Onko reilua...

Olen lukioikäinen tyttö ja olen viettänyt nyt viimeisten 3,5 vuoden aikana noin 1,5 vuoden ajan kotiaresteissa. Arestien aikana olin kotona kotiorjana, enkä perheenjäsenenä. Minulla ei ollut puhelinta tai muita älylaitteita käytössäni.
Syitä ovat olleet:
Ystäville kertominen masennuksesta
-II- äidin väkivaltaisesta käytöksestä (asetin kuulemma äitini huonoon valoon, eikä asiat kuulemma kuulu ystävilleni)
Kotoa karkaaminen (koska kotona oli vaikea olla väkivallan takia)
Itsemurhayritys (Olin viettänyt 9kk kotona, joten sain vain tarpeeksi)
Yhdessä vaiheessa pieni kiinnostus tytöistä
Juominen (olin ollut hajalla kaikista aresteista ja yksinolemisesta, joten saatuani vapautta vedin överit)
Valehteleminen menoista (90% läheisistä ystävistäni kiellettiin, joten valehtelin kenen seurassa olin)

Äiti syyttää minua siitä että olen tilani tähän kuntoon saannut. Kuulemma hänellä ei ole osaa eikä arpaa ja että muidenkin vanhemmat ratkaisevat tilanteet samalla tavalla kuin hän on tähän asti. Armoa en saa lainkaan sillä, teen kuulemma kaiken vain ilkeyttäni, vaikka tosiaankaan niin ei ole...

Vapauduin torstaina 4vk:n arestista, syynä tälle oli se että olin mennyt kirjastoon opiskelemaan ja olin ottanut kaverin mukaani opiskelemaan. Kuulemma en olisi näin saannut tehdä.

Eilen perjantaina minulla oli menoa 18:00, mutta myöhästyin bussistani, joten olin paikan päällä kello 18:15. Äiti oli raivoissaan, koska olin pettänyt hänen luottamuksensa jälleen ja sanoi pitävänsä minut kotona loppuvuoden. Koulusta suoraan kotiin ja illalla 21 puhelin pois, kokeisiin joudun lukemaan kotona (yleensä olen kirjastossa)..

Onko tämä oikeasti reilua? Onko oikeasti muuallakin näin? Mitä minun pitäisi tehdä?

16

832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos näkökulmasi on se todellinen totuus, eikä yksipuolinen sinun kannaltasi parhaaksi mahdolliseksi väritetty kertomus, niin ei, se ei todellakaan ole reilua.

      Ei, sen perusteella mitä minä tiedän, muualla ei ole noin.

      Voit joko purra hammasta siihen saakka, että täytät 18 ja pääset muuttamaan pois kotoa tai hankkia apua tilanteeseesi. En usko, että asia muuttuu miksikään ilman perheen ulkopuolelta tulevaa väliintuloa.

    • Hei hymypyllyyn!

      Olet rohkeasti lähtenyt kertomaan haasteistasi kotona. Kertomasi asiat herättävät huolta. Kerroit äitisi väkivaltaisesta käytöksestä. Väkivalta ei ole koskaan sallittua ja jokaisella meistä on oikeus turvalliseen kotiin. Oletko voinut kertoa näistä asioista kenellekään perheen ulkopuolisille aikuiselle esimerkiksi nuorisotyöntekijälle, koulussa terveydenhoitajalle tai kuraattorille?

      Voit tulla juttelemaan näistä asioista Rikosuhripäivystyksen chattiin. RIKUchat on auki arkisin klo 9-15 ja maanantai-iltaisin klo 17-19 osoitteessa www.riku.fi/nuoret. Sinun ei tarvitse jäädä yksin näiden asioiden kanssa, vaan hae rohkeasti perheen ulkopuolista apua.

      Ystävällisesti Rikosuhripäivystys

      • Evp_Sossu

        Mikäli aloittaja ei ole provo eikä halua tahallaan aiheuttaa vahinkoa vanhemmilleen, niin ei chatit mitään auta. Koulun terveyshuolto lienee matalimman kynnyksen paikka josta hakea apua. Kunnan/kaupungin sosiaalitoimi on se jolle asia varsinaisesti kuuluu. Mikäli tapaukseen tosiaan liittyy vapaudenriistoa mitä ei voi pitää kasvatukseen liittyvänä niin asia kuuluu poliisille. Asiaa hoidettaessa on ensiarvoisen tärkeää että asia hoidetaan siten ettei vanhemmille anneta mahdollisuutta kostaa ja edelleen pahentaa tilannetta sen tultua ilmi.

        Kysyjälle: Mikäli tilanne on oikeasti huono niin pakkaa tarvitsemasi tavarat ja mene jonkin luotettavan kaverin,sukulaisen tai muun aikuisen luo ja ota rohkeasti yhteyttä joko koulun terkkariin tai suoraan sosiaalitoimeen. Unohda häpeä. Ammattilaiset ovat nähneet jo kaiken ja heille maksetaan siitä että auttavat juuri sinua joka apua tarvitset.


    • Tiääks

      Soita poliisi tai sossu, jos oot vähä vihasempi ni ota veitsi ja seuraavan kerran ku se hyökkää ni tiiät mitä tehdä.

      • Jos hän tappaa jonkun hänen elämä kärsii!!! Mieti vähän "neuvojas"


    • Poikaaaaa

      Jos olisin sinä niin muuttaisin heti 18vuotiaana pois kotoa.

    • paawali

      Jos tämä on totta niin on todella surullista.
      Vanhempien tehtävä on kasvattaa lasta...valmistaa lapsi maailmaan ja siihen että hän löytää sielunsa tehtävän, mitä sielu haluaa.
      Nyt äitisi ei osaa kasvattaa lasta ollenkaan. Toivotaan ettei teidän perheessä ole kovin montaa lasta, mutta ilmeisesti on jos et saa rauhassa olla.
      Mielestäni äitisi on se joka tarvitsee ammattiauttajaa, tee hänestä vaikka lastensuojeluilmoitus jos hän on väkivaltainen fyysisesti tai henkisesti.
      Mutta myös sinä tarvitset tukea sillä olet arvokas, erittäin arvokas. Suosittelen menemään vaikka paikalliseen seurakuntaan. Ei perus kirkkoon, vaan vapaakirkkoon tai helluntaiseurakuntaan tms. jossa opetetaan että olet arvokas, eikä niin että olet syntinen ja saat tuomion. Kyllä tämä elämä täälä maan päällä on jo tarpeeksi tuomiota..

    • FinnishPerson

      Oletko 18? Jos olet 18, sulla on ihan kaikki oikeudet olla kuunetelematta arestia. Ja jos olet kumminkin jossain 16-17 ikäluokassa, sun ei tarvitse välttämättä kuunnella sitä myöskään. Sun tilanne ei vaikuta kauhean hyvälle, mutta mun mielestä toi ylimääräinen painostaminen häiritsee vielä enemmän kuin valinnanvapaus.

    • rrewerwere

      sen lauluja laulat kenen leipää syöt pätee tänäkin päivänä

      • crazy-mad-insane

        Väkivalta lopettaa vittuilun kaikilta puolilta. Sen jälkeen pätee ihan omat säännöt.


    • Minä rupesin oikeasti itkemään kun mietin että mitä sinun elämäsi on....ei mUn elämä olekaan niin huonoa. Tuen sinua!!! Mutta pyydän, älä tapa itseäsi. Se ei auta!

    • ehehehe

      Näistä allaolevita syistäsi arestin saaminen on reilua, mutta sen lisäksi tarvitsisit psykologin tms apua. "Kotiorjana" oleminen ei tietenkään ole reilua, itse asiassa taitaa olla lain vastaista.

      "Itsemurhayritys (Olin viettänyt 9kk kotona, joten sain vain tarpeeksi)
      Yhdessä vaiheessa pieni kiinnostus tytöistä
      Juominen (olin ollut hajalla kaikista aresteista ja yksinolemisesta, joten saatuani vapautta vedin överit)"

    • honest04

      Toivottavasti saat jollakin tavalla tilanteen korjattua, koska tuo ei ole yhtään reilua sinua kohtaan. Vanhemmat pyrkivät aina huolehtimaan lapsensa hyvinvoinnista ja ymmärrän, että äitisi ei halua päästää sinua näkökentästään alkoholinkäytön ja itsemurhayrityksen takia. Enkä todellakaan ole äitisi puolella tässä asiassa! Mutta kenenkään äiti ei pitäisi olla väkivaltainen lastaan kohtaan, sossuille kannattaisi siitä ilmoittaa. Toivon sinulle kaikkea hyvää :)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe