Scribus on

Scribus, mitä sillä tehään, miten siihen saa valmiin tekstitiedoston muokattavaks?

4

91

Vastaukset

 • Taitto-ohjelma. Sillä ei muokata tekstiä vaan sillä asemoidaan tekstiä ja kuvia.

  Ei nyt ole tässä asennettuna mutta kyllä siinä copy paste toimi ja oli siinä joku tekstin tuonti jos en nyt väärin muista.

 • Kuten tuossa aiemmin mainittiin niin Scribusilla ei muokata vaan tehdään valmiista tekstistä ja kuvista painokelpoinen tuote. Teksti saa olla vaikka tekstieditorilla tehty sillä taitto-ohjelmalla sitten hoidetaan muotoilut ja asettelut.

  Scribusin oma ohje avautuu F1 napista tai ohje valikosta. Valikossa on myös linkkejä netissä oleviin ohjeisiin.

  PS
  Scribusilla saa myös näyttäviä PDF tiedostoja.

 • Kiitoksia, arvoisat herrat!
  Ennen kuin luin viestejänne, kerkesin löytää erään Annukka Leppäsen blogin , jossa tämä antaa selkeää sekeämmät ohjeet, miten aloittaa, ja olenkin jo perehtynyt niin pitkälle. että voin sanoa osaavani alkeet.
  Kyllä näköjään valmiin tekstitiedoston ottaminen käy joissakin tapauksissa, mutta ainakaan Ubuntun tekstimuokkainten tiedostomuodot ei sille kelpaa, .odt ja mikä se toinen nyt oli. Eikä .pdf:kään. Mutta copypastella onnistuu.
  Mutta mitä tarkoitatte "ei muokata tekstiä". Kyllä sekin näköjään onnistuu, joten mikään ei estä valmistamasta painotuotetta sen päällä suoraa, se ymmärtää kirjoituksen näppäimistöltä siinä kuin leikepöydän liittämisenkin. Käyttöä ominaisuudelle on jos ja kun haluaa korjailla jotakin tekstiä viimetingassa.

  • Kyllä Scribus ymmärtää Libreofficea kun tiedosto tuodaan tekstikehykseen. Monia asioita kuitenkin jää pois. Libreofficella kirjoittaessa olisi hyvä opetella käyttämään tyylejä mikäli haluaa muotoiluja käyttää.

   Muokkaamisella tarkoitan sitä kun vaikkapa lisätään tai poistetaan kappale(ita). Tällöin koko loppuosassa kuvat tai sivunvaihdot eivät välttämätttä enää ole halutuissa paikoissa. Kirjoitusvirheiden korjaus ja muu pienimuotoinen muutos ei tietenkään haittaa.

   Ennen taiton aloittamista on hyvä hahmotella sivua kynällä ja paperilla. Ainakin omasta mielestä sellainen tuntuu helpommalta kun tekee vaikkapa esitteitä.

   Sanomalehteä tai muuta sarjatuotetta tehdessä kannatta käyttää mallisivuja. Näin lehden ulkoasu pysyy muuttumattomana numerosta toiseen.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.