Pohjanpystykorva on RUOTSALAINEN rotu

norrbotten

Lukekaa vaikka FCI:n sivuilta:

http://www.fci.be/en/nomenclature/NORRBOTTENSPITZ-276.html

Lisäksi, pohjanpystykorva eli norrbottenspets (norrbotteninpystykorva) on kotoisin Ruotsin Lapista, Norrbottenin läänistä - ei mistään POHJANmaalta!

Rotu polveutuu alueelle tuoduista punavalkoisista suomenpystykorvista, mutta jalostettiin Ruotsissa eri roduksi ja myös hyväksyttiin Ruotsissa eri roduksi, kuin suomenpystykorva.

Että turha enää itkeä, kuinka ruotsalaiset ovat "varastaneet" taas tämänkin rodun suomalaisilta!

4

102

Vastaukset

 • Totta! Siksipä siitä ei ole todelliseksi kilpailijaksi suomenpystykorvalle joka on kyllä koirien ehdoton aatelisrotu. Sen parempaa koiraa kun ei vaan yksinkertaisesti ole, vaikka monet nykyään niin luuleekin.

  • Suomenpystykorvassa ei ole mitään aatelista. Ei edes historiallisesti, se on aina ollut tavallisen peräkylän metsämiehen koira.

   Aatelisrotuja ovat weimarinseisoja ja borzoi (tsaarien kasvattama rotu). Niin ja nykyisin Englannissa myös corgit.


  • weimaraneri kirjoitti:

   Suomenpystykorvassa ei ole mitään aatelista. Ei edes historiallisesti, se on aina ollut tavallisen peräkylän metsämiehen koira.

   Aatelisrotuja ovat weimarinseisoja ja borzoi (tsaarien kasvattama rotu). Niin ja nykyisin Englannissa myös corgit.

   Ja pöh! Tarkoitinkin että metsästäjän kaverina suomipystis on aatelinen en suinkaan jonakin eliitin seurapuudelina. Koska vaan voidaan panna sun weimarisi ja portzoisi kilpasille mun pystykorvan kanssa ja katotaan kumpi tuo enemmän osumia...


 • joo.o, ruotsalaiset keräsi pohjois-suomesta koirat ja rodusta tuli ruotsalainen. liikuin paljon lapissa 1970 luvulla ja monien talojen pihalla oli kettingin jatkona vaalea ja iso pystykorva, puhuivat jotku sallanpystykorvasta, sielläpäin niitä paljon olikin ja sodankylän seutuvilla myös. koirat oli suurempia kuin pohjanpystykorvat mutta luulen että niitä sukuja ne oli. omistin itsekkin 80 luvulla pohjiksen ja se pelitti hiirestä hirveen ja karhuun, erittäin mukava jahtikaveri. monipuolinen.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.