Koulukiusaaminen

VoisittekoAuttaaMinua

Minua kiusataan ja hakataan koulussa mitä voin tehdä. Olen vaihtanut koulua, olen ketonu opettajille, kuraattorille, rehtorille ja vanhemmille. Autetaan mutta ei onnistuta.

28

1650

1Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sinuna tekisin rikosilmoituksen! Ei kenenkään tarvitse sietää tollaista. Rikosilmoituksesta seuraa aina jotain.

      • VoisittekoAuttaaaMinua

        Ollaan yritetty mutta ei voida, koska tää tyyppi ei oo 15v, ja ei oo ollu lyömistä vaan sanallista.


      • voitehdavarmasti

        Sillä ei ole mitään väliä miten se on sua kiusannu. Kiusaaminen on laitonta joka tapauksessa!
        Hänestä voi tehdä rikosilmoituksen, mutta sille ei voi tulla mitään tuomiota jos on kerran alle 15-vuotias, mutta vanhemmat sen kuitenkin joutuvat korvaamaan.


    • Kiusaamista ei tarvitse kenenkään sietää. Olisi hyvä, että kaikki asianosaiset istuisivat saman pöydän ääreen keskustelemaan asiasta, jotta tilanne saadaan rauhoittumaan.

      Päivi ja Reeta, Kotkan NettiSaapas

      • VoisittekoAuttaaaMinua

        No eilen he lupasivat, että järjestetään sellainen palaveri niiden kanssa, mut tänään he sanoivat ettei järjesty, eivätkä kertoneet ja sanoneet mitään syytä.


      • gdasfgd

        Jos onnistuis tässä maanantaina niin se olisi ihan hyvä.
        Saatais asia selväks.


    • Kyllä alle 15-vuotiaastakin voi tehdä rikosilmoituksen. Häntä ei voi tuomita rikosoikeudelliseen rangaistukseen, mutta hän voi joutua vahingonkorvausvastuuseen. Jos joudut todistettavasti kiusaamisen takia vaikkapa terapiaan, niin kiusaaja joutuu korvaamaan sen kustannukset. Eli tehkää vaan se rikosilmoitus.

      • LADYGAGA05

        Niin vanhemat joutuvat, mutta ei lapsi vielä silloin. Aillä vanhemmat sen joutuvat.


      • LADYGAGA05 kirjoitti:

        Niin vanhemat joutuvat, mutta ei lapsi vielä silloin. Aillä vanhemmat sen joutuvat.

        Väärin.

        Vanhempien ei ole mikään pakko maksaa lapsensa maksettaviksi tuomittavia vahingonkorvauksia. Vanhemmat voivat kieltäytyä ja antaa kullannuppunsa setviä omat toilailunsa. Jos kullannupulla ei ole omss rahaa, niin korvaussumma jää odottamaan ja kasvamaan korkoa siihen asti, kunnes kullannupulle ilmaantuu omaa rahaa.


    • Hei,

      Todella hyvä, että haet apua tilanteeseesi. Ikävä kuulla, että sinua kiusataan koulussa. Väkivalta on aina väärin. On hyvä, että olet kertonut asiasta aikuisille. Väkivalta pitää saada loppumaan ja jos aikaisemmat keinot eivät ole riittäneet, niin nyt täytyy tehdä jotakin toisin. Väkivallasta voi aina tehdä poliisille rikosilmoituksen. Voisiko vanhempasi tulla esimerkiksi Rikosuhripäivystyksen chattiin keskustelemaan miten tilanteeseen voisi puuttua?

      Voit halutessasi tulla juttelemaan asiasta lisää Rikosuhripäivystyksen chattiin. RIKUchat on auki arkisin klo 9-15 ja maanantai-iltaisin klo 17-19 osoitteessa www.riku.fi/nuoret.

      Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

      • jhgfdrrrrrr

        On helppo sanoa, että kiusaamista ei tarvi kenenkään sietää, mutta kiusaajan vanhemmat jos sattuu olemaan itsekin kiusaajia, niin kyllä siinä on leikki kaukana, ei auta vaikka saadaan nämä koululle keskustelemaan, kun ei ne itsekään ymmärrä kun ovat kiusaajia. Omalle kohdalle sattui tämmöinen ja ja näin vanhempana tuota asiatonta käytöstä, olen joutunut sietämään toista kymmentävuotta, koska kiusaajan vanhemmat kohdistavat vihansa nyt minuun ja neuvoneet lapsiaan levittämään minusta perättömiä huhuja, toki lapsi pääsi eroon kiusaajasta kun meni lukioon ja kiusaaja ammattikouluun, vaan sinänsä ikävää, että asuvat ihan naapurustossa ja tämä kiusaaja näyttää jatkavan asiatonta käytöstään myös myöskin muita entisiä koulutovereitaan kohtaan.


      • 123d123f12

        ärsyttävää kun riku joka on suomalaisen miehen nimi yhdistetään johonkin "rikosuhripäivystykseen" aivan kuin se liittyisi jotenkin asiaan. käyttäkää jotain toista lyhennettä. vaikka r.u.p.


    • Zeroelämänhalu

      Kerro missä asut niin jos asut mun lähellä niin mä tuun sanoo niille pari asiaa

    • Elämänkokemusta

      Huomaa, että joku pikkupoika ilman elämänkokemusta siellä taas kirjoittelemassa. Jos olisit edes kerran elämässä käynyt ns. breakdownin läpi, niin olisi jotain empatiaa. Tollasia vitun mamman pikku poikia, joiden pahin kokemus on ku muija jätti.

    • niksi-ismo

      Laita ylös aivan kaikki mitä se nilkki sulle tekee.
      Ja vie asia eteenpäin :)

    • Vkivalta

      Käy salilla ja pistä lättyyn ens kerralla luulis loppuvan, jos ei ekalla kerralla ni sitte seuraavalla

      • HerraRauhallisuus

        Sain itse tähän voimia vasta kolmekymppisenä. Pahin kiusaaja asui toisella paikkakunnalla mutta otin selvää missä asui ja olin aamulla vastassa kun oli töihin lähdössä. Oli vähän ihmeissään kun seisoin sen auton vieressä aamulla ja sanoin hei. Vedin pari kertaa naamaan ja se putosi istualleen lumeen. Sanoin että olipa kiva muistella vanhoja ja että otetaan joskus uusiksi ja lähdin. Olin ihan varma että kohta on poliisi ovella ja olin siihen jo varautunutkin henkisesti. Myös käräjiin, sakkoihin ja korvauksiin. Mitään ei kuulunut.


      • Anonyymi

        HerraRauhallisuus, oikein! Se oli miehen työ.


    • Kiusaajat hoidetaan 9mm buranalla.

    • Jukkkkka

      Rehtorit väistävät vastuitaan, rikosilmoitus aina rehtorista, jos kiusaaminen on jatkuvaa!

    • Ilkeäope

      Minä määrään kiusaamisesta sanktiot vaan mielialalääkityksen ja älykkyysosamäärän perusteella. Mitä vahvalla lääkityksellä tekonen on anteeksiannettavampi paitsi jos se on katuhuume, mutta mitä suurempi älykkyysosamäärä tekijällä on sitä suuremmat sanktiot mitä minä annan. Oli tekijä aikuinen tai lapsi sama sääntö koskee kaikkia.

    • diagnostiiko

      Opettajan huoneessa on lapualaisia jepareita ja heidän "ahkeria " tyttöjä , - siis sanoisin ,että sun isoisää on muilutettu joskus vuonna -32

    • kokemusperusteista

      Yhden asian voisit tehdä.... katso tätä henkilöä (kiusaajaasi) silmiin ja kysy onko hänellä hyvinkin paha olla. Antaa ehkä ainakin muille paikalla olijoille jotain miettimisen aihetta. Syynähän voi olla jopa kateus jostakin sinun osaamisestasi tai kiusaajan lapsuuden trauma. Monesti henkilö joka pelkää että häntä aletaan kiusata (alemmuskompleksi) tai muu henkinen ongelma (kavereille näytöntarve) alkaa etsiä toista kaveria jonka kiusaamisella saisi nostetta omaan elämäänsä. Ole rohkea ja luota itseesi. Jos tämän jälkeen tulee nyrkkiä ei muuta kuin terveydenhoitajalla käymään ja opettajanhuoneeseen vammoja näyttämään. Rangaistus päällekäyvälle on silloin varma ja joutuu silmälläpidon alaiseksi.

    • Anonyymi

      Karma puraisee suloisesti.

      Kun kiusaaja kiusaajavanhempineen sattuu astumaan väärille varpaille ja joutuu pakoilemaan loppu elämänsä,
      silloin on karma osunut hyvin ja kaikilla on hauskaa paitsi kusipääperheellä.

      Psykopaattia ei koskaan kannata valita kiusaamisen kohteeksi.


      T: Shit Cake

    • Anonyymi

      Aloita juoksuharrastus nostaaksesi kuntoasi. Minuakin yritettiin kiusata,mutta hieman huonolla tuloksella.
      Yllättäen tyrkkäsin kiusaajaa tai tein muun jekun ja sitten juostiin. Kiinni ei isompikaan kiusaaja saanut ja joutui häpeään. Kiusaaminen loppui.

      Pitää olla vähän urheilukuntoa. Se nostaa itsetuntoa ja kiusaaja luovuttaa.

      Joltakin toiselta palstalta kopsasin tämän:
      "Mene nyrkkeilykerhoon harjoittelemaan kenellekään koulussa kertomatta.
      Nyrkkeilytaitojen kasvaessa itseluottamuksesi kasvaa ja se kyllä näkyy Sinusta. Kiusaamiset vähenee!

      Tarvittaessa annat kohtuullisesti tuntua mitä seuraa, jos Sinua kiusataan. Tiedän, että auttaa. "

    • Anonyymi

      Niin on kyllä ihmeellistä että kouluissa ei puutututa tarpeeksi kiusaamiseen!!??. Opettajat koulukuraattori vanhemmat pitis uskaltaa kertoo kiusaamisesta!!! Ja mihin se pahimmillaan johtaa!!! Kaikilla on varmasti Koskelan tapaus mielessä. Tänään tulee vuosi. Mutta tässäkin on aukkoja tahoilla et näin pääsi tapahtuu. 🙈🤔!

    • Anonyymi

      Huomasin nyt et on jo kirjoitukset 2019 ja aikaisemminkin mut kiusaaminen on edelleen puhutteleva ja nuoreten asiat! Kyllä meidän yhteiskunnassa on jotain ja jotenkin vinoutunutta!!!. Sosiaali ja lastensuojelu retuperällä ei tarpeeksi resusseja!!!. Mutta rahaa syydetään mihin??? Kyllä tämä Eerikan tapaus ei jää unholaan miten toimittiin koulu ja sossut eikö nähty🤔!!. Maailman meno kaikilta osiltaan menossa ei haluta nähdä missään asijoissa totuutta!!!. Päättäjät!!!!.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 183
      1975
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      141
      1447
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe