Meteliä metsässä

Vuokramökki

Vuokrattiin mökki viikonlopuksi erämaasta, tultiin perjantaina illalla mökille. Lauantai aamuna klo 5.30 alkoi läheiseltä vaaralta kuulua kaivinkoneen ääntä joka oli laikuttamassa aukkoa, klo 8.00 parin sadan metrin päähän tuli metsuri raivaamaan taimikkoa, raivaus loppui klo 16.30, mutta laikutus jatkui läpi yön. Seuraavana aamuna metsurointi alkoi klo8 ja kaivuri möyri vieläkin vaaralla. Menimme metsurille sanomaan asuasta etteikö voisi sunnuntaina olla meluamatta, vastaukseksi sain suksia vit... työmaa- alueelta. Kävimme myös kaivurikuskin luona mainitsemassa asiasta ja saimme haukkumanimeksi saata..an kommarit ja painua kotiin jos . Eikö kaupungin järjestyssäännöt kiellä tuommoista toimintaa viikonloppuisin ja keskellä yötä?

39

926

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikö.kysyneet

      Kieltää taajamassa mutta ei taajaman ulkopuolella! Urakoitsijat tekee työnsä silloin kun niitä on, ja toisekseen mistä urakoitsija tietää mökkien asukkaista, vai oletatteko että ne käy kysymässä mökistä mökkiin, että millonkahan teille sopisi jos me tehdään urakkaamme, jotta saamme työmme ennen lumien tuloa tehdyksi, vai siirrämmekö kevääseen!

    • karhumökki

      ei ole mökki ollut oikeassa erämaassa, jos tuommoista on ollut. Kunnon erämökin ympärillä on 100 ha suojelumetsää.

    • Oma.moka

      Jos haluaa olla todella rauhassa ja luonnon helmassa, kannattaa valita vuokramökkinsä hieman huolellisemmin. Ja mitä tollaista täällä valittamaan. Oma moka. Mitäs läksit. Myötätuntoni on tässä tapauksessa työtä tekevien puolella. En olisi kyllä kommariksi haukkunut. Olisin sanonut että. -Mää puolukkaan siitä jottai hyödyllistä tekemmää!

    • tyhmyyden.ylistys

      Ne lohille uutta kutupaikkaa vain sinne rakentivat.
      Että miksikö vedettömän vaaran päälle?
      No miksikäs ei?
      Mitäs järkeä näiden lohihörhöjen hommissa on tähänkään asti ollut?
      Suojelevat lohta käyttämättä sitä ainoaa keinoa joka lohet pelastaisi, eli lohiportaita.

      • meniköhän.molliin

        Voih, ja vielä itsensä hän varmaan ylistää...meniköhän monniin vai molliin.


      • kunhan.homma.käy

        Yhdet portaat voisi rakentaa huvin vuoksi ei minnekkään, kuten laulussa rikas mies jos oisin!


      • portaita.tarvitaan
        kunhan.homma.käy kirjoitti:

        Yhdet portaat voisi rakentaa huvin vuoksi ei minnekkään, kuten laulussa rikas mies jos oisin!

        Kyllä Lieksankosken lähellä olevalle Heinävaaralle voisi yhdet lohiportaat rakentaa. Ja vaaran laelle näköalaterassi kahviloineen. Sieltä olisi hyvä näkymät Lieksan kylälle ja Pieliselle.


      • nykyaikaa
        portaita.tarvitaan kirjoitti:

        Kyllä Lieksankosken lähellä olevalle Heinävaaralle voisi yhdet lohiportaat rakentaa. Ja vaaran laelle näköalaterassi kahviloineen. Sieltä olisi hyvä näkymät Lieksan kylälle ja Pieliselle.

        Nykyaikana kalaportaiden tilalle voitaisiin rakentaa lohihissi. Vaikka lohivinohissi. Sillä pääsisi huonojalkaisetkin vaaran päälle maisemia ihailemaan.


    • fiuuuu

      Spedelingolla lohet nousisi nopeammin!

    • käyntipaikka

      Paalasmaassa olevan Suomen korkeimman saaren päälle,joka on 252 metriä merenpinnasta on rakennettu 18 metriä korkea näkötorni,josta voi katsella hulppeita Pielisen maisemia.

      • hissejä.tarvitaan

        Sinnekin torniin voisi rakentaa kalahissin tai jopa kalliimman lohihissin.


    • Vuokramökki

      Vai tällä tavalla teillä suhtaudutaan asiaan. Mitenköhän lie työaikalaki tulkittu teilläpäin kun sama kuski ajoi konetta iltapäivöstä seuraavaan päivään puolille päivin? Vaikka työ tehdään metsässä niin luulisi joku tolkku olevan työajoissa.

      • mehtämökintonttuko

        EVVK, eikä sitäpaitti kuulu mulle sen enempää kuin sullekaan. Hoitelehan omas...


      • 24.tuntia.käytössä

        Kalliiden koneiden omistajat käyttävät koneitaan kolmessa vuorossa yötä päivää. Eivät miljoonaluokan koneet voi seisoa suurinta osaa vuorokaudesta saatikka viikonloppuja.


      • mökkiläinen_salolta

        Kuuleppas nyt hyvä Vuokramölkinvuokraaja. Tunnen noita lieksalaisia motokuskeja, kaivinkonekuskeja ja metsureita sen verran, että kolemessa polvessa niissä piireissä on identtissii kaksossii vaik kuis paljon. Eli vaikka yön oisitti kytänny kiikarilla niin, samaltahan hyö näyttää, ja vaidon aikana satuit torkahtamaan. Sitäpaitti Lieksassa on aivan oma lainsäädäntö yöajolle. Ei sitä työaikalakiin pidä ensinkään sotkea.
        Terveesti täällä suhtauvuttaan, eli hyvää päivää ja yötä vaan. Parempi tuuri ens kerralla sitten. Toivottavasti olet jo onnellisesti kottiutunna.


    • Vuokramökki

      Entäs sitten jos sattuu työtapaturma niin ylipitkät työvuorot voi viedä yrittäjän vankilaan. Eikä tuo yöllä metelöinti ja työvalojen välkevaikutus kuulu erämaan hiljaisuuteen. Raivaussahasta lähtee myös korvia vihlova ääni. Vois kait edes sunnuntait ja yöt olla meluamatta.

      • TyönÄänet

        Niii´iiin...? Ei ainakaan minuun koske jos jollekin sattuu työtapaturma tai yrittäjä vaikka lähtee lusimaan, miksipä tuo koskisi?
        Toisekseen, mitä ihmettä varten jonkun pitää tukkisavotan viereen yleensä mennä mökkilomalle hiljaisuutta etsimään? Kyllähän ihmiset työnsä tekee lomailijoista huolimatta, vai olisko savotta pitänyt pistää seis että saat hiljaisuudessa parannella krapulaasi?


    • ahkeria.ovat

      Nimimerkki "mökkiläinen_salolta" on oikeassa. Minäkin olen tehnyt havaintoja noista mainituista idioottimaisista kaksosista, jotka raatavat yötä päivää. Ihan saman näköisiä ovat kaikki. Vaatetuskin on samalainen, oranssitakkia ja kypärää myöten.

      • hoitoonohjausko

        Juu, onhan se kantalieksalaisesta varsin epänormaalia ja epäilyttävää jos joku tekee töitä...


    • mökki-idiootille

      Mukavampihan se on mökissä lehrustaa viinan kanssa ja valittaa kun ei krapulassa nukkua jos metsäkoneet pitää ääntä! Suosittelen pysymään siellä suurkaupungin cityssä ja kuuntelemaan kaupungin suloista liikenteen kohinaa, se kun ei häiritse!

    • Tulipahanmieleen

      Raivaussahalla vihlovasti sahannut on mahdollisesti metsänomistaja. Viikot tekee töitä muualla ja viikonloppuna käy hoitamassa omia metsiään.
      Ja kyllä yrittäjien koneet on oltava pyörimässä ympärivuorokauden. Ei ne muuten kannata.
      Ihmeellistä mielensäpahoittamista. Kyllä hiljaisia paikkoja löytyy Lieksastakin, jos oikeasti sinne haluaa.

    • Vuokramökki

      Selväksi tuli mielipiteenne.
      Kuuluuko mielestänne kommariksi haukkuminen ja kehoitus suksia vitt... hyviin tapoihin?
      Olen toiminut 25v esimiestehtävissä ja kukaan ei ole ikinä moidia epäasiallisuuksia minulle sanonut.

      • Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!


      • Ajokonekuski

        No kyllähän sitä sitten oisi anteeksi pyydellen pitänyt raivuusaha ja kaivinkone sammuttaa ja kysellä arasti että milloin Teille sopisi että tulemme jatkamaan. Kun kerran olette 25 vuotta toimineet esimiestehtävissä. Ehkä raivaaja ja konemies eivät tienneet että olette tosiaan 25 vuotta toimineet esimiestehtävissä. Muistitteko Te kertoa asiasta?


      • oletko_tero_nuppi

        Luulisi että 25 vuotta esinah... miehenä toiminut älyää olla menemättä häiritsemään toisten työntekoa. Ihan asialliset toivotuksethan tuolta olet saanut, samat olisit saanut minultakin.
        Jos menet toisten urakkaa toppaamaan niin saathan olla varma ettei siellä sulle punaista mattoa levitellä eikä otsaa maahan kumartaen sanota että kyllä teidän korkeutenne, tottakai teidän ylhäisyytenne 25 vuotta muille vittuilut esimies... Johan tuo oma suhtautumisesi asiaan kertoo millainen esimies olet ollut, jos nyt yleensä olet ollut...


    • olisko.tienneet

      Tai sitten tiesivät että on työläisestä tehty työnjohtaja ja sillä sanoivat vittumaisesti, kun ne tietää että työläisestä tehty työnjohtaja on mitä pisimmälti vittumainen, kun sille on noussut kusi päähän!

      • tavallista.silloin

        Pankakosken tehtaalla oli vielä 60- ja 70-luvullakin koulujakäymättömistä korjaamotyöntekijöistä tehty työnjohtajia. Näin oli ainakin kone-, sähkö- ja rakennuskorjaamolla. Osa heistä oli todella korkearvoisia mielestään ja varsinkin kyseisten työnjohtajien rouvat elivät kuten insnörskät.


    • korpilaki

      Minkäs kaupungin järjestyssääntö sinulla siellä metsässä on?

    • Itse rikoit vuokramökkiläinen työturvallisuusmääräyksiä.
      Eikös sitä esimiesasemassa olleelle, peräti 25 v., juolahtanut mieleen miten vaarallista se on vaaralle alttiiksi juoksennella työn touhussa olevan kaivinkoneen likelle? Niissähän on vaara-alue monen monta metriä. Kyllä minäkin olisin kommariksi haukkunut jo pelkästä säikähdyksestä, ja yllättävästä riskitekijästä tuollaisessa tapauksessa. Pitää sitä sitten ihmisen olla ajattelematon, kun menee toisten reviirille, ja vielä esimiesasemassa tapaturmalle alttiiksi nokkansa tökkimään tuonkaltaisiin töihin. Minä olisin saattanut säikähdyksissäni turpiin vedellä tuollaista citysissiä.

      Hyvä kun tuli mielipiteemme selväksi, niin ei tarvitse tulevassa täällä turhasta uikuttaa.
      Moidia vaan jatkossa esimiestehtäviisi.

    • haluan.ratkaista.tehtäv

      Ja ratkaisu; Oma mökki ja riittävän iso tontti.

      • prööööt

        Just. Köyhät menee vuokramökkeihin ja sitten itkevät täällä.


    • Hiljaa.o

      Ei tuo ole hyviä tapoja jos tieten tahtoen melutaan koko yö vaikka korvessa ei päde hiljaisuus. Olisi voinut konekuski nähdessään mökin valot lopettaa meluamisen ja raivaaja olisi voinut keskeyttää homman kun kerta joku pyysi. Ei ne mökit ilmaisia ole.

      • Akseli.vaan.tutuille

        On se nyt kummaa jankutusta. Itsestään selvää, ettei kukaan tieten tahtoen, tahallaan tai ilkeyttään melua jne. Tuskinpa mökin vuokra on raivaajan muutaman tuntipalkan vertaa ja kaivinkone ei starttaakaan sillä hinnalla. Että se siitä kohteliaisuudesta. Kyllä se ymmärrys ja kohteliaisuus olisi pitänyt olla just toisin päin. Ensin työ, sitten huvi, niinhän se kuuluu jo vanha sanontakin. Yrittäkää nyt pahvit ymmärtää se. Nyt alkaa jo minuakin epäilyttää, että kommarit tosiaan jauhaa omaa skeidaansa. Ei ne koneet ole mitään kolhoosikoneita.
        Enkä kyllä viitsi tähän ketjuun enää kirjautua.
        Akseli Peräkorpi


    • Jos mökki on annettu vuokralle antaen ymmärtää, että kyse on rauhallisesta erämaamökistä, ja paikanpäällä selviää, että mökki sijaitseekin metsätyömaan laidalla ja meluisaa työtä tehdään yötäpäivää, ei mökki silloin vastaa sitä mitä on sovittu.

      Tällöin on syytä kääntyä vuokralle antajan puoleen ja vaatia takaisin osaa vuokrahinnasta tai mahdollisesti koko summaa. Vuokralle ottajan on siis ensi tilassa reklamoitava vuokralle antajaa mökin ja siihen kuuluvan "erämaarauhan" viasta ja vaadittava vuokran palautusta.

      Mikäli vuokralle antaja ei tähän suostu, kannattaa ottaa yhteyttä kuluttajariitalautakuntaan. Työmaalle meneminen ja mielipiteiden esittäminen siellä on jokseenkin turhaa. Asia ei nimittäin kuulu millään tavalla luvallisesti metsätyötä tekeville.

      • No nyt tuli kyllä niin järkevä, asiallinen ja lähes kaiken kattava kommentti tältä aiemmin näkemättömältäni ja humoristiselta nimimerkiltä, että pyörrän sanani tuosta rekisteröitymisestä. Ei ainoastaan, tässä vaan muissakin tapauksissa, kannattaa sopijaosapuolien neuvotella keskenään. Eikä tässä ole edes kummoisista rahallisista arvoista kyse. Niin pienistä, että tuntuu aivan jonninjoutavalta. Toki ymmärrän siinä tapauksessa vuokraajaa, jos odotusarvot ovat olleet tapaukseen kulminoituneeseen elämäntilanteeseensa nähden suuriksi mitoitettuja. Toivokaamme nyt kuitenkin, että ei tule traumaattista kokemusta tästä jälkipyykistä, ja kaikki saavat kutakuinkin tyydyttävän ratkaisun.
        Koska nimimerkkisi oli niin lystikäs, niin laitetaan rytmiä humpan tahtiin. Jokoha lähtis taksilla kylille ku alakkaa tuota tanssijalakkaa kutittammaan.
        https://www.youtube.com/watch?v=iPwdhTdR80A


    • vihaanurputtajia

      Lapselllistahan tuo nyt on mennä luvallista työtä tekeville urputtamaan. Jos mökinvuokraaja on kusettanut niin valita sille ja ota rahasi takaisin. Työt hoidetaan loppuun olitpa mökissä tai et.
      Ja mene ensikerralla mökkeilemään ihan eri pitäjään, please.

    • Vuokramökki

      Soitin mökinomistajalle vaatiakseni hinnanalennusta mutta en saa alennusta. Haistatteli mökinomistaja paskan ennen kuin löi luurin korvaan
      Teen asiasta rikosilmoituksen. Vaimo oli valvonut koko yön valojen välkevaikutuksen takia ja on nyt sairauslomalla väsymyksestä. Myös koiramme on tuon reissun jälkeen ollut säikky ja levoton
      Onneksi lapsemme olivat mummolassa.

      • vai.sellane.loma

        Että sillä tavalla, lapset mummolassa. No oisitteha työ sitte muutennii valovonu koko yön. Koirahi ois saattanu saaha hepulin moisesta touhusta. Iha ilima konneitahi.


    • levottomat.valot

      Nyt on tietysti mummokin levoton penskojen hoidosta! Eikö ne kaupungin välkkyvät valot tee levottomaksi muijaasi, vai säkkipäässäkö turjotatte siellä kaupungissa?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kivitippu: Avajaiset suunnitteilla jo syksyn aikana

      Kivitipulle uudet omistajat https://ilkkapohjalainen.fi/talous/kivitipulle-uudet-omistajat-avajaiset-suunnitteilla-jo-s
      Lappajärvi
      80
      3609
    2. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      45
      2579
    3. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      46
      2005
    4. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      118
      1502
    5. Sehän on vain kymppi kuussa

      Ministeri Mykkäsen mukaan sähköautojen ajoneuvovero nousee vain alle10 eur/kk. Samaanaikaan muut ministeröt ovat veronma
      Maailman menoa
      111
      1429
    6. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1393
    7. Onko kukaan koskaan sanonut

      Sinulle nainen että olet vaikea luonne? Minusta sinä olet vähän vaikea mutta ehkä elämä on opettanut sinua varautumaan j
      Ikävä
      101
      1172
    8. Juontaja Roope Salminen lataa rajua tekstiä juopottelustaan: "Ei mulla oikeastaan ollut..."

      Roope Salminen on elänyt viime vuodet päihteetöntä elämää ja puhunut päihteettömyydestä avoimesti. Voimaa ja iloa Roopel
      18
      1078
    9. Miten tämän kaipuun saa loppumaan?

      En jaksaisi enää kaivata, on mennyt liiankin pitkä aika kaipaamiseen. Olen elänyt vain puolittain ja se harmittaa. Ei a
      Ikävä
      81
      1039
    10. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      997
    Aihe