DNA-datan siirtäminen MyHeritagesta FamilyTreeDNA

mietinpävain

Hei,
Haluaisin siirtää MyHeritagen DNA-testidatani FamilyTreeDNA:han vertaillakseni tuloksia. Joudunko maksamaan siitä jotain?

15

6868

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gfhgf

      Ei onnistu noin päin, toiseen suuntaan kyllä.

    • Ancestryyn_siis

      FTDNA suorastaan innostaa kopioimaan tuloksiaan muualle, ksoka sen tuloksilla ei muuten ole juurikaan arvoa, MyHeritagella on iso tietokanta eikä halua "saastuttaa" sitä muiden laitosten tuloksilla. Ancestry on kuitenkin paras.

      • ei_oikeuksia_tuloksiin

        Mitä pönttö horiset, MyHeritage nimenomaan sallii muualta tuodut tulokset, mutta ei anna tuloksia vietäväksi muihin laitoksiin.


      • Ancestryyn_siis
        ei_oikeuksia_tuloksiin kirjoitti:

        Mitä pönttö horiset, MyHeritage nimenomaan sallii muualta tuodut tulokset, mutta ei anna tuloksia vietäväksi muihin laitoksiin.

        Niin niin. MyHeritage käsittelee itse myös muualta tulevat tulokset. Mutta ei voisi tietää, miten tuloksia käsitellään, jos niitä viedään muualle.


      • näinon
        Ancestryyn_siis kirjoitti:

        Niin niin. MyHeritage käsittelee itse myös muualta tulevat tulokset. Mutta ei voisi tietää, miten tuloksia käsitellään, jos niitä viedään muualle.

        Siis MyHeritagellahan ei ole omaa laboratoriota lainkaan, sen keräämät näytteet analysoidaan FTDNA:n labrassa.


    • Tänne ei saa enää lisättyä linkkejä, joten googlaa: The Family Tree DNA Learning Center, Autosomal Transfers. Tämä raakadatan kopiointi on ilmaista, saat serkkuosumat ja pääsyn Matrix-vertailuun. Family Tree DNA:n (FTDNA) etnisestä alkuperästä ym. osista maksat ne halutessasi 19 taalaa. Kohdassa How to Transfer Your Autosomal DNA Results, New customer, on kuvalliset ohjeet. Jos haluat lisäksi Family Tree DNA:n Y-isälinja- ja mtDNA-äitilinjatestejä (joita ei ole MH:lla), niin ne tilattuasi (Finland DNA projektin sivun kautta - siellä on aina ajantasaiset tarjoukset ) FTDNA lähettää sinulle näytteenantopakkauksen ja suostumuslapun allekirjoitettavaksi, koska heillä ei ole niitä entuudestaan. En tiedä, tulevatko nämä testitulokset samalle KIT-numerolle kuin siirretty (kopioitu) serkkutesti.
      Ira Vihreälehto on kirjoittanut ET-lehden blogeissaan näistä eri firmojen testeistä; kannattaa googlata ja lukea.

    • Anneli1234

      Hei, juuris pari päivää sitten siirsin Myheritagen raakadatan FTDNA:han eli onnistuu. Nyt vain odottelen tuloksia. Osaisiko joku kertoa, miten kauan tässä menee.

      • ees-taas

        Eikös ne siellä jo olekin, FTDNA:n laboratoriossa Myheritage teettää testauksen.


    • USA_sucks

      Ei suomalaisilla ole tarvetta jäljittää geeniperimäänsä. Tämä on syrjänperää ja niin sisäsiittoista, ettei sitä perimäänsä monenkaan tarvitse naapurikylää kauempaa ryhtyä hakemaan. ;)

      Toisin on USA:n asukkaiden kanssa, Siellä vain intiaanit ovat samassa asemassa kuin me täällä syrjäntakana. USA:ssa valtaa pitävä paskasakki on väkisin tuotu, sinne, tai ovat lähteneet intiaanien mailta onnea onkimaan kuka mistäkin.

      Paskasakkia kaikki tyynni, kaikki väkisin viedyt tai vapaaehtoisesti sinne menneet - MATUT, kuten mm. Donald Trump.

      • vanhus

        Kyllä minun yhtenevää DNA löytyi naapurikylistä eli 42 maata ja 22000 henkilöä. Tietysti siellä on paljon jotka on salanneet henkilötietonsa tai eivät ole kirjoittaneet, Ovat näitä vapaamatkustajia


    • Kirjaudu Family Tree Dna;ahan (kirjautumissivu Sign in) saamallasi KIT-numerolla ja salasanalla. Tulokset tulevat mielestäni sinne heti ladattuasi raakadatan. Katso HOME-sivultasi yläpalkista my DNA ja sieltä Family Finder (serkkutesti) ja sitten Matches eli osumat. Näet myös Matrixin, jossa osumat ovat aakkosissa. Joudut maksamaan 19 taalaa, jos katsot vielä tarvitsevasi FTDNA;n Chromosome Browserin, etnisyysanalyysin (my Origins, yleensä suomalaisilla 100% tätä) ja Ancient Origins (esihistorialliset alkuperäprosentit). Näin se meni muistaakseni (siitä on jo aikaa).

    • kyseleepi

      Hei,
      onnistuuko jotenkin MH -sukupuun kopiointi FTDNA:han?

    • MH:n nettipuolella on ylävalikossa Sukupuu, siitä Hallinnoi puuta ja oikealta löytyy Lähetä GEDcomiin. Sitten vaan aloita lähetys. En tiedä, onnnistuuko mitenkään rajaus esim. vain suoriin linjoihin.

    • Hei , testasin, onnistuu myös My Heritagen Family Tree Builderin kautta, Vie Gedcom löytyy vasemmasta yläkulmasta Tiedosto-valikosta. Siinä näköjään voi valita viekö sinne kaikki tai vain valitut henkilöt (testailin sinne asti) eikä elossa olevia henkilöitä ym. Samasta paikasta voi ladata toisen ohjelman sukupuun My Heritageen (tuo Gedcom).

    • Turhakejoo

      Family Tree on ihan höpöhöpö firma. Olen teettänyt testin kolmesta muusta firmasta ja niiden kaikkien tulokset ovat yhteneväiset, paitsi Familytreessä. Saman 60 % saan suomalaisuutta mitä muualtakin, mutta ei näillä ole mitään hajua, mistä loput 40% on. Tuloksiin on heitelty varmaan arvalla kaikki Oceaniat ym.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe