Osakkeiden/rahastojen myyminen

late92

Tuli tässä mieleen tällainen. Koska aina pitää olla myydessä joku joka ottaa vastaavasti haltuunsa omistamasi tuotteet, niin onko mahdollista, että joissain tilanteissa et saa myytyä omistuksiasi, koska kukaan ei niitä osta? Vai onko tuolla pörssissä joku velvoite ostaa ne, kun myyntitoimeksianto on laitettu?

6

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roskapostiakin

      Yleensä osake jää myymättä jos pyydetty hinta on korkeampi kuin se millä esim, naapurisi on kaupannut samoja osakkeita .

    • jklkg

      1) jos asetat tietyn määrähinnan toimeksiannolle, voi hyvin olla että kukaan ei halua niin paljon maksaa, ja osakkeet jää myymättä

      2) jos olet valmis myymään millä tahansa hintaa, (lähes) aina löytyy joku, joka maksaa osakkeista edes vähäsen. Mutta se "vähäsen" voi jossain kriisitilanteessa olla huomattavasti pienempi summa, kuin se mitä olet aiemmin kuvitellut osakkeista saavasi. Jopa konkurssikypsää Geosentriciä ostettiin aikoinaan 1 c/kpl siinä toivossa, että ne osakkeet saisi toisena päivänä myytyä jollekin uunolle 2 c/kpl.

      Monilla vähävaihtoisilla osakkeilla on käytössä markkinatakaus, eli yhtiö (tai jossain tapauksessa pääomistaja) ostaa ja myy osakkeita, jos kukaan muu ei sitä tee. Tällä huolehditaan siitä, että osakkeella voi käydä koko ajan kauppaa riippumatta siitä, onko muita halukkaita kaupantekijöitä liikkeellä samaan aikaan. Markkintakaajan hintataso pidetään kuitenkin sen verran markkinahintaa heikompana, että ensisijaisesti muut sijoittajat saavat käydä kauppaa keskenään.

    • djghdf

      Mielenkiintoinen kysymys sinänsä. Mietin tuossa kryptojen kanssa että näinköhän kaikkia saa vaihdettua rahaksi jos yrittää myydä... en usko. Tai jos omistaa miljardin edestä Bitcoinia, niin maksaako joku hullu tuota summaa niistä?

      • fsaah

        "niin maksaako joku hullu tuota summaa niistä?"

        Kuten edellä todettiin, erilaisista omaisuuseristä pääsee yleensä (tosin ei ihan aina) eroon jollain hinnalla, mutta se hinta ei ole välttämättä lähelläkään myyjän alkuperäistä kuvitelmaa omaisuuserän senhetkisestä markkina-arvosta.

        Erityisesti tämä näkyy juuri mainitsemasi bitcoinin tapaisissa, reaalimaailmasta käytännössä täysin irti olevien juttujen kohdalla. Niiden markkina-arvo vaihtelee normaalistikin suuresti, ja jossain kriisitilanteessa arvo voi romahtaa nopeasti murto-osaan tai jopa nollaan. Tietysti mahdollisuus on myös päinvastaiseen kurssikehitykseen, ja sen toivossa lottokansa sijoittaa pelipapereihin.

        Tietysti myös reaalimaailmaanliittyvien asioiden kuten esim. osakeyhtiöiden osakkeiden arvo voi mennä nolliin. Ne ovat kuitenkin jossain määrin ennustettavampia tapauksia, ja jokainen voi lukea pörssiyhtiön taseesta ja tuloslaskelmasta paljonko sillä on omaisuutta ja velkaa ja miten sen liiketoiminta sujuu. Jos yhtiöllä on tuottavaa omaisuutta, vähän velkaa ja kannattava liiketoiminta, sen osake ei muutu arvottomaksi yhdessä yössä muuta kuin sosialisoinnin seurauksena (vrt. Venäjä 1917).


      • 8375

        On varmaan helpompi hahmottaa jos miettii omistamaansa asuntoa. Sekin on eräänlainen osake jonka arvo vaihtelee ajan myötä. Voit helposti laittaa sille minkä tahansa hinnan ja toivoa että joku ostaa, mutta todennäköisesti jos yrität myydä liian kalliilla et tule onnistumaan. Silloin pitää laskea hintaa tai jatkaa itse omistusta. Jossakin vaiheessa tarpeeksi hintaa laskettuasi saatat onnistua kaupanteossa, mutta hinta voi olla joko lähellä asunnon todellista senhetkistä arvoa tai vähän sen alle. Hyvin harvoissa tapauksessa saat sillä merkittävää voittoa sen lisäksi mitä sen arvo on ajan myötä noussut. Ihmiset ovat pääsääntöisesti aika tarkkoja tehdessään rahallisesti suuria kauppoja.

        Esim. olet ostanut asuntosi 10 vuotta sitten hintaan 150000€. Arvonnousun myötä sen laskennallinen arvo olisi tällä hetkellä noin 200000€, mutta päätätkin laittaa hinnaksi 250000€, koska ''joku pöhkö maksaa kuitenkin''. No, tuskin maksaa, edes 210000 euroa, mutta hyvällä tuurilla saat kaupaksi kohtuuajassa kun pudotat hinnan 190000 euroon. Onhan osakkeesi arvonnousu ollut kuitenkin 10 vuoden aikana hulppeat 27% tuollakin hinnalla.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Suuret markkinat takaavat että jotain kauppoja syntyy
      Buffettin osake ei jaa mitään osinkoja eli siis jos ostat, et koskaan saa mitään
      osakkeen hintakin on jotain 333 000 dollaria kappale
      ja sitä silti myydään jotain sellaista kuin 200 - 300 kappaletta pörssipäivän aikana
      vaikka ei saa osinkoja ei mitään silti kelpaa

      eli luottamus markkinatalouteen on kova

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe