Ford Mondeon tuntijoille

Voortissimo

Tulipas tuossa ostettua elämäni ensimmäinen (käytetty) Ford merkkinen henkilöauto. Ihan kaikki hienot ominaisuudet eivät autosta vielä ole täysin avautuneet. Varsinkin kun ohjekirjassa kuvataan kaikki mahdolliset ominaisuudet mitä missään Fordissa on koskaan ikinä ollut. Ja sitten omasta autosta niitä ei löydy.
Mutta asiaan. Ajoneuvossani on valokatkaisijalle neljä eri asentoa. Päivävaloasento, parkkivalo asento, normaali ajovalot päällä asento ja lisäksi neljäs ja mystisin automaattivaloasento. Ohjekirjaa tutkimalla olen ymmärtänyt että viimeksi mainitun pitäisi olla tosiaan valoautomatiikan asento (eli että auto vaihtaisi pitkät ja lyhyet automaattisesti ilman kuljettajan apua.) Testailtuani tätä käytännössä ja tutkittuani myös tietonäyttöä, olen tullut lopputulokseen että minun Fordissani ei tällaista ajovaloautomatiikkaa ole.
Kysymys kuuluukin nyt mikä on tuon viimeisen, neljännen valokatkaisijan asennon tarkoitus? Ainoa mitä olen havainnut tapahtuvan kun katkaisijaa kääntää, on mittariston valojen kirkastuminen.

Ja auton mallihan on siis Ford Mondeo 2.0 ecoboost titanium vm. 2011.

5

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Soome

      Karvalakki malli on yleensä suoli versio?

    • Vort

      Kyseisessä automaattiasennossa ajovalot ja takavalot palavat vain jos on pimeää tai tuulilasinpyyhkijät ovat aktiiviset. Ja tosiaan jos autossa olisi pitkille vielä automaattiset pitkät niin ne toimivat vain kyseisessä automaattiasennossa.

      • Vort

        Ja lisäksi tosiaan mainitsemasi mittariston valojen kirkkaus taitaa olla maksimilla silloin kun ajovalot eivät pala (on valoisaa). Näin mittaristo erottuu valoisassa paremmin ja toisaalta pimeässä kun mittaristo himmenee (tai siis menee käyttäjän asettamaan asentoon) ei kuljettaja sokaistu kirkkaista mittariston valoista.


    • Ettänäin

      Tuo automaattiasentoa ohjaava valoisuuden tunnistava silmä löytyy taustapeilin kohdalta tuulilasin ulkopuolelta. Kokeileppas kirkkaalla päivänvalolla peittää kädellä ko. anturi. Huomaat miten tuo ohjaa valoja. Mikäli autossa on automaattiset kaukovalot, niitä ohjataan yleensä kameran avulla joka löytyy myös tuulilasista taustapeilin kohdalta.

    • Matkis

      En uskalla varmalle sanoa omastasi, mutta 2009 Ghiassa itsellä käytössä aina tuo "AUTO" -asento. Takavalot palavat aina kun virrat ovat päällä, mutta sumuvaloja ei saa päälle eikä pitkiä jatkuvasti, jos on tarpeeksi valoisaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe