Vakava keskustelu uudesta SRALn puheenjohtajasta

Vanha_Radioamatööri_EK

Suomen radioamatööriliitolle valitaan kohta uusi puheenjohtaja ja uusia jäseniä hallitukseen. Merja OH1EG jää pois oltuaan puheenjohtajana varapuheenjohtajana ja hallituksessa 15 vuotta. Myös Marko OH8WM jää pois. Nämä kaksi ovat olleet kokeneimmat hallituksen jäsenet. Iso osa kokemusta jää siis pois ja loput hallituksen jäsenet ovat kaikki melko kokemattomia. Asiaa pahentaa vielä se että Pekka OH2NCS ei vanhojen rasitteiden vuoksi pysty toimimaan neuvottelijana viestintäviraston suuntaan.

Tuomas OH3ERV on ollut yhden vuoden hallituksessa. Tina OH8BBO kaksi vuotta . Vili OH5GE muutaman vuoden enemmän . Mauno OH7UE jo monta vuotta . Mutta kaikki nämä viimeksi mainitut ovat olleet Merjan paitsiossa eikä kukaan heistä ole saanut ottaa mitään vastuuta. Kaikki toiminta on pyörinyt Merjan ympärillä.

Paljon on Liitossa tapahtunut viime vuosina eikä pelkästään hyvää. Nyt on aika miettiä Liitolle uusi suunta ja uusi puheenjohtaja. Mitä enemmän asiaa ajattelen ja ajattelen asiaa minun ja muiden Liiton jäsenten edun kannalta, päädyn aina vain yhteen vaihtoehtoon. Liiton ja radioamatööritoiminnan yleisen edun kannalta on tärkeää että puheenjohtajalla on kokemusta. Ei riitä että puheenjohtaja on nuori ja mukava. Pitää olla näytettyä johtamiskokemusta.

Ainoa mahdollisuus on valita Jari OH2BU uudestaan puheenjohtajaksi. Hänellä on valtava kokemus ja hän on ainoa joka pystyy uudestaan rakentamaan melkein palaneen talon pystyyn. Hänellä on sisua ja kuten hän toteaa esittelyssä myös paksunahkaisuutta.

Jari ei koskaan ole haukkunut Liittoa mutta arvostellut ja tehnyt kritiikkiä sen toimintaa kohtaan. Jari ei ole Liiton vastustaja vaan sen paras sparraaja. OH3AC kerholehdestä on vaikea löytää Liiton haukkumista tai parjaamista jos ei halua hyvin esitettyä kritiikkiä väittää haukkumiseksi. Kerholehdessä on myös enemmän luettavaa kuin vipusessa.

Kun Jari OH2BU valitaan puheenjohtajaksi joutuu hän lunastamaan itse esittämänsä kritiikin. Kaikki se on vain parhaaksi Liitolle. Jari toimii Lahden kerhossa hyvin avoimesti ja kaikki on läpinäkyvää. Jari delegoi asioita loistavasti kuten Lahden kerhosta huomataan. Jari delegoi myös loistavasti Tapio Lehtisen OH6UBZ apua. Tätä tarvitsemme myös Liittoon joka viime aikoina on käpertynyt ja käpertynyt peittämään kaiken järkevän toiminnan.

Uskon ja toivon että kun Jari on valittu puheenjohtajaksi hän säilyttää Tuomaksen OH3ERV varapuheenjohtajana ja kasvamaan seuraavaksi pj ksi. Se olisi viisasta hamssipolitiikkaa.

Pyydän asiallista keskiustelua. Olen esittänyt Suomi24 tarkastajille että nämä poistavat hyvin herkällä kammalla kaiken asiattoman arvostelun ja kaikki henkilökohtaisuudet.

Vanha OT radioamatööri EK

39

1127

Vastaukset

 • röyh

 • Broidini possu007 ja mie ollaan tyytyväisiä. Oikea aikuinen mies eli JJ voittakoon ja johdattakoon meidät hamssit uurestaan valloon ! Johan hesri on antanut esimerkkiä

 • Jarin, OH2BU aika SRAL puheenjohtajana oli ja meni jo kauan sitten, nyt on nuorempien vuoro!

  Kyllä kävisi hallituksen nuoria sääliksi jos OH2BU päätyisi heidän puheenjohtajakseen, ukkohan pyörittelisi näitä nuorempiaan täysin oman mielensä mukaisesti. Muutoinkin kyllä aivan kuolleena syntynyt ajatus että sama meno jatkuisi mistä on liitossa väännetty nyt jo kolmatta vuosikymmentä, se veivaaminen jää historiaan vain kun hallituksen johtoon valitaan täysin uutta verta.
  Nuorilla on uusi ajatuksia ja tämän ajan näkemykset, sekä kosolti tietoa ja kokemusta, jota ei mitata harrastusvuosien määrässä, vaan tietotaidossa.

  SRAL ei ole eikä voi olla mikään poikkeustapaus jonka johtoon valittaisi vain tarpeeksi harrastuksessa vietettyjä vuosia ja tunnettuutta keränneitä henkilöitä. Ne eivät ole mitään valideja meriittejä silloin kun kyseessä on näinkin spesifinen harrastelaji kuten radio- ja viestintätekniikan kehittäminen ja radioliikenteen harrastuksena harjoittaminen.
  Tässä kohtaa pitkää harrastuskokeneisuutta ja tunnettuutta painavammaksi nousevat viestintäteknillinen asiantuntemus ja alamme tekniikan tietotaito, joita SRAL hallitukseen nousevilta tulisi olettaa, sekä johtamisen osalta nykyajan modernien johtamistaitojen omaaminen sillä viimeksimainitun kohdalla management by perkele on mennyttä aikaa.

  Mitä tulee Jariin, OH2BU ja viimeisimpään Hesarissa ilmestyneeseen artikkelisarjaan jossa hän harrastustamme ansiokkaasti tuo esille, jatkakoon mies edelleen harrastuksemme promoottorina, siihen tehtävään hänellä on lahjoja ja tunnustettua meriittiä.

  • En tiedä mitä sanoa tuosta hölynpylystä. Eli Liiton johtoon pitäisi siis valita joku radioinsinööri tai DMR-spesialisti. Älä viitti ..

   Liiton johtoon tarvitaan johtaja joka tuntee koko harrasteen ja suurimman osan sen osaalueist . ei siellä tarvita mitä dmrmiehiä tai yhden asian osaajia . puheenjohtajan pitää ymmärtää tärkeimmät osaalueet kuten dx, kerhotoiminta kilpailu koulutus 80m sekä osata johtaa innovoid ja ymmärtää taloutta ja tilintarkastusta . eikä se mpk tietäminenkään ole pahitteeksi

   olettekop koskaan kuulleet ervtä bandilla ? siis muualla kuin kanavatyöskentelyssä dmt llä?

   kokemus on valttia ja parasta


 • Vain BU:lla on tosiasialliset mahdollisuudet kiskoa tämä laiva karilta. Ydinkysymys kuuluu, pelastetaanko SRAL vai annetaanko upota?

  • BU on jo ikämies ja hän pysyköön vain jäsenenä, nyt on nuorempien aika.


  • Äänestä kokemusta!
   Äänestän tietoa!
   Äänestän osaamista!
   Äänestän keksiliäsyyttä.
   Äänestän halua parantaa Liitto.
   Äänestän halua palata hamspirittiin
   Äänestän Jari Jussilaa OH2BU


  • OH3AC:n kerhokirjeet eivät tue tuota tietoa -kohtaa. 2018-11 kerhokirjeessä Jussila väittää seuraavaa: "Antennin vahvistus on 33.5 dB. Antenni vahvistaa siis 100 W tehon 204800 wattiin eli 204 kilowattiin. HUH!" Jussilan tiedoilla voisi ratkaista maailman energiaongelmat laittamalla kaksi tällaista ihmeantennia vastakkain ja ottamalla tyhjästä ilmaantuneen energian talteen...


  • Äänestän_kokemusta_BU kirjoitti:

   Äänestä kokemusta!
   Äänestän tietoa!
   Äänestän osaamista!
   Äänestän keksiliäsyyttä.
   Äänestän halua parantaa Liitto.
   Äänestän halua palata hamspirittiin
   Äänestän Jari Jussilaa OH2BU

   Jatkuva riitely kaikkien kanssa onkin justiin sitä hamspirittiä!


  • Mikä tuossa antennin vahvistuksessa kummastuttaa? Oletetaan, että yhden pitkän yagin gain on 17,5 dB, 32 tuollaista vahvistaisi silloin 32,5 dB. Häviöiden kompensoimiseksi voidaan lisätä vielä toiset 32 yagia, ei se 432MHz:llä vielä mahdotonta ole. Vaihtoehtona tuollaiseen arvoon pääsisi paraboloidi-heijastimella, vaikka kanaverkosta tehtynä.

   Jussilasta puheen ollen, hänen hengenheimolaisensa Paavo Väyrynen on äsken saanut puoluejäsenyytensä takaisin oikeuden päätöksellä. Onhan se hienoa kun SRAL:ssakin käydään tällaisista asioista oikeutta ja kustannetaan kulut jäsenmaksuilla.


  • Tietoa-kiitos kirjoitti:

   OH3AC:n kerhokirjeet eivät tue tuota tietoa -kohtaa. 2018-11 kerhokirjeessä Jussila väittää seuraavaa: "Antennin vahvistus on 33.5 dB. Antenni vahvistaa siis 100 W tehon 204800 wattiin eli 204 kilowattiin. HUH!" Jussilan tiedoilla voisi ratkaista maailman energiaongelmat laittamalla kaksi tällaista ihmeantennia vastakkain ja ottamalla tyhjästä ilmaantuneen energian talteen...

   Priorisoija. Mikäs tuossa muka on vikana? Linkissä löytyy antenni, jolla rakentajan mukaan on 33,5 dB ja itse laskemalla pääsen samalle tasolle kuin Jussila.

   Aika alhaista syyttää Jussilaa jos et pysty itse laskemaan paremmin . Tuollaista kutsutaan loanheitoksi ....


  • Juppelo kirjoitti:

   Jatkuva riitely kaikkien kanssa onkin justiin sitä hamspirittiä!

   Jussilako tässä riitelee ? Millä tavalla Jussila riitelee ? Heittääkö hän lokaa, väittääkö hän sellaista mikä ei ole totta vai millä tavalla hän riitelee?

   Eikö se riitelijä ole sral joka yrittää kaikilla tavoilla estaa Jussilaa kouluttamasta tai tekemästä radioamatöörityötä ? Ainoa riitelinä on sral ..


  • MynttinenM kirjoitti:

   Priorisoija. Mikäs tuossa muka on vikana? Linkissä löytyy antenni, jolla rakentajan mukaan on 33,5 dB ja itse laskemalla pääsen samalle tasolle kuin Jussila.

   Aika alhaista syyttää Jussilaa jos et pysty itse laskemaan paremmin . Tuollaista kutsutaan loanheitoksi ....

   Olet siis Jussilan kanssa sitä mieltä että antenni vahvistaa 100 W tehon 204800 W:n. Kerro meille Jussilan kurssia käymättömille, mistä se lisääntyvä 204700 Wattia ilmaantuu?


  • MynttinenM kirjoitti:

   Priorisoija. Mikäs tuossa muka on vikana? Linkissä löytyy antenni, jolla rakentajan mukaan on 33,5 dB ja itse laskemalla pääsen samalle tasolle kuin Jussila.

   Aika alhaista syyttää Jussilaa jos et pysty itse laskemaan paremmin . Tuollaista kutsutaan loanheitoksi ....

   Älä sekoile sanoissasi. Minähän juuri totesin em. väitteen täysin oikeaksi. Niille, jotka eivät ymmärrä käsitteitä säteilykeilan leveys, suuntavahvistus, ERP, dBi ja dBd, suosittelen lisäopiskelua antenniteorian osalta.


 • Niin mutta mikäs tässä nyt niin vakavaa on?

 • Vai että BU jo ikämies? Katsokaa miten se huhtoo 24 tuntia vuorokaudessa ja tekee sellaista työtä radioamatööritoiminnan puolesta kuten puheenjohtajan juuri pitääkin.

  SRAL on täydellisessä kriisissä. Kuten täällä joku kirjoitti, SRAL käyttää 95 % kaikesta energiasta yhden ihmisen vastustamiseen. Se ei ole tervettä eikä se tuo yhtään uutta jäsentä.

  Kun koittaa 1.1.2019 niin kaupinmäenpolun toimiston rauniot palavat. Sanokaa minun sanoneen kun olen ennustaja että toimistossa ei ole 1.1. eikä 2.1. eikä 3.1. kukaan töissä. Kuka meidät pelastaa? Tuleeko oh3erv tampereelta ja alkaa laittamaan paikkoja kuntoon ? Mitä hän tietää toimiston tekemästä työstä kun on ollut YHDEN vuoden hallituksessa ja neljä vuotta hamssina . luuletteko että perheellinen erv voi montaakaan minuuttia olla toimistossa ? Turha luulo.

  BU on ollut työssä toimistossa, johtanut toimistoa ja puheenjohtajana tietänyt tarkalleen mitä toimistossa tehdään. BU on vapaaherra ja hänellä on aikaa 24/7 tai 7/24 laitaa toimisto kuntoon. Ja samalla Vipunen. Tiedän että Vipusen päätoimittaja vaihtuu ja sille pitää saada linjaa.

  Lukekaa ajatuksella oh3ac kerholehti . Katsokaa sen juttuja joita BU on kerännyt . Pystyykö kukaan muu suomessa samaan ? BU kirjoittaa kokemuksella ja ammattitaidolla aina kontesteista, diikeksistä, muiden maiden määräyksistä ja toilailuista, tekniikasta ja ihmisestä.

  BU on juuri sitä oppinut ja kokenut mies joka voimalla vie tämän Liiton ja harrastuksen uuteen nousuun.

  • Mikä se paljon puhuttu SRAL:n kriisi mahtaa olla? Ainoa kriisi löytyy Jussilan kirjoituksista, missään SRAL:n toiminnoissa ei ole ongelmia. Jussilan kannattaisi keskittyä radioamatööritoimintaan ja unohtaa pakonomainen riitely.


  • "Kun koittaa 1.1.2019 niin kaupinmäenpolun toimiston rauniot palavat. Sanokaa minun sanoneen kun olen ennustaja että toimistossa ei ole 1.1. eikä 2.1. eikä 3.1. kukaan töissä. "

   Mitä nimimerkki Mynttinen J tällä tarkoittaa?

   1. tammikuuta eli uudenvuoden päivä on pyhäpäivä.

   Miksi tai aivan heti seuraavinakaan päivinä olisi välttämättömyys kenellekään olla töissä liiton toimistossa ja mitä kirjoittaja tarkoittaa toimiston "palamisella" - onko tämä jonkin sortin uhkailua?

   Nämä kirjoitukset vaikuttavat aivan tärähtäneen höpinöiltä!

   SRAL:issa ei ole kriisiä kuin vain seniilien ja mielenterveydeltään järkkyneiden ajatuksissa.


  • käsittämätöntä kirjoitti:

   "Kun koittaa 1.1.2019 niin kaupinmäenpolun toimiston rauniot palavat. Sanokaa minun sanoneen kun olen ennustaja että toimistossa ei ole 1.1. eikä 2.1. eikä 3.1. kukaan töissä. "

   Mitä nimimerkki Mynttinen J tällä tarkoittaa?

   1. tammikuuta eli uudenvuoden päivä on pyhäpäivä.

   Miksi tai aivan heti seuraavinakaan päivinä olisi välttämättömyys kenellekään olla töissä liiton toimistossa ja mitä kirjoittaja tarkoittaa toimiston "palamisella" - onko tämä jonkin sortin uhkailua?

   Nämä kirjoitukset vaikuttavat aivan tärähtäneen höpinöiltä!

   SRAL:issa ei ole kriisiä kuin vain seniilien ja mielenterveydeltään järkkyneiden ajatuksissa.

   etkö ole huomannut että annika oh2hsj on lähtenyt pois liiton palveluksesta ja toimistossa on tilapäinen työvoima vuoden loppuun saakka .

   kun jussila astuu puheenjohtajana 1. tammikuuta toimistoon se on tyhjä . alkaa liiton uudestaan rakentaminen . eikö tästä voi sanoa että rauniot savuavat .

   annika


  • MynttinenJ kirjoitti:

   etkö ole huomannut että annika oh2hsj on lähtenyt pois liiton palveluksesta ja toimistossa on tilapäinen työvoima vuoden loppuun saakka .

   kun jussila astuu puheenjohtajana 1. tammikuuta toimistoon se on tyhjä . alkaa liiton uudestaan rakentaminen . eikö tästä voi sanoa että rauniot savuavat .

   annika

   No joo Annika lähti uusiin haasteisiin.. Ihan täysin normaalia uralla etenemistä. Hän uuden työpaikan hakuilmoituksen deadline oli syyskuun puolessa välissä. Asia selviää Googlea käyttämällä. Siispä ei ollut edes tietoinen tulevista vaaliehdokkaista. Lopettakaa jo se ihmisten lokaaminen ja keskittykää itse harrasteeseen. Niin ja onnitelkaa Annikaa uusista kuvioista. Vai onko liitto täynnä munatonta jengiä, joiden ainut päämäärä on aiheuttaa hämminkiä uudella räksytysmodella?


 • eli pätevyystutkijaluettelo uusiksi ja vanhat erotetut oh6mwq:n ja oh2bar masinoimat irtisanomiset peruttava ja maksettava korvaukset pätevyystutkijoille jotka tehneet valtavasti ilmaiseksi talkootyötä eikä kiitoksen kiitosta ole herunut.

 • Saksalainen huippufyysikko Rolf-Dieter Heuer sanoo: "Kaikki luulevat, että he voivat keskustella mukana, vaikka he eivät tietäisi asiasta mitään. Mitä kauemmaksi poistutaan faktaperäisestä tutkimustiedosta, sitä enemmän aukeaa kamalien kommenttien Pandoran lipas. Siellä voi yksi kovaääninen huutaa kaikkien muiden yli". Tarkempi haastattelu löytyy Ylen verkosivuilta.

  On korkea aika ymmärtää että radioamatööriharrasteessakin mielipiteiden painoarvoissa on eroja. Liiton asioita käsiteltäessä mielipiteen painoarvon ratkaisee jäsenyys. Ellei ole jäsen, painoarvo on nolla. Sanotaan nyt suoraan että harrasteeseen on pesiytynyt turhien jätkien huutokuoro. Valtataistelusyistä tämä äänekäs vähemmistö on nostettu jalustalle. Avasiko cw-pakon poistaminen turhien jätkien vyöryn? Oli ainakin kehno portinvartija verrattuna tilanteeseen missä ei ole minkäänlaista pitkäjänteisyyden mittaria. Avasiko vai ei, hyvä kysymys. Oletuksen mukaan radioamatöörien määrä ei ainakaan tuon seurauksen pudonnut.

  Nyt on erittäin tarkasti huomioitava seuraukset liitolle ja radioamatööritoiminnalle jos epäonnistumme tällä ratkaisevalla hetkellä. Edessä on tuo yllä mainittu 1.1.2019 untergang. missä Kaupinmäenpolun toimiston rauniot palavat ja hallinnossa miehet vaihtuvat kuin Berliinissä keväällä 1945.

 • Jari Jussila ei ole oikeasti hyvä johtaja eikä mikään osaaja.

  JJ melkein kaatoi SRAL:n talouden viimeisellä kaudellaan 2002-2003. Liitto sai pään pysymään veden pinnalla ottamalla noin 100000 Euroa lainaa pankista ja omista rahastoista ja mankumalla jäseniltä seuraavan vuoden jäsenmaksuja jo joulukuussa.

  Foneoperaattorina Jussila on hössöttäjä, CW-operaattorina pelkästään keskinkertainen ja tekniikan osaaminen rajoittuu T2-tentin kysymysten ulkoa opetteluun.

  Yhteistyökumppanina ja henkilöjohtajana Jussila on sitä luokkaa, että jos muut eivät toimi JJ:n käsikirjoituksen mukaan, alkaa käsittämätön vittuilu ja vihapuhe.

  En ymmärrä, miksi joku haluaa tämmöisen tyypin SRAL:n puheenjohtajaksi tai edes hallitukseen.

  • Jukka OH6MWQ olisit voinut laittaa tähän oikean nimesi etkä taas ammu puskista .

   sral talouden kaatoi raimo lehto oh2bci . nuo väitteet 100000 euron lainasta eivät pidä paikkaansa

   jussila on voittanut sekä fonella ja ceeweellä suomen mestaruuden kymmenkunta kertaa . onko hän siis huono operaattori ? lapsellista !

   kenelle jussila on muka vittuilut tai kirjoittanut vihapuhetta ? katso itseäsi peilista jukka sinä ja joku bk olette ainoat vihapuhujat

   jussila on mahtava johtaja ja näyttää esimerkkiä tekemällä hyvää työtä meidän kaikkien eteen .

   lopeta tuollainen vihapuhe ja katkeruus


  • MynttinenM kirjoitti:

   Jukka OH6MWQ olisit voinut laittaa tähän oikean nimesi etkä taas ammu puskista .

   sral talouden kaatoi raimo lehto oh2bci . nuo väitteet 100000 euron lainasta eivät pidä paikkaansa

   jussila on voittanut sekä fonella ja ceeweellä suomen mestaruuden kymmenkunta kertaa . onko hän siis huono operaattori ? lapsellista !

   kenelle jussila on muka vittuilut tai kirjoittanut vihapuhetta ? katso itseäsi peilista jukka sinä ja joku bk olette ainoat vihapuhujat

   jussila on mahtava johtaja ja näyttää esimerkkiä tekemällä hyvää työtä meidän kaikkien eteen .

   lopeta tuollainen vihapuhe ja katkeruus

   Jari OH5ZN, Miksi jäsenten tulisi valita Jussila liittoa johtamaan kun hänen sanaansa ei voi lainkaan luottaa?
   Katso tästä ja mieti mitä hän sanoo: https://youtu.be/LYEBogd4nv0?t=9166


  • On tulossa oikeudenkäynti jos Jussila valitaan ja jonka Jussilan SRAL häviää.


 • Jos Jussilasta tulisi SRAL:n puheenjohtaja jostain käsittämättömästä syystä, niin ainakin minä eroan heti liitosta, enkä taida olla ainut joka tekee niin. On mielenkintoista seurata jäsenkadon määrää.

 • Jos Jussilasta tulisi SRAL:n puheenjohtaja jostain käsittämättömästä syystä, niin ainakin minä eroan heti liitosta, enkä taida olla ainut joka tekee niin. On mielenkintoista seurata jäsenkadon määrää.

  • Sinulle kun ei ole radioamatööritoiminnassa muutenkaan tarvetta.


  • Kun Jussila valitaan puheenjohtajaksi 30 rottaa jättää laivan mutta tilalle tulee 100 sellaista jotka auttavat Jussilaa rakentamaan Liiton takaisin paremmaksi.


  • Mistä kerhosta nuo 30 rottaa löytyvät?


  • Ilkka, Ilkkaaa - korkki kiinni nyt!


 • Lauantai se toden sanoo, sitten pulinat pois!

 • Oikeus ja kohtuus voitti Jussilalla oli vuotensa ja aikansa. Ei jatkoon, monenlaista ongelmaa.

 • SRAL:n vaalit menivät hyvin, kun JJ jäi valisematta. Nyt hänen on paljon vaikeampi yrittää uudestaan tuhota liittoa. Nyt tuhoamisyritykset tapahtuvat lähiunnä masinoitujen oikeusjuttujen kautta, niistäkin väkisin tulee liitolle ylimääräisiä kuluja.
  Lukekaa vaikka vuoden 2003 viimeisiä RAlehtiä, näette mitä aikanaan tapahtui ja kuka silloin sähläsi, sählärin tavat ovat tuskin siitä muuttuneet

  • Vaalit tuli ja meni! Amiraalin loanheitosta ja muutaman Ohra-Hormin uhoamisesta huolimatta ei tullut liiton toimistoon vedenpaisumusta, vaan saatiin uutta, tuoretta ja nuorempaa näkökulmaa harrasteyhteisön asioita ajamaan. Toki, sama myyräntyö ja yhteisön muroihin kuseminen jatkuu, koska eihän Amiraali kykene luovuttamaan, koska kateus ja kiima on kova.


 • Muistakaa:

  Borgå Inn !

  Se vei 2BU:n uskottavuuden kerralla, ja ainiaaksi.

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.