Kysymys takuueläkkeestä

Takuueläke tuli vuonna 2011 ja se oli suuruudeltaan 687,74 €/kk. Nyt noin 7 vuotta myöhemmin sen suuruus on 775,27€/kk. Se on noussut seitsemässä vuodessa 87,53€ eli 12,7%. Takuueläke ei ole sidottu indeksiin, kuten muut eläkkeet.

Kun kuuntelin koko ikänsä (tai työkyvyttömyyseläkeläisiä pitkällä työhistorialla) lähes keskeytyksettä pienipalkkaista kokoaikatyötä ja osa-aikatyötä tehneitä, niin siellä suhtauduttiin varsin kriittisesti takuueläkkeeseen, koska sen suuruus alkaa käytännössä jo lähennellä esimerkiksi 20 vuotta pienipalkkaista (kokoaikatyö ja osa-aikatyö) työtä tehneen työeläkkeen ja kansaneläkkeen yhdistelmää. Lisäksi em. eläkeläiset kritisoivat kovasti sitä, että takuueläke on ainut eläke, mikä jatkaa nousuaan, koska se ei ole sidottu indeksiin muiden eläkkeiden tavoin. Ihmiset pitivät vääränä sitä, että ilman työhistoriaa pääsee lähes samoille tuloille, kuin kymmeniä vuosia pienipalkkaista kokoaikatyötä ja osa-aikatyötä tehneet.

Mikä on näkemyksenne takuueläkkeestä ja sen suuruudesta? Onko mielestänne sen taso oikeassa suhteessa kansaneläkkeen ja työeläkkeen yhdistelmään tai pelkästään työeläkkeeseen?

29

1276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hehjaheh

      Sdp ja Lipposen hallitus teki indeksileikkauksen työeläkkeisiin ja sen jälkeen työeläkeläisen olot vuosi vuodelta heikentynyt. Totuus on tämä SDP sen takana oli. Takueläke pitäs nostaa tonniin , niin töitä ei kannattas tehdä. Ollaan vaan ja annetaan kokomuksen elättää meidät heh

    • hehhehheh

      Kaikki vuokrat pitäis olla ainakin 2000. Heh heh.

    • fdddd

      Kyllä takuueläke on indeksiin sidottu mutta indeksikorotukset on jäädytetty niinkuin muissakin etuuksissa. Sensijaan nykyinen hallitus on tehnyt tasokorotukset jo useampaan kertaan takuueläkkeeseen. Nämä on isompia kuin olisi ollut indeksikorotuksellatakuueläkkeen nousu.

      Ironista kyllä tämä hallitus on pitänyt enemmän takuueläkeläisen puolta kuin olisi ollut esim vasemmistojohtoisessa hallituksessa jossa indeksejä ei olisi jäädytetty joka olisi tarkoittanut kaikille työttömille yms en muutaman euron korotusta..Jokainen hallitus tekee niinkuin haluaa ja sitä sanotaan politiikaksi.

      • anonyymi_xtk

        Me jotka olemme tehneet 50 vuottakin työtä pienellä palkalla maksamme takuueläkkeet.
        Pienten työeläkkeiden verotusta varmasti nostetaan. Tarkoitus on ilmeisesti saada ne takuueläkkeen suuruiseksi.
        Luodaan yhteiskuntaa jossa on vain rikkaat ja köyhät.


      • bbbnnnccc
        anonyymi_xtk kirjoitti:

        Me jotka olemme tehneet 50 vuottakin työtä pienellä palkalla maksamme takuueläkkeet.
        Pienten työeläkkeiden verotusta varmasti nostetaan. Tarkoitus on ilmeisesti saada ne takuueläkkeen suuruiseksi.
        Luodaan yhteiskuntaa jossa on vain rikkaat ja köyhät.

        Älä pelkää ei sinun pienellä palkalla kenenkään eläkkeitä makseta. Pienipalkkaiset ihmiset yleensä saavat enenmän erilaisina palveluina ja muina asioina..
        Yritykset ja hyvin pieni osa kansasta maksaa suurimman osan verokertymästä ja he myös ylläpitävät erilaisia tukia ym


    • Vaalit.tulee

      Tässä ei ole mitään järkeä niiden kannalta jotka ovat tehneet pienipalkkaista työtä vuosikymmeniä ja joiden eläke on jäänyt pieneksi. Pian se on pienempi kuin takuueläkeläisillä.
      Pieneläkeläisiltä vietiin jo alle 25 vuotiaana tehtyjen töiden kertynyt eläke ja Lipposen hallitus vei myös. Älkää missään tapauksessa äänestäkö SDP:tä. Rinne kyllä lupailee eläkkeiden nostoa mutta se huuhaa lupaus niin kuin Lipposenkin häikäilemätön toiminta. Valehtelu riittää.

      • M.O.T

        Tuo oli tolkkua puhetta. Vasemmisto ei tee muuta kuin velkaa valtiolle.


      • Pitkäaikatyötön

        "Pieneläkeläisiltä vietiin jo alle 25 vuotiaana tehtyjen töiden kertynyt eläke"

        No ei minulta ainakaan viety, vaan 23-vuotiaana alkoi eläke kertyä.


      • Pitkäaikatyötön

        "Tässä ei ole mitään järkeä niiden kannalta jotka ovat tehneet pienipalkkaista työtä vuosikymmeniä ja joiden eläke on jäänyt pieneksi. Pian se on pienempi kuin takuueläkeläisillä."

        Nykyhallitus nosti juuri takuueläkettä. Valita sille, äläkä oppositiota siitä soimaa.


    • YkäJunior

      Täysi kansaneläke 628€ (560) on ehdottomasti saatava asteittain samalle tasolle takuueläkkeen kanssa. Työeläkemaksuille olisi syytä olla peruste. Tällä hetkellä ei alle 2000 e/kk työtuloilla juuri kannata maksaa työeläkevakuutusmaksuja.
      Lähitulevaisuudessa takuueläke kasvaa 1000 euroon kuukaudessa, jolloin 800 euron ansioeläkkeellä ei tee mitään (800e kansaneläke 200e=1000e).
      Esimerkiksi yksinyrittäjä kahden tonnin tuloista makselee n. 30 vuotta vakuutusmaksuja saadakseen 800 euron karttuman?? Eihän tästä mitään tule. Suuntaa on muutettava työhön ja yrittämiseen kannustavaksi, jotta saadaan työllisyysaste 80%:iin ja enemmän maksajia eläkkeille!!!

    • ekononiisti

      Suomalaiset eivät tarvitse eläkettä ollenkaan. Jokaisella joka on tehnyt työtä yli 30 vuotta hyvinvointivaltiossa pitäisi olla säästössä sen verran, että pystyy elättämään itsensä pari vuotta kunnes kupsahtaa. Kaiken lisäksi lähes kaikilla suomalaisilla on omat asunnot, mökit, autot, jne.. ne voi myydä ja elää sillä rahalla.

      Kaiken lisäksi jokainen on oikeutettu toimeentulotukeen. Jos rahat ovat loppuneet, omaisuus myyty ja tili on nollalla, niin on aina oikeutettu toimeentulutukeen, joka on 480€/kk. Josta tietenkin voidaan vähentää 20-40% jos vanhus ei suostunut palkattomaan kuntoutukseen tai aktivointiin.

      Joten kukaan meistä ei tarvitse mitään eläkkeitä! Kaikki eläkkeet pitäisi korvata toimeentulotuella!

    • julgubbe

      Vuonna 2019 takuueläke on 784 ja risat.

    • sivusta

      Kaikien on eletävä vaikka pienellä takuu eläkkeellä ,työ eläkeistäki on eläke kertymä ainoastaan 30 prosenttia ,ei kannata työ eläkeläisten nurista on kertymä on kuitenki kolmas osa eläkeen määrästä sanoi Liikanen televisiossa .

    • entinendemari

      Työeläke kartuu 1,5 % vuodessa ja vuodesta alkaen. 4 viimeisen vuoden sääntä on kumottu eläke maksetaan karttumisperusteisesti kaikille. Nyt se on ollut voimassat yrittäjille maatauskin on samassa ryhmässä. Lipposen hallitus poisti kansaeläkettä tällä kattoeläkkeelä joka on muistaakseni 1200 kuukaudessa. Työeläkevakuutuksen on maksanut työnantaja, paitsi vimevuosina työtekijäkin on maksanut 5% palkastaan vakuutusmaksua

    • Eläkkeellä

      Ei takuueläkkeellä pärjää ellei saa muita tukia. Kuka on töissä ollut on saanut palkkaa kuitenkin mitä takuueläkeläinen ei ole saanut.

      • 167-176

        Kyllä saa muitakin tukia jos niiden saamisen ehdot täyttyvät, useimmat saa eläkeläisen asumistukea ja esim. jos on paljon terveydenhoitomenoja ja esim. kalliita lääkkeitä niin saa toimeentulotukeakin.
        Aion jäädä lokakuussa 2019 eläketuelle ja se on takuueläkkeen suuruinen. Veroahan tuosta takuueläkkeestä ei mene ollenkaan ellei ole muita verotettavia tuloja. Laskin että jää yli 200€/kk enemmän rahaa käteen kun nykyisin.
        Sitten pitää kyllä keksiä joku uusi harrastus kun Kelan virkanilkkien kyykyttämnen laittomista päätöksistä jää pois 😁


      • in-the-year-2019
        167-176 kirjoitti:

        Kyllä saa muitakin tukia jos niiden saamisen ehdot täyttyvät, useimmat saa eläkeläisen asumistukea ja esim. jos on paljon terveydenhoitomenoja ja esim. kalliita lääkkeitä niin saa toimeentulotukeakin.
        Aion jäädä lokakuussa 2019 eläketuelle ja se on takuueläkkeen suuruinen. Veroahan tuosta takuueläkkeestä ei mene ollenkaan ellei ole muita verotettavia tuloja. Laskin että jää yli 200€/kk enemmän rahaa käteen kun nykyisin.
        Sitten pitää kyllä keksiä joku uusi harrastus kun Kelan virkanilkkien kyykyttämnen laittomista päätöksistä jää pois 😁

        Sama juttu minulla eli olen jäämässä takuueläkkeelle. Mutta kokonaisuudessaan muuttaminen eläkkeensaajan asumituelle ja takuueläkkeelle nostaa tulojani ainoastan 180€/kk. Saan nyt yleistä asumistukea n 391 €/kk mutta eläkkeensaajan asumituki onkin vuodelle 2019 ainoastaan noin 350€/kk. Se perhanan lisäomavastuu mikä syntyy takuueläkkeestä pudottaa eläkkeensaajan asumitukea.


    • LisääLeikkauksia

      Ovat aikeissa uudistaa sosiaaliturvaa tavalla jossa eläkkeensaajan asumistuki lakkautetaan ja tilalle tulee yleinen asumistuki.

      Myös yleistä asumistukea ollaan pienentämässä reilusti ainakin kaupungeissa asuvilta. Näin siis jos nuo Juho Saaren työryhmän suositukset otetaan käyttöön.

      Asumistukea saavat eläkeläiset ovat siis näissä suunnitelmissa suurimpia häviäjiä lähitulevaisuudessa.

    • Nurin.kurista

      Saan puolet eläkkeestäni työeläkkeenä joka on lähellä takuueläkettä, en valita kun tulen toimeen.
      Jos takuueläke nousee vielä , se voi ohittaa minun eläke tuloni.

    • cancer

      2019 meni takuueläke ohi oman kansaneläkkeeni ja työeläkkeeni n.9€...jee ihanaa olen töitä tehnyt 20v mutta nyt töitä tekemättömät meni ohi. Kansaneläke jäädytetty ja työeläke nousi 3€. itsellä levinnyt syöpä ja asun vuokralla.asumistuki nousi 8€ mutta saan sitä hakea vasta 1,5v kuluttua jos en muuta pois,koska tarkistus 2v välein.on ihanaa olla vakavasti sairas ja miettiä ostanko lääkkeet vai ruuan? vaatteista puhumattakaan ja lääkärimenoista jotka 20km päässä enkä omista autoa. kuolispa pian mutta syöpäkin leviää hitaasti.

    • vero-orja

      Eiköhän takuueläke ole räätälöity niitä varten, jotka eivät tule päivääkään palkkatyötä tekemään. Näitä tällaisia voi tulla maahamme jonakin vuonna jopa 30000 lisää entisten päälle. Loppupeleissä on sama, oletko tehnyt työtä 40 vuotta pienellä palkalla vai elänyt koko ikäsi erilaisilla tuilla työtä tekemättä. Molemmilla keinoilla sama elintaso eläkkeelle jäätyäsi. Systeemi ei todellakaan palkitse sellaista, joka haluaa elättää itsensä omalla työllään ja ns. p.a.s.*.*.töitä tekemällä Ei palkitse vaan rankaisee. Kaikkein typerintä on se, että pientä palkkaa saava säästää omaan asuntoon (tai mikä vielä typerämpää) kerryttää vapaaehtoista eläketurva. Kaikki minkä saat pienen työeläkkeen päälle, se otetaan sinulta pois veroina, kansaneläkkeessä ja asumistuessa. TÄMÄ JÄRJESTELMÄ ON SAIRAS, eikä mikään poliittinen puolue halua tai uskalla muuttaa siitä, koska media ja valtava lauma tukia menettäviä käy heidän kimppuunsa. Tämä nähtiin, kun hallitus yritti korvata eläkkeensaajan asumistuen yleisellä asumistuella, mikä ei olisi merkinnyt suuuriakaan sellaiselle, joka asuu kohtuuhintaisessa vuokra-asunnossa eikä Helsingin parhaimmalla paikalla. Kuitenkin mediassa juuri nuo Helsingin ökypaikoilla asuneet koskaan oikeata työtä tekemättömät "taitelijat" nostettiin esille ja peloteltiin, että näin käy teille kaikille.

      • lajijasuris

        Olen ihan samaa mieltä, mutta sellainen huomio, että luultavasti suurin osa takuueläkettä saavista ovat sen varassa ilman omaa syytään esim. vakavan sairauden vuoksi lapsuudesta tai nuoruudesta alkaen. Asia erikseen sitten vaikka hyvätuloisen avioparin toinen puolisko, silloin kun täysin vapaaehtoisesti on jääty työelämän ulkopuolelle. Tunnenpa sellaisiakin ihmisiä, jotka valitettelee pientä palkkaa, vaikka resursseja olisi parempaankin, mutta jotenkin ollaan laiskoja, mukavuudenhaluisia tms.
        Vaalipopulismin makua muuten takuueläkkeen korotuspuheet. Suurin osa saa varmaan jotain tukia ja käytännössä nollasummapeli, koska muita tukia leikataan. Kaikenkukkuraksi aivan sama mistä raha tulee pienituloisilla, nimittäin yhtä kurjaa on rahallisesti.


    • saatananketkut

      Kerran itkette perusturvaan kuuluvista asioista, jotka kuuluvat hyvinvointiyhteiskuntaan. Onko Teitä unohtunut mirjardien hävittäminen Kuntien eläkevakuutuksen kassasta. tai aikaisemmin esim. Sundvistg, HOlkeri ja Aho yhdistelmä, joka oli muistaakseni useammasta rahasotkusta käsiteltävänä.
      Ei tuo Nuorisosäätiön rahoitussotkukaan mikään kaunistus ollut. Sinne meni rahat kuin koiran perseeseen.
      Mistähän se johtuu, että KUn Kokoomus tai Kepu munii, siitä ei huudella.

      Ei se raha mihinkään katoa, se on vain siirretty muiden taskuihin.
      NÄISTÄ RIKOKSISTA TE OSAATTE OLLA HYVINKIN HILJAA.

    • tosiasiatensin

      Vertaat takuueläkettä ja sen suuruutta. Eikös takuueläke tullut täydentämään sosiaaliturvaa pienituloisella eläkeläisellä, koska kansaneläke oli indeksijäädytetty vuosia , samoin asumistuki on jäädytetty. TOisin sanoen todellisia kustannusten nousuja ei ole huomioitu. TÄllä politiikalla on saatu aikaan maan sisäinen inflaatio eli halpatyömarkkinat.
      TUota halpatyömarkkinaa ja sen kannattavuutta on lisätty kiky ym sopimuksilla. Ei tullut mieleen, että kyseessä on todellisuudessa kansainvälisten suuryritysten perseennuoleminen, jonne rahaa riittää, sen sijaan, että sitä käytettäisi kotimaan ostovoiman tukemineen ja täten se toisi rahaa kotimaiden markkinoille ja epäsuorasti tukisi suomen työllisyyttä.

      Jos pienituloinen saisi 200 euroa enennäm rahaa, luuletko että hän käyttäisi sitä mihinkään muuhun, kuin paikkakunnan palveluihin ostaen niitä.
      Tämähän tukee nimenomaan työllisyyttä,koska ostovoima onparempi ja kulutusta tapahtuu, eikä vanhuksen tarvitse ajatella, että ostaako lääkkeet vai ruokaa, koska molempiin rahat eivät riitä.

      Kuten etuuden nimessä lukee sana eläke, Sitä ei voi saada kuin eläkeläinen. Suomessa sinä et pääse eläkkeelle, edes pää kainalossa. Joten unohda järjetön manipulointi. JOlla ei ole edes talousvaikutusta saati mainitsemasi asiakasryhmät eivät tuota etuutta saa.
      Tutustu kelan tilastotietoihin ja syventäviin tutkimuksiin, jolloin näet realismin. kuten esim. maahanmuutajat sosiaaliturva osio. Näet täällä mystisen eron suomalaisen ja eu-kansalaisen samasta taloudellisesta tukemisesta, mutta maahanmuuttaja ei todellakaan saa sitä, mitä täällä väität.

      • tuonetuudenehdot

        Kuka voi saada takuueläkettä?
        Voit saada takuueläkettä, jos saat jotakin seuraavista eläkkeistä:

        vanhuuseläke tai varhennettu vanhuuseläke
        kansaneläkelain mukainen työkyvyttömyyseläke
        työntekijän eläkelain mukainen tai muu vastaava työ- tai virkasuhteeseen perustuva täysi työkyvyttömyyseläke
        täyden työkyvyttömyyden perusteella myönnetty lakisääteinen tapaturmavakuutuksen, sotilastapaturmalain, liikennevakuutusta koskevan lainsäädännön tai sotilasvammalain mukainen jatkuva tapaturmaeläke, elinkorko, työkyvyttömyyseläke tai sellainen ansionmenetyksen korvaus, jota maksetaan, kun liikennevahingon sattumisesta on kulunut vuosi
        maatalousyrittäjien luopumistuki.
        Lisäedellytys on, että olet asunut Suomessa vähintään 3 vuotta sen jälkeen, kun täytit 16 vuotta. Tämä asumisaika vaaditaan myös Suomeen muuttaneilta. Jos olet ollut vakuutettuna Suomessa vähintään vuoden, voidaan toisissa EU-/ETA-maissa ja Sveitsissä karttunutta vakuutusaikaa lukea hyväksesi.

        Nuorelta työkyvyttömältä asumisaikaa ei vaadita, jos hän on saanut vammaistukea alle 16-vuotiaana.

        Jos olet maahanmuuttaja etkä saa mitään edellä mainituista eläkkeistä, sinulla on oikeus takuueläkkeeseen, jos olet täyttänyt

        65 vuotta
        16 vuotta ja olet kansaneläkelain mukaan työkyvytön.
        Kuka ei voi saada takuueläkettä?
        Jos asut pysyvästi ulkomailla, et saa takuueläkettä. Sitä voidaan maksaa vain tilapäisesti ulkomailla oleskelevalle.

        Takuueläkkeeseen ei ole oikeutta, jos saat pelkästään osa-aikaeläkettä, osatyökyvyttömyyseläkettä tai perhe-eläkettä.

        Takuueläke myönnetään vasta, kun olet hakenut kaikki muut eläkkeesi. Tarvittaessa Kela voi pyytää sinulta tietoja siitä, että olet hakenut Suomesta ja ulkomailta kaikki ne eläkkeet, joihin sinulla on oikeus.


    • ovatmuutenhuonokuntoisia

      TOisin sanoen, jotta saisit takuueläkettä, alle virallisen eläkeiän, sinun pitää olla kirjaimellisesti työkyvytön. Jos katsot vakuutuslääkäreiden ja vakuutusyhtiöiden määritelmiä työkyvyttömyydestä, niin sinuna olisin onnellinen, että et ole niin huonossa kunnossa. UNOHTUIKO REALISMI.

    • Kunkaikkiontehty

      Sel­kein ja perin­teisin työky­vyt­tö­myyden määri­telmä ”elä­ke­lain­sää­dännön edel­lyt­tä­mällä ta­valla työky­vyt­tö­mästä” löy­tyy lainsää­dän­nöstä. Elä­ke­pe­rus­teena on ai­na vi­ka, vam­ma tai sai­raus, jo­ka alentaa työ­kykyä niin, et­tei ansio­mah­dol­li­suuksia ole.

      Työky­vyt­tö­myyttä aiheut­tavan sai­rauden tu­lee ol­la asian­mu­kai­sesti diagno­soitu ja to­teen osoi­tet­tava. Klii­niset löy­dökset ovat täl­löin yleensä sel­keät ja tutki­mus­tu­lokset ja mahdol­liset kuvan­ta­mis­löy­dökset ovat sai­rauteen so­pivia. Li­säksi sai­rauden täy­tyy ai­heuttaa merkit­tävä toimin­ta­kyvyn las­ku, ja kaik­ki mahdol­liset hoi­to- ja kuntou­tus­toi­men­piteet on teh­tävä en­nen elä­ke­suo­si­tuksia.

      Ensim­mäisen määri­telmän pikku­serkku tai iso­veli (miten asian ha­luaa tul­kita) on ”jäl­jellä olevan työ­kyvyn” kä­site. Työ­kykyä ei siis pi­dä ar­vioida pel­kästään kyvyt­tö­myyden näkö­kul­masta, vaan myös jäl­jellä olevan toimin­ta­kyvyn näkö­kul­masta. Jos han­kalaa selkä­sai­rautta po­teva ei enää suo­riudu ras­kaista raken­nu­salan töis­tä, täy­tyy poh­tia oli­siko hä­nestä vaik­kapa raken­nu­salan ke­vyempiin töi­hin tai esi­mer­kiksi raken­nus­tar­vik­keiden myy­jäksi. Tu­levan am­matin etsi­miseen ja mahdol­lisiin koulu­tuksiin saa yleensä myös tu­kea ns. amma­til­li­sena kuntou­tuk­sena.

    • Nyrkipoikakaitatie

      Kela tiedottaa melkein yhtä sujuvasti, kuin trafi ennen. Läpinäkyvyyttä ja avoimuutta kun ajetaan ylös. Romanikerjäläisistä, brittibrexitin suomessa asuvista uhreista ja muutosta maahan. Kovin paljon muuta tiedotettavaa ei sitten olekaan.
      https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/nyt-se-alkaa-140-944-allekirjoitusta-kerännyt-kansalaisaloite-nytkähtää-–-”aktiivimalli-on-osoittautunut-selkeäksi-työttömyysturvan-leikkuriksi”/ar-BBTbTlF?li=BBr5KbI
      Tämäkin etenisi ilman kepulismia.

      • Anonyymi

        Vuosi 2023 kansaineläke=tk. 732 ja takueläke päälle 189 yht. 921 kk yksinasuvalla


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe