Velaton maksaa

VelatonMaksaa

On velaton kuolinpesä, 6 osakasta joista kolmella velkoja ulosotossa. Pirkanmaan ulosottovirasto patistaa myymään kuolinpesän näiden kolmen velkojen takia mutta on myös esittäny että "osallistukaa myös te velattomat maksamaan velallisten velkoja" Kysyin että paljonko sitä maksettavaa sitten on? UO vastas: "sitä emme saa kertoa" Kysyin että ketkä on velkojia? UO vastas: "emme saa kertoa" No just, maksakaa mutta emme kerro mitä pitää maksaa!!!???

Kyselin käräjäoikeudelta että mitenkä täs ny saisin asioista tietää, kehottivat kääntyyn oikeusavustajan puoleen. No, oikeusapuun ajanvaraus ja sitte avustajan puheille, ensin tutkittiin mun raha-asiani ja sitte oikeusavustaja totes että en oo oikeutettu oikeusapuun liian suurten tulojeni takia (nettotulot 1600€/kk) sillä yleinen oikeusapu on tarkoitettu vain pienituloisille.

Onko ideoita mitä kautta noi velat sais selvitettyä kun ei tunnu velallisillakaan omista veloistaa tietoa olevan?

15

569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lawetorder

      Pyydä näiltä osakkailta, joilla ulosottoa on, niin nähtäväksi ulosottopaperit.

      Onko tuo totta, mitä ulosottovirastossa on sanottu, ainakin oli lainausmerkeissä?

      Tavallaan osallistutte heidän velkojen maksuun, myitte sitten vapaaehtoisesti tai pakkohuutokaupassa (perustuslain omaisuuden turvan vastaista, perustuslaissa tuolla kohtaa ole muuta lakivaraumaa kuin pakkolunastuksesta) ja jolloinka omaisuus saattaa mennä huomattavaan alihintaan.

      Tässä on hulluinta se, että teille ei välttämättä jää sitä perintöosuutta, mistä olette perintöveron maksaneet, siis pakkohuutokaupan seurauksena ja jolloinka tavallaan vastaen omaa tahtoanne osittain osallistutte velkojen maksuun.

      Mitään sellaista ei ulosottovirastossa voida edes tarjpta ehdoksi, että maksakaa te velattomat ne velat, niin omaisuuteen ei kosketa, takaus on ainoa peruste.

    • VelatonMaksaa

      Kyllä tämä tarina on tosi. On sitä tuttavien kans ihmeteltykin ku UO esittää että velattomien pitäis maksaa mutta UO ei tosiaan kerro että pitääkö maksaa 10€ vai 100000€

    • einariseenää

      ? Kuolinpesäosuus on ulosottokelpoista omaisuutta, kun se on kuolinpesänosakkaan omaisuutta. Muiden osakkaiden omaisuutta ei uo voi vaatia velallisen osakkaan velkojen maksuksi.
      Jokin tuossa ei täsmää-
      Itseltäni on turvaavasti mitattu, kp osuus. Käsittääkseni aiheuttaa kuolinpesässä hukkaamiskiellon, mutta muita seurauksia ei ole ollut- jäi vanhentunut pieni osa velkaa lillumaan sen turvaavan mittauksen taakse. Estää hyvin psässä tapahtuvan suhmuroinninkin, että hyötynsä tuossakin. Lesken hallintaoikeus pitää näissä tapauksissa tilanteen kellumassa lesken kuolemaan asti, ja sitten uo vie velallisen osuuden- tai vähintään sen, mikä kattaa velan ja sen käsittelykulut.
      En tiedä mitä velkoja voi tehdä jouduttaakseen rahojensa saantia. Kertokoon joka tietää, kun kyse on esimerkiksi osuudesta kiinteään omaisuuteen.
      Uo lähettää kyllä pesänhoitajalle/jollekulle muulle osakkaalle tiedon siitä, että velallisen osuus on maksukiellossa, eli velalliselle ei saa kuolinpesästä maksaa perintöosuutta ilman ulosoton suostumusta- eli kun kuolinpesä jaetaan, pesän asioita hoitava on velallisen osuuden suhteen ensin ulosottoon yhteydessä, ja sitten selviää, maksetaanko pesästä mitään velalliselle hänen osuudestaan.

      Ulosottorekisteristä? Saatko sieltä tiedot velallisten osakkaiden veloista?
      Ihan shittiä kyllä on että velattomat osakkaat joutuisivat velallisten velkoja maksamaan- elleivät ole olleet niitä takaamassa, mikä olisi ihan eri tarina mistä tässä aloituksessa on kertoman mukaan kyse, mutta noin se ei mene!
      Sivullisen omaisuudesta on kyse, siinä osassa kuolinpesää mikä ei kuulu velallisen omistukseen- lähtökohtaisesti!

      • Lawetorder

        Hieman tarkennan, kuolinpesäosuus ei ole vielä ulosottovelallisen osuutta/omaisuutta, sitten kun pesä jaetaan, eli jos jakamista on taikka myydään omistusta ja jaetaan, niin tuolloin se on velallisen omaisuutta, se kun uo ilmoittaa jakajalle on ns. varauma ja takavarikko velkojen maksuun ja realisoituu vasta sitten kun pesä jaetaan eli jakamaton kuolinpesä on yhteisomistuksessa.


      • vieläyhdesti

        Osuus, kirjoitinkin. Tarkoitin ihan sitä, että tukkipuusta se ja se, sekä koivusta tuo, ja rakennuksesta tämä ei ennen jakoa voi kukaan osakas, eikä kp ulkopuolinenkaan taho, esimerkiksi uo sanoa mikä osa siitä puusta tai tönöstä, on velalliselle kuuluvaa- Mutta osuus kuolinpesään perilliselle kuitenkin syntyy heti kun vainajan kuoltua on selvinnyt ketkä ovat perillisiä/testamentinsaajia.
        Tilannetta jossa Esimerkiksi Kalle on kuollut, ja Ville ja Sanna hänen lapsinaan, omistaisivat uolinpesän omaisuudesta osuudet, vasta onkun vuosimäärän tai vuosikymmenten kuluttua, ei voi syntyä. Tai että pesänhoitaja tai leski yksin omistaisi, tai silleen. Kuolinpesä on sana sekä omaisuudelle jonka vainajan oikeudenomistajilla on, että henkilöliittymälle joka kp on jakoon asti.
        Ja turvaavakin mittaus tarkoittaa, että kp osuus erotetaan pesästä tavalla tai toisella kun kp jaetaan. (tilanne voi muuttua jos velka maksetaan ennen kp jakoa pois) Itselläni ei ole isosta velkasummasta kyse, mutta laskin että suhmurointiriski on niin iso pesässä, ja merkkejä siitä pienien omaisuuserien kanssa jo oli alun perinkin, että olkoon hukkaamiskielto voimassa. Osa osakkaista kun kauempana, ja nekin ihmiset toisissa kp niin mielellään sekaantuvat, joilla ei ole asioihin muuta osaa kuin itse/jonkun oikeista osakkaista kuvittelema, joten soppaa on helposti syntymässä.
        Voisiko aloittaja, jos hänellä on oikeus sivullisena(velallisiin osakkaisiin nähden) saada uo rekisteristä ne tiedot velallisten veloista, pyytää ne? Jos asia koskee omaakin omaisuutta tavalla tai toisella, on se syy pyytää tietoja.
        Uo laittaa tosiaan kuolinpesän hoitajalle aina tiedoksi- tai vähintään jollekulle osakkaista, ulosotosta tiedon. Käsittääkseni summatkin.(mikäli siihen on uskominen, kun minullekin tuli turvaavan päätöslappu, ja sen yhteydessä oli liitteenä summat, ja määräämiskielto, mikä ei siis ole osakkuuteni hävittämistä vaan etten saa luovuttaa (irtaimena) osuuttaani millekään taholle.)
        edelleen kiinnostaa millä keinoin velkoja jouduttaa rahojensa saamista näissä monen omistajan tilanteissa, joissa yhdeltä esimerkiksi pitäisi saada mania. Osakkaathan mielellään vetkuttavat jaon kanssa/yhteisomistuksen purun kanssa.


      • Anonyymi
        Lawetorder kirjoitti:

        Hieman tarkennan, kuolinpesäosuus ei ole vielä ulosottovelallisen osuutta/omaisuutta, sitten kun pesä jaetaan, eli jos jakamista on taikka myydään omistusta ja jaetaan, niin tuolloin se on velallisen omaisuutta, se kun uo ilmoittaa jakajalle on ns. varauma ja takavarikko velkojen maksuun ja realisoituu vasta sitten kun pesä jaetaan eli jakamaton kuolinpesä on yhteisomistuksessa.

        Kylläpä minulta mitattiin osuus vanhempani kuoltua, vaikka kyseessä oli,on yhä,jakamaton kuolinpesä.
        Se on karneaa,kun joutuu elämään epävarmuudessa,milloinvelkoja haluaa pesän jakamista,tai vouti käynnistää jaon.
        11 vuotta asia on nyt ollut näin,ja voi olla,että nyt kun toinenvanhempi lähti,asia etenee.


    • MikäAsiassaNiinHankalaa

      pyydä velallisia tilaamaan saldotodistukset ulosotosta, onnistuu myös netin kautta.

    • VelatonMaksaa

      Pesänhoitajana toimin ja olen saanu "hukkaamiskielto" ilmoitukset kolmen osakkaan osalta. Ikaalisten UO mieheltä kysyin tosiaan paljonko velkoja on mutta vastasi siis ettei saa kertoa velkoja/ velkojia. Joku tiesi kertoa että maksua vastaan velkatiedot jostain sais. Molemmat vanhemmat siis kuollu ja pesä meillä sisaruksilla.

      Entäs "suullinen" testamentti? Eläessään isä jatkuvasti lässytti että kun hän kuolee niin talo/tila jää mulle, ei vaan koskaan paperille asiaa saanu laitettua.

      • vieläYhdestikö

        Suullisella sanotulla ei ole juridista merkitystä Testamentilla olisi. Eikun ostat velalliset ulos voudin kautta jos tahdot tilan- jos muitakin kuin velalliset sisaruksesi, niin se voi mutkistaa. Osuudellaan velallisten on kuitenkin maksettava velkojaan, ellei kenelläkään ole elinikäistä hallintaoikeutta, tilaan. Ikävä kyllä, kunkin osuus on omansa, ja sen saa käyttää vaikka velan maksuun.
        Pyydät ne tiedot Uo:lta, mitä tarvitset- toisaalta kuuluuko se sinulle mihin kukin osuutensa käyttää?
        Jos sisaruksistasi jotakuta on ns. kusetettu raha-asoissa, se on jo aihe laittaa asioita selvitykseen vaikka edunvalvonnan kautta, mutta käsitääkseni jos asiat koskevat sinunkin omaisuuttasi, (mitä toisten osuudet ei ole!) niin saisit jonkun rekisteriotteen uo:sta pyydettyä. Josta jää merkintä, kukaon pyytänyt rekisteriselostetta, että velallinenkin voi tarkistaa, kuka hänen tietojaan on saanut.
        Ei se sinun osuutesi kp piene toisten osakkaiden velkojen takia- kukin vastaa veloistaan vain omalla omaisuudellaan.


    • UO-asiakkaatradioaktiiv

      Nämä uo-asiakkaat ovat yhtä epämiellyttäviä kaikille ihmisille, kuin radioaktiiviset jätteet, olisi parempi kuin katoaisivat jonnekin, vaikka ammuttaisiin ne avaruuteen, tietysti vasta sitten, kun ovat pakkotyöllä velkansa maksaneet.

      • Anonyymi

        Oletkohan nyt oikeassa,että näin haluaisit jos kyseessä olisi äitisi,veljesi,työnantajasi?
        Kun kuka tahansa voi joutua tilanteeseen,jossa talous menee kuralle.
        Vaikka syntyessäsi omistaisit miljoona euroa,sillä voit ostaa asioita,jotka kuluvat,varastetaan,menettävät arvonsa.
        Voit taata kaverin lainan. Voit saada lapsia,ja puoliso lähtee lapset kainalossa.
        Mikään noista ei tee sinusta ongelmajätettä: geigermittarilla mitaten olet ihminen.


    • Laamakuiskaaja

      Ulosottorekisteri on julkinen, mutta edellyttää tietojen katselijalta vahvaa tunnistautumista. puhelimessa noita tietoja ei saa kertoa.

      https://oikeus.fi/ulosotto/fi/index/ulosotto/ulosottorekisteristatilattaviatodistuksia.html

      "osallistukaa myös te velattomat maksamaan velallisten velkoja" Tuo tarkoittanee velallisten pesän osakkaitten osuuksien ostoa jos halutaan säilyttää pesässä oleva omaisuus suvulla, eikä omaisuus mene ulosoton myyntiin.

      • Lawetorder

        Tuollainen sanominen tarkoittaa myöskin sitä, että "velattomat voi maksaa halutessaan velallisten velat" näin niin kuin suoraan sanottuna, mutta epäselvästi tulkiten voi tarkoittaa kuten ilmaisit, velallisten ostoa kuolinpesästä ulos, jos suostuvat.

        Lopputulos vaan molemmissa sama, velattomat maksaa tavallaan velallisten velat, mutta lain mukaan velallinen vastaa veloistaan ja jos takaaja, niin takaaja vastaa.

        KUOLINPESÄ ei ole vastuussa kuolinpesän osakkaan omista veloista, niin täten kuolinpesä ei ole velvollinen myymään tai ostamaan mitään velan vastineeksi, kuin ainoastaan kuolinpesän omista veloista/kautta vainajan velat on vastuussa ja tätä kautta tapahtuvaa realisointia joilla katetaan KUOLINPESÄN VELKOJA.

        Näin on laissa.

        Eli tuo ulosottovirasto hyppäsi vähän lainvastaisiin sanomisiin ja on/olisi hallintokantelun paikka.


    • 7458375

      Aika avuttomalta kuulostaa.
      Luultavimmin ulosotto hätyytellyt jotta ei tarvitsisi lähteä hakemaan pesänselvittäjä-jakajaa kuolinpesään ja jos velallisilla osakkailla ei ole paljoa velkoja, niin olisi järkevää maksaakin, tietysti myös paperit, että on kuittausoikeus vastaavaan määrään velallisen kuolinpesäosuudesta tai jos velkaantuneet suostuvat, ostaisi vaikka kokonaan ulos kuolinpesästä kuten ehdotettu.

      //oikeus.fi/ulosotto/fi/index/ulosotto/ulosottorekisteristatilattaviatodistuksia.html

    • Kyllaps

      Ulosottotietoja saa jokainen kenestä haluaa .Samalla tavalla julkiksestakin saada tiedot Mene oikeus.fi sivuille. KYLLÄ googleta Malla selviää miten saat heidän tiedot. Saattaa olla pieni maksu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe