Huomasin...

Kokemustaon

Ihmiset yrittää kaupitella talojaan torissa.... onko kellään kokemusta että olisi siellä mennyt kaupaksi, tai siitä että joku olisi tullut edes katsomaan taloa? Se, mitä olen huomannut, ihmisillä on erittäin epärealistisia kuvitelmia talonsa arvosta ja yleensäkin myynti-ilmoituksen tekeminen on monilla mennyt harakoille, eli ihan hukkaan kun ei kiinnitetä huomiota miten se laaditaan.... itseäni ei oikeastaan houkuttele ilmoitus jossa kerrotaan talosta pintapuoliset seikat, jos kyseessä on vaikka vanhempi kohde....myyjän olisi jo alkuvaiheessa hyvä lyödä faktat pöytään yksityiskohtia myöten...Sitten esim.talon myynti-ilmoitus, jossa sanotaan että Jos kiinnostusta löytyy niin saa lisää kuvia sähköpostiin...jotenkin negatiivinen ilmaus....antaa kuvan, että yrittää epätoivoisesti myydä taloaan....
Toinen seikka, miksi en lähtisi myymään taloa missään torissa ylipäätään on se, että yleensä ei ole kokemusta talon myynnistä ja lakiasioista jotka myyjää koskee, eteen voi tulla yllättäviäkin tilanteita joissa voi joutua vastuuseen juridisesti eli mieluummin käyttäisin sellaista välittäjää jolla on markkinoilla hyvä maine jne. On myös välittäjiä, jotka viis veisaavat oikeaoppisesta markkinoinnista ja ne kuvat, joita monesti on otettu talosta ja huoneista....huh, huh... jotkut ihmiset ei vaan tajua että moniakaan ei kiinnosta romut ja romppeet...itse jätän tällaiset kohteet huomioonottamatta täysin koska haluan jättää mielikuville tilaa ja suunnitella, kuinka joku tietty kohde sopisi omaan elämääni.... Itse olen elämäni aikana välittäjän kautta saanut useamman asunnon, myös omakotitalon, myytyä joten siksi korostan heidän tärkeyttään. Toisaalta joitain kohteita on erittäin vaikea saada myytyä erinäisten seikkojen vuoksi, mutta kannattaisi kyllä kiinnittää huomiota myös omaan näkökulmaan ja asenteeseen eikä tunteilla liikaa maallisen mammonan suhteen... Toki moni toivoo, että saisi omansa takaisin mikäli on remontoinut taloa tai asuntoa, mutta taitaa olla aika epärealistista asettaa tuollaista toivoa ja pitää siitä kynsinhampain kiinni jos mielii vaikkapa syrjäseudulta ihmisten ilmoille. Jokatapauksessa onnea niille muillekin jotka koettavat saada asuntojaan kaupaksi!

4

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Välitätkö

      Ihan hyviä pointteja aloittajalla.
      Olen vuosikymmenten aikan ostanut ja myynyt erilaisia asuntoja, halleja, osakkeita ja taloja.
      Pääosin olen asioinut suoraan ostajan/myyjän kanssa. Jokunen kauppa on tullut tehtyä myös välittäjän kautta mutten ole nähnyt niissä tapauksissa itsellennei hyötykohtia.
      Välittäjän työ on saattaa myyjä ja ostaja kohtaamaan ja toimia siinä välissä ilman vastuuta itse kohteesta. Eli välityspalkkio on siis palkkio tuosta välittäjänä olemisesta. Usein välittäjä laatii myös kauppakirjan ja hankkii rasitustodistuksen yms. mitä kussakin kaupassa vaaditaan.

      Omassa toiminnassani olen its hankkinut asiakirja ja laatinut kauppakirjat. Mm. kiinteistökaupoissa vaaditaan kaupanvahvistaja minkä hankkiminen kaupantekotilaisuuteen on yleensä puhelinsoitto.

      Vasttuukysymyksissä ei välittäjällä ole osaa. Hän toimii vain välittäjänä. Myyjä ja ostaja ovat kaupan osapuolina vastuussa koko kaupasta. Joissakin tapauksissa vastuu asiaan saattaa liittyä esim. rakentaja jos eri kuin ostaja / myyjä.
      Pääpointtina kuitenkin se että kun myyn jotakin kohdetta, teetän kuntoarvion ennen myyntiä. Tuon raportin liitän myyntiasiakirjoihin jotta mahdollinen ostaja saa ulkopuolisen tekemän arvion kohteen kunnosta siiä laajuudessa kuin raportin tekijä sen on tehnyt.
      Aina voi kuitenkin löytyä vikoja, korjattavaa ja muuta mistä ostaja tai myyjä haluaa selvityksen sekä tarvittaessa kustannusvaikutuksen huomioimisen hinnassa.
      Siis hinnan laskemista alaspäin.
      Omalle kohdalle ei vielä ole sattunut että esim. myymäni kohde on ollut paremmassa kunnossa kuin ostaja on sen olettanut olevan ja tästä syystä hintaa olisi jälkeenpäin nostettu vastaamaan oletettua paremman kohteen arvoa ; )

      Myös jälkikasvuni on tehnyt useita erilaaisia kauppoja ilman välittäjien palveluita ja toistaiseksi suurempia ongelmia ei ole ollut.

      Itse myydessä on tosiaan huolehdittava että osaa myydä sitä oleellista eli kaikenlainen roju ja kauppaan kuulumaton on hyvä pitää sivuroolissa tai kokonaan poissa itse asiasta. Joskus tulee vastaan kohde josta ei saa kokonaiskuvaa koska kaikki paikat ovat täynnä erilaista rojua, likaa, jätteitä, "huonekaluja" ja vielä sikin sokin. Tuo kertoo myös ostajalle minkälainen myyjä on. Eli jos nuo asiat ovat epäjärjestyksessä niin voiko itse kohteeseen ja sen huolenpitoon luottaa.

      Itse jatkan kaupantekoa ihan kaikkia foorumeita käyttäen. On oma asia haluaako siteouttaa itseään kaupassa vaadittaviin asioihin. Minulle se sopii oikein hyvin.
      Erilaisia alan kauppoja olen tehnyt vuosikymmenten aikana noin 350kpl.

      • Näköjään

        Olen huomannut myös että mitä enemmän avioeroja, sitä enemmän Ok talojen myyntiä ja näihin korpit hyökkäävät


      • Kuullut
        Näköjään kirjoitti:

        Olen huomannut myös että mitä enemmän avioeroja, sitä enemmän Ok talojen myyntiä ja näihin korpit hyökkäävät

        Kyllä se on lama, kun moni menettänyt työnsä. Pahimpia ostajia ovat porukalla remppaavat, jotka pistävät sitten myyntiin vuoden aikana. Kuntotarkastajia moneen lähtöön. Tarkkana pitää olla.


    • talomaalla_

      Kyllä hyvä välittäjä on arvokas kaveri,mutta oletteko miettineet tätä,esim: kun meillä on vanha rintamamies talo ja se on syrjässä ja sen hinta olisi alta 20000e ja välittäjien palkkio yleensä 3000e ja voi mennä ylikin,niin jos tuolaisesta talosta saisi tarjouksen esim:15000e ja välittäjä ottaa esim:3000e niin ei jää paljon mitään enään.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4194
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4102
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3914
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      20
      2725
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2475
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2074
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2072
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1950
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1609
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe