hamun ylistys?

hurraahurraa

mietityttää asia että kun nyt jokapaikassa haukutaan akk ja kaikenlisäks mahonen vie kaikkien rahat eiks kukaan mieti miten hamuseuroissa tulot jaetaan
ihan hyviä osallistujamääriä ralleissa ja sit se järjestäjäseura on varmaan yleisesti joku kymmenen henkilön yhdistys niin se kisan tulos jaetaan sitten niiden kymmenen kesken
hurraa hei oletteko miettineet

40

1220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ristuksen_perkele

      Jeesus mikä kirjoitus. Mistä näitä löytyy. Jos ei erota kattojärjestöä järjestävästä seurasta niin kannattaako kirjoitella.
      Seurat vie rahat. Vitun tonttu. Kenen ne pitäisi viedä.

    • rahatjärjestäjille

      eiköhän niiden mahdollisten tuottojen oikea osoite nimenomaan olekin järjestävä taho???? vai pitäisikö sun mielestä rahoittaa jotakin konttoristiarmeijaa jossain norsunluutornissa, jotka eivät ole rallin hyväksi tehneet minuuttiakaan töitä????

    • akkn

      niin rahat valuu byrokratiaan hotelliasumiseen kilometrikorvauksiin välinevalmistajille ja vitunmoisen sääntökirjan painamiseen.

      • rthsg

        Niin voihan säännöt tehdä kuten hamukin. Kopioiden


      • Enitenmyös2019

        Juurikin näin,toivottavasti akk heräsi liian myöhään ja kilpailijat ovat valuneet hamun kisoihin:)hamu osaa järjestää kilpailun nimenomaan kuskeille ja sehän näkyy osallistujalistassa!


      • tax
        Enitenmyös2019 kirjoitti:

        Juurikin näin,toivottavasti akk heräsi liian myöhään ja kilpailijat ovat valuneet hamun kisoihin:)hamu osaa järjestää kilpailun nimenomaan kuskeille ja sehän näkyy osallistujalistassa!

        "hamu osaa järjestää kilpailun nimenomaan kuskeille"....hmm......mites se menikään se viimesin syksyn kisa ?


      • Kauheaadramatiikkaa

        Meni ihan hyvin . Kuskit ja katsojat oli pääosin tyytyväisiä tapahtumaan.
        Jos viittaat tapahtuneeseen ulosajoon niin siihen saat lisätietoa kattojärjestön tiedotteista.
        Hamu ja South West Motorsport katkaisi huhut kertomalla tapahtuneesta.
        Akk:han ei sitä tee muuten kuin IS tai IL lööpin pakottamana.
        Joten ei dramatiikkaa vaikka niin yritätkin vihjailla.


    • tarifold

      Satuinpas vilkaisemaan tänne, no mutta täällähän kirjoittelevat ihan ne perus HaMulaiset,, mm kirjoitussävystä voi jokainen muodostaa käsityksen HaMulaisista, kovia kavereita ovat, ehdottomasti, mutta onko näissä maamme autourheilun tulevaisuus, sittenkään? Ja myös siellä perusharrastajajoukossa jota peräänkuulutetaan? Sen verran alkuperäiseen aiheeseen, voi ne rahavirrat vielä muodostua vaikka............no, ei pidä maalata "pirua seinälle", kyllä ne oikein menee.

    • Kopypastelli

      Hamun kisoissa on tällä hetkellä ihan ok turvalisuusvarusteet koska suurimalla osalla on akk:n "pakko ostattamat" tuoreet penkit, vyöt ja ajopuvut, sekä se parjattu hanssi. turvallisuusvarustekantahan uusiutui AKK:n "pakottamana" miltei kokonaan reilu 10 v sitten ja vanhan siirtyivät peltoautoihin. Autot, kaaret, penkin ja vöiden kiiinnitykset ovat enimmäkseen Fian /akk:n ohjeiden ja sääntöjen mukaan tehtyjä.
      Mihin suuntaa se sitten tästä eteenee ajanmittaa omilla säännöillä, niin saapa nähdä.

    • asrtg

      Noita uusia sääntöjä lueskelin. suoraan kopioitu vanhoista akk;n säännöistä. Jätetty samat virheet mitkä siellä oli aikoinaan. Koitettu saada jotain omaa mutta vituiks män. Riidat on nyt sitten valmiina. Turvakaari asia naurattaa. Ettekö kehdanneet suoraan kopioida kuvia. nyt kun trafilla ei ole enään säädöksiä sivuillaan niin teidän on ihan pakko tehdä ite. Ja ottaa samalla vastuu. Vaikka mitä väitätte.

    • oikeetäys

      Jokainen ottaa itse vastuun, että kikotin on sääntöjen mukainen. Ihmeellistä tämä kaikkeen puuttuminen ja enimmäkseen niiltä jotka ei ole koskaan edes ajopukua päälleen laittaneet.

      • rsthyb

        Minkä sääntöjen. Jos niitä ei oo.


    • japysyy

      Hamu o homojen ja persaukisten pörinää.

      • Xxyy

        Onneksi persaukisuus lisääntyy huomattavaa vauhtia. Samoin hamun kannatus.
        Ostaja päättää mitä ostaa eikä pakottava myyjäosapuoli. Näin myös kilpailuiden osalta.


    • darfjkngvgkdrf

      Se mikä näissä pelottaa on tää varuste juttu. Valtaosalla on varusteet ihan ok kunnossa mutta aina sekaan sopii näitä jotka vetää vanhalla mopokypärällä, motoralin nomeksilla , vanhalla putkirunkopenkillä ja "vain" muutaman kerran kaadetuilla vöillä. Mitäs sitten kun napsahtaa. Tai toinen skenaario mitä varmaankaan kukaan ei ole oikeesti selvittänyt. Penkeissä ja vöissä on parasta ennen päivämäärä,. Mitäs sitten kun vakuutusyhtiö sanoo ettei korvaa vaan katsoo että on itse aiheutettu halvaantuminen koska on käytetty varusteita valmistajan ohjeen vastaisesti. Toivottavasti ei käy koskaan mutta vakuutusyhtiöt tuntien ei lainkaan poissuljettua.

    • Pelkkää_pissitystä

      Penkeissä parasta ennen päivämäärä? Olisko kuitenkin fia hyväksynnän loppumis ajankohta. Joka ei kiinnosta yhtäkään vakuutusyhtiötä.
      Akk on syöttänyt tietoisesti epätosia sääntöjä joiden jotkut luulevat perustuvan lakeihin tai asetuksiin.
      Vakuutusyhtiötä ei kiinnosta muu kuin istuimen alkuperäinen käyttötarkoitus. Onko istuin tarkoitettu käytettäväksi auton istuimena. Toisaalta aivan sama ajatko työhaalareissa tai fia hyväksytyssä ajopuvussa. Korvaus tulee tai ei. Mutta jokin haalari ei siihen vaikuta.
      Mikään täysjärkinen taho ei edes tunnista fia hyvänksyntää. Aina tarvitaan muu hyväksyn
      tä jotta käytettävä tarvike tai turvavaruste täyttäisi asian mukaisen vaatimuksen.
      Esimerkiksi tulelta suojaava ajopuku ei täytä minkäälaista normia autourheilun ulkopuolella.
      Aivan höpöhöpö juttuja on ihmisille syötetty ulkopuolisen vaatimustason nimissä.

    • Sideonstage

      Hamu hoitaa mielestäni hommansa ihan hyvin...

      Hannsi on niiden kuskienkin mielestä hyvä.. joille olen tehnyt ilmaisia töitä Cup mestareitakin on muutama...
      Kun tiet ovat sopivia "vanhemmille autoille" .. joita en kuitenkaan väheksy... ja rallin aloitusta / kynnystä ... haluan auttaa...
      Ei esim. Ounia saa hisseille ekaksi pistää...

    • wrt56hw

      Olis varmaan kannattanut ottaa Lahteen joku joka osaa puhuakkin eikä vaan sano tota

      • kellokukka

        niin ei ne puheet vaan teot.laji on uudistunut muutamassa vuodessa valtavasti .


    • Hamuakkikö

      Ei tarvi olla kovin ihmeelline fakiiri tajutakseen mistä on kysymys tietyissä säännöissä.
      Näyttää olevan liikehdintää molemmin puolin.
      Voi viellä vituttaa jotain tiettyä porukkaa.
      Maailma muuttuu. Haluttiin tai ei.

    • Suominousuun

      Pakko todeta että onhan hamu tehnyt paljon hyvää ralliautoilulle Suomessa. Harrastajia on enemmän, uusia autoja ja niitä vanhoja myös joita säilöttiin varastoissa milloin minkäkin syyn vuoksi on mukana. Totta on, että tehtävää varmasti vielä on, mutta lopputulos tähän asti on jotain sellaista mitä ei ole vuosiin tapahtunut.

      On hyvä myös muistaa että 90% harrastajista luo mahdollisuden saada 10% hyviä kuljettajia joista 1-3 pääsee kolkuttelemaan tehtaiden ja tiimien ovia. Jos tuo 90% pienenee, pienenee myös tuo huippujen määrä. Samalla pienenee myös sponsori rahat kun laji muuttuu marginaaliksi.

      Pienenä maana ei ole tarpeellista moittia Hamua vaan nostaa lippusalkoon sen vuoksi että korpivaellus MM-sarjassa saataisiin vihdoin kääntymään. Suomi tarvitsee voittajansa, ilman laajaa harrastaja kuntaa ei vuolla kultaa.

    • fr-62

      Miten Mahonen vie rahat ? Miten hän tähän Hamun ja AKK:n asiaan liittyy? Ja ylensäkkin, mikä tässä mättää, Hamulaiset koettavat kaikissa mahdollisissa some-kirjoituksissa luoda eripuraa AKK:n ja Hamun välille, keinolla millä hyvänsä. Eikös se ole hyvä vaan kun on valinnan mahdollisuus? Jos haluaa ajaa Hamun kisoissa niin siitä vaan, ei tarvitse maksaa AKK:n jösenseuran jäsenmaksua eikä kilpailulisenssiä, ei tarvitse tehdä tieliikennekatsastusta, ei tarvitse pitää päällä samoja ajovarusteita, eikä sitä kuulluisaa HANS:ia, ihan oman valinta, ok. Mielestäni on ihan hyvä että Hamu on olemassa. Mutta on se hyvä että on myös AKK. Koko Hamun toimintakin perustuu AKK:n perustoimintaan niin toimitsijoiden kuin kilpailijoidenkin puolella, nyt vaan Hamu ottaa siitä ilon irti ja jättää mukamas epämieluisat kohdat säännöistä pois miellyttääkseen joitakin jotka edelleen villitsevät muita, siis lumipallo efekti. Minulle kertoili paikkakunnan Hamulainen että parin vuoden kuluttua ei enää AKK:n ralleja ajeta ollenkaan vaan Hamu hallitsee kokonaan. Ei SM- ralleja, ei Junnu SM:ää, ei Historic-sarjaa, ei F-rallisarjaa. Kova on tavoite. Lieneekö jossain kuullut tota-vetäjältä vai itse kehitellyt ajatukset, en tiedä. Onneksi siis on AKK, vain sieltä junnu SM:ien muitten arvokilpailujen kautta nousee mahdolliset kuljettajat kansainvälisiin ralleihin. Mutta Hamulla voi olla siinä osansa, uusia harrastajia houkutellessaan rallin pariin, ikävää että siellä mennään vaan sieltä missä on rima alimpana, kaikki voimavarat AKK:n toimihenkilöiden ja laadittujen sääntöjen haukkumiseen, jäsenseurojen toiminnan hankaloittamiseen yms, tosin ehkä asialla on pieni ja äänekäs joukko (vrt politiikka) mutta jatkuvalla esillä ololla se saa vahinkoa aikaan autourheilun saralla. Tästäkin on esimerkkejä, nuorien ja heidän isiensä kysymyksistä allekirjoittaneelle. Eli jos maassamme järjestettäisiin vain Hamun ralleja tällä konseptilla kuin siellä nyt järjestetään,maamme autourheilu olisi tuhottu parissa vuodessa. En malta olla kommentoimatta erästä Hamulaista joka kirjoitti tietoisesti rakentavansa Bemaria Hamun sääntöjen mukaan ( siis ?)ja seuraavassa viestissä kun oli pää hiukan selvinnyt että olisi mukava ajaa myös AKK:n ralleissa mutta ei ne sinne minun autoa hyväksy. Hei Haloo: kaveri rakentaa tietoisesti auto AKK:n sääntöjen vastaisesti ja valittaa kun hänen autonsa on laiton? Mitä siellä korvien välissä surisee? Ja vielä, eipä taida ne kustannuserot olla kuitenkaan ratkaisevat, osallistutaanko AKK:n vai Hamun ralleihin, taitaa olla kuitenkin kyse ihan muusta. Jos vielä veikkaan niin Hamunkin puolella on vielä monivivahteiset ajat edessä, nyt jo Hamulaisissa kuuluu soraääniä johtajiensa toiminnasta, ja kun liikevaihdossa liikutaan sadoissa tuhansissa tai miljoonissa niin miten rahat kulkee ja kenen taskuun.

    • reppaperseet

      Eikö Akk saa millään kuriin tuota räkäposkella juoksevaa jokkisporukkaa.

      • Rallin_puolesta

        Akk tunnusti hamun työn edesauttaneen autourheilua. Joten mitä pitäisi laittaa kuriin.
        Mielestäni kädettömät rahamiehet on pahin uhka autourheilulle.
        Vai onko jonkun mielestä järkeä arvosarjojen osakilpailuissa joissa luokan neljäs on voittajaa jäljessä kalenterilla mitattavan ajan.
        Toivottavasti hamun tai akk:n toimesta saadaan mukaan kuskeja joilla on rahapussin lisäksi ranteet kunnossa. Näihän ei ole aikoihin tapahtunut.


      • akknaikaohi

        räkä poskella kertoo kiireestä ja raskaasta työstä (vrt hiihtäjät), eli hamun porukalla on kiire ja työn touhua järjestää ralleja, joihin porukkaa tulee enempi ku mahtuu...teillä AKK:n käsikassaroilla ei taida kiire painaa, ei ole porukkaa kisoissa aiheuttamassa työn touhua...


    • Huippuhamu

      Vielä näyttää hamun kilpailut kiinnostavan kovasti kun ei kymmentä ilmoittautunutta kaloppiin:)taitaa lähemmäs 200 autoa tulla ja taas yksikään akk:n kisa ei pääse lähellekään koko vuonna!hienoa hamu kun näytätte mitä järjen käytöllä saadaan aikaan!!

    • rännitukossa

      paljonkohan palaa akkn rahaa tunturissa näiden tähtien ajattamiseen,toivottavasti ei mene kenenkään kisa pilalle .

    • Rrarria

      Hamun kisoja kietävät ovat "tulevaisuus takana" kuljettajia.

      • Rrarria

        Sieltä ei KOSKAAN tule mm-sarjan kuljettajia


      • Gyntheri

        Kohta joku jo sanoo kallen. Sehän ajo alaikäsenä siä jotain. Siinä ne taitaa sit olla. Ja kv lisenssin sekin joutu hommaan etä pääsi maailmalle. Sitä ei hamulta saa


      • huugoboss
        Rrarria kirjoitti:

        Sieltä ei KOSKAAN tule mm-sarjan kuljettajia

        muutenkin ihme porukkaa kulukee t paita päällä ja saappaat jalassa haisee hielle ja paskalle.


      • oikeetäys
        Rrarria kirjoitti:

        Sieltä ei KOSKAAN tule mm-sarjan kuljettajia

        Eipä ne monetkaan HaMun kisailijat ole menossakaan MM sarjaan mutta mukana pyörii myös MM ja SM sarjan kuljettajia. Jos joku aikoo todella mennä MM sarjaan kannattaa ajaa kaikki kisat mitä ikinä pystyy olkoonkin sitten HaMun tai akkn kisa. Mihin sarjaan itse tähtäät ?


    • oikeetäys

      Piippolassa tällähetkellä 202 autokuntaa ja ilmottaumisaikaa jäljellä. Esim tunturin testiajon voi tehdä myös kilpaa ajamalla. Voi olla jopa halvempi ratkaisu kun maksaa jostain vuokratiestä. Moni on tulossa testaamaan.

      • Katofaktat

        Kuinkas moni niistä on menossa tunturiin ajamaan?


      • oikeetäys
        Katofaktat kirjoitti:

        Kuinkas moni niistä on menossa tunturiin ajamaan?

        Odotellaan nyt, että ilmottautuminen päättyy.


    • vauhtiavauhtia

      Olihan Nivalassakin syksyllä nolla hommissa sm kärkimiehiä Eivät vaan näkyny lähtöluettelossa. Jotku vaan ymmärtää, että vauhti tulee vaan ajamalla. Siis vaikka mukavia HaMu kisoja.

    • Isovelivalvoo

      Oliko AKK luonut uudet säännöt kun saatiin autourheilu olympiakomitean alaiseksi että jos liityt tähän tukijärjestelmään joudut allekirjoittamaan sopimuksen ettet osallistu harrastemoottoriurheiluun tai muihin vastaaviin AKK:n ulkopuolisiin toimintoihin?

      • aerg

        salaliittoteorioitten kuningas :)


    • Hamussatulevaisuus

      On se komiaa kattoa joutsenlampirallin ilmoittautuneita!252 kilpailijaa eli karsimaan joudutaan!!!akk:n kisoissa ei vissiin päästä ihan samoihin:)upeaa hamu!!!

    • Nimimerkkk

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6233
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3986
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      262
      2397
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1940
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1403
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe