TURO, Autovuokrauksen "Airbnb", onko kokemuksia?

Ensivuonna olisi suunnitteilla elämäni ensimmäinen Pohjois-Amerikan lomamatka, jonka ensimmäinen osuus (noin viikko) olisi tarkoitus viettää Californiassa. Tuossa kun hieman olemme suunnitelleet naisystäväni kanssa kohteita, hotelleja, autovuokrausta yms. niin törmäsin seillaiseen autonvuokraus sivustoon kuin "Turo", jonka kautta yksityiset ihmiset voivat antaa autojaan vuokralle (sivusto "ohjaa" vuokraajan ja vuokralleottajan "yhteen", hoitaa varaukset, maksuliikenteen, takuumaksut, ylimääräiset vakuutukset yms.), hieman samalla tavalla kuin asuntoja annetaan vuokralle Airbnb:n kautta.

Onko kenelläkään mitään kokemusta tuosta "Turo":sta (tai jos tietää muita vastaavia Californiassa toimivia sivustoja, niin saa "vinkata"), onko homma ollut toimivaa, onko ongelmia esiintynyt yms. ja yksi iso kysymys mihin en tahtonut sivuilta löytää vastausta, niin voivatko Yhdysvalloissa lomalla olevat turistit käyttää kyseistä palvelua, vai vaatiikopalvelu yhdysvaltalaista osoitetta ja/tai ajokorttia.

Sivustolta löytyy satamäärin itseäni kiinnostavaa vuokrattavaa kalustoa erittäin edulliselta vaikuttavaan hintaan (jos oikein käsitin, niin ilmoitettuun päivähintaan tulee ainakin vakuutuskustannukset hinnan päälle, jotka ovat vakuutusturvasta, kuskin iästä ja autoluokasta riippuen 10-50%:a päivävuokrahinnasta).

Esimerkiksi C7-mallisarjan Corvette 620$/viikko vakuutus 150$ (sisältäen 1600km.) eli yhteensä noin 670€, ei "suomipojan" silmin vaikuta ollenkaan pahalta hinnalta. Sitten vaikka uutta V8-koneista Mustangia näyttäisi saavan vakuutuksineen noin 300-400€:n viikkohintaan.

Mutta onko tosiaan kyseisestä vuokraustavasta kokemuksia, ja onko hinnat sittenkään todellisuudessa noin halpoja mitä tuli laskettua?

6

2194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suosittelen itse hoitamaan auton vuokrauksen, ja kenties Alamo on hyvä firma, ainakin oman kokemuksen perusteella. Voihan sitä kysyä hintaa, mutta luulempa että "välistä vetää". Kämpän nyt kyllä voi hoitaa sitäkin -airbnb-kautta- saa yksilöllisen majoituksen haluamillaan mausteilla edullisesti.

    • oppeliini1

      Airbnb on yksi ratkaisu majoutukseen, Priceline.com on luotettavampi autonvauokraukseen.
      tilatessasi vain ilmatat päivämäärät ja hinnan jonka haluat maksaa. Se joko hyväksytään tai ei. sitten voit korottaa hintaa ja yrittää uudestaan kolme kertaa.
      Priceline on luotettava yhtio, itse käytän hotelleja (kaikki 4 tähden vahintään) melko usein. Luottaisin heidän autovalintaansakin. Hinta jonka valitset maksaa, sisältää kaiken valitsemasi (takuut, mailimäärät jne.)

      Maksu menee suoraan luottokortillesi ja sitä ei saa takaisin, ts. olet lukkiutunut sopimukseen.

      Hyvä puoli tuossa on se että voit tehdä varauksen milloin tahaansa, vaikka samana päivänä kun tarvitset auton!

      • Eli tuo Airbnb oli vain esimerkkinä tuohon Turo:n autovuokrauksen "vastaavuuteen", eli mikäli tuolle reissulle tulee lähdettyä, niin Hotelleissa oletuksellisesesti majoitutaan.

        Koska tuo reissu olisi mahdollisesti "kerran elämässä" reissu, niin silloin tekisi mieli toteuttaa tiettyjä haaveita. Tuolta TURO:sta kun näyttäisi löytyvän paljon sellaist kalustoa mitä ei noiden normaalien vuokraamojen listoilta löydy (vaikkapa tuon Priceline.com:n kautta katsottuna), eli vuokraukseen oliis hakusessa Suomalaisesta näkövinkkelistä katsottuna joku hieman eksoottisempi urheiluauto (C7 Corvette, Porsche 911 tai jopa Ferrari California yms.) jotka ensialkuun katsottuna ovat näyttäneet juuri senverran halvoiksi hinnoitelluilta, että niiden vuokrausta voisi ajatella.


      • Kaupoi

        Itse otan nyt losissa vuorokaudeksi Mustangin. Täystöppi sisältyy hintaan. Economyrentalcsrsin kautta varasin, vuokraamoksi ”paljastui” Alamo. 70$ vrk, sisältää täystöpin ja henkilövakuutukset 3. osapuolelle 1 milj euroon asti.

        Sitte saman puljun kautta Chevy Equienox samoin täystöpillä 10vrk 400$ , vuokraamona Hertz.

        Suosittelen ottamaan auton vuokraamodta, jossa maksuton peruutus - jos löydät paremman diilin ni helppoa peruuttaa alkuperäinen ja ottaa edullisempi.


    • Hgfrtyu

      Turo toimii erittäin hyvin, erinomaisen hyvä vaihtoehto monikansallisille autovuokraamoille. Otin 3viikoksi 2017vm Toyotan hintaan 620€ sisältäen 1600ml, noudon ja palautuksen lentokentälle sekä täysvakuutuksen. (myös miljoonaan asti ja Turolla on myös täysin maksuton peruutusoikeus)
      Silloin kun ottaa vakuutuksen Turon kautta, ei tarvitse deposit maksuja miettiä, luottokortillahan sillä ei ole niin väliä, mutta jos käytät depit-korttia, sitoo se turhaan matkakassaa katevarauksen muodossa.
      Tietullimaksut veloitetaan jälkikäteen kunhan varmistat että autossa on se lukulaite. Floridassa se on Sun Pass ja toinen joku E-pass tms.
      Kun saat auton,kuvaat joka kulmasta sekä mahdollist naarmut ja kolhut ja laitat ne Turon appiin,samat kuvakulmat taas kun palautat auton.
      Ensi reissulla otan kyllä auton Turon kautta jälleen. Jenkeissähän Turo on hyvin suosittu ja joka kaupungista löytyy lukematon määrä vaihtoehtoja, jokainen vuokralle antaja ja autonvuokraaja arvostellaan ja annetaan palaute, ja itse suosin niitä hosteja joilla on se viisi tähteä viidestä sekä useita vuokrauksia ja autoja, sieltähän löytyy paljon autokauppoja ja yksityisiä ihmisiä joilla on montaa autoa ihan vain Turon takia ja jotka haluaa tehdä bisnestä, ne on luonnollisesti varmempia kuin Masa joka vuokraa silmäteräänsä.

    • Anonyymi

      Vuokrattiin Losissa auton kahdeksi vuorokaudeksi, lähtöaamuna tuli viesti haluatko lisäaikaa. Vastasin kyllä tunti sopisi hyvin. Lopputuloksena tuli lasku 3 vuorokaudesta. Eivät ilmoittaneet mitään että tulevat perimään. Kusetusta koko Turo!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe