Epäeettinen Eränkävijät -sarja

Temexius

Eränkävijät -sarja liikkuu (taas) kovin epämiellyttävällä alueella. Jo aiemminkin olen kiinnittänyt huomiota kalastajien ihmeelliseen C&R -touhuun: kaloja pyydetään, nostetaan ylös, ihaillaan hetki, otetaan jopa selfie ja sitten... laitetaan kala takaisin veteen. Ei siis aikomustakaan kalastaa tarpeeseen, ruokakalaksi.

Ohjelman aiemmissa jaksoissa esiintyi joku nuori tyttö jolla kalan saatuaan ei kirkumiselta ja huutamiselta meinannut tulla loppua lainkaan. Yhtään kalaa en tainnut hänenkään nähdä ottavan ylös, kaikki laskettiin noiden hypistelymanööverien jälkeen pois.

Tuon tytön käytös jääköön omaan arvoonsa, nyt kuitenkin jaksossa 3 Hopin vesityökoe, tapahtui taas jotain kovin tympeää. Olen aieemin pitänyt Äijää ja sen isäntäväkeä ns. oikeina kalastajina. En pidä enää. Kuningasharreja pyytäessään ei heille kelvannut kuin muutama kala: reilunkokoisia harreja (ei siis missään nimessä alamittaisia) nosteltiin surutta ylös, ihailteltiin ja laitettiin jostain syystä takaisin veteen.

Ymmärrän ala-mittaisten kalojen poislaittamisen. Tällaisen C&R -kalastuksen tarkoituspetiä en jaksa ymmärtää. Kyseessä ei ole kalastus vasn ihmisen ylivallan käyttäminen eläimen kustannuksella, eläimen vahingoittaminen, epäinhimillinen kiusaaminen.

Eränkävijät oli alussa hyvä ja mielenkiintoinen sarja. Ei ole enää.

7

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cjarkiellettävä

      En voi kanssa sietää kalojen retuuttamista ja pois päästämistä. Täysin kahjoa toimintaa. Ennemmin se sopisi nimenomaan alamittaisille koska massa ei riko näiden kalojen suuta mutta joku valopää on keksinyt että nimenomaan ne isot pitää vapauttaa. Mun mielestä kyseinen toiminta olisi ehdottomasti kiellettävä luonnonsuojelulain nojalla. Ruokakalat otetaan ja lopuksi aikaa virvelit narikkaan ja kun uutta syömäkalaa hakee niin sitten takas.
      Äijän porukka sentään ottaa ruokakaloja mutta pisteet laski kyllä niiden harjuksien vapauttamisista. Olisivat olleet lihaisia savupönttöön tms. Tämän uuden pariskunnan edesottamuksia en edes jaksa seurata. Taimenia heitellään miten sattuu takaisin helevetinmoisen vapaviidakon keskellä ja ylimielinen akka piikittelee ukolleen joka asiasta. (olen siis katsellut areenasta lähes kaikki jaksot jo) Välillä esitetään kuinka muka ollaan niin "rakasta" olevinaan. Tuo on ihan turha kaksikko koko sarjassa. Metsästyksessä sentään ammutaan ne saaliit ruokapöytään eikä vaan tainnuteta sivuosumalla, oteta selfie, annetaan pusu poskelle ja päästetä takaisin luontoon sanoen "tuu kiloa isompana taas ammuttavaksi"

      • Temexius

        Olipa hyvä kirjoitus.


    • Kadentuna

      Mene osoitteeseen adressit (tarkenteena com), kirkoita hakusanaksi catch ja allekirjoita.

    • hellureiku

      entäs tää koiran kouluttaminen jotenki on nyy kadonnu koko "metästyksen"oikea katsonta.KÄSKY KÄSKY.ISTU.HAE.on kyyl niin hirveän KAUNISTA.koko ohjelman pilaajat.sorry.lopuksi kuitenkin kehun".höpöhöpöpas...kuha vilmille päästiin.ei ole oikeeta.enpä vaivaudu katsomaan enää.heippa!!

      • Tranquilas

        Aika kovaa mökää pitävät nuo ko. sarjassa metsällä ja kalalla liikuessaan. Voipi vaan kuvitella, mitä tapahtuu jos se yksi kiljukaula onnistuisi jossain vaiheessa jonkun linnun alas ammutuksi... No, ei taida onneksi olla sitä pelkoa.

        Ja onhan tuon sarjan tilanteet pakostakin vähän epätodellisia: kuvausryhmä, äänittäjät jne. pyörivät koko ajan kinteeillä. Ja dronet pörräävät taivaalla (niistä se vasta vastenmielinen pörinä lähteekin. Joten ei ihme, jos saalista ei saada.


    • Öky-eränkäyntiä

      Tämänpäiväisessä jaksossa kalastivat hienolla "ökyveneellä", jossa kaikki mukavuudet (wc:t ym. .)

      Onko se sitten todellista eränkäyntiä, kun päräytetyään käyntiin hieno paatti 400 heppasella koneella , ja ajetaan merelle tai järvelle , ja ongitaan pari kalaa, ?????

      No ehkäs jollekkin on jollekkin ei ??

    • koira.mies

      Koira nimeltään Äijä on niin flegmaattinen, että se on joko 15-vuotias tai huumattu rauhalliseksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe