Pentutehtailuako?

PaulaT

Heippa,
Haluaisin semmoisista asioista tietoa, että onko pentutehtailua, jos omistaa vain yhden nartun ja yhden uroksen ja antaa niiden tehdä pennut joka ikisestä juoksusta? Ensimmäisestä juoksusta lähtien, joka oli jo puolen vuoden iässä (!)
Uros oli talossa ensin ja narttu otettiin, kun huomattiin kuinka paljon sekarotuisistakin nykyään saa rahaa...
Molemmat vanhemmat on monirotuisia/sekarotuisia ja pennut myydään tälläkin hetkellä 500€/kpl. Myynti-ilmoituksessa emo ja uros koira on ilmoitettu puhdasrotuisiksi, mutta eri rotua keskenään kuitenkin, vaikka molemmissa on oikeasti minimissään kolmea rotua.... Mitä tuollaiselle voi tehdä vai voiko mitään? Tuntuu niin törkeältä toiminnalta koiria ja koiran ostajia kohtaan...

7

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kfj

      Ota nyt ainakin screenshotti ilmoituksesta, jossa pentujen vanhemmista valehdellaan. Petos on rikos, joten tee vähintään eläinsuojeluvalvojalle ilmoitus, että käyvät paikan päällä juttelemassa.

    • mielestäni

      Menee kyllä tehtailun puolelle jos joka ikisestä juoksusta astuttaa

    • VIHAINEN5

      Kyllä on tehtailua!

      Toivootavasti oot jo tehny asialle jotain!

    • harrasteliavaan

      kyllähän tuo tehtailua on jos jatkuvasti joka juoksusta pentuja teetetään.
      Mutta ei sekarotuisten teettäminen edes joka juoksusta ole mitenkään laitonta, eli tuskin tuolle paljoa mitään voi, jos koirista huolehtii eikä ostajille valehtele.

      Verottajallehan tuollaisen voisi ilmiantaa, jos mahdollisesti jättää näistä pennuista saamansa tulot kertomatta, jolloin on pimeää tuloa.

      • VIHAINEN5

        Millä tavalla sekarotuisen teettäminen joka juoksusta ei ole laitonta???

        Samanlailla se on laitonta kuin puhdasrotuistenkin!


      • Eimuutenole
        VIHAINEN5 kirjoitti:

        Millä tavalla sekarotuisen teettäminen joka juoksusta ei ole laitonta???

        Samanlailla se on laitonta kuin puhdasrotuistenkin!

        Se ei ole laitonta, sillä sen kieltävää lakipykälää ei ole sen enempää puhdas- kuin sekarotuistenkaan kanssa. Eiköhän sinunkin kannattaisi opetella, mitä sana "laiton" tarkoittaa, niin et vaikuttaisi niin jälkeenjääneeltä.

        Laitonta se ei siis ole, mutta puhdasrotuisilla sen estää kennelliiton säännöt. Joka juoksusta pennutettaessa ei pentuja saa rekisteriin. Sekarotuisten pennutustahtia sen sijaan ei valvo kukaan eikä mikään.


      • VIHAINEN5
        Eimuutenole kirjoitti:

        Se ei ole laitonta, sillä sen kieltävää lakipykälää ei ole sen enempää puhdas- kuin sekarotuistenkaan kanssa. Eiköhän sinunkin kannattaisi opetella, mitä sana "laiton" tarkoittaa, niin et vaikuttaisi niin jälkeenjääneeltä.

        Laitonta se ei siis ole, mutta puhdasrotuisilla sen estää kennelliiton säännöt. Joka juoksusta pennutettaessa ei pentuja saa rekisteriin. Sekarotuisten pennutustahtia sen sijaan ei valvo kukaan eikä mikään.

        harrasteliavaan puhuu kans laittomuudesta

        mutta puhdasrotuisilla sen estää kennelliiton säännöt. Joka juoksusta pennutettaessa ei pentuja saa rekisteriin. Sekarotuisten pennutustahtia sen sijaan ei valvo kukaan eikä mikään. <----- Mä tiedän kyllä nämä asiat varsin hyvin! Olen nimittäin Kennelliiton jäsen

        Eiköhän sinunkin kannattaisi opetella, mitä sana "laiton" tarkoittaa, niin et vaikuttaisi niin jälkeenjääneeltä. <----- Samat sanat


        Pentutehtailu kuriin lainsäädännöllä

        Tunnistusmerkitsemättömien ja rekisteröimättömien koirien ja kissojen myyntikielto ehkäisisi pentutehtailua, kun kasvattajan tiedot ja eläimen tausta olisivat avoimesti ostajaehdokkaan saatavilla. Halpa ostohinta toimii houkuttimena monelle lemmikinhankkijalle. Käytännössä halpa eläin tulee usein esimerkiksi rekisteröityä rotukoiraa tai -kissaa kalliimmaksi, sillä huonoissa oloissa mahdollisimman halvalla ja suurta tuottoa ajatellen kasvatetuista pennuista huomattavalla osalla on jopa loppuelämän kestäviä terveysongelmia. Lisäksi huonoissa oloissa kasvaneilla eläimillä on paljon käytöshäiriöitä sosiaalistamattomuuden ja huonon kohtelun takia.

        Pentutehdaskauppa rehottaa erityisesti nettimyyntipalstoilla. Pentutehtailu on kasvava ongelma koko Euroopassa, ja ongelmaan on pyritty etsimään monenlaisia ratkaisuja. Muun muassa Belgiassa on käytössä järjestelmä, jossa jokaisen lemmikkieläimen myyjän on rekisteröidyttävä julkiseen rekisteriin.

        – Belgian malli on osoittautunut tehokkaaksi, ja samankaltainen järjestelmä voitaisiin ottaa käyttöön myös Suomessa. Kun jokaisessa myynti-ilmoituksessa on kerrottava myyjän rekisterinumero, on ostajan ja viranomaisen helppo tarkistaa myyjän taustat, sanoo Lindqvist.

        – Saamme SEYssä jatkuvasti yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat epähuomiossa ostaneet eläimen pentutehtailijalta ja jossa eläin on pian kauppojen jälkeen sairastunut tai jopa kuollut. Vaikutamme asenteisiin lisäämällä kuluttajien tietoa riskeistä, mutta pentutehtailua ei saada kuriin ilman tiukennuksia lainsäädäntöön, sanoo Lindqvist.

        Lähde: https://www.sey.fi/ajankohtaista/tiedotteet/909-sey-elainkauppaa-tulee-saadella-lailla-nykyista-tiukemmin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 178
      1903
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1353
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1164
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1085
    Aihe