Palkkoja ylös

plussa

Millä saatais Forssassa duunareitten palkkoja nostettua? Firmoilla kuitenkin menee ihan ok:sti ja isot pomot kiskoo rahaa minkä kerkiää, piiska viuhuu ja painetaan ylitöitä, tehään kikyä ja vaaditaan tekemään nopeammin. Miksei firman hyvä tulos näy työntekijöiden pussissa?

29

653

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työnorjat

      Lakko. Kaikki lakkoon. Suomi nousuun.

      • halukaskuntoilija

        Luultavasti siks ei palkat nouse koska täällä on niin vähän työpaikkoja että työnantaja ajattelee että työntekijän tulee olla polvillaan kiitollisuudesta jos hänelle yleensä on työpaikka suotu.


      • JoskusForssassa
        halukaskuntoilija kirjoitti:

        Luultavasti siks ei palkat nouse koska täällä on niin vähän työpaikkoja että työnantaja ajattelee että työntekijän tulee olla polvillaan kiitollisuudesta jos hänelle yleensä on työpaikka suotu.

        ja lisäksi miljoona pakolaista odottaa pääsyä Suomeen. Sillähän sitten kiristetään nykyisiä palkkatyöläisiä, eli palkat pidettävä alhaalla. Vieläkö Forssan seudulla maksetaan kympin tunti metallimiehille? Tästä on jo vuosia, kun tällainen tarjouskartelli oli päällä, miten nyt? EK kehtasi esittää matuille ja muillekin vastaaville peräti 70% palkkatukea, jonka veronmaksajat maksaisivat.
        Voiko idioottimaisempaa esitystä löytyä?


    • Maksavathyvin

      Äänestetään Kokkareita ja Keppuleita, siitä se lähtee.

      • Väärin-kirjoittava

        Toisaalta vasemmisto haluaa Suomeen miljoonia ngr ja riitaisia arb, jotka kaikki ovat useimmiten vielä icccccsslllamilaisia. Valitse nyt siitä perinteisten vaihtoehtojen välillä, varsinkin kun kovasti kelpaa oikeistollekin polkuhintainen työvoima. Tai ainakin luulottelevat niin.

        Kukaan Suomeen tulija ei halua olla pohjamudissa palkoissaan. Aina joku noiden matalapalkkaisten elämisen maksaa. Lähinnä yksityiset veronmaksajat, sillä monet yrittäjät osaavat kiertää veroja, palkkatyöläinen ei.

        Halpa työvoima tulee kalliiksi veronmaksajille. Jos tuloveroja ei saada nostetuksi, niin korotetaan ALV:n verotusta. Vielä kun korotettaisiin pari %, niin oltaisiin lähellä Euroopan korkeinta ALV:ta, joka on Unkarissa. Pohjoismaissa on yleisesti käytössä 25% vero, Suomessa 24%. Kiinteistöveron nostolla viedään eläkeläisiltä ja työttömiksi joutuneilla kohta talot ja maat. Nyt hallitus juonittelee kiinteistöveron tarkempaa laskua, apuna on mm. Tilastokeskus.


    • asfalttikoneen.kuski.evp

      "Miksei firman hyvä tulos näy työntekijöiden pussissa?"

      Aloittajan ajatusmailmaa jatkaen ehdotan, perusta itse firma ja maksa sitten duunareille hyvää palkkaa.

    • matalatuloista

      Millä firmoilla Forssassa menee tällä hetkellä erityisen hyvin? Ainakaan Forssan yhteisöverotuotot eivät edelleenkään päätä huimaa. Kunnan yhteisöverotulot tulevat prosenttiosuutena alueen yritysten verotetuista tuloksista. Jos pomot kiskovat rahaa, minkä kerkiävät, sen pitäisi näkyä puolestaan kaupungin tai lähikuntien kunnallisverotuloissa. Mutta matalatuloista näyttäisi porukka Forssan seudulla olevan sekä yksityishenkilöiden että yritysten osalta. Espoon seudun keskituloisilla tuloilla pääsisi Forssan seudun korkeimpaan tulokymmenykseen.

      • menestyneitäollut

        Forssan menestynein yrityskin lähtee tänään julkaistun uutisen mukaan Forssasta. Nordea on ollut vuosien ajan yksi Suomen suurimmista yhteisöveron maksajista. Se on maksanut yhteisöveroja myös Forssaan, kun sillä on siellä ollut konttori. Forssan konttori uutisen mukaan suljetaan. Samalla päättyy yhteisöveron maksu Forssan kaupungille, koska yhteisövero jaetaan kuntien kesken siinä suhteessa, montako työntekijää yrityksellä on kunnittain yrityksen toimipisteissä. Forssa menettää kai yli sata tuhatta euroa vuodessa yhteisöverotuloja, kun Nordean konttori sulkeutuu. Palveluiden siirtyessä Hämeenlinnaan siirtyvät myös yhteisöverokertymät Forssasta muualle.


      • kuntamatematiikkaa

        Jos haluaa tukea Forssan seudun verotuloja, kannattaa pankki- ja vakuutuspalvelut siirtää Nordeasta johonkin sellaiseen pankkiin, jolla on alueella konttori. Mitä isommat verokertymät Forssan seutu yrityksistä saa, sitä pienempiä kunnallisveroja tarvitaan. Vastaavasti: mitä vähemmän tulosta yritykset tekevät ja mitä vähemmän ne siten maksavat yhteisöveroja alueen kunnille, sitä isompia kunnallisveroprosentteja kuntien täytyy periä saadakseen menonsa katettua.


      • 34567uw

        Pankin valinnassa vaikuttaa moninkertaisesti enemmän miten paljon itse pankista hyötyy suoraan, kuin se paljonko se vaikuttaa kunnan äyriin.


      • kehitystä

        Näin aika usein on. Ja sen myötä kysymys siitä, miksi palkkoja ei Forssassa kohoa ylös, onkin aika selvä vastaukseltaan. Asia johtuu paikallisista asukkaista ja heidän kulutusvalinnoistaan. Jos he ostavat paikallisten palveluiden sijaan pääkaupunkiseudun korkeapalkkaisten pankkiirien tekemiä palveluita, niin korkeat palkat menevät pääkaupunkiseudulle, eikä vorssalaiselle duunarille. Sama asia on muussakin. Jos kansa tilaa vaatteet kansainvälisistä verkkokaupoista, paikalliset vaatekaupat kituvat, ja työpaikat niistä katoavat ja palkat jäävät pieniksi. Tai jos ottaa vakuutuksensa firmasta, jolla ei ole seudulla konttoria, niin vakuutusyhtiöiden suuret tuotot valuvat ihan muualle. Tosin korvauskäsittelyä ja sellaista ei seudulta edes löydy. Työttömyyskassa löytyy Loimaalta, eli jos haluaa tukea paikallista työllisyyttä, voi olla lähiseudun työllistymistä tukeakseen työttömyyskassanjäsen vaikka siellä - vaikka olisikin ammattiliiton jäsen kassaa lukuunottamatta muualla. Eläkeyhtiöissäkään ei ole paikallista valinnanmahdollisuutta. Eikä verottajaakaan voi enää valita sellaiseksi, jolla olisi Forssassa työpaikkoja. Valtion virkamiehistä monilla on korkea palkka, mutta vain ylemmän tason virkamiehillä. Eikä sellaisia työpaikkoja ole Forssaan osoitettu, kun valtio on keskittänyt työpaikkojaan muualle. Käräjäoikeuskin lähti, ja valtion verotoimisto samoin.


      • Irtisanoutunut

        Firmojen omistajat voivat asua muulla paikkakunnalla tai ulkomailla, jolloin verot eivät jää paikkakunnalle/Suomeen. Onhan moni "kotimainen" yritys fuusioitunut jonkun ulkomaalaisen yhtiön kanssa. Useat isommat firmat ovat hyviä kiertämään veroja ja käyttävät hyväkseen halpaa duunarityövoimaa. Tehtävän tuotteen määrä on usein tärkeämpi kuin laatu. Työehtoja poljetaan minkä keretään, luottamusmiehet ovat jo luovuttaneet, tuntuu että liitot eivät auta ongelmatilanteissa.


      • yhteisöveroja

        Ei sillä ole mitään väliä yrityksen verojen maksun kannalta, missä firman omistaja asuu. Paikkakunnalle jää niiden yritysten veroja, joilla on paikkakunnalla toimipisteitä. Yhteisöverotulot jaetaan Suomessa kuntien kesken kunkin yrityksen kuntakohtaisten työpaikkamäärien suhteessa. Esimerkiksi Nordea maksoi Suomeen yhteisöveroja vuodelta 2017 vähän yli 175 miljoonaa euroa. Se summa jaettiin 7700 työntekijän työpaikkakuntien kesken niin, että viime vuodelta kunnille kertyi yhteisöverotuloa noin 7000 euroa per Nordean työntekijä. Forssa on tähän asti saanut yhteisöverotuloa Nordeasta. Jatkossa se ei saa enää Nordean yhteisöveroja, koska Forssassa ei ole enää yrityksen toimipistettä. Jatkossa Nordean Forssan seudun asiakkuuksista kertyvät yhteisöverot lisäävät mm. pääkaupunkiseudun kuntien verokertymiä.


    • Entkojolainen

      Kansallisia tukia lisää, mukulat käy koulussa mönkijätraktoreilla.

      • Mopo0

        Käyks kateeksi?
        Taidat itsekin olla jonkun sortin tukijussi (toimeentulotuki, asumistuki, työttömyystuki).


    • Fatipääsvorsas

      Punikit torille punalippua heiluttaan niin saadaan kaikkille firmoille hieno kuva forssasta ja unohtamatta punikkipatsasta jonka voisi keskelle toria pystyttää.

    • Elintaso

      Palkat Forssassa tavallisimmin 9-12 eur/h, tästä miinus verot, muut maksut, työmatkat, ruuat, laskut, lainat, päivähoitomaksut, lääkkeet, lääkärit , vakuutukset jne... Ei tästä juuri mitään jää säästöön, kaikki mitä tulee, niin meneekin. Jos mietitään, työntekijät saisivat palkkaa esim. 12-15 eur/h, niin paikallinen ostovoima olisi paljon parempi.

      • 456789

        ja moni saa aivan vakituiseen yli puolet tuosta summasta kotiin, tekemättä yhtään mitään.

        Kotona eläminen on kyllä vaatteiden, ruoan/eväiden, työmatkakulkemisien, ja lääkeidenkin suhteen paljon halvempaa.


    • PerseetPenkkiin

      LAKKO!!!!!

      • varakkaidenpuolue

        Peli on jo menetetty, kun demaritki jakautuu. pia on kolme työväenpuoluetta eikä saada yhtään edustaa arkarianmäelle.


    • EntKojolainen

      Maajussit tässä siivellä elää.

    • Ent.lyseo

      Palkat eivät nouse lainkaan nykyään, jotta inflaatio ei jylläisi. Rahan arvon halutaan olevan vakaa. Tieteellisesti on jotenkin osoitettu, että täysin vakaa valuutta on mahdottomuus.
      On tässä muutakin (((tärkke asiaa:))))
      Tässä olisi Y\K\n G%C%M p!a!!!k!o!l!a!is!s!o!pimusta vastus!t!a!v!a
      vetoomus, sitä Y!K!n paprua ei saa al!!l!e!k!i!r!joitt!a!a
      wåwåw.aådåråeåsåsåiåt.åcåoåmå

      Joku (((b o t t i))) p p o i s t a a k ikki p/r/o/t/e/\s\t\i\t\\ kuten tämän hyvin helposti.

    • Mopo0

      EntKojolainen ei ole päässyt talosta naimaan, kun meitin tukiaisia ja mukuloitten Trktorimönkijöitä karehtii.

    • peluripaihaja

      miksi lakko siinä vasta huonosti tienaa,Viimeksi olin lakossa,kun kirjaltajat oli joskus 70 luvulla lakossa,silti ihmisillä meni hyvin,kun ne valittivat,että veikkauspukongit meinaa loppua,eikä pääse tuhlaamaan rahoja pelaamiseen.

    • Hhggghhggg

      Ihan samalla tavalla kuin muuallakin eli hankkimalla työpaikkoja. Koko ajan on yrityksiä,jotka etsivät laajentumista tai uutta sijaintia. Näitä varmaan houkutellaan aktiivisesti? Mikään minikehitysyhtiö ei yksin paljoa pysty, vaatii laajemmin yhteistoimintaa.

      On se hyvä että on yritysmyönteinen kj, joka ajaa asiaa aktiivisesti? Ei kun sori, se olikin riksussa, nyt olikin terassilla riehunut.

    • 00011

      Ei millään kun lakkoilua ei Vorssasa hyväksytä.

      • Högmän

        Onkos terassirähjääjä tehnyt jotain työpaikkojen saamiseksi?


      • HommatHoituu
        Högmän kirjoitti:

        Onkos terassirähjääjä tehnyt jotain työpaikkojen saamiseksi?

        tuolla asenteella tuskin säilyttää nykyistäkään työpaikkaa.


    • Kikytellään

      Kepuhan noita palkkoja nosti KIKYLLÄ , äänestetään Lestoja taas, saadaan lisää.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe