Soraja Isberg

yö1

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005886583.html

Taitaa olla nykyisin jokaiselle vuodelle oma "näkyviin vaatetuksiin" kadonnut. Nyt kadonnut Soraja Isberg, jolla päällä ollut perinteinen mustalaisnaisen vaatetus. Viimeinen havainto on Helsingin asematunnelista.
Jossain palstoilla on myös jo spekuloitu että hänellä olisi ollut tapaaminen, mutta tämän tapaamisen laadusta ei tarkkaa tietoa ole julkisuudessa ollut.
Joka tapauksessa jo vaatetuksen perustella tavallaan helppoa havainnoista, mikäli romanit muuten pystyy erottamaan, jos vastaan tulee. Millaisia lienee ollut Sorajan taustat ym.?!

11

1048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etttei.rasissmi

      Mikähän se naisen asema mustalaiskulttuurissa on? Ehkä katoaminen oli harkittu. Mutta anssi kela rämpyttää kitaraa ja paleface mölyää. Enpä sano enempää.

    • pimeää

      "Mikähän se naisen asema mustalaiskulttuurissa on? Ehkä katoaminen oli harkittu. Mutta anssi kela rämpyttää kitaraa ja paleface mölyää. Enpä sano enempää. "

      Häh, miten nuo muusikot liittyy aiheeseen?! Eivät kai mustalaistaustaisiakaan ole?!
      Joka tapauksessa onhan siinä mustalaiskulttuurissakin eri sävyjä ja tulkintoja. Kun valinta on "perinteinen" mustalaispolku, niin tabuja on jotka esim.miessuhteisiin voivat liittyä.
      Eli voi olla toki niinkin, että rajat romaniperinteiden ja nykypäivän arvojen välillä liittyy asiaan, tai sitten ei liity. Ei voi varmaksi sanoa, ennen kuin on toisin todistettu. Mutta muuten sinänsä mustalaisperheitäkin on erilaisia, eli millainen sitten mitenkin, sitä vaan voi pohtia?!

      • FOUNDHER

        Näin kerran erikoisen kaksikon. Toinen valkolainen, toinen romani.Molemmat siis miehiä. Valkolaisella oli pusakka ja suorat housut. Elikkäs valkolais MIES päätynyt osaksi romanisukua,harvemminhan romaninainen menee valkolaismiehen kanssa naimisiin.
        Jos Soraja oli löytänytkin valkolaismiehen itelleen eikä suku hyväksynyt eroa omasta romanimiehestä. Jos Soraja harhautti vaikka veljeään tai sukulaismiestä mutta Soraja pääsi karkuun,mutta sukulaiset joutuneet tekemään katoamisilmoituksen.Toisaalta miksi oman heimon,väen sukuasioita pitäisi puida julkisesti sotkemalla siihen valtaväestön viranomaisia. Katoamisilmotuksen on ehkä tehnyt joku joka on oikeasti huolissaan Sorajasta ja joutuu turvautumaan viranomaisten apuun tai pelkää Sorajan olevan miehensä suvun taholta jopa vaarassa.


    • kylmää

      Tuohon "johon hänen jälkensä toistaiseksi päättyvät" (asematunneli) on vähän kaksinaisesti muotoiltu taas kerran. Eikö tiedetty minnä hän oli menossa?! Luultavasti kyllä, ja varmaan epäilyjen varjot heiluu sinne.
      Toisaalta romani tulee junaan, se muistetaan vielä helposti. Mutta kun kävelee kaupungilla jonkin matkaa, niin ei enää niin helposti, kun juna on suljettu tila. Eli onkohan vaan jonkun kanssamatkustajan havainto tuo asematunneliin meno, mahdollisesti?! Kummasti tuntuu Helsingin keskustassa vaan ihmisiä katoilevan suht.säännöllisesti ...

    • kylmää

      Aika ristiriitaista tietoa tästä on liikkeellä. Joku on ilmeisesti Sorajaa asemalla odottanut kauan, mutta häntä ei ole näkynyt. Onko sitten tullut jo aikaisemmin ja miten esim.kamerakuva päättyy sinne asematunneliin menoon, vai mistä sitä valvontakuvaa on yleensä saatu?!
      Joku huhu myös tuntuu liikkuvan, että Soraja olisi ilmoittanut että että on kunnossa jne., mutta koska tätä ei ole tiettävästi varmistettu, niin huhuna voi pitää. Jotain on pitänyt mennä odottamattomalla tavalla, jos kuitenkin asemalle saapunut, mutta siellä odottaja ei häntä ole tavannut tai nähnyt.

    • gghhhkkkjjj
      • Soundandvision

        Sorajaa ei ole uutisoinnista huolimatta tavoitettu. Olisikohan tutkinnallisista syistä näin kerrottu. Silmät auki edelleen jos joku jotain näkisi.
        Katoaminen ei ole ollut "vapaaehtoista".


    • FOUDNDHER

      Sellastakin on sattunut,että vanhempi valkolaismies on alkanut seurustelemaan romaninaisen kanssa ja naista ikäänkuin luvattu morsiammeksi,entäs jos Sorajakin sotkeentui mukaan tälläiseen toimintaan,mutta omatunto alkoi kolkutella ja Soraja halusi pois tästä "jengistä" tai vanhemman miehen omaiset päässeet jyvälle ja päättäneet ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Ei omaehtoinen katoaminen,koska Soraja pakenee jotakuta. Kotiin ei voi mennä,koska siellä on tämä "jengi"vaikka oma aviomies/sukulaismies,oma äiti,täti pakottanut Sorajan hankkimaan tuloja rahaa joltakin äijältä nyhtämällä. Soraja pakenee sukulaisiin pois Helsingistä.

    • jepujep

      Ainakin jossain väitetty, että Soraja on löydetty, mutta ei halua kaikille olinpaikkaansa kertoa. Mikäli näin on, niin jotain hämminkiä on lähipiirissä sattunut tai meneillään. Tarkempia juttuja voi vaan arvailla, mutta ehkä arvailut romanimaailman ja nykyväivän törmäyksessä jollain lailla läsnä koko hommassa. Tai sitten jokin muu ihmissuhdekuvia jossa jotain ...

      • FOUNDHER

        sorajahan on voinut kyllästyä romanielämään ja halunnut pois romaniyhteisöstä.Hänellähän ei välttämättä enää edes ole romanipukua yllä ja kampauskin on voinut muuttua. Sorajan äiti tai isoäiti saattaa olla valkolainen.Sorajassa kuvan perusteella tuntuisi olevan vähän valkolaista.
        36v juuri siinä rajoilla,ettei ole liian vanha jättämään romanielämää ja aloittamaan elämään uudelleen valolaisena.


    • Anonyymi

      No ei ikävä tulis vaikka katoisi kokonaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe