Aihe

Omakustanteen häikäilemätöntä mainontaa!

6uutonen

Julkaisin BoD:in eli Books on Demandin kautta esikoisteokseni, ja koska introvertillä kirjailijanalulla ei ole kontakteja joille sitä mainostaa, joten ajattelin heittää sen sitten näkyville edes tänne.

Zarazethin avaimet on aikuisilla/nuorille suunnattua "High Fantasya", jossa sekoittuvat miekka, magia ja pohjoinen mytologia. Tyyliltään suoraviivainen, helppolukuinen ja jaarittelematon tarina etenee alusta asti ryminällä, väkivaltaa, mustaa huumoria ja romantiikkaa unohtamatta. Ei sovellu lapsille.

Teos löytyy siis BoD:in omasta nettikaupasta, Elisa Book'ista, Addlibriksestä, Amazonilta ja luultavasti joiltakin omituisilta sivuilta, joita en edes tiedä (suosittelen muita lukemaan sopparinsa hieman tarkemmin).

Halvin hinta on (sopimusteknisistä syistä) Elisalla osoitteessa
https://kirja.elisa.fi/ekirja/zarazethin-avaimet

- Julius Kuutonen

Facebookista löydyn sivulta 6uutonen

6

206

  Vastaukset

  • Onneksi olkoon kirjan julkaisun johdosta. Voit olla lähes 100% varma, että et näiltä sivuilta juurikaan mitään positiivista kommenttia tule saamaan. Jos nyt mitään kommenttia ylipäätään tämän lisäksi.
   Meillä on sama tilanne, julkaistiin POD:in kautta fantasiakirja ja koittanut sitä omatoimisesti mainostaa kun vain sopiva tilaisuus ilmenee.
   Jonkin verran näkyvyyttä tämäkin palsta tarjonnee, joten hyvän kun nostit myös omasi tänne, ehkä Suomalaiset jossain kohtaa muuttuvat ja yrittävät edes hieman kannustaa, tai olla iloisia toisten onnistumista / saavutuksista (no.. saapa nähdä...), tai jopa niinkin kummallinen asia kuin toisen tukeminen joskus nostaisi päätään (esim. keskustelu: Nyt se lähti kustantamoihin!).

   Meillä kävi tosiaan niin sen oman kanssa, että mainostettuamme useammassa sosiaalisen median paikoissa, kirja myytiin loppuun Adlibriksesta, tilanne toki jo nyt korjaantunut.
   Ei silti puhuta järin suurista määristä, mutta mene ja tiedä ja toivoa sopii + muita perinteisiä sananlaskuja.

   Eli vaikka et saisi palautetta tai kommentteja niin älä lannistu!!!

  • Kiitos tsempistä!

   Suomi24 taisi olla ensimmäinen ja viimeinen foorumi mikä tuli mieleen, sillä kovin on harvassa nettisaitit, joilla kannattaisi ryhtyä promoamaan... kenties tori.fi? Vauva.fi? Heh. Vastaavassa tilanteessa olevan kanssa voisi toki ristiin-arvostella, mutta mistäs heidät löytää? Minuun saa kyllä ottaa yhteyttä jos moinen touhu kiinnostaa.

   Mutta mukava kuulla, että ainakin teillä on mainonta purrut!
   Ei alistuta dekkarien hirmuvallalle :)

  • En osta koskaan tuotetta, jota mainostetaan tv:ssa huutamalla.

  • ööööö hä? nyt meni kyllä niin ohi että heilahti...

  • Onnea kirjan julkaisusta! Oma esikoiseni julkaistiin perinteisesti kustantamon kautta noin vuosi sitten. Genre aikalailla samaa kuin sinulla, YA-fantasia. En voi sanoa olevani asiantuntija, mutta annan muutaman neuvon, jotka olen itse saanut tai joihin olen törmännyt.

   Vilkaisin kirjastotilanteen kirjallesi, enkä löytänyt sitä mistään. Kynnys ostaa omakustannekirja on kova, koska niillä on yleensä korkeampi hinta kuin kustantamon kautta tulleilla eikä laadusta valitettavasti aina ole takeita. Kannattaa kaupata kirjaa kirjastoihin ja jos sieltä ei osteta, kirjan voi myös lahjoittaa. Saat jokaisesta lainasta sanasto-korvauksia, kunhan muistat ilmoittaa kirjasi ja itsesi Sanastolle. Et ehkä pääse taloudellisesti voitolle, mutta ainakin mahdollisuutesi löytää lukijoita kasvaa. Lisäksi joku kirjan lainannut ja siitä pitänyt saattaa sen ostaa itselleen.

   Blogi, Facebook-sivu ja muut sosiaaliset mediat. Blogi alkaa ehkä olla vanhanaikainen juttu, mutta itse aloin kirjoittaa sellaista, kun sain kustannussopimuksen. Lähinnä siellä on ajatuksiani kirjoittamisesta, kirjastani, seuraavista projekteista ja paljon kuvia. Ei siellä kukaan koskaan kommentoi, mutta kävijöitä on. Lähes jokaisessa haastattelussa, jossa olen käynyt, on nostettu esille blogi, pyydetty jatkamaan sitä ja esitetty sieltä kysymyksiä. Blogi on myös helppo ja hyvä alusta esitellä kirjaa. Varmaan oma verkkosivu on myöhemmin myös hyvä, mutta sen on oltava laadukas, ja ajattelin itse panostaa siihen vasta sitten, kun kirjoja on useampi.

   Niin, ja ne haastattelut. Osa on hoitunut kustantamon kautta, mutta kävin lähikirjakauppaan viemässä yhteystietoni (kannattaa omaan lähikirjakauppaan myös tarjota kirjaasi). Kirjani oli siellä henkilökunnan suosikkina ja minut kutsuttiin haastateltavaksi. Spefiin keskittyviä tapahtumia on paljon ja niihin kannattaa tyrkyttää itseään, esim. tarjoutua paneelikeskusteluihin. Välillä on omakustantamiseenkin keskittyviä keskusteluita. Kirjastoihin kannattaa tarjoutua puhumaan sekä kouluihin. Palkkiota näistä ei muuten kannata odottaa. Ne ovat pelkkää markkinointia ja tulos näkyy sitten joskus myyntiluvuissa, toivottavasti.

   Näkyvyyttä kannattaa hankkia myös arvosteluilla. Kustantaja lähestyy blogeja ja lehtiä kirjailijan puolesta, mutta sinun kannattaa tehdä se itse. Lähesty sellaisia bloggaajia, jotka arvostelevat samankaltaisia kirjoja kuin omasi. Tai tarjoudu vastavuoroisesti arvostelemaan jonkun toisen kirja. Tähtivaeltaja ja Kosmoskynä arvostelevat myös spefikirjoja, joten niitäkin kannattaa lähestyä ja tarjota arvostelukappaletta. Kysy kuitenkin ensin, onko kiinnostusta, ennen kuin lähetät mitään.

   Verkostoidu sekä kirjailijoiden että omakustannekirjailijoiden kanssa. Seuraa kirjastoja ja kirjailijoita esim. instagrammissa ja pidä oma profiili sellaisena, että kiinnostunut lukija löytää sitä kautta tietoa kirjastasi. Pysy aktiivisena.

   Työtähän se vaatii. Omalla kohdallani kustantamo on tehnyt paljon, mutta siitä huolimatta omille harteilla kasautuu hirveä määrä työtä. Sain eräältä kirjailijalta neuvon, että osallistu kaikkeen, ja sitä olen pyrkinyt noudattamaan. Suosittelen sitä myös sinulle. Osallistu kaikkeen, ja verkostoidu!

   Onnea matkaan ja toivottavasti seuraava kirja on hyvällä mallilla! :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   81
   7082
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   6832
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   269
   4170
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   84
   3012