Pentutehtailuako?

PaulaT

Heippa,
Haluaisin semmoisista asioista tietoa, että onko pentutehtailua, jos omistaa vain yhden nartun ja yhden uroksen ja antaa niiden tehdä pennut joka ikisestä juoksusta? Ensimmäisestä juoksusta lähtien, joka oli jo puolen vuoden iässä (!)
Uros oli talossa ensin ja narttu otettiin, kun huomattiin kuinka paljon sekarotuisistakin nykyään saa rahaa...
Molemmat vanhemmat on monirotuisia/sekarotuisia ja pennut myydään tälläkin hetkellä 500€/kpl. Myynti-ilmoituksessa emo ja uros koira on ilmoitettu puhdasrotuisiksi, mutta eri rotua keskenään kuitenkin, vaikka molemmissa on oikeasti minimissään kolmea rotua.... Mitä tuollaiselle voi tehdä vai voiko mitään? Tuntuu niin törkeältä toiminnalta koiria ja koiran ostajia kohtaan...

7

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kfj

      Ota nyt ainakin screenshotti ilmoituksesta, jossa pentujen vanhemmista valehdellaan. Petos on rikos, joten tee vähintään eläinsuojeluvalvojalle ilmoitus, että käyvät paikan päällä juttelemassa.

    • mielestäni

      Menee kyllä tehtailun puolelle jos joka ikisestä juoksusta astuttaa

    • VIHAINEN5

      Kyllä on tehtailua!

      Toivootavasti oot jo tehny asialle jotain!

    • harrasteliavaan

      kyllähän tuo tehtailua on jos jatkuvasti joka juoksusta pentuja teetetään.
      Mutta ei sekarotuisten teettäminen edes joka juoksusta ole mitenkään laitonta, eli tuskin tuolle paljoa mitään voi, jos koirista huolehtii eikä ostajille valehtele.

      Verottajallehan tuollaisen voisi ilmiantaa, jos mahdollisesti jättää näistä pennuista saamansa tulot kertomatta, jolloin on pimeää tuloa.

      • VIHAINEN5

        Millä tavalla sekarotuisen teettäminen joka juoksusta ei ole laitonta???

        Samanlailla se on laitonta kuin puhdasrotuistenkin!


      • Eimuutenole
        VIHAINEN5 kirjoitti:

        Millä tavalla sekarotuisen teettäminen joka juoksusta ei ole laitonta???

        Samanlailla se on laitonta kuin puhdasrotuistenkin!

        Se ei ole laitonta, sillä sen kieltävää lakipykälää ei ole sen enempää puhdas- kuin sekarotuistenkaan kanssa. Eiköhän sinunkin kannattaisi opetella, mitä sana "laiton" tarkoittaa, niin et vaikuttaisi niin jälkeenjääneeltä.

        Laitonta se ei siis ole, mutta puhdasrotuisilla sen estää kennelliiton säännöt. Joka juoksusta pennutettaessa ei pentuja saa rekisteriin. Sekarotuisten pennutustahtia sen sijaan ei valvo kukaan eikä mikään.


      • VIHAINEN5
        Eimuutenole kirjoitti:

        Se ei ole laitonta, sillä sen kieltävää lakipykälää ei ole sen enempää puhdas- kuin sekarotuistenkaan kanssa. Eiköhän sinunkin kannattaisi opetella, mitä sana "laiton" tarkoittaa, niin et vaikuttaisi niin jälkeenjääneeltä.

        Laitonta se ei siis ole, mutta puhdasrotuisilla sen estää kennelliiton säännöt. Joka juoksusta pennutettaessa ei pentuja saa rekisteriin. Sekarotuisten pennutustahtia sen sijaan ei valvo kukaan eikä mikään.

        harrasteliavaan puhuu kans laittomuudesta

        mutta puhdasrotuisilla sen estää kennelliiton säännöt. Joka juoksusta pennutettaessa ei pentuja saa rekisteriin. Sekarotuisten pennutustahtia sen sijaan ei valvo kukaan eikä mikään. <----- Mä tiedän kyllä nämä asiat varsin hyvin! Olen nimittäin Kennelliiton jäsen

        Eiköhän sinunkin kannattaisi opetella, mitä sana "laiton" tarkoittaa, niin et vaikuttaisi niin jälkeenjääneeltä. <----- Samat sanat


        Pentutehtailu kuriin lainsäädännöllä

        Tunnistusmerkitsemättömien ja rekisteröimättömien koirien ja kissojen myyntikielto ehkäisisi pentutehtailua, kun kasvattajan tiedot ja eläimen tausta olisivat avoimesti ostajaehdokkaan saatavilla. Halpa ostohinta toimii houkuttimena monelle lemmikinhankkijalle. Käytännössä halpa eläin tulee usein esimerkiksi rekisteröityä rotukoiraa tai -kissaa kalliimmaksi, sillä huonoissa oloissa mahdollisimman halvalla ja suurta tuottoa ajatellen kasvatetuista pennuista huomattavalla osalla on jopa loppuelämän kestäviä terveysongelmia. Lisäksi huonoissa oloissa kasvaneilla eläimillä on paljon käytöshäiriöitä sosiaalistamattomuuden ja huonon kohtelun takia.

        Pentutehdaskauppa rehottaa erityisesti nettimyyntipalstoilla. Pentutehtailu on kasvava ongelma koko Euroopassa, ja ongelmaan on pyritty etsimään monenlaisia ratkaisuja. Muun muassa Belgiassa on käytössä järjestelmä, jossa jokaisen lemmikkieläimen myyjän on rekisteröidyttävä julkiseen rekisteriin.

        – Belgian malli on osoittautunut tehokkaaksi, ja samankaltainen järjestelmä voitaisiin ottaa käyttöön myös Suomessa. Kun jokaisessa myynti-ilmoituksessa on kerrottava myyjän rekisterinumero, on ostajan ja viranomaisen helppo tarkistaa myyjän taustat, sanoo Lindqvist.

        – Saamme SEYssä jatkuvasti yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat epähuomiossa ostaneet eläimen pentutehtailijalta ja jossa eläin on pian kauppojen jälkeen sairastunut tai jopa kuollut. Vaikutamme asenteisiin lisäämällä kuluttajien tietoa riskeistä, mutta pentutehtailua ei saada kuriin ilman tiukennuksia lainsäädäntöön, sanoo Lindqvist.

        Lähde: https://www.sey.fi/ajankohtaista/tiedotteet/909-sey-elainkauppaa-tulee-saadella-lailla-nykyista-tiukemmin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe