peltiset varastot ja palo-osastointi?

Nykyään on kaupan peltisiä pihavarastoja. Voiko noita mahdollisesti pystyttää 4m lähemmäs muita rakennuksia ilman ns palo-osastointia?
Ilmoita


Kysyppä ihan ite oman kaupunkisi/kuntasi rakennusvalvonnasta, he selvittävät miten homma menee. Yleensä kaupungeissa/kunnissa aika yhtenäinen rakennusjärjestys, mutta poikkeuksiakin on. Yleensä tuollainen peltikoppi menee toimenpideluvalla, mutta sekin selviää samalla kysymisellä.
Ilmoita
Ei tietenkään.
Ilmoita
Kumpikaan vastaaja ei näyttänyt olevan edes hajuilla mitä tarkoitin. No väännetään selvemmäksi: Miten pelti luokitellaan paloa hidastavaksi, esim 2 kertaiseen gyprociin verrattuna.
2 VASTAUSTA:
Kyllä me ymmärrettiin, mutta sinä et ymmärrä! Olen rakentanut useammassa kunnassa ja kaupungissa. Vaikka luulisi, että pykälät ja säännöt on samoja, niin lopulta asiaa väännetään kunkin kunnan tai kaupungin rakennusvalvonnan kanssa. Mikä on kelvannut kaupngissa, ei ole välttämättä kelvannut kunnassa.
Pellistä ja gyprocista löydät kyllä tietoa googlettamalla ja niihin voit sitten koettaa vedota, kun väännät rakennusvalvonnan kanssa.
Ihan rautalangasta vääntäen, minulla oli kaupunkiin rakentamassani omakotitalossa tiukkaa etäisyyksissä palavaan materiaaliin liityen, niin riitti tietty palosuojaus. Sama palosuojaus ei sitten riittänyt maaseutukunnassa, vaan piti muuttaa jopa etäisyyksiä palavaan materiaaliin.

Omakohtaisesti koettuna, jo pelkkä yksinkertainen pelti vaikuttaa aika paljon tulipalon etenemiseen.
"Miten pelti luokitellaan paloa hidastavaksi, esim 2 kertaiseen gyprociin verrattuna."

Kyse ei ole yksittäisen materiaalin luokituksesta vaan kokonaisen rakenteen luokituksesta. Rakenteella voi olla esim. Ei30. EI60 tai EI90 luokitus. Pelkälle yksinkertaiselle pellille ei noita luokituksia ole koska pelti ilman mitään eristeitä johtaa lämpöä aivan liian hyvin ja siis levittää paloa.
+Lisää kommentti
Eihän se pelti tee siitä seinästä osastointia poistavaa vaan se lämpökuorma siellä boksissa vääntää seinät vintturaan ja helposti. Kyprokki kaksinkertaisena kestää pitempään kuin pelti.
Ilmoita
Ei syty pelti palamaan ja näinollen ei vaadi palosuojaa eikä sammutinta. Mutta jos sisällä on palavia nesteitä yli 400 litraa, on ison nuotion teko kielletty ja sisätilan lämmitys tehdään nestekaasu tohottimella, liekin pituus ei saa ylittää 140 senttiä.
1 VASTAUS:
Kyse ei ollut materiaalin palosuojauksesta vaan seinän palolukituksesta joka määrää esim. sen kuinka lähellä rakennus saa toista olla.
Palamaton materiaalikin (kuten metalli) voi palaa puhki tai siitä tehty seinä tulipalossa romahtaa jolloin rakenne ei enää pidätä paloa mitenkään. Rakenteen paloluokitus tarkoittaa sitä, miten kauan kyseinen rakenne kestää puhki palamatta ja sortumatta tulipaloa.
+Lisää kommentti
Sitäpaitsi se et. on 8 m.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

peltiset varastot ja palo-osastointi?

Nykyään on kaupan peltisiä pihavarastoja. Voiko noita mahdollisesti pystyttää 4m lähemmäs muita rakennuksia ilman ns palo-osastointia?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta