Scribus on

Scribus, mitä sillä tehään, miten siihen saa valmiin tekstitiedoston muokattavaks?

4

76

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • M-Kar

   Taitto-ohjelma. Sillä ei muokata tekstiä vaan sillä asemoidaan tekstiä ja kuvia.

   Ei nyt ole tässä asennettuna mutta kyllä siinä copy paste toimi ja oli siinä joku tekstin tuonti jos en nyt väärin muista.

  • Debianisti

   Kuten tuossa aiemmin mainittiin niin Scribusilla ei muokata vaan tehdään valmiista tekstistä ja kuvista painokelpoinen tuote. Teksti saa olla vaikka tekstieditorilla tehty sillä taitto-ohjelmalla sitten hoidetaan muotoilut ja asettelut.

   Scribusin oma ohje avautuu F1 napista tai ohje valikosta. Valikossa on myös linkkejä netissä oleviin ohjeisiin.

   PS
   Scribusilla saa myös näyttäviä PDF tiedostoja.

  • Kiitoksia, arvoisat herrat!
   Ennen kuin luin viestejänne, kerkesin löytää erään Annukka Leppäsen blogin , jossa tämä antaa selkeää sekeämmät ohjeet, miten aloittaa, ja olenkin jo perehtynyt niin pitkälle. että voin sanoa osaavani alkeet.
   Kyllä näköjään valmiin tekstitiedoston ottaminen käy joissakin tapauksissa, mutta ainakaan Ubuntun tekstimuokkainten tiedostomuodot ei sille kelpaa, .odt ja mikä se toinen nyt oli. Eikä .pdf:kään. Mutta copypastella onnistuu.
   Mutta mitä tarkoitatte "ei muokata tekstiä". Kyllä sekin näköjään onnistuu, joten mikään ei estä valmistamasta painotuotetta sen päällä suoraa, se ymmärtää kirjoituksen näppäimistöltä siinä kuin leikepöydän liittämisenkin. Käyttöä ominaisuudelle on jos ja kun haluaa korjailla jotakin tekstiä viimetingassa.

   • Debianisti

    Kyllä Scribus ymmärtää Libreofficea kun tiedosto tuodaan tekstikehykseen. Monia asioita kuitenkin jää pois. Libreofficella kirjoittaessa olisi hyvä opetella käyttämään tyylejä mikäli haluaa muotoiluja käyttää.

    Muokkaamisella tarkoitan sitä kun vaikkapa lisätään tai poistetaan kappale(ita). Tällöin koko loppuosassa kuvat tai sivunvaihdot eivät välttämätttä enää ole halutuissa paikoissa. Kirjoitusvirheiden korjaus ja muu pienimuotoinen muutos ei tietenkään haittaa.

    Ennen taiton aloittamista on hyvä hahmotella sivua kynällä ja paperilla. Ainakin omasta mielestä sellainen tuntuu helpommalta kun tekee vaikkapa esitteitä.

    Sanomalehteä tai muuta sarjatuotetta tehdessä kannatta käyttää mallisivuja. Näin lehden ulkoasu pysyy muuttumattomana numerosta toiseen.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   3492
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   378
   2648
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1804
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   146
   1460
  5. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   1014
  6. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   333
   949
  7. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   70
   904
  8. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   814
  9. Tekis mieli kertoa

   Miten pahalta tää on tuntunut ja mitä mietin mut en uskalla ottaa riskiä että sattuu vaan yhä enemmän. Ei näille tunteille voi mitään. Olisin vaan toi
   Ikävä
   28
   809
  Aihe