Koulukiusaaminen

Minua kiusataan ja hakataan koulussa mitä voin tehdä. Olen vaihtanut koulua, olen ketonu opettajille, kuraattorille, rehtorille ja vanhemmille. Autetaan mutta ei onnistuta.
1
Ilmoita

Sinuna tekisin rikosilmoituksen! Ei kenenkään tarvitse sietää tollaista. Rikosilmoituksesta seuraa aina jotain.
2 VASTAUSTA:
Ollaan yritetty mutta ei voida, koska tää tyyppi ei oo 15v, ja ei oo ollu lyömistä vaan sanallista.
Sillä ei ole mitään väliä miten se on sua kiusannu. Kiusaaminen on laitonta joka tapauksessa!
Hänestä voi tehdä rikosilmoituksen, mutta sille ei voi tulla mitään tuomiota jos on kerran alle 15-vuotias, mutta vanhemmat sen kuitenkin joutuvat korvaamaan.
+Lisää kommentti
Kiusaamista ei tarvitse kenenkään sietää. Olisi hyvä, että kaikki asianosaiset istuisivat saman pöydän ääreen keskustelemaan asiasta, jotta tilanne saadaan rauhoittumaan.

Päivi ja Reeta, Kotkan NettiSaapas
2 VASTAUSTA:
No eilen he lupasivat, että järjestetään sellainen palaveri niiden kanssa, mut tänään he sanoivat ettei järjesty, eivätkä kertoneet ja sanoneet mitään syytä.
Jos onnistuis tässä maanantaina niin se olisi ihan hyvä.
Saatais asia selväks.
+Lisää kommentti
Kyllä alle 15-vuotiaastakin voi tehdä rikosilmoituksen. Häntä ei voi tuomita rikosoikeudelliseen rangaistukseen, mutta hän voi joutua vahingonkorvausvastuuseen. Jos joudut todistettavasti kiusaamisen takia vaikkapa terapiaan, niin kiusaaja joutuu korvaamaan sen kustannukset. Eli tehkää vaan se rikosilmoitus.
2 VASTAUSTA:
Niin vanhemat joutuvat, mutta ei lapsi vielä silloin. Aillä vanhemmat sen joutuvat.
LADYGAGA05 kirjoitti:
Niin vanhemat joutuvat, mutta ei lapsi vielä silloin. Aillä vanhemmat sen joutuvat.
Väärin.

Vanhempien ei ole mikään pakko maksaa lapsensa maksettaviksi tuomittavia vahingonkorvauksia. Vanhemmat voivat kieltäytyä ja antaa kullannuppunsa setviä omat toilailunsa. Jos kullannupulla ei ole omss rahaa, niin korvaussumma jää odottamaan ja kasvamaan korkoa siihen asti, kunnes kullannupulle ilmaantuu omaa rahaa.
+Lisää kommentti
Hei,

Todella hyvä, että haet apua tilanteeseesi. Ikävä kuulla, että sinua kiusataan koulussa. Väkivalta on aina väärin. On hyvä, että olet kertonut asiasta aikuisille. Väkivalta pitää saada loppumaan ja jos aikaisemmat keinot eivät ole riittäneet, niin nyt täytyy tehdä jotakin toisin. Väkivallasta voi aina tehdä poliisille rikosilmoituksen. Voisiko vanhempasi tulla esimerkiksi Rikosuhripäivystyksen chattiin keskustelemaan miten tilanteeseen voisi puuttua?

Voit halutessasi tulla juttelemaan asiasta lisää Rikosuhripäivystyksen chattiin. RIKUchat on auki arkisin klo 9-15 ja maanantai-iltaisin klo 17-19 osoitteessa www.riku.fi/nuoret.

Ystävällisesti Rikosuhripäivystys
2 VASTAUSTA:
On helppo sanoa, että kiusaamista ei tarvi kenenkään sietää, mutta kiusaajan vanhemmat jos sattuu olemaan itsekin kiusaajia, niin kyllä siinä on leikki kaukana, ei auta vaikka saadaan nämä koululle keskustelemaan, kun ei ne itsekään ymmärrä kun ovat kiusaajia. Omalle kohdalle sattui tämmöinen ja ja näin vanhempana tuota asiatonta käytöstä, olen joutunut sietämään toista kymmentävuotta, koska kiusaajan vanhemmat kohdistavat vihansa nyt minuun ja neuvoneet lapsiaan levittämään minusta perättömiä huhuja, toki lapsi pääsi eroon kiusaajasta kun meni lukioon ja kiusaaja ammattikouluun, vaan sinänsä ikävää, että asuvat ihan naapurustossa ja tämä kiusaaja näyttää jatkavan asiatonta käytöstään myös myöskin muita entisiä koulutovereitaan kohtaan.
ärsyttävää kun riku joka on suomalaisen miehen nimi yhdistetään johonkin "rikosuhripäivystykseen" aivan kuin se liittyisi jotenkin asiaan. käyttäkää jotain toista lyhennettä. vaikka r.u.p.
+Lisää kommentti
Kerro missä asut niin jos asut mun lähellä niin mä tuun sanoo niille pari asiaa
Ilmoita
Huomaa, että joku pikkupoika ilman elämänkokemusta siellä taas kirjoittelemassa. Jos olisit edes kerran elämässä käynyt ns. breakdownin läpi, niin olisi jotain empatiaa. Tollasia vitun mamman pikku poikia, joiden pahin kokemus on ku muija jätti.
Ilmoita
Laita ylös aivan kaikki mitä se nilkki sulle tekee.
Ja vie asia eteenpäin :)
Ilmoita

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Käy salilla ja pistä lättyyn ens kerralla luulis loppuvan, jos ei ekalla kerralla ni sitte seuraavalla
1 VASTAUS:
Sain itse tähän voimia vasta kolmekymppisenä. Pahin kiusaaja asui toisella paikkakunnalla mutta otin selvää missä asui ja olin aamulla vastassa kun oli töihin lähdössä. Oli vähän ihmeissään kun seisoin sen auton vieressä aamulla ja sanoin hei. Vedin pari kertaa naamaan ja se putosi istualleen lumeen. Sanoin että olipa kiva muistella vanhoja ja että otetaan joskus uusiksi ja lähdin. Olin ihan varma että kohta on poliisi ovella ja olin siihen jo varautunutkin henkisesti. Myös käräjiin, sakkoihin ja korvauksiin. Mitään ei kuulunut.
+Lisää kommentti
Kiusaajat hoidetaan 9mm buranalla.
Ilmoita
Rehtorit väistävät vastuitaan, rikosilmoitus aina rehtorista, jos kiusaaminen on jatkuvaa!
Ilmoita
Minä määrään kiusaamisesta sanktiot vaan mielialalääkityksen ja älykkyysosamäärän perusteella. Mitä vahvalla lääkityksellä tekonen on anteeksiannettavampi paitsi jos se on katuhuume, mutta mitä suurempi älykkyysosamäärä tekijällä on sitä suuremmat sanktiot mitä minä annan. Oli tekijä aikuinen tai lapsi sama sääntö koskee kaikkia.
Ilmoita
Opettajan huoneessa on lapualaisia jepareita ja heidän "ahkeria " tyttöjä , - siis sanoisin ,että sun isoisää on muilutettu joskus vuonna -32
Ilmoita
Yhden asian voisit tehdä.... katso tätä henkilöä (kiusaajaasi) silmiin ja kysy onko hänellä hyvinkin paha olla. Antaa ehkä ainakin muille paikalla olijoille jotain miettimisen aihetta. Syynähän voi olla jopa kateus jostakin sinun osaamisestasi tai kiusaajan lapsuuden trauma. Monesti henkilö joka pelkää että häntä aletaan kiusata (alemmuskompleksi) tai muu henkinen ongelma (kavereille näytöntarve) alkaa etsiä toista kaveria jonka kiusaamisella saisi nostetta omaan elämäänsä. Ole rohkea ja luota itseesi. Jos tämän jälkeen tulee nyrkkiä ei muuta kuin terveydenhoitajalla käymään ja opettajanhuoneeseen vammoja näyttämään. Rangaistus päällekäyvälle on silloin varma ja joutuu silmälläpidon alaiseksi.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Koulukiusaaminen

Minua kiusataan ja hakataan koulussa mitä voin tehdä. Olen vaihtanut koulua, olen ketonu opettajille, kuraattorille, rehtorille ja vanhemmille. Autetaan mutta ei onnistuta.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta