat tehdä parannuksen tulla julistetuksi Jumalan omaksi, saada uskovien kasteen jne, niin mene johonkin herätyskokoukseen sitten kun niitä järjestetään. Tällä välillä lue esim. Raamattu Kansalle -käännöksen 'Nuorten Uusi Testamentti ja psalmit' -painos on edullinen ja fyysisiltä mitoiltaan samankokoinen kuin passi niin, että jos haluat lukea sitä tyylikkäästi, niin passien napillisia suojakoteloita löytyy satoja erinäköisiä netistä. Saksilla kun pyöristää kirjasen pahvisten kansilehten kulmat, kuten passissa, niin sopii uusiin kuoriinsa.

    Lisäksi, voit kuunnella Uuden Testamentin: https://www.raamattusivut.fi/l/kuuntele-raamattua/

    Jaak. 4:7
    Olkaa siis Jumalalle alamaisia mutta vastustakaa Paholaista, niin hän pakenee luotanne.

    Tässä vielä loppukevennykseksi tilanne, jossa Jeesus turhautui opetuslapsiinsa:

    Mark. 8:17-21
    ”Miksi puhutte siitä, ettei teillä ole leipää? Ettekö vieläkään käsitä ettekä ymmärrä? Onko teidän sydämenne kovettunut? Onhan teillä silmät, ettekö näe? Teillä on korvat, ettekö kuule? Vai ettekö muista? Kun mursin ne viisi leipää viidelletuhannelle, kuinka monta korillista palasia te keräsitte?” He vastasivat hänelle: ”Kaksitoista.” ”Entä, kun mursin ne seitsemän leipää neljälletuhannelle, kuinka monta korillista palasia te keräsitte?” ”Seitsemän”, he vastasivat. Hän sanoi heille: ”Ettekö vieläkään käsitä?”

    Mark 11:22-25
    Jeesus vastasi: ”Pitäkää usko Jumalaan. Totisesti minä sanon teille: jos joku sanoisi tälle vuorelle: ’Nouse ja heittäydy mereen’, eikä epäilisi sydämessään vaan uskoisi sen tapahtuvan, mitä hän sanoo, niin se hänelle tapahtuisi. Sen tähden minä sanon teille: kaiken, mitä te rukoilette ja anotte, uskokaa, että olette sen jo saaneet, niin se tulee teille. Kun seisotte rukoilemassa, antakaa anteeksi, jos teillä on jotakin jotakuta vastaan, niin että myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaisi teille anteeksi teidän rikkomuksenne. "


   • Anonyymi kirjoitti:

    Matt 6:6-8
    "Kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle. Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niinkuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan. Älkää siis olko heidän kaltaisiaan; sillä teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennenkuin häneltä anottekaan. "

    Elävä Jumala, joka asuu Taivaallisissa, näkee kaikki ajatuksemme sekä myös kaikki tarpeemne vaivattomasti kuin elokuvaa katsoisi. Jumalan sikmissä pahat ajatuksemme, irstaudet, pahat taipumukset, teot, olemukset, tarvikkeet ym elämäämme omaksumamme pahuus, jotka ovat kuin erottamaton osa identiteettiämme, "mun omaisuutta", "erottamaton osa mua", osa minuutta, niin nimenomaan siitä kaikesta on tehtävä parannus. Näin Johannes Kastaja (Matt. 3:2), Jeesus Kristus (Matt. 4:17), apostolit (Apt. 8:21-23) ja Jumalan Pyhä Henki (Ilm. 2:5) käskee kristittyä tekemään.

    Taivaan Isä, Elävä Jumala vihaa syntiä syvästi. Me elämme luopumuksen inhottavaa, inhottavaa aikaa nykyisin, ja edessä on sellainen, jota nimitetään Jumalan vihan täyttymyksen ajaksi, jonka Hän on luvannut tulevan.

    lIm. 16:1
    Minä kuulin voimakkaan äänen temppelistä sanovan niille seitsemälle enkelille: ”Menkää ja vuodattakaa ne seitsemän Jumalan vihan maljaa maan päälle.”

    Kol. 3:5-10
    "Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta, sillä niiden tähden tulee Jumalan viha, ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte. Mutta nyt pankaa tekin pois ne kaikki: viha, kiivastus, pahuus, herjaus ja häpeällinen puhe suustanne. Älkää puhuko valhetta toisistanne, te, jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan. "

    Jumala vihaa syvästi syntiä meissä, lähtien ajatuksistamme, jotka nekin juoksevat kokoajan avoimena Hänen edessään - eivätkä suinkaan ole piilossa Häneltä. Ymmärrys synnin olemassaolosta ja vakavuudesta, ja päätös alkaa vihata syntiä itsessänsä on Jumalan Tahdon mukaista parannuksen tekoa. Se on osa valoon tulemista, vihkiytymistä pois pahuudesta, vaeltamaan Jumalan Pojan (huom: 'Poika' erilainen merkitys kuin ihmisbiologiassa, mutta Elävä Jumala meitä ihmisiä varten käyttää tällaista käsitettä Jeesuksen Kristuksen kohdalla) sovituksen kautta Taivaaseen. Jeesus sanoo:

    Joh. 3:20
    "Jokainen, joka tekee pahaa, vihaa valoa eikä tule valoon, etteivät hänen tekonsa paljastuisi. "

    Kasteella on tällainen valoontulemisen, parannuksenteon, vihkiytymisen seuraamaan Jeesusta, merkitys Raamatussa. Intuition mukaisesti sillekin, että nimenannon yhteydessä lapsi ristitään so. vihitään kristitylle polulle kohti Taivasta, on tietyt perusteensa Raamatussa, mutta käsite 'kaste' merkitsee Raamatussa edellä mainittua. Se on sekä maallinen että taivaallinen kaksisuuntainen julistus liitosta Elävän Jumalan kanssa, jossa seurataan Kristusta Jeesusta, jota kautta on ainut reitti Elävän Jumalan, joka ei suhtaudu lepsusti syntiin, luomaan Taivaaseen.

    Jos haluat tehdä parannuksen tulla julistetuksi Jumalan omaksi, saada uskovien kasteen jne, niin mene johonkin herätyskokoukseen sitten kun niitä järjestetään. Tällä välillä lue esim. Raamattu Kansalle -käännöksen 'Nuorten Uusi Testamentti ja psalmit' -painos on edullinen ja fyysisiltä mitoiltaan samankokoinen kuin passi niin, että jos haluat lukea sitä tyylikkäästi, niin passien napillisia suojakoteloita löytyy satoja erinäköisiä netistä. Saksilla kun pyöristää kirjasen pahvisten kansilehten kulmat, kuten passissa, niin sopii uusiin kuoriinsa.

    Lisäksi, voit kuunnella Uuden Testamentin: https://www.raamattusivut.fi/l/kuuntele-raamattua/

    Jaak. 4:7
    Olkaa siis Jumalalle alamaisia mutta vastustakaa Paholaista, niin hän pakenee luotanne.

    Tässä vielä loppukevennykseksi tilanne, jossa Jeesus turhautui opetuslapsiinsa:

    Mark. 8:17-21
    ”Miksi puhutte siitä, ettei teillä ole leipää? Ettekö vieläkään käsitä ettekä ymmärrä? Onko teidän sydämenne kovettunut? Onhan teillä silmät, ettekö näe? Teillä on korvat, ettekö kuule? Vai ettekö muista? Kun mursin ne viisi leipää viidelletuhannelle, kuinka monta korillista palasia te keräsitte?” He vastasivat hänelle: ”Kaksitoista.” ”Entä, kun mursin ne seitsemän leipää neljälletuhannelle, kuinka monta korillista palasia te keräsitte?” ”Seitsemän”, he vastasivat. Hän sanoi heille: ”Ettekö vieläkään käsitä?”

    Mark 11:22-25
    Jeesus vastasi: ”Pitäkää usko Jumalaan. Totisesti minä sanon teille: jos joku sanoisi tälle vuorelle: ’Nouse ja heittäydy mereen’, eikä epäilisi sydämessään vaan uskoisi sen tapahtuvan, mitä hän sanoo, niin se hänelle tapahtuisi. Sen tähden minä sanon teille: kaiken, mitä te rukoilette ja anotte, uskokaa, että olette sen jo saaneet, niin se tulee teille. Kun seisotte rukoilemassa, antakaa anteeksi, jos teillä on jotakin jotakuta vastaan, niin että myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaisi teille anteeksi teidän rikkomuksenne. "

    - kohdassa Mark. 8:17-21 Jeesus tuskastui opetuslapsiinsa, kun he eivät ottaneet huomioon, että Hän Jumalan voimassa pystyy kyllä tekemään ihmeitä niin, että kaikki nälkäiset ihmiset tulevat kunnolla ravituksi, kohdassa Mark. 11:22-25 on puolestaan kyse tilanteesta, että Jeesus oli vuorokautta aiemmin mennyt etsimään viikunoita viikunapuusta, mutta koska niitä ei ollut, Hän tuskastui ja kirosi puun, ettei siitä kukaan muukaan saisi viikunoita syödäkseen. Ja niin kävi, että viikunapuu oli kuihtunut. Vitsikästä on, että noissa kohdissa, jotka molemmat on Markuksen evankeliumissa, on samantyyppinen ruokaongelma; sitten tuskastuminen tilanteeseen; mutta päinvastaiset ihmeet.

    Jälkimmäisessä raamatunkohdassa ihmeineen Herra Jeesus tarkoittaa, että Isä Jumala kuulee myöskin lapsellisia rukousaiheita, joista ei välttämättä ole kokonaisuuden kannalta hyötyä sinänsä. Kuten tuo vuoren paiskautuminen mereen. Think about that. Erikoista, mutta totta, että näin Jeesus Pyhässä Kirjassa sanoo.


   • Anonyymi kirjoitti:

    - kohdassa Mark. 8:17-21 Jeesus tuskastui opetuslapsiinsa, kun he eivät ottaneet huomioon, että Hän Jumalan voimassa pystyy kyllä tekemään ihmeitä niin, että kaikki nälkäiset ihmiset tulevat kunnolla ravituksi, kohdassa Mark. 11:22-25 on puolestaan kyse tilanteesta, että Jeesus oli vuorokautta aiemmin mennyt etsimään viikunoita viikunapuusta, mutta koska niitä ei ollut, Hän tuskastui ja kirosi puun, ettei siitä kukaan muukaan saisi viikunoita syödäkseen. Ja niin kävi, että viikunapuu oli kuihtunut. Vitsikästä on, että noissa kohdissa, jotka molemmat on Markuksen evankeliumissa, on samantyyppinen ruokaongelma; sitten tuskastuminen tilanteeseen; mutta päinvastaiset ihmeet.

    Jälkimmäisessä raamatunkohdassa ihmeineen Herra Jeesus tarkoittaa, että Isä Jumala kuulee myöskin lapsellisia rukousaiheita, joista ei välttämättä ole kokonaisuuden kannalta hyötyä sinänsä. Kuten tuo vuoren paiskautuminen mereen. Think about that. Erikoista, mutta totta, että näin Jeesus Pyhässä Kirjassa sanoo.

    Vielä pari tärkeää seikkaa tiedostaa.

    1.

    lukaise aluksi alaotsikon tekstikappale
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Raamattu#Raamatun_jäljentäminen
    - edellisessä linkissä ilmenee, kuinka verrattoman tarkkaa pyhien kirjoitusten jäljentäminen on ollut.

    Seuraavaksi artikkeli
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Uuden_testamentin_kaanon
    - siinä ilmenee, miten pitkäkestoinen ja vaativa prosessi Raamatun sisältämien kirjojen valinta on ollut. Aika paljon ehditty rukoilla Pyhän Hengen antamaa viisautta 397 - 140 = 257 vuoden sisällä.

    Seuraavaksi huomauttaisin, että sellainen osoite kuin www.raamattu.fi tarjoilee tietokannassaan ns. apokryfisia kirjoja. Mitä 'apokryfinen kirja' tarkoittaa?
    - Kun alettiin arvioida, että millä kirjoituksilla on Taivaallista painoarvoa, kaikki ne kirjat ja kirjeet, jotka jätettiin syystä Raamatun pyhien kirjojen kokoelman ulkopuolelle, kun sitä rukoillen koottiin, lajiteltiin koriin nimeltä apokryfiset kirjat. Ne eivät kuulu Vanhassa Testamentissa ilmoitetun tulevan Messiaan, joka Jeesuksessa Kristuksessa Nasaretilaisessa sai täyttymyksensä, julistaman Uuden Liiton (uskovan ihmisen ja Elävän Jumalan kesken) "sopimusehtoihin". Niillä ei välttämättä ole yhtään mitään Taivaallista painoarvoa.

    Näin ollen niiden tekstien mieltämisessä pyhiksi kirjoituksiksi ei ole yhtään mitään järkeä.

    2.

    Toinen asia tiedostaa, on että kuten evankeliumeissa selkeästi käy ilmi, lukutaito sekä kirjoitustaito olivat melko tavanomaisia taitoja siinä juutalaisessa yhteiskunnassa, jonka kautta Jeesus Kristus julisti ilosanoman uudesta liitosta. Myöskin opetuslapsista vähintään osa (kuten tullivirkailija Leevi, ks. Luuk. 5:27) osasivat alun alkaenkin lukea. Ja ottaen huomioon opetuslapsen (="kisälli") tehtävän, niin eiköhän he kaikki kuitenkin osanneet lukea ja kirjoittaa. Lisäksi tietenkin kaikki fariseukset ja saddukeukset, joilta Jeesus moneen otteeseen tenttasi: "ettekö ole lukeneet...", osasivat lukea. Lisäksi, Paavalilla, kenet Herra Jeesus kutsui ilmestyksessä viemään evankeliumin arameankielisten alueiden ulkopuolelle, kreikankieliseen Rooman Imperiumin alueelle, oli kirjuri mukanaan, joka kirjoitti "lokikirjaa".

    Raamatun Uuden Testamentin teksteihin kuuluvat kirjoitukset eivät näin ollen ole mitään eläköityneiden opetuslasten muistelmia, vaan heidän todennäköisesti verekseltään opetustilanteissa kirjoittamiaan muistiinpanoja hyödyntäen koostamiaan kertomuksia, ja joka tapauksessa heidän ja muiden Jeesuksen aikalaisten oikolukemia tekstejä, kuten mm. Luukkaan evankeliumin aivan alussa todetaankin.

    Joh. 18:19-21
    Ylipappi kysyi Jeesukselta hänen opetuslapsistaan ja opetuksestaan. Jeesus vastasi hänelle: ”Minä olen puhunut julkisesti maailmalle. Olen aina opettanut synagogassa ja temppelissä, jonne kaikki juutalaiset kokoontuvat. Salassa en ole puhunut mitään. Miksi minulta kysyt? Kysy niiltä, jotka ovat kuulleet, mitä minä olen heille puhunut. He kyllä tietävät, mitä olen puhunut.”


  • Sekä ateistit että hengelliset huomioiden, saattaisikos 'pahin uskonlahko' olla siis tämä jokaisen tunnistama "se on mun geeneissä" -ajattelutapa?

   Nimittäin se aika usein estää ajattelemasta laatikon ulkopuolelle ja kääntämästä suuntaansa. Toki sopimukset kuten avioliitto asia erikseen - siinä puolestaan kelkkaa käännetään harvinaisen herkästi - mutta entä esimerkiksi homoseksuaalisuus, onko sekin syntymälahjana saatu?

   Otetaan esimerkiksi sellainen lapsiperhe, jossa retkeillään paljon, ja kotona on paljon retkeilyvälineitä, kuten teltta. Tällöin lapsetkin saattavat kiinnostua retkeilystä, koska vaatii vähemmän mielikuvitusta suunnitella esimerkiksi Karhunkierrokselle lähtemistä, kun varusteet löytyvät kaapista. Vastaavasti jos leivontatarvikkeita on kotona valmiina, keksien leipomiseen ryhtyminen vaatii vähemmän mielikuvitusta. Entä kumpi lapsi todennäköisemmin ehdottaa rullaluistelemaan lähtemistä, sellainen jolla on varusteet vai sellainen, jonka on ensin saatava jostain varusteet?
   - Entä tutun sanonnan mukaan mikä 'tekee varkaan'?

   Vastaava esimerkki, kodeissa, joissa ei ole kirjoja eikä lehtiä ja heille ei ole luettu lapsena iltasatujakaan, niin siellä kasvaneet lapset eivät meinaa millään oppia lukemaan, kun sellainen taito ei vaan kiinnosta heitä (ennenkuin sen takia joku heistä esimerkiksi jää luokalle).

   Mitä ideologioihin (kuten poliittinen ajattelutapa sekä uskonnot, ateismihan on siis myös uskonto/uskomus, ja agnostismi on ideologia kuten liberalismikin) tulee, niin useinhan perheen ja suvun kautta omaksuttu elämäntapa, ystäväpiiri ja vaikka sitten arkkitehtuuri, on betonoitunut jonkun ideologisen orientaation kanssa yhteen.

   Sellaista, mihin on syntymästään saakka kasvanut, on vaikea irrottautua, jopa yhtä vaikea kuin päästä betonin sisästä. Menneisyydessähän oli tapana, että rakennustöihin ryhdyttäessä muurattiin (anturan tms pohjan päälle) ontto kivijalka, johon onttoon umpikammioon rakentajat jättivät heille rakkaita esineitä tai asioita, huhujen mukaan eläimiä tai jopa ihmisiä (jonkun runon mukaan) ilmeisesti sillä ajatuksella, että näin rakentajat tekisivät sydämellä ja huolellisesti rakennustyönsä.

   Olisiko näin että samaisesta syystä siihen, että joku perheenjäsen tai sukulainen mönkii ulos ideologisesta kennostaan, jossa hänet on kasvatettu, suhtaudutaan yleensä karsaasti ja katkerasti.

   Aiheeseen liittyen, Raamatun Uudessa Testamentissakin ilmenee sellainen käsite kuin 'syntyminen uudesti' ja 'oarannuksen tekeminen' Ja sitten vielä eräässä kohtaa Jeesus heittää seuraavan lakonisen toteamuksen:

   "En suinkaan ole tullut tuomaan rauhaa maan päälle, vaan riitaa: tästedes samassa talossa viisi riitaantuu keskenään: kolme kahta vastaan ja kaksi kolmea vastaan, isä poikaansa vastaan ja poika isäänsä vastaan, äiti tytärtään vastaan ja tytär äitiään vastaan, anoppi miniäänsä vastaan ja miniä anoppiaan vastaan.” (Luuk. 12:51 sekä Matt. 10:34)

   Jeesus Nasaretilaisen ajoista asti on siis ollut aivan odotettavissa, että kristinusko tulee aiheuttamaan häiriötä ja närkästymistä muissa, MUTTA EI kylläkään ole lainkaan ilmeistä, että mikä/kumpi osapuolista, närkästyttäjä vai närkästyjä - vaiko kenties närkästelijä (sivullinen) - edustaa pahinta uskonlahkoa..

  • Kyllä se on liekki.

   • Vieläkö #uismin orkesterinsa kanssa virittää palavaksi :D


  • Varmaan joo xd sitten kaatuilevat, puhuvat kielillä ja lupailevat Jeesuksen nimessä, että ihmeitä tapahtuu. Kas kummaa kun mitää lääkärintodistuksia tai muutakaan todistusta oo parantumisista.

  • Medialukutaitoansa voi kehittää nykyajan modernissa tietovirrassamme ampumalla vähintään ankan päivässä valtakunnan pääuutisista. Joka ei osu lennosta, hän parin yleensä päivän viiveellä kyllä tajuaa itsekin olevansa uskovainen. Tiedotusvälineiden edustaja, joka itse uutisoi ankan kuten sellaisen uutisen eteenpäin jakajakin, hän merkitköön itselleen hylsypäivän siitä hyvästä.

   Pari viime kuuta olivat melkoisia rysiä. Katsotaas Juhannuksen jälkeen, montako uskovaista täältä Lappeenrannastakin löytyy.

  • Sä et kelpaa Pyhälle Jumalalle, Elävälle Jumalalle, joka on niin kokonaisvaltainen ja niin pyhä että on järjestelly asiat sillee, että H~n lopulta hylkää ne meistä ihmisistä, jotka emme ole sellasia kuin Hän sallisi meidän olevan. Tämä on ihan perinteistä ikiaikaista Jumalan Sanomaa ja ihmisen intuitiivista ymmärrystä. Jonka joka ihminen tajuaa ennen lankeemustaan epäjumalienpalvelemiseen. Aikakaudesta ja kulttuurista riippumatta. Eläinkin tajuaa että olevaisuus on ihme. Keskiasteen koulutettu länsimaalainen ihminen ei aina sitä tajua, koska ei näe takaisin lapsuuteensa eikä myöskään esimerkiksi sitä absurdia monimutkaisuutta, jonka esim. mikrobiologit ja aivotutkijat näkee työnsä kautta. Tämä on järkyttävä gäppi ihmisryhmä, josta Jumala on järkyttynyt, mutta Hän ei ole reagoinut siihen hysterialla, kuten me ihmiset reagoisimme.

   *

   Jeesuksen rakkaus on sun ainut mahis. Miksi? Siksi koska ilman sitä sun tuskin tulee tehtyä parannusta. Ja ilman parannuksentekoa Raamatun Sana ei mee sulle perille kuten pitäis koska sen merkitys on ensi mennä jakeluun ja sen lisäksi vielä realisoitua ihmiselämän kokonaisvaltaisena, kertakaikkisena uudistumisena. Silloin Jumalan Sana on pudonnut hyvään maahan itämään.

   Heprealaiskirje 4:12

   "Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka. Se tunkee läpi, kunnes erottaa sielun ja hengen, nivelet ja ytimet ja tuomitsee sydämen ajatukset ja aikeet. "

   Jumalan sana on kuin japanilainen kokkiveitsi, damaskiteräksinen vaarallisen terävä terä. Mutta mitään sun elämän uudistumista ei oo odotettavissa jos elät tahallas Saatanan kahleissa, hekumoit sellasta elämää ja sun arkes on solmussa. Oot vaihtanu arkielämän kannalta tarpeelliset työkalus ja vapautes johonki aivan turhaan kamaan tai maallisiin intohimoihin tai ideologioihin. Olet aivan järjetön ihminen.

   Asia on siksi tällee, et Jeesuksen Kristuksen Rakkaus on sun starting point.

   Saarnamies Kalevi Lehtinen ilmaisi asian tällee: "jos sä ostat auton ja maksat siitä 500 tuhatta, niin se on sulle 500 tuhannen arvonen. Mikä on se hinta, minkä Jumala maksoi susta?"
   Kun Jeesus on Jumalan Poika, niin ei sen merkitys typisty mihinkään seksuaalibiologiseen nyrvähdykseen, että Jeesus Kristus olisi jokin seksin harrastamisen sivutuote, vaan koska Vanhan Testamentin tekstit tällaisessa viitekehyksessä ennustaa Vapahtajasta, niin vertauskuvan jäsentelemiseksi täytyy ymmärtää, millaiseksi Jumala on alunperin tarkoittanut isän suhteen lapsiinsa. Tämä on tietysti monille helpompi mutta monille vaikea hahmottaa, eikä se siksi mene jakeluun ensikuulemalta. Mutta kun asian ymmärtää Pyhän Kolminaisuuden kannalta, että kysymys on yhden Elävän Kaikkivaltiaan Luojan Jumalan monipuolisesta olemuksesta, niin tällöin kun Taivaan Isän Pyhä Henki sanoo, että Jeesus on se Jumalan Poika, niin sitä sanomaa ei tule ainakaan torjuttua. Ja kun ottaa vastaan sisäistettäväkseen Jumalan antaman Sanan, niin Hän voi antaa edelleen uuden asian ja uuden ja uuden.

   Kyllähän jos Jumala olisi pitänyt Pelastussamomansa itsestäänselvänä arvokkaana, auktoriteettisena ja kunnioitettavana, ei, kautta historian ja esihistorian, kenelläkään olisi ollut vaikeuksia ottaa pelastussanomaa lonkalta vastaan. Mutta jostain syystä, varmaankin äärimmäisen Pyhästä olemuksestaan johtuen Hän ei ole suonut meille ihmisille sellaisia voipalloja, vaan Elävän Jumalan asettama ainut Tie ikuiseen pelastukseen on erilainen.

   Jesaja 8:12-16

   ”Älkää kutsuko salaliitoksi kaikkea, mitä tämä kansa salaliitoksi kutsuu. Älkää pelätkö, mitä se pelkää, älkääkä kauhistuko. Herra Sebaot pitäkää pyhänä, pelätkää ja kauhistukaa häntä. Hän on oleva pyhäkkö. Hänestä tulee loukkauskivi ja kompastuksen kallio molemmille kuningashuoneille, loukku ja ansa Jerusalemin asukkaille. Monet heistä kompastuvat, kaatuvat ja ruhjoutuvat, monet joutuvat ansaan ja jäävät kiinni. Sido todistus, lukitse laki sinetillä minun opetuslapsiini.”

   - se on sellainen, että Jumala, joka on antanut Raamatun Sanassa muun muassa aimo annoksen sellaista viisautta, jota tässä ajallisessa elämässä elääksemme tarvitsemme, niin Hän on asettanut Poikansa Jeesuksen Kristuksen portiksi kaiken meille antamansa ottamiseksi vastaan. Huippukiveksi, sinetiksi, kryptausavaimeksi, jonka kautta kokonaisuudesta tulee mielekäs. Jos emme ota Jeesusta Jumalan Poikana vastaa, meillä on taipumus kääntyä myös kaikkea muutakin heuristiikkaa vastaan ja ruveta porsastelemaan. Se ei ole Jumalan tahto ihmisen kohdalla, kyllä lasten kaltaisten on Jumalan Valtakunta (Matt 18:3; Mark. 7:27). Ei porsaiden kaltainen (Matt. 7:6; Snl. 9:7).
   Näin sanoo Raamattu.

   • Selitä sit, miks on on ufoja?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Selitä sit, miks on on ufoja?

    Ufojen olemus/ ”vaikutusvalta” rajoittunee tähän ajalliseen maailmankaikkeuden, sikäli kun itsekään ymmärrämme sen monipuolisuutta, tsekkaa gotquestions.orgista mitä Raamattu selittää ufoista, siellä on useinkin aika hyviä vastauksia, mutta ei kaikki kylläkään. Itse en näe arvovaltaristiriitaa ufojen ja Kaikkivaltiaan Jumalamme välillä.


  • Pahinta on uskonto ylipäätään. Moraalitonta ja kaavoihin kangistunutta huttua. Tiede on ainoa oikea maailman katsomuksen näkökulma!

   • Raamattu on kuten Luukkaan evankeliuminkin alussa ilmenee, aikalaistensa vertaisarvioima, loogisia johdonmukaisuuksia (teologia), jotka perustuvat havaintoihin (näyttöihin), käsittelevä kokonaispaketti / julkaisu, jossa pyritään kuvaamaan/konstruoimaan todellisuutta totuudenmukaisesti. Tieteellinen julkaisu.

    Ymmärrän kyllä mitä kirjoittaja on olettanut tarkoittavasta, ei siinä mitään, kirjasuosituksena sinulle Pekka Reinikaisen ’usko ja tiede’ -kirja. Se on vähän rosoinen luettava, kun on bloggauksista koottu, mutta silmiä avaava. Soveltuisi esim. peruskouluihin lukemistoksi.


  • Mitä Liekki srk:lle kuuluu nykyään?

   • Anastajia ovaskan hlöhaastattelu radio patmos mp3


  • Ensin LPR:set höyrähti humppaan ja sitten Saipaan ja saimaaseen johon meinataan nyt pumpata kaikki LPR:n kakat.

   Kissakaupungilaisilla ei ole kaikki tuzzit penaalissa !

  • 2. Johanneksen kirje 1:9: ”Ja tämä on rakkaus, että me vaellamme hänen käskyjensä mukaan. Tämä on käsky, että teidän, niinkuin olette alusta kuulleet, tulee siinä vaeltaa.
   Sillä monta villitsijää on lähtenyt maailmaan, jotka eivät tunnusta Jeesusta Kristukseksi, joka oli lihaan tuleva; tämä tämmöinen on villitsijä ja antikristus.
   Ottakaa vaari itsestänne, ettette menetä sitä, minkä me olemme työllämme aikaansaaneet, vaan että saatte täyden palkan.
   Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika.
   Jos joku tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, niin älkää ottako häntä huoneeseenne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi”

   sekä Paulus ’pikkuruinen’ Paavali Gal. 1:8-9
   ” Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
   Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.”

   Mitäs kaikkea tämä/nämä raamatunpaikat käytännöllisesti katsoen merkitsee?

  • - Se (olosuhteistaan riippumatta) joka on Pelastettu, on onnellinen.

  • aameen

  • Darwinismi; olevaisuuden evoluutioteoreettisuutta opetetaan opetusjärjestelmässämme epäakateemisessa hengessä: totuutena. Luonnollisesti, lapset ja nuoret omaksuvat tämän ajattelutavan tällöin virheellisesti totuutena.

   • Hälytyskekkot saattaisivat kilkattaa esimerkiksi silloin, mikäli virallisissa fossiilien syntymisen teorioissa ei edelleenkään mainita millään lailla tulvahypoteesia, jota ei kuitenkaan poissuljeta tieteellisissä piireissä.


  • VUORISAARNAN ALKU (Matt. 5:1-12), RaamattuKansalle -käännös
   Autuaaksi julistaminen
   >>Nähdessään kansanjoukot Jee­sus nousi vuorelle, ja kun hän oli is­tuutunut, opetuslapset tulivat hänen luokseen. Hän alkoi puhua ja opetti heitä sa­noen: ”Autuaita ovat hengessään köy­hät, sillä heidän on taivasten valtakun­ta. Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen. Autuaita ovat sävyisät, sillä he perivät maan. Autuaita ovat ne, joilla on van­hurskauden nälkä ja jano, sillä heidät ravitaan. Autuaita ovat laupiaat, sillä he saavat laupeuden. Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan. Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heitä kutsutaan Jumalan lapsiksi. Autuaita ovat ne, joita vanhurs­kauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta. Autuaita olette te, kun ihmiset mi­nun tähteni solvaavat ja vainoavat teitä ja valehdellen puhuvat teistä kaikkea pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Samoin­han vainottiin profeettoja, jotka olivat ennen teitä.">>

   - Tuo Jeesuksen Kristuksen tuolloin jollakin vuorella pitämä nk. Vuorisaarna on ylöskirjattuna Matteuksen evankeliumin luvuissa 5-7. Kyseinen opetus sisältää todella monta yksittäistä opetuksenkiteytystä, mistä johtuen sen melkeimpä joka virkkeen sisältöä on tutkisteltava erikseen. Kyseisessä Vuorisaarnasta löytyy eikös vain myös itse Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, oma vastaus aloittajan kysymykseen Lappeenrannan pahimmasta [viheliäisimmästä] uskonlahkosta.

   Ensiksikin jakeessa 20. >>"Minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljon suu rem pi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, te ette pääse taivasten valtakuntaan.">>

   Vanhurskaus merkitsee "Jumalan asettaman oikeuden mukaisuutta".

   Edeltävissä jakeissa 17-19:
   >>"Älkää luulko, että minä olen tul­lut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan vaan täyttämään! Totisesti minä sanon teille: kun­nes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennen kuin kaikki on tapahtu­nut. Joka siis jättää pois yhdenkin näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavoin opettaa ihmisiä, sitä kutsutaan pienimmäksi taivasten valtakunnassa. Mutta joka noudattaa ja opettaa näitä käskyjä, sitä kutsutaan suureksi taivas­ten valtakunnassa.">>

   Jeesus Kristus on tullut vahvistaakseen Jumalan ihmisille antaman lain. Hän totesi kyseisen lain olevan kokonaisuudessaan vahvistettu ja voimassa aina hamaan Tuomiopäivään saakka. Itse siis käsitän Jeesuksen tarkoittavan myöskin, tai ehkäpä ennen kaikkea, että myös jos Hänen julistamansa evankeliumin teologiassa, alkuperäisessä seurakunnan evankelisuudessa, sensuroidaan sieltä täältä seikkoja veks - kuten vaikkapa tuo Vuorisaarnan jae 19, joka käsittelee käskyjen pois jättämistä - niin sekin on sitä. Eikö vain?

   Taivasten valtakunnassa (rakkauden täyttymystä edustavassa hyvässä paikassa, joka on oleva ikuinen) jos jotakuta ajallisessa elämässään Jumalan Tahdon opettajaa - kuten minua tai esimerkiksi jotakuta jonkun seurakunnan minkä tahansa tason mogulia - kutsutaan itsensä Jumalan Pojan suulla vähäisimmäksi, niin kyllä kyse on silloin hyvin viheliäisestä ikuisesta statuksesta. Se on aika radikaali asia.

   Miten käy, kun sovitaan ja sopeudutaan sellaiseen, että pyöristetään Jumalan Pyhää Sanaa? Kaikki varmastikin ovat ainakin televisiossa nähneet vaikkapa italialaisia mafiosoja, jotka olevinaan ovat kristittyjä, ja saattavat esimerkiksi käydä katolisessa rippituolissa keskustelemassa synneistään. Vastaavasti täällä kotimaassamme Suomessa sama ilmiö löytyy ruohonjuuritasolla esimerkiksi kristinuskoa mukailevien narkkarien teologioissa, joissa hengellisyyden sykettä koetaan kannabispilvessä tai nappien vaikutuksen alaisuudessa esimerkiksi "telepaattisesti Raamatun patriarkan kanssa keskustellen".

   Voit varmasti ymmärtää, miten viheliäistä tuollainen hippikristinuskonto on, kuinka hölmöä sellaisen ihmisen kanssa on keskustella hengellisistä asioista, ja että sellaiset todella uskoon tulleet entiset narkkarit eivät todellakaan siedä senkaltaista omavanhurskautta.

   Heprealaiskirjeessä 12:7-10 sellaisia lampaita sanotaan:
   >>"Kärsimys on teille kasvatusta; Ju­mala kohtelee teitä kuin lapsiaan. Mikä on se lapsi, jota isä ei kurita? Mutta jos te olette ilman kuritusta, josta kaikki ovat tulleet osallisiksi, niin te olette äpäriä ettekä laillisia lapsia. Meillä oli kurittajina maalliset isämme, ja heitä me kunnioitimme. Em mekö paljoa ennemmin oli si ala­mai sia henkien Isälle, että eläisim­me? Isät kurittivat meitä vain muuta­mia päiviä varten, niin kuin he näkivät hyväksi, mutta Jumala kurittaa meitä tosi parhaaksemme, että pääsisimme osallisiksi hänen pyhyydestään.">>

   - äpäriksi (=omintakeisen teologian varjoon hengellisesti synnytetyt ja kasvatetut).

   Siis ei biologinen äpäryys Raamatun Jumalan silmissä ole mitään vakavaa, vaan hengellinen on paha, paha asia. Raamattua on välttämättä aina opetettava kokonaisilmoituksena.Aamen

  • Meiläkii kait manipuloija, ku on porukka kokoontumisia, onkohan se uskontoon liittyvää, vai joku kyläkokous.

   • Varmaan aika pitkälti riippuu kaupunginosasta että keitä valveilla öisin: Sinnarila, Kourula, Leiri, Pallo, Linnoitus, Parkkarila, Karhuvuori...


  • Raamatun Sanan kautta Elävä ja olemassaoleva Jumala selittää ihmiselle itsensä, olemuksensa.

   Kun toimii elämässään Hänen Tahtonsa mukaisesti, tulee elettyä hyvin ja oikein.

   Synti on sitä, että tekee Hänen näkemyksensä mukaan väärin.

   Synnin harjoittaminen kuluttaa, turruttaa, paaduttaa, uuvuttaa, jotka saa aikaan, että ihminen rupeaa kasvamaan kieroon. Sitä helpommin ihminen valitsee ajatella, että elämä minussa on vastuuvapaata ja päättyväistä, ja niin päättää alkaa seurata Paholaista ja toteuttamaan Hänen inspiroimia motiiveja.

   Synnin tekeminen on kauhea, kauhea asia. Lopeta synnissä eläminen, toisin sanoen,
   TEE PARANNUS pois synnistä, pois Jumalan Tahdon vastaisuudestasi.

   Parannuksenteko, kääntyminen pois pahoilta teiltä, on se mitä elävä Jumala ensisijaisesti tahtoo kunkin ihmisen elämässään tekevän. Jeesus Kristus on Hänen tapansa realisoida ihmisten välinen tasa-arvo kaikille, parannuksen tekemiseksi.

   Jokaisen ihmisen elämän lähtökohtainen tarkoitus/fokus/päämäärä on tehdä parannus ja kaikessa turvata Häneen. Siinä tärkeysjärjestys asioille ihmiselämässä.

   Jumala on kaiken luonut, jotta tällainen eli meidän ihmisten Taivaaseen pelastumisemme ikuisesti tulisi mahdolliseksi, ja nyt se on Jeesuksen Kristuksen ansion myötä mahdollista nykyisin.

   (Joh. 10:30) Kun Jeesus oli ottanut hapanvii­nin, hän sanoi: ”Se on täytetty!” Sitten hän kallisti päänsä ja antoi henken­sä.

  • Veli todistaa väkevästi.

  • On tää vaa mahotonta väsytystaktiikkaa.

   Monen sivun tyhjänpäiväisiä siteerauksia tehdäkseen aikaisemmat kommentit epäkiinnostavimmaksi.

   Sitäpä laittaa miettimään miksi nää aina tekee tän tällee.

   • 2. Tim. 2:16 Paavali sanoo
    " Pysy erossa epäpyhistä ja tyhjis­tä puheista, sillä niiden puhujat mene­vät jumalattomuudessa yhä pitemmäl­le."

    Matt. 12:36 Jeesus Kristus sanoo
    "Mutta minä sanon teille: jokai­sesta turhasta sa nas ta, jonka ihmiset puhuvat, heidän on tuomiopäivänä teh­tävä tili. Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi ja sanoistasi sinut tuo­mitaan syylliseksi.”

    Jotta ei menisi hedelmättömäksi mölinäksi ja Jumalan hyvän Tahdon rienaamiseksi, niin kristittynä kuuluu keskusteluissaan perustella kunnollisesti asiansa.


  • Mitä pride-meininkiin tulee, homoerotiikkaan, niin löytyy tällainen jae:
   Room. 1:32.
   " Vaikka he tuntevat Jumalan van­hurskaan säädöksen, että ne, jotka sellaista tekevät, ovat ansainneet kuo­leman, he eivät ainoastaan itse tee niin vaan myös osoittavat hyväksymisensä niille, jotka tekevät samoin."

   Merkityssisältönä tässä jakeessa on, että Paavalin (kuten myöskin Jeesuksen) aikaan tähän asiaan liittyvästä Jumalan säädöksestä oltiin samaa mieltä. Ja tuskimpa Jeesus Kristuskaan ainoana oli eri mieltä siitä.

   Se, että monet pastorit nykyaikana ovat, merkitsee vain sitä, että heillä on oma henk.koht mielipide/mieltymys/tulkinta ja suositus asiaan. Itsellänikin nuorempana oli. Kun myöhemmässä eräänä kevättalven päivänä tajusinkin olleeni väärässä, lähdin metsässä olevaan maanalaiseen bunkkeriin pilkkopimeään kiirien keskelle rukoilemaan Elävää Kaikkivaltiasta Herraa Jumalaa, yön yli, että hän tulisi tässä monille rankassa asiassa diplomaattisesti vähän vastaan.

   • hiirien (tai rottien)


  • Tästä pitkästä viestiketjusta näyttää vieläkin puuttuvan se pahin ja väkivaltaisin uskonlahko. Perussuomalaiset.

   • Godwinin lain variaatio toiminnassa.


   • eiköhän ne väkivaltaiset riehujat ole yleensä vasemmistoa


  • Onkohan vielä lahkoilla toimintaa?

  • Ne on kuin HD jengin väki. On johtohahmo ja sen oikea ja vasen käsi virsin veisaaja on kuin HD pakoputkesta kantautuva mörinä aina vähän mollivoittoisesti ja vielä on ne lampaat jotka tekee juuri nii kuin mies väki määrää

   • Heps,

    Raamattu, Jumalan meille lahjoittama Sana, Hänen antamat Asetuksensa, Tahtonsa, Neuvonsa, Viisautensa, on vähän kuin tämä uusi nastarengasasetus, jossa on omavastuu, että ite saa valita millä kumeilla ajaa, mutta jos valitsee väärin, ottaa tietoisesti riskin omalla vastuulla, eikä kaskokaan ei ole voimassa, vaikka olisi sellaista kalliilla pitänyt yllä.

    Kun on Jeesuksen Kristuksen johdattamat oikeat kumit alla, niin pysyy elämän tiellä. Ajaessa on lämmin, konsolista näkyy oikeita ajotietoja, Radio Patmos kuuluu, on matkaseuraa, maisemat on komeita, ajovalot näyttää pitkälle eteenpäin, kännykällä tavoittaa, on hyvä vauhti ja on rento, kylläinen ja rikas, turvallinen olo.

    Mutta sitten mikäli edellisessä tilanteessa ottaa väärän tilannenopeuden, ryhmittyy väärin, ajaa hiljentävän ajoneuvon perään tai tekee ohjausvirheen ja ajaa liikennemerkkiin, tolppaan, ketoon, pusikkoon, ojaan, jokeen, kaiteeseen, poro-, hirvi- tai nokkakolarin tai ajopelin ympäri, silloin on yhtäkkiä parissa sekunnissa kaikki pyyhkäistään pois kun ajopeli survoutuu romuksi ja kännykkä pillan päreiksi ja sitten on aivan hiljaista, pimeää ja kylmää, yksinäistä, veri lentää ja sattuu tai on vammautunut mahdollisesti loppuelämäkseen, jossa jos hyvä säkä käy, joku ehtii paikalle, muttei hänkään välttämättä pysty auttaa tai ei tajua tilanteen kiireellisyyttä.

    Kyseinen havainnollistava esimerkki on sovellettavissa kenen hyvänsä meistä yksityishenkilöistä kohdalle, se voi minä hyvänsä vuorokautena realisoitua varoittelematta itsestään etukäteen lainkaan. Lisäksi se voi realisoitua kansallisesti, tulihan tuo koronakin aivan yht'äkkiä maailmaan. Samoin myrskyt, maanjäristykset ym. luonnonkatastrofit tulevat yht'äkkiä, sodatkin aloitetaan yht'äkkiä. Aivan yht'äkkiä lankeaa Jumalan Tuomio kansakunnalle, kuten että kuka tahansa meistä kuolevaisista aivan seuraavassa hetkessä seisoo jo peruuttamattomasti Jeesuksen Kristuksen edessä tekemässä tiliä siitä miten ja mihin on kuluttanut oman elämänsä leiviskät.

    Ihmissielun tietoisuuden olemuksen elämä jatkuu maallisen kuoleman jälkeen ja ihminen on täysin vastuullinen kaikista tekemisistään Isän Jumalan edessä. Mitään tekoja ei ole unohdettu, vaan suojelusenkeli on jokaisen valintamme tallentanut ylös. Se on erittäin konkreettinen ja erittäin vakava asiain tila.

    Tämän takia, että asiain tila on niin vakava ja että eri lähtökohdissa elävät ihmiset ovat eri tavoin edes teoriassa kykeneviä karttamaan pahaa ja valitsemaan hyvän, niin sen tähden Jumala lähetti Jeesuksen Kristuksen Vapahtamaan ne jotka Häneen asettavat toivonsa. Sen tähden, että on aivan absurdia kuvitella, että ihminen hänelle annettujen lahjojen ansioista pystyisi kelpaamaan Pyhälle Kaikkivaltiaalle Jumalalle, täysin absurdia olettaa niin. Saati että ihminen kuolisi pois ja olisi vapautettu edesvastuistaan. Jeesus on aivan välttämätön vaihteisto ajoneuvon moottorin ja tien pinnassa kulkevien kumien välillä. Muuten olevaisuuden kokonaisuus ei toimisi Jumalan suunnittelemalla tavalla, että ihminen pystyisi pääsemään Jumalan tykö.

    * * *

    Selittäisin nyt erään seikan liittyen vasta julkaistuun kreikankielisistä alkuteksteistä suoraan mobiilipohjalle käännetystä mobiiliraamatusta. Nimittäin Jumalan lahjoittaman Raamatun Sanan ydinseikka on sen syvällisyys, moniulotteisuus ja symboliikka. Esimerkiksi eilisessä uutisoinnissa lainattiin tällainen esimerkkikohta uudesta mobiiliraamattujulkaisusta: "...mutta jos minulta puuttuisi rakkaus, olisin kuin paukkuva pelti..." (1. Kor. 13) Tästä jo ilmenee, että ainakaan juuri julkaistussa 2020-versiossa mobiiliraamatusta ei ole kiinnitetty lainkaan huomiota eikä tarkistusluettu käännettyjä tekstejä jakeiden merkityssisältöjen kannalta. Tämä on siinä mielessä vakava ongelma, että Jumala on antanut Sanansa nimenomaan, jotta niiden merkityssisältö olisi sisäistettävissä. Alkutekstien mukainen täsmällisempi käännös alkuteksteistä (RK-käännös) muotoilee tuon kohdan seuraavasti: "Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali" merkityssisältö on, että ilman rakkautta Jumalan antamien leivisköjen (resurssiemme) käyttäminen on pelkkää pinnallista juhlahumua/ilon pauhua.

    Mikäli aikoo hyödyntää tätä uutta mobiilikäännöstä, niin käyttäjän on aivan pakko ottaa huomioon, että se on sellainen käännös, jossa raamatunkohdat eivät välttämättä ole tietenkään sanatarkkuudeltaan, mutta eivät myöskään merkityssisällöltään oikein käännetty. Mikäli tahtoo lukeatai kuunnella Raamattua sen tähden, että saisi tietää mitä Jumalan Henki Puhuu ulkoisen tekstin kautta, silloin ei ole kovin paljoa skiproadeja olemassa, vaan on etsittävä mahdollisimman täsmällinen Raamatunkäännös ja yritettävä tajuta mitä tekstin lomassa olevat Mikael Agricolan suomentamat kaanaankieliset ilmaukset kuten vanhurskaus [oikeutta noudattava, laillinen, lainmukainen, oikeudellinen, oikeamielinen, rehellinen, puhdasmielinen, vilpitön, totuudellinen] merkitsevät.


  • Liekin sekoiluja alkaa olemaan kyllä todella ikävä! Ne ei ole pitkään aikaan julkaissu mitää repäisevää.

   Muutenkin rintamalla on ollut ikävän hiljaista. Riku Rinteen, Ari Paloheimon ja Markku Koiviston kaltaiset karismaattiset sekoilijat ovat poistuneet takavasemmalle ja jättäneet estradin nuoremmille.

   Nuorempia sekopäitä ei vain tunnu mistään tulevan.

   Mitä mä nyt katson ja millä itseäni viihdytän? Miks kaiken hyvän pitää loppua niin varhain?

   • Tulkitsinko oikein, että sitä sinun vaan piti tarkoittaman, että fantasioiminen ja mielikuvituksen kiihottaminen epärealistisiin ja vahingollisiin tottumuksiin ja odotuksiin, sen hedelmää (vaikutus) on: synti Jumalaa vastaan, väkivalta lähimmäistä vastaan sekä toimintakyvyttömyys todellisessa elämässä ja maailmassa ja todellisuudessa ?

    - Tosiasiallinen hyvä mitä Jumala tarjoaa ei ole maallista katoavaa hyvää, vaan ikuisesti kestävää taivaallista hyvyyttä ja turvaa.

    Jeesus Kristus so. pyhä Kolmiyhteinen Jumala, joka sinut on luonutkin, rakastaa sinua. Ota se vastaan (= ekana kuuleviin korviisi, sitten sieluusi ja lopulta sydämeesi). Sillä tavalla pelastut tästä varsinaisesta hullumyllystä, joka kaikesta huolimatta järjestelmällisesti poikkeuksetta aina lopulta hylkää meistä jokaisen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tulkitsinko oikein, että sitä sinun vaan piti tarkoittaman, että fantasioiminen ja mielikuvituksen kiihottaminen epärealistisiin ja vahingollisiin tottumuksiin ja odotuksiin, sen hedelmää (vaikutus) on: synti Jumalaa vastaan, väkivalta lähimmäistä vastaan sekä toimintakyvyttömyys todellisessa elämässä ja maailmassa ja todellisuudessa ?

    - Tosiasiallinen hyvä mitä Jumala tarjoaa ei ole maallista katoavaa hyvää, vaan ikuisesti kestävää taivaallista hyvyyttä ja turvaa.

    Jeesus Kristus so. pyhä Kolmiyhteinen Jumala, joka sinut on luonutkin, rakastaa sinua. Ota se vastaan (= ekana kuuleviin korviisi, sitten sieluusi ja lopulta sydämeesi). Sillä tavalla pelastut tästä varsinaisesta hullumyllystä, joka kaikesta huolimatta järjestelmällisesti poikkeuksetta aina lopulta hylkää meistä jokaisen.

    Tästä sinun vinkistäsi ei ollut kyllä mitään hyötyä tai viihdearvoa.

    Pystytkö kuvaamaan saman setin videolle ja pistämään vaikka youtubeen, jos vaikka iskisi paremmin?


  • Ei mikään kaikki hyviä.

   • Fil. 4:8


  • Liekki ei hyvä

   • Liekki oli ihan pro-uskonlahko. Mahtavaa kamaa tuotti ja viihdearvo oli ihan mieletön. Rinteen ja Arskan jälkeen parasta kamaa ehdottomasti.

    Pistäkää tänne ihmeessä vinkkejä, jos samantasoista uutta suomalaista julkaisua tulee eetteriin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Liekki oli ihan pro-uskonlahko. Mahtavaa kamaa tuotti ja viihdearvo oli ihan mieletön. Rinteen ja Arskan jälkeen parasta kamaa ehdottomasti.

    Pistäkää tänne ihmeessä vinkkejä, jos samantasoista uutta suomalaista julkaisua tulee eetteriin.

    Aivan ekan asian, mitä opin kristinuskosta, opin niin aikaisin, etten ite edes muista, mutta äiti (joka ei tietääkseni tähän mennessä ole uskossa) mainitsi joskus sen.

    Paikallinen pastori ilmeisesti siunasi päiväkerhoikäluokan kyseiseen uuteen elämänvaiheeseensa ja siinä yhteydessä opetti meille, että rukoilla voi pitäen käsiä millä tahansa tavalla ristissä tai yhdessä - tai olla pitämättä, ja seisoen tai istuen, roikkuen, maaten tai muuten ollen missä tahansa asennossa.

    Elävä Isä Jumala näkee ja kuulee kaiken. Sin lisäksi, että Hän hallitsee koko tuonpuoleisuutta, niin Jumala sanoo viimeisen sanan täällä maan päällä (Job. 19:25), valitettavasti mitään sellaista substanssia ei ole, mikä jäisi niiden omaisuudeksi/voitoksi, jotka eivät maallisen elämänsä aikana ota huomioon Jumalaa. Aika pakottaa kaikkia etenemään nykyhetkessä, ja lopulta monien ihmisten kohdalla nykyhetki on että kaikki suinkin kuviteltavissa oleva hyvä on putsattu pois.

    Nykyajan elämä etenkin täällä Länsimaissa on erittäin vapaata. Elämän teille on avattu runsain määrin polkuja, jotka johtavat eksyksiin. Mitä enemmän vääriä vaihtoehtoja on tarjolla, sitä isompi osa maailman kansalaisista - vahingossa - kääntyy väärästä kohtaa ja joutuu eksyksiin, hukkaan.

    Koska ajan olemus on tuollainen kaikkia eteenpäin pakottava ja ihmisellä on vain tämä yksi elämä toisiaan seuraavine uusine elämänvaiheineen, niin useinkaan eksyksiin johtaneilta poluilta ei ole lainkaan helppo palata elämän tielle. Jumala on juuri tämän tilastollisen ilmiön tähden sallinut oman Poikansa [merkitys on ennen kaikkea Jumalan käyttämä vertauskuva omasta olemuksestaan ja roolistaan armahtavana Jumalana, ei biologinen] syntiuhriksi pelastamaan vahingossa hukkaan joutuneet, jotka sallisivat itsensä tulla pelastetuiksi eksyksistä. Ilman Jeesusta Kristusta tilanne olevaisuudessa olisi, että vahingossa eksyneet jäisivät hukkaan. Elävä Jumala ei ole mikään pullasormi, vaan kuten vertauksessa rikkaviljoista, joita Jumalan vastustaja Saatana kylvi hyvän viljan sekaan, Jumalan strateginen ratkaisu oli jättää rikkavilja toistaiseksi kitkemättä pois etukäteen, jotta ero tämän rikkaviljan ja hyvän viljan välillä muodostuisi niin selkeäksi, ettei jäisi riskiä, että yhtäkään hyvän viljan siementä kitkettäisiin tai rikkaviljan siementä jäisi kitkemättä. Tämän pedantin, mutta toistaiseksi kaoottiselta näyttävän Strategian mahdollistaja, on Herra 'huippukivi' Jeesus, hänen lähettämänsä Jumalan Pyhä Henki, ja puolestaan Hänen mahdollistama kristinuskon olemassaolo. Ilman Pyhän Hengen osallisuutta kristittyjen keskuudessa kristinusko olisi jo moneen kertaan jauhettu ja poltettu tomuksi. Kristinuskon olemus, jonka Jumala on suunnitellut, on niin karun todellisuuden ja vahvimman selviytymisen lainalaisuuksien vastainen.

    Dan. 3:17-18: "Jumala, jota me palvelemme, pystyy pelastamaan meidät tulisesta uunista, ja hän voi pelastaa meidät myös sinun käsistäsi, kuningas. Ja vaikka niin ei kävisikään, kuningas, saat olla varma siitä, että sinun jumaliasi me emme palvele ja sitä kultaista patsasta, jonka olet pystyttänyt, me emme kumarra."

    Jumalan rukoileminen tekee ihmissydämeen tilaa Elävälle Jumalalle. Sitä, että ihminen rukoilee Jumalaa, Jumala pitää hyvin, hyvin, hyvin tärkeänä asiana - ja toisaalta kaikki pimeyden henkivallat, heidän orjansa ja kätyrinsä, maallisten sakkojensa päällä makoilijat ym. uhkarohkeat hullut Jumalanvastustajat, hyvin hyvin vahingollisena asiana, joka ilmiö tulisi keinolla millä hyvänsä saada estettyä. No periaatteessa tietenkin he ovat tätä mieltä, koska Jumalan palvelijain kaikkein vahvin ase on keskusteluyhteys Kaikkivaltiaaseen Jumalaan, rukoileminen jalostaa kristityn lapsukaisen mainitsemallesi professional-tasolle. Jumalan Pyhän kirjallisen Sanan kuuleminen JA ymmärtäminen sisältyy siihen. Danielin aikanahan kyseinen kirjasto oli keskeneräinen, ja tuolloin pärjättii niillä eväin, nykyisin tilanne on mikä on ja näillä eväin.

    Linkkivinkkaan sivuston, jossa alkuteksteille mahdollisimman pedantilla tavalla uskollinen RaamattuKansalle -raamatunkäännös alusta loppuun kuunneltavissa streamina: https://tuleuskoon.fi/aaniraamattu/
    - Kirjoitetun tekstin painoarvo ilmenee lukemalla parhaiten, mutta kuunteleminen on itse asiassa perinteisempi tapa. Kuunnella ehtii esimerkiksi kävelylenkillä tai matkustaessa autolla tai julkisilla (kaverin kanssa nappikuulokkein vaikkapa siten, että molemmat painavat samassa raamatunkohdassa play, nappia yhtäaikaa). Jumalan Sanan kuuntelemisessa tärkeä asia on keskittyä siihen kokonaan, kuunnella ajatuksella.

    Tämänaamuisessa Radio Patmoksen aamuhartaudessa kiteytettiin seuraavalla tavalla, joka kannattaa pitää lakkaamatta mielessä:
    "Taivaan tie alkaa rukouksella."


  Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   408
   21638
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   356
   14499
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14177
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10036
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   5818