istun vain kotona yksin

yksinn

joo, elikkä otsikossa on pähkinänkuoressa ongelmani.
olen siis lukiolainen tyttö, 16 vuotta. Kavereita on koulussa muutama ja koulun ulkopuolella toiset muutama. nään kavereita toisinaan, mutta ei huvittais aina olla se joka pyytää hengaamaan, sen takia en kovin usein niitä näe. Just sovin yhenkaverin kanssa yökyläilyn mutta senkin vasta es viikon viikonlopulle, eli tapan kavereita vapaa-ajalla noin kerran viikossa.
Muuten olen yksin. Äitikin aina kyselee että mitäs aijon tehdä viikonloppuna tai aijotko nähdä kavereita. ilmeisesti itsekin on huomannut etten kovin paljoa niitä näe.
Harrasta ainoastaan pianon soittoa lenkkeilyä/itsenäistä liikuntaa. Mutta kun koulumatkat on sen veran pitkiä että olen usein neljän-viiden aikaan kotona enkä läksyjen ohella hirveästi jaksaisi harrastaa muutakaan. Enkä sitten edes tiedä mitä kun ei oikein huvittaisi aloittaa mitään.
Pelkään että masennun tai olen jo lievästi masentunut kun aina vaan hillun yksin kotona koneella/läksyjen parissa.
Yritän aina koulussa tutustua uusiin ihmisiin, mutta tuntuu että vika on mussa kun kukaan ei halua jatkaa kaverisuhdetta pidemmälle kun koulussa silloin tällöin keskusteluun.
Ja tosiaan kuten mainitsin olen aina itse se joka pyttää hengaamaan, muut eivät lähes koskaan pyydä. En haluaisi vaikuttaa takertuvaiselta.
Vinkkejä? Kohtalotovereita?

4

887

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veio4

      " Just sovin yhenkaverin kanssa yökyläilyn mutta senkin vasta es viikon viikonlopulle, eli tapan kavereita vapaa-ajalla noin kerran viikossa."

      "Yritän aina koulussa tutustua uusiin ihmisiin, mutta tuntuu että vika on mussa kun kukaan ei halua jatkaa kaverisuhdetta pidemmälle kun koulussa silloin tällöin keskusteluun."

      Niin, minusta kyllä nuo kaksi lausetta kertoo aika paljon syistä ja seurauksista.
      Jo yksikin kaveri viikossa tekee viiskytä vuodessa. Ei se voi jatkua kauaa tai muuten sulla pitäisi olla tosi paljon kavereita.
      Mulle voisit kyllä opettaa pianon soittoa. Pitäisi mennä tunneille mutta aina se vaan jää. Joskus kauan sitten yritin kitaraa mut ei ollut lahjoja eikä taitoja.

    • mmwatchasayy

      Itte olin kans aikalailla samanlaises tilanteessa sun ikäsenä. Muutama kaveri vaa, kaikki aika meni koneella oloo tai sit koulujuttuihin. Kotona tuli istuttuu kaikki päivät. (Eikä se mua kyl ollenkaa haitannu ku tykkään olla yksikseni).

      Sit ku täytin 18 aloin käymää ulkona ja tapaa vaik mitä porukkaa. Joten ei mitää hätiä, kyl säki pääset sosialisoimaa ja must tuntuu et se helpottuu vähä ku käy ulkona. Joten oottele vaa rauhassa, ei oo mikää kiire. Keskity vaa siihe kouluu.

      Jos jotai vinkkii vois antaa ni yritä pitää nykysistä kaverisuhteistas tiukasti kiinni/yritä ettii ne yks tai kaks läheistä kaveria. Sen enempää kavereita ei välttis tarvii ja itseasias useempien kaverisuhteiden hallitsemine on aika rankkaa. Laatu on tärkeempää ku määrä. Se on jees lähtee aina sit pienes porukas ulos ja tavata uusii tuttavuuksii.
      Sit jos tylsistyttää tai haluut jostai syystä enemmän harrastuksii jne. Ni suosittelen vaik piirtämistä, kirjottamista tai lukemista, jos et näit jo tee entuudestaa. Voi laittaa ajatuksensa paperille ja se on iha mukavaa ajankäyttöö. Ja samal sivistyy. Voit myös yrittää netis ettii kavereita, käytä sosiaalist mediaa (twitter, instagram, jne.) ni ei oo nii yksinäinen olo vaik ootki fyysisesti yksinäs.

    • Anonyymi

      Onko yksinn vielä yksin.?

      • Anonyymi

        Se taisi olla vain hetken yksinäisyyden tuntemus.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      354
      4041
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1759
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1282
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe