TURO, Autovuokrauksen "Airbnb", onko kokemuksia?

Ensivuonna olisi suunnitteilla elämäni ensimmäinen Pohjois-Amerikan lomamatka, jonka ensimmäinen osuus (noin viikko) olisi tarkoitus viettää Californiassa. Tuossa kun hieman olemme suunnitelleet naisystäväni kanssa kohteita, hotelleja, autovuokrausta yms. niin törmäsin seillaiseen autonvuokraus sivustoon kuin "Turo", jonka kautta yksityiset ihmiset voivat antaa autojaan vuokralle (sivusto "ohjaa" vuokraajan ja vuokralleottajan "yhteen", hoitaa varaukset, maksuliikenteen, takuumaksut, ylimääräiset vakuutukset yms.), hieman samalla tavalla kuin asuntoja annetaan vuokralle Airbnb:n kautta.

Onko kenelläkään mitään kokemusta tuosta "Turo":sta (tai jos tietää muita vastaavia Californiassa toimivia sivustoja, niin saa "vinkata"), onko homma ollut toimivaa, onko ongelmia esiintynyt yms. ja yksi iso kysymys mihin en tahtonut sivuilta löytää vastausta, niin voivatko Yhdysvalloissa lomalla olevat turistit käyttää kyseistä palvelua, vai vaatiikopalvelu yhdysvaltalaista osoitetta ja/tai ajokorttia.

Sivustolta löytyy satamäärin itseäni kiinnostavaa vuokrattavaa kalustoa erittäin edulliselta vaikuttavaan hintaan (jos oikein käsitin, niin ilmoitettuun päivähintaan tulee ainakin vakuutuskustannukset hinnan päälle, jotka ovat vakuutusturvasta, kuskin iästä ja autoluokasta riippuen 10-50%:a päivävuokrahinnasta).

Esimerkiksi C7-mallisarjan Corvette 620$/viikko vakuutus 150$ (sisältäen 1600km.) eli yhteensä noin 670€, ei "suomipojan" silmin vaikuta ollenkaan pahalta hinnalta. Sitten vaikka uutta V8-koneista Mustangia näyttäisi saavan vakuutuksineen noin 300-400€:n viikkohintaan.

Mutta onko tosiaan kyseisestä vuokraustavasta kokemuksia, ja onko hinnat sittenkään todellisuudessa noin halpoja mitä tuli laskettua?

6

2328

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Suosittelen itse hoitamaan auton vuokrauksen, ja kenties Alamo on hyvä firma, ainakin oman kokemuksen perusteella. Voihan sitä kysyä hintaa, mutta luulempa että "välistä vetää". Kämpän nyt kyllä voi hoitaa sitäkin -airbnb-kautta- saa yksilöllisen majoituksen haluamillaan mausteilla edullisesti.

  • oppeliini1

   Airbnb on yksi ratkaisu majoutukseen, Priceline.com on luotettavampi autonvauokraukseen.
   tilatessasi vain ilmatat päivämäärät ja hinnan jonka haluat maksaa. Se joko hyväksytään tai ei. sitten voit korottaa hintaa ja yrittää uudestaan kolme kertaa.
   Priceline on luotettava yhtio, itse käytän hotelleja (kaikki 4 tähden vahintään) melko usein. Luottaisin heidän autovalintaansakin. Hinta jonka valitset maksaa, sisältää kaiken valitsemasi (takuut, mailimäärät jne.)

   Maksu menee suoraan luottokortillesi ja sitä ei saa takaisin, ts. olet lukkiutunut sopimukseen.

   Hyvä puoli tuossa on se että voit tehdä varauksen milloin tahaansa, vaikka samana päivänä kun tarvitset auton!

   • Eli tuo Airbnb oli vain esimerkkinä tuohon Turo:n autovuokrauksen "vastaavuuteen", eli mikäli tuolle reissulle tulee lähdettyä, niin Hotelleissa oletuksellisesesti majoitutaan.

    Koska tuo reissu olisi mahdollisesti "kerran elämässä" reissu, niin silloin tekisi mieli toteuttaa tiettyjä haaveita. Tuolta TURO:sta kun näyttäisi löytyvän paljon sellaist kalustoa mitä ei noiden normaalien vuokraamojen listoilta löydy (vaikkapa tuon Priceline.com:n kautta katsottuna), eli vuokraukseen oliis hakusessa Suomalaisesta näkövinkkelistä katsottuna joku hieman eksoottisempi urheiluauto (C7 Corvette, Porsche 911 tai jopa Ferrari California yms.) jotka ensialkuun katsottuna ovat näyttäneet juuri senverran halvoiksi hinnoitelluilta, että niiden vuokrausta voisi ajatella.


   • Kaupoi

    Itse otan nyt losissa vuorokaudeksi Mustangin. Täystöppi sisältyy hintaan. Economyrentalcsrsin kautta varasin, vuokraamoksi ”paljastui” Alamo. 70$ vrk, sisältää täystöpin ja henkilövakuutukset 3. osapuolelle 1 milj euroon asti.

    Sitte saman puljun kautta Chevy Equienox samoin täystöpillä 10vrk 400$ , vuokraamona Hertz.

    Suosittelen ottamaan auton vuokraamodta, jossa maksuton peruutus - jos löydät paremman diilin ni helppoa peruuttaa alkuperäinen ja ottaa edullisempi.


  • Hgfrtyu

   Turo toimii erittäin hyvin, erinomaisen hyvä vaihtoehto monikansallisille autovuokraamoille. Otin 3viikoksi 2017vm Toyotan hintaan 620€ sisältäen 1600ml, noudon ja palautuksen lentokentälle sekä täysvakuutuksen. (myös miljoonaan asti ja Turolla on myös täysin maksuton peruutusoikeus)
   Silloin kun ottaa vakuutuksen Turon kautta, ei tarvitse deposit maksuja miettiä, luottokortillahan sillä ei ole niin väliä, mutta jos käytät depit-korttia, sitoo se turhaan matkakassaa katevarauksen muodossa.
   Tietullimaksut veloitetaan jälkikäteen kunhan varmistat että autossa on se lukulaite. Floridassa se on Sun Pass ja toinen joku E-pass tms.
   Kun saat auton,kuvaat joka kulmasta sekä mahdollist naarmut ja kolhut ja laitat ne Turon appiin,samat kuvakulmat taas kun palautat auton.
   Ensi reissulla otan kyllä auton Turon kautta jälleen. Jenkeissähän Turo on hyvin suosittu ja joka kaupungista löytyy lukematon määrä vaihtoehtoja, jokainen vuokralle antaja ja autonvuokraaja arvostellaan ja annetaan palaute, ja itse suosin niitä hosteja joilla on se viisi tähteä viidestä sekä useita vuokrauksia ja autoja, sieltähän löytyy paljon autokauppoja ja yksityisiä ihmisiä joilla on montaa autoa ihan vain Turon takia ja jotka haluaa tehdä bisnestä, ne on luonnollisesti varmempia kuin Masa joka vuokraa silmäteräänsä.

  • Anonyymi

   Vuokrattiin Losissa auton kahdeksi vuorokaudeksi, lähtöaamuna tuli viesti haluatko lisäaikaa. Vastasin kyllä tunti sopisi hyvin. Lopputuloksena tuli lasku 3 vuorokaudesta. Eivät ilmoittaneet mitään että tulevat perimään. Kusetusta koko Turo!!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   203
   4932
  2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   287
   3033
  3. 134
   1787
  4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   228
   1627
  5. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   67
   1441
  6. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   85
   1213
  7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

   Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
   Ikävä
   64
   1164
  8. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   75
   1149
  9. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   59
   1118
  10. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   78
   1109
  Aihe