Digikortin unohtaminen

Epätietoinen101

Unohdin digikortin piirturiin työpäivän päätteeksi enkä saa sitä vasta kun huomenna... Mitenköhän jos poliisit pysäyttää joku kerta ja tarkastaa?

5

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aavii

      Jäljenhän se jättää korttiin ja masiina huutaa taukoa, seriffien kone piirtää punaisia palkkeja. Tässä kohtaa itse ottaisin tulosteen ennen ja jälkeen oman sössimisen, on jotain minkä kanssa voi sitten levitellä käsiä kun viranomainen kysyy asiasta. Nämä paperit on syytä säilöä myös työnantajan tarpeisiin, mahdolliseen työsuojelutarkastukseen. Eihän se toki kaikkia isäntiä kiinnosta mutta mistäs näitä tietää.

    • ErkkiKylläTietää

      No eihän kai se nyt mikään ongelma ole,jos muistit laittaa vuode-asentoon piirturin.Itse en ota korttia ulos työpäivän päätyttyä,koska jatkan aamulla taas töitä samalla autolla.Pääasia on ,että piirturi on tässä lepo-asennossa. Joissakin autoissa piirturi on ohjelmoitu siten,että se menee automaattisesti lepoasentoon. Toisissa jää työkalu-asentoon. Millainen auto on nimimerkillä Epätietoinen 101. Lepo-asento autot on tietysti mukavia kun menee automaattisesti vuoteelle,mutta toisaalta kun piirturi jää työkalu-asentoon niin se on parempi silloin kun tehdään työtä. On rasittavaa joka purkupaikassa painella työkalu-asentoon piirturia. Totuus on se,että siitä ei poliiisit todellakaan pidä jos piirturissa on jatkuvasti lepo ajo-asennon jälkeen. Kannattaa tehdä työhönsä sellainen rutiini ,että tekee tarkastukset työpäivän päätteeksi. Tarkistaa renkaat silmämääräisesti,auton nesteet,takalaitanosturin letkujen kunto silmämääräisesti ja lopuksi tuo tärkeä aparaatti piirturi. Kun tekee asiasta arkirutiinin niin on hyvä lähteä uuteen työpäivään ,kun ei tarvitse pimeässä aamulla tarkastaa,että kaikissa pyörissä on ilmaa tai takalaitanostimen letku ei ole öljyinen. Mutta älä kanna huolta,sillä on todella huonoa tuuria jos joudut piirturi ratsiaan seuraavan 28 päivän sisällä. Kas kummaa poliisien voimavarat eivät riitä mihinkään nykyään. Se on huono asia sillä kyllä valvontaa pitäisi olla siitä asiasta on samaa mieltä niin työtekijä kuin työnantajapuoli. Suomessa poliisi on kuitenkin kaikkien kansalaisten paras kaveri ja turva.

      • VT8

        Kilometrejä kertyy mittariin auton liikkuessa oli piirturi missä asennossa tahansa. Tämä kannattaa niidenkin muistaa jotka piirtureillaan kikkailee. Jos vaikka kuljettajan 9 tunnin lepoajan aikana mittatiin on tullu kilometrejä vaikka 450 lisää on siinä selittelemistä poliisille eteenkin jos kolari tai muu vahinko tapahtuu.


    • JoukoNeuvonen

      Totta töriset. On kiva kikkailla kun kaikki menee hyvin. Onnettomuus tai muu vahinko ei tule "kello kaulassa" se tulee kuin salama kirkkaalta taivaalta ja voi osua kenen tahansa kohdalle joka tuolla tienpäällä ammatikseen liikkuu. Silloin viranomaiset tutkivat kaikki asiat todella tarkasti ja epärehellinen kuljettaja jää kiinni varmasti ja pahimmassa tapauksessa jopa työnantaja onnistuu pesemään kätensä tapauksen suhteen väittämällä,ettei ole tietoinen mitä tämä kuljettaja on touhunnut ja kuski on toiminut vastoin annettuja ohjeita. Näin ollen koko härdelli jää yksin kuljettajan maksettavaksi. Siksi kuskin kannattaa aina miettiä , onko kikkailu todella sen arvoista,että siihen kannattaa ryhtyä. Vastuu tuolla tienpäällä on kuitenkin aina kuljettajalla.Hän on "aluksensa päällikkö/kapteeni" ja vastaa tekemistään ihan yksin. Sillä lakeja on noudatettava.

      • Sitä.Saa.Mitä.Tilaa

        Kuljetusala on ainoa jossa osa työntekijöistä ottaa ihan vapaaehtoisesti rikosoikeudellisen vastuun työssään tekemistä rikoksista kuten ylinopeuksista, ylikuormista ja työ-sekä lepoaikarikkeistä. Teollisuudessa ja muilla ammattialoilla porukka menee lakkoon tai kutsutaan tarkastaja paikalle jos työn tekeminen edellyttää jatkuvaa lakien rikkomista. Sama juttu jos työturvallisuus vaarantuu. Mutta kuljetusalalla turvallisuus ja lakikirja ei näyttele kovin suurta osaa joidenkin työpäivässä. Epäkohdista ollaan hiljaa tienpäällä mutta tänne nettiin sitten tullaan oikein kehuskelemaan miten taas ollaan piirtureilla kusetettu poliisia ja jotkut tulevat tänne kyselemään jopa neuvoja miten piirtureita pystyy parhaiten kusettamaan.
        Sitten toisaalla kuskien keskuudessa ollaan kovasti närkästyneitä kun mediassa ihmiset moraalisoivat ja arvostelevat ammattikuljettajia ja kuskit ihmettelevät miksei heitä ja ammattiaan arvosteta ihmisten keskuudessa. Ja vielä ihmeellisempää on että kuljetusalan porukka valittaa kun poliisi ja muutkin organisaatiot ottavat yhä enemmän rekkoja ja muita raskaita ajoneuvoja kuljettajineen tarkkailun alle. Rikokset ja huijaukset lisääntyy teillämme, miksei siis valvintakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      788
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      646
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      628
    Aihe