Työttömät äänestäkää vasemmistoa

allaooal

perusturvaan korotus, tuhannet köyhyysrajan yläpuolelle
Kansan Uutiset9.11.2018 11.08

Vasemmistoliitto esittää perjantaina julkaisemassaan vaihtoehtobudjetissa perusturvaa heikentäneiden indeksileikkauksien ja -jäädytysten perumista. Niiden sijaan esimerkiksi työmarkkinatukea, peruspäivärahaa, kansan- ja takuueläkkeitä, sairauspäivärahoja sekä vammaistukea korotettaisiin.

Lisäksi eläkeläisköyhyyden ja eläkeläisten eriarvoistumisen kitkemiseksi vasemmistoliitto esittää kansaneläkkeen ja takuueläkkeen korottamista 50 eurolla kuukaudessa.

HAITTANA
En kannata sosiaalitukien korotusta ei indeksikorotuksia pieniin työttömyysturvaan ja eläkkeisiin lisäävät vain valtion velkaantumista sosiaaliturva menot kasvaa työttömät eivät hakeudu töihin


HYVÄÄ
sosiaaliturva on liiankin hyvä työttömille Kelan maksamlla perustoimeentulotuella ja työmarkkinatuella työtön tulee hyvin toimeen menoja karsimalla rajusti ruokaa saa halvalla noin 30% alennuksella vaatteet kirpputoreilta, kaikki turhat pois telkkarit, polkupyörät, autot tietokoneet tarvitseeko työtön niitä?

50

674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 123-321

      Vasemmiston äänestäminen voisi olla nyt paikallaan, mutta yhdestä asiasta olen eri mieltä. Takuueläkkeetkin on toki oltava sillä tasolla, että nillä elää, mutta jos vain takuueläkkeitä nostetaan vuodesta toiseen 4-7% työeläkkeitä ja työ ja- kansaneläkkeiden yhdistelmiä pysytetään koko ajan paikallaan, tästä seuraa se, että esimerkiksi 10-15 vuoden pienipalkkainen kokoaikainen työ ei ole enää riittävän kilpailukykyinen takuueläkkeen kanssa. Tästä taas seuraisi se, että vaikeasti työllistettävät näkisivät yhä enenevässä määrin takuueläkkeen ratkaisuna taloudellisiin ongelmiin ja tällä saattaisi olla työmotivaatiota heikentävä ja sitä kautta työttömyyttä lisäävä vaikutus. Työllä ansaitun eläkkeen tason ero takuueläkkeeseen tulisi olla riittävä, koska työeläke on yksi keskeisimmistä työmotivaattoreista. Toki takuueläkkeelle siirrytään tietysti esimerkiksi sairauden iskiessä vakuutuslääkärin myönteisellä päätöksellä ja tämän vakuutusturvan tulee olla riittävä. Tosin nämä eläkeasiat ovat ainakin poliitikoilla jatkuvan riitelyn aihe ja käsityksiä parhaimmillaan lienee niin monta, kuin esittäjääkin.

      • tälleen

        Muuten hyvä tuo työeläkkeiden nosto olisi kohdallaan, mutten yhdy vasemmiston äänestämis hölmöilyyn millään tavalla, eli persuja äänestän, koska ajaa suomalaisten asiaa, sekä vastustaa haittamaahanmuuttoa, joka on kallis maksettava Suomalaisille veronmaksajille, ilman näitä kuluja leikkauksia ei olisi tarvinnut näissä mittasuhteissa edes tehdä. Ei päättäjät ole huolissaan näistä pakolaisista, vaan vaaliivat omaa bisnestään jonka maksajin me kaikki veronmaksajat olemme, ihmisten pitää tämä yhtälö tajuta/ alkaa uskomaan, ei täällä muuten olisi näin paljoa, näitä pakolaisia ilmaiselätyksessä, jos ei hyvävelikerhon jäsenet tienaisi sillä.Vuosi vuodelta tulee entistä suuremmaksi kulueräksi nämä maahanmuuttajat, kun työllistymis prosentit ovat jotain 10-14,5 % tietyistä maista tulleilla, joita tänne nykyään eniten pyrkiikin, tarkoitus peräisesti päättäjät käyttävät tilastoissaan, toisia siis työperäisten pakolaisten lukemia, ettei tämä totuus tulisi, niin rajuna vastaan, ja työperäinen maahanmuutto on sitä oikeata ja tervettä maahanmuuttoa, mutta se ei saa tapahtua riistämällä näitä tulijoita pienemmällä palkkauksella yms, kuten on jo tapahtunut ja päättäjillä oli tarkoitus tämän mamutuksen tiimoilta saada halpatyövoimaa, mutta ei tietyt kulttuurit tule koskaan täällä töitä' tekemään, vaan olemaan rasitteena veronmaksajille ja rikoksia tekemässä eivätkä integroidu.


    • zhätzhätzhää

      Työttömät äänestäkää joko vasemmistoa tai SDP:tä, ihan sama, molemmat laittavat työttömät ilmaistöihin.

      Voitte itseasiassa kiittää aikaisempaa SDPläistä työministeriä Lauri Ihalaista siitä, että suomessa on tänäpäivänä hyvin laajalle levinnyt ilmaistyö mahdollisuus.

      AY-liike jonka marionettina toimii SDP on ajamassa työllisten etua, ei siis työttömien. Työllisten etu on se että työttömät tekevät ilmaistöitä eivätkä näin aseta paineita työllisien palkkoihin ja työelämään.

      Parempi sadat tuhannet ilmaistöissä 9 euron päiväpalkalla kuin kaikki suomen työlliset ja työttömät töissä 9 euron tuntipalkalla.

      kjäh kjäh kjäh
      näin se vain menee

      • 123-321

        Minne kjäh kjäh kjäh olet tuosta loppurimpsusta jättänyt pois kolmannen rivin, eli "Ja minä nautin"??


      • kjähkjä

        Ei taida poju enää nauttia :-D


      • Tiedonantaja.fi

        Ei vasemmisto YKSIN Maahanmuutosta päätä. Minä aijon nyt äänestää vasemmistoliittoa, Alkaa kyllästyttämään tämä ikuinen köyhiltä leikkaaminen ! Lukekaa, se kannattaa. Tiedonantaja.fi


      • Tiedonantaja.fi kirjoitti:

        Ei vasemmisto YKSIN Maahanmuutosta päätä. Minä aijon nyt äänestää vasemmistoliittoa, Alkaa kyllästyttämään tämä ikuinen köyhiltä leikkaaminen ! Lukekaa, se kannattaa. Tiedonantaja.fi

        Paljonkas saisit enemmän? Et mitään suhteessa asumistuki putoaa, jos työmarkkinatukea nostetaan, kun vielä brutosta lasketaan asumistukikin, mutta onhan se kiva , kun numeroina saa toisesta paikasta enemmän ja toisesta sit otetaan pois. Ja mistä rahat näihin korotuksiin, ei niitä tietyltä porukalta vaan voi kovempina veroina ottaa.Talouskasvu tulee muutenkin hiipumaan, jo ensi vuonna, niin lisää yhteisöveroa laittamalla nopeutuu vain, se on kinkkinen homma, kun ei ole sitä taikaseinää, kuin yhdelle ryhmälle. Kansalle jo tämä verojen korottelu alkaa riittämään, ja parempi osaiset, jo suhteessa kylläkin maksavat suht reilusti veroja, säästökuuri on ainakin kohdennettava muualle, kuin kaikista vähempiosaisiin, siitä ei varmaan olla kenenkään kanssa erimieltä, se on jo viety liian pitkalle, olen persujen linjalla, että maahanmuutosta on vara ottaa, samalle viivalle mamut kelan kassalla, kun kantasuomalaiset, rupeaa tulemaan, jo itsestään silloin paluumuuttoa tiettyyn porukkaan , kotimaa onkin äkkiä turvallinen näiden onastakin mielestä, tai Suomi paskka valtio, ja ongelle ruotsiin, jospa sieltä saisi vaihteeksi paremmin.


    • fyrkat_veks__kelalta

      "telkkarit, polkupyörät, autot tietokoneet tarvitseeko työtön niitä?"

      Tarvitseekö työssäkäyväkään näitä? No, auton duunimatkoja varten mutta muut ovat turhakkeita työläisille.

      • työtöntestaaja

        noo voisihan sitä tietysti , näin työttömänä alkaa.. telkkareita ,autoja, tietokoneita polkupyöriä.. että tarvitseeko työtön tosiaan niitä turhakkeita.. vtt.lle tiedoks.


      • ylseöeöe

        Tarvitaan yleistuki ajaan monen työttömän kurjuuteen brittituki(yleistuki) toimisi Suomessakin Englannin toimintamalli olsi hyvä


    • poisvaan

      Asumistukia joutaa leikata työttömiltä, koska ei pienipalkkaisetkaan saa asumistukea, ja heillä jääkin vähemmän käyttöön rahaa kun maksavat elämisensä asumisensa ja työssä käynnin itse, sellainen 10-15 % pois asumistuesta näin aluksi ja täyden asumistuen saisi, kun osallistuu esim näihin työharjoitteluihin tms, mutta elämäntapa työttömiltä, jotka eivät halua elättää itseään kylmästi tukia pois, ihan asiallinen tuollainen joku3 kk tarkastelu jakso, kuten nyt on tuossa aktiivimallissa, jos ei kiinnosta itseään ja lapsiaan elättää, ei muidenkaan kuulu tehdä sitä, ja mieluummin pien eläkeläisille lisää etuuksia esim as.tukea ja lääkekorvausta.

      • Pitkäaikatyötön

        Kyllä pienipalkkaisetkin voivat saada asumistukea. Eri asia on sitten se, jos palkkaa tulee niin paljon, etteivät ehdot täyty.


      • rehhsrtd

        Ne ei vain hae sitä tukea, hakevat pigavibbejä ja sekös vituttaaaaaaaaaaaaaAAAAaaaaaaaa.


      • eihyväei

        Ei kai nyt pikavippejä kukaan järki ihminen ota, ne vain , jotka vetää ne tarkoituksella pystyyn, ja ei tule edes työtttömänä as tukea toisille, liitonrahat on bruttona olevinaan ,niin hurjia, mutta kun ei saa joskus alle 25% veroprosenttia, niin kälynen tonni jää kouraan, siihen jos elatusvelvollinen ja vuokra,niin onpa jo aika sinkeellä sen kuun rahat, ykkös sataset jää kouraan, ja sossuun meno, josta sanotaan muuta roskikseen, kun ei halvempia kämppiä löydy ja pienemmässä ei sovi, kun on jo yli pienessä asunnossa.


    • adhdhd

      Muiden kuin persujen äänestäminen ei ole järkevää, jos huomaa, että kaikki muut puolueet kannattavat pakolaisten hyysäämistä ja järjettömän suuruurta maahanmuuttoa.

    • Kokoomuslandia

      Vas vihreät pakko rakentaa turvatonta Pohjolan Kongoa Suomeen
      Oikeisto pakko rakentaa riisto markkinataloutta!!

      Ei työtön voi äänestää ns. Vanhoja puolueita!!

    • miksi.hiljaisuus

      Vihervasemmisto, mitä pitäisi tehdä niille turvapaikanhakijoille, joille turvapaikkaa ei ole myönnetty eivätkä halua palata kotimaahansa? Vastauksenne ratkaisee saatteko ääneni.

    • Pitkäaikatyötön

      Vasemmistoliiton vaihtoehtobudjetista peukutan etenkin seuraavia:

      "Perusturvaa heikentäneet indeksileikkaukset ja -jäädytykset perutaan ja etuuksia korotetaan. Tämä tarkoittaa huomattavaa korotusta esimerkiksi työmarkkinatukeen, peruspäivärahaan, kansan- ja takuueläkkeeseen, sairauspäivärahoihin sekä vammaistukeen. Kustannusvaikutus 389 miljoonaa euroa."
      "Luovutaan terveyskeskusmaksusta koko maassa (78 miljoonaa)."
      ...
      "Tuloveroasteikkoa muutetaan usealla tavalla. Perumme niin sanotusta kikysopimuksesta aiheutuneet muutokset sosiaalivakuutusmaksuihin, mikä lisää palkansaajien käteen jääviä tuloja huomattavasti. Tämän vastapainoksi kiristämme veroasteikkoa ja otamme käyttöön uuden, yli 100 000 euroa vuodessa tienaavien veroluokan (vero alarajan ylittävästä osasta 34 %)."
      "Kunnallisverotuksen perusvähennys korotetaan 3 535 euroon hallituksen esittämän 3 305 euron sijaan. Tämä lisää pienituloisten käteen jääviä tuloja. Uudistuksen hinta on 97 miljoonaa euroa."
      "Yhteisövero korotetaan nykyisestä 20 prosentista 22 prosenttiin, mikä vastaa esimerkiksi Ruotsin tasoa. Suomen yritysvero on kansainvälisesti hyvin alhainen, ja väitteet yritysveron maltillisen korotuksen kilpailuhaitoista ovat empiirisesti heikosti perusteltavissa. Uudistus lisää valtion verotuloja 420 miljoonalla eurolla."

      Tälle peukku alaspäin:
      "Ansiosidonnaisen päivärahan heikennykset perutaan. Budjettivaikutus 30 miljoonaa."
      400 päivää ansiosidonnaista on ihan riittävä, ei tarvitse nostaa takaisin 500 päivään.

      • minä.minä.minä

        Pitkäaikaistyötön joka antaa peukun alaspäin ansiosidonnaisen päivärahan heikennysten perumiselle. Mmm. mielenkiintoista.


      • Pitkäaikatyötön
        minä.minä.minä kirjoitti:

        Pitkäaikaistyötön joka antaa peukun alaspäin ansiosidonnaisen päivärahan heikennysten perumiselle. Mmm. mielenkiintoista.

        En tiedä, onko anssin saajille tullut muita heikennyksiä kuin tuo enimmäispituuden lyhentäminen. Muuttaminen 500:sta 400:aan ei nähdäkseni heikennä kohtuuttomasti työttömyysturvaa, mutta voi tuoda joitakin sillä kikkailijoita nopeammin takaisin töihin. Se ei myöskään vähennä ammattiliittojen houkuttelevuutta, sillä se koskee myös muita työttömyskassoja.


      • Työpaikkoja siis entistä vähemmän kun yhteisövero nousee, ja luvataan korotuksia päivärahaan ja aktiivimalleja pukkaa, sekä on haluttu irtisanom isia helpottaa, summa summarum.. Kuulostaa siltä että kohta ei ole kuin kuntouttavan tekijöitä, ja työharjoittelijoita, siihen suuntaan ollaan ajamassa, kun aanetaan roposia, ja lisätään yrittäjien verotusta, niin johtaa lisääntymissä määrin orjamarkkinoihin, ei hyvä ja tähän loppui into edes miettiä pidemmälle vasemmsistoa äänestää, susi lampaan vaatteissa, ja ei noita kiristyksiä ja korotuksia tule mikään hallitus tekemään, koskee liikaa hyvätuloisia, ei toivoakaan, koska tuon tuloluokan väki on työllistävää porukkaa ja molemmat korotukset sattuisi samalle ryhmälle, se vähentää lopulta vero kertymää, ja lisää työttömyyttä, ei loppuun asti ajateltu yhtälö, fakta näistä= katteettomia vaalilupauksia, vai meinasiko työttömät, että tulee nämä luvatut asiat, kun erehdytte äänenne antamaan.. ei tule, kyllä se vaan markkinatalous, ja ne jotka työllistää sanelee loppupelissä tahdit, tämä on suora äänten kalastus yritys, ja minua työttömänä loukkaa, että pitävät ihan tyhminä työtttömiä, että kun luvataan, ne uskoo.sorry ei mene liian paksut valheet lävitse.


      • Pitkäaikatyötön
        karjalanukko kirjoitti:

        Työpaikkoja siis entistä vähemmän kun yhteisövero nousee, ja luvataan korotuksia päivärahaan ja aktiivimalleja pukkaa, sekä on haluttu irtisanom isia helpottaa, summa summarum.. Kuulostaa siltä että kohta ei ole kuin kuntouttavan tekijöitä, ja työharjoittelijoita, siihen suuntaan ollaan ajamassa, kun aanetaan roposia, ja lisätään yrittäjien verotusta, niin johtaa lisääntymissä määrin orjamarkkinoihin, ei hyvä ja tähän loppui into edes miettiä pidemmälle vasemmsistoa äänestää, susi lampaan vaatteissa, ja ei noita kiristyksiä ja korotuksia tule mikään hallitus tekemään, koskee liikaa hyvätuloisia, ei toivoakaan, koska tuon tuloluokan väki on työllistävää porukkaa ja molemmat korotukset sattuisi samalle ryhmälle, se vähentää lopulta vero kertymää, ja lisää työttömyyttä, ei loppuun asti ajateltu yhtälö, fakta näistä= katteettomia vaalilupauksia, vai meinasiko työttömät, että tulee nämä luvatut asiat, kun erehdytte äänenne antamaan.. ei tule, kyllä se vaan markkinatalous, ja ne jotka työllistää sanelee loppupelissä tahdit, tämä on suora äänten kalastus yritys, ja minua työttömänä loukkaa, että pitävät ihan tyhminä työtttömiä, että kun luvataan, ne uskoo.sorry ei mene liian paksut valheet lävitse.

        Ei se Vasemmistoliitto yksinään päättäisi mistään, vaikka hallitukseen pääsisi. Muiden äänestäjien puolueista tulisi kuitenkin vähintään kaksi esittämään omia vaatimuksiaan, ja hallitusohjelmaa tehtäessä niitä sitten soviteltaisiin yhtenäiseksi paketiksi. Eli noista ehdotuksista joutuvat joustamaan.


    • Vasemmistoliitto on homottaja ja homoliittopuoluve. Äänestän mieluummin SMPtä tai Maalaisliittoa. Vaara uhkaa! Sosialismi. Kommunismi. Maalaisliitto pelastaa.

    • käypäällehärkä

      Kunnon Kommari kävis jo päälle eikä huutelis puskista mitään. Kenenkään luona ei sais käydä kylässäkään jne ja itsekin tehdään samaa, äidit ja isit auttavat loppuun saakka, hihhihhih.

      Minkä muuten teet liian kalliille vuokrille joita ei pysty maksamaan niin etpä yhtään mitään, Ei ne edes vuokraa niitä, hihhih.

    • TyhmätVasurit

      Äänestäkää vasemmistoa NIIN PYSYTTE KÖYHINÄ JA TYÖTTÖMINÄ. :-D

      • leila-täti

        Suomalainen voi olla köyhä ja työtön kunhan naapurikin on. Vasemmistoa äänestämällä naapuristakin tulee köyhä ja työtön.


      • töimeentylötyki

        Buhaha.


    • Äänestämällä

      vasureita takaa itselleen mahdollisuuden olla pääsemättä kiinni työelämään. Vasemmistolla on vaatimuksia oikeuksien ja etujen puolesta, mutta konkreettiset kuinka rahoittaa "hyvät" ideat kateissa. Kaikkihan pitävät siitä, että ansiotaso nousee vaikka ei tekisi mitään sen eteen. Anderssonin ja aateveljiensä pitäisi joskus myös esittää mitä ovat valmiita tekemään etujen eteen, mutta aika hiljaista on sillä saralla.

      • Pitkäaikatyötön

        Yhteisöveron nosto hieman korkeammaksi on ihan hyvä idea. Kun ei palauteta takaisin 24,5 %:iin, vaan Ruotsin tasolle 22 %:iin, sillä ei ole kielteistä vaikutusta yritysten investointipäätöksiin. Valtion verotulot lisääntyvät sadoilla miljoonilla.

        Myöskään verovälttelijöiden ja talousrikollisten etsintä saa täyden kannatukseni. Talousrikosten selvittely vaatii työvoimaa, mutta sitä työtä tekevät poliisit tienaavat helposti palkkansa verran valtiolle. Samalla työllisyys hiukan paranee.


      • eivaankäy
        Pitkäaikatyötön kirjoitti:

        Yhteisöveron nosto hieman korkeammaksi on ihan hyvä idea. Kun ei palauteta takaisin 24,5 %:iin, vaan Ruotsin tasolle 22 %:iin, sillä ei ole kielteistä vaikutusta yritysten investointipäätöksiin. Valtion verotulot lisääntyvät sadoilla miljoonilla.

        Myöskään verovälttelijöiden ja talousrikollisten etsintä saa täyden kannatukseni. Talousrikosten selvittely vaatii työvoimaa, mutta sitä työtä tekevät poliisit tienaavat helposti palkkansa verran valtiolle. Samalla työllisyys hiukan paranee.

        kahdesta kohtaa samalle ryhmälle korotuksia tulee tuloverona ja yhteisöverona, vähentää lopulta verokertymää, kun työllistäminen ei kannata ja täytyy irtisanomisia tehdä, ei yrittäjiä voi enään lisää verottaa, itse myös työtön ja näillä malleilla pysytään, kun karkaa yritykset pois suomesta, kun aletaan lypsää liikaa tai menee nurin.


      • Pitkäaikatyötön
        eivaankäy kirjoitti:

        kahdesta kohtaa samalle ryhmälle korotuksia tulee tuloverona ja yhteisöverona, vähentää lopulta verokertymää, kun työllistäminen ei kannata ja täytyy irtisanomisia tehdä, ei yrittäjiä voi enään lisää verottaa, itse myös työtön ja näillä malleilla pysytään, kun karkaa yritykset pois suomesta, kun aletaan lypsää liikaa tai menee nurin.

        Kyllä yrityksiä voi hyvin verottaa enemmän. Korkeimmillaan yhteisövero on ollut 29 prosenttia, viisi vuotta sitten 24,5 %. Vuodesta 2014 alkaen ollut nykyinen 20 %, vaan koheniko työttömyys alentamisen ansiosta? No ei, vaan nousi!


    • fdgfdhgjh

      Vasemmisto ajaa valtiontukea kaikille, afrikkalaisille ja entisille Suomen työläisillekin, nykyisille ja tuleville työttömille. Ihmettelen vaan, kuka sen kaiken maksaa ja missä kohtaa alkaa se sisällissota, jota he ilmeisesti ovat puuhaamassa. Jonkun pitäisi selittää heille, että verotulojen on tultava jostain tuottavasta työstä. Ei ole olemassa mitään rahahanaa.

      En tosiaan tiedä, ketä äänestäisi. Kaikki puolueet ovat Puolueet Oy:n tytäryhtiöitä.

      • drrjj

        No sehän on aina ollu samaa paskaa, aina jonkun muun pitäs olla lähtemässä jonnekin ja itsekään ei tehdä mitään. Mikä vittu tossakin on.


      • esrhetts

        Ihmettelen vaan minne tuolla 500 kukaan lähtisi. Ei kukaan, ei ykskään, ei ikinä.


    • eiköniin

      Ainahan tyhymille voi laittaa lähestymiskieltoa kehiin, urputtakaa sitten. Mitään muuta kun petoksia koitetaan tehdä ja sumuttaa tavallista ihmistä minkä ehtii, sellanen vasta onkin häirintää.

    • toistaiseksi.työtön

      Hei vaan. Enpä tiedä miten tukien pienen pienet korotukset vaikuttaisivat muiden työttömien töihin hakeutumiseen. Itsellä ei mitenkään. Ihan oikeasti haluan ja yritän päästä töihin. Ehkä hyvällä ansiosidonnaisella voi työn hakeminen olla vähän "laiskempaa" alkuun, mutta kun mennään perupäivärahalla niin ei kyllä ole yhtään liikaa tuloja. Sitä paitsi raha ei ole ainoa asia mitä ajatella työttömyydessä ja työnhaussa vaan kyllä sitä vähän myös miettii mikä on parasta työuran suhteen. Siksi mielestäni myös ansiosidonnaisella on paikkansa, jotta pystyy paremmin hakemaan omaan työuraan istuvia tehtäviä varsinkin, jos niitä ei ole ihan hirveitä määriä tarjolla.
      Sitä en tiedä onko korotuksiin varaa, mutta jos on, niin turha pelätä että perustoimeentulontuen korotus veisi tyähaluja ainaskaan meikäläisesltä.

      • Pitkäaikatyötön

        Samansuuntaisesti ajattelen minäkin.

        Toimeentulotukea kyllä nykyhallituskin korottelee, mutta näitä peruspäivärahoja ja työmarkkinatukia ovat vain heikentäneet. Joka vuosi.
        Tt-tuen pitäisi olla viimesijainen tuki, eikä suinkaan kaikille minimitason turvalla sinnitteleville välttämätön lisätuki, (jota pitää erikseen hakea).


    • kiähkiähkiäh

      Pitäs olla auto jos meinas hakea töitä, sekin lähti jos on toimeentulotuella :-D

      Saattaapi lähteä ulosmittauksessakin :-D

    • Sano-Ei-Vasemmistolle

      Vasemmistolaiset Anne Huotari ja Tarja Filatov ovat juuri niitä poliitikkoja jotka ajoivat kuntouttavaa työtoimintaa laiksi, että oikein oksettaa. Tosin jälkeenpäin väittävät että lakiin pääsi jäämään porsaan reikä, mutta ei sitä ole tukittu edelleenkään, vaan työttömien hyväksikäyttö palkattomana työvoimana sen kun jatkuu.

      • niimpäniinpä

        Ja tuo budjetti on suora tie, kun rivien välistä lukee,ettei muuta heiltä ole tarjolla, aktiivimalli 2:lla vielä varmistetaan, ja ansa on valmis, liikaa on lupauksia vastikkeettomasta rahasta ja se ei onnistu muuten kun isommalla ja pahemmalla kurjistamisella/ huijaamisella, uskotko , jos sanon että tule yöllä suon reunaan, niin saat tuhat euroa? Järki ihminen ei ainakaan lähtisi sitä tonnia hakemaan, arveluttaisi varmaan, että tuleekohan sitä, vai jääkö sille reissulle.


    • drhshg

      Äänestäkää kaikki Keskustaa, saadaan duunii, asuntoi, tosta vain, kiähkiäh.

      • tyhjäää

        Älkää äänestäkö ketään :-D


      • Pitkäaikatyötön

        "...jos joku haluaa niin äänestää persuja."

        Persut juurikin tekivät Kokoomuksen ja Keskustan kanssa nykyisen hallitusohjelman, ja Siniset jatkavat samalla linjalla. Köyhien asiaa ei kuultu, vaan mm. uusien autojen ostajille/myyjille annettiin autoveron alennuksia. Samalla leikattiin sosiaaliturvaa velkaantumiseen vedoten.


      • Pitkäaikatyötön kirjoitti:

        "...jos joku haluaa niin äänestää persuja."

        Persut juurikin tekivät Kokoomuksen ja Keskustan kanssa nykyisen hallitusohjelman, ja Siniset jatkavat samalla linjalla. Köyhien asiaa ei kuultu, vaan mm. uusien autojen ostajille/myyjille annettiin autoveron alennuksia. Samalla leikattiin sosiaaliturvaa velkaantumiseen vedoten.

        Siis siniset nykyään, Soinin sika petti kaikki äänestäjänsä, ei ole petturit enää persuissa, vaikka tiedät sen mutta tarkoitus hakuisesti täytyy, asia kääntää nurin, kuten nykyään tapana, asioissa mistä ei olla samaa mieltä ainakin kultturiasioissa.


      • Pitkäaikatyötön
        karjalanukko kirjoitti:

        Siis siniset nykyään, Soinin sika petti kaikki äänestäjänsä, ei ole petturit enää persuissa, vaikka tiedät sen mutta tarkoitus hakuisesti täytyy, asia kääntää nurin, kuten nykyään tapana, asioissa mistä ei olla samaa mieltä ainakin kultturiasioissa.

        Tiedät hyvin, että Perussuomalaiset oli laatimassa nykyistä hallitusohjelmaa, eikä sitä vastaan esitetty puolueen sisällä juuri lainkaan napinaa.
        7.8.2015:
        "Peräti 78 prosenttia perussuomalaisten vaikuttajista tukee hallituksen talouspoliittista linjaa, vaikka se sisältää kovia säästöpäätöksiä."
        "81 prosenttia kyselyyn vastanneista arvioi puolueen toimineen hallituksessa hyvin tai erittäin hyvin."
        https://yle.fi/uutiset/3-8208110

        Persujen ja sinisten talouslinjat ovat yksi yhteen, turha väittää muuta.


    • ottaahermoon

      Mistäs rahat korotuksille? persujen vaihtoehtobudjetissa, on sekin puoli jo selvitetty, eikä siinä tingitä vähempiosaisilta suomalaisilta, vain joutavan päiväisistä ylisuurista maahanmuutto kustannuksista, sekä ulkomaanavustuksista, siis kehitysavusta. Vai oikein lisää takuu eläkkeisiin, kun juuri työ,ja työkyvyttömyys eläkkeitä taas leikattiin, ei tässä ole mitään mieltä, kun koskaan työtä tekemätön saa paremmat edut eläkkeellä kuin ikänsä työtä tehnyt pienipalkkainen eläkeläinen, en varmasti sosiaalielättejä suosivaa systeemiä tällä talouden tilanteella äänestä, koska nuo lupaukset on tuossa vasemmiston budjetissa katteettomia, koska ei ole jako varaa, niin tietysti tultaisiin taas pieni ja keskipalkkaisten kukkarolle, ja sieltä ei enää kestä ottaa, kun pienipalkkaiset osin huonommalla toimeentulolla, kun työttömät, ei tule ääntä ei.Jo nyt on päin prinkkalaa jo asiat, kun työtön voi asua leveämmin, ja paremmassa kuin työssä käyvä, tai kausityöläinen, itse kausityöläisenä, en ole oikeutettu asumistukeen, edes työttömyys ajalla, eli 5-6kk vuodesta, kaiken maksan itse elatuksesta lähtien myös työttömänä, lapsen tapaamiset, sekä ruoat ja muuta lapselle, eikä mistään saa tukea asumisesta pitää tinkiä, ja kohta ei tila riitä lapsen pitoon luonani, kyllä ei hyvin mieltä kohenna katsella, kun joku yh 1 lapsen kanssa asuu saunallisessa isossa kolmiossa ja ei ole koskaan tehnyt mitään muuta, kuin kelassa ja sosiaalihuollossa käynyt tilinsä kuittaamassa.

    • sivusta

      Älkää äänestäkö vasemistoa ,ei ole köyhien asialla vaan päin vastoin ,ovat kaupunkien riisto liike laitosten puolustajia jotka aiheutaa köyhyyttä koko suomessa ,riistolaitosten voitto prosentti on tehotomanaki yli 30 prosenttia joita ,energia ,vesi ,jäte ,tontti ja muitaki ,yksityisellä on 5 prosentin kate ,eli joka satasesta on 30 e turhaa riistoa köyhiltä ,ja tätä vasemisto puolueet kannattaa ,verotus on sitä jolla kaupunkien pitää hoitaa menonsa ,tämä kiskonta tuo köyhyyttä perheisiin ,on ihme ettei tästä julkisuudessa oteta esille .

      • Kokoomuslandiass

        Ne on markkinatalous yhtiöitä jotka niitä sähkön siirto veroja yms ahnehtii, jätemaksuja, energia veroja, jne. Karuna karmea esimerkki kokoomus markkinataloudessa. Rosvo touhua..!!


    • 8884467

      Työtön tarvitsee tietokonetta että pysyy hakemaan työtä aktiiviisesti se n kuuluisi saadakkin yhteiskunnan puolesta.Kannatan perustuloa ja korkeempaa sellaista annetaanhan rikkaillekkin tukea ja veroja keksitty liikaa ei meinaa perässä pysyä.Kokoomus ryöstää ja rosvoo .

    Ketjusta on poistettu 30 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe