Aihealueet

Listaukset

  Miksi media pelaa syyllistämisen peliä?

  Suomea kohtasi joltain ilmansuunnalta, ellei peräti suursotaharjoituksen taholta häirintä, jonka syylliseksi media saa nopeasti Venäjän – ainakin Yle ja HS kirjoittivat syylliseksi Venäjän –
  … tässä HS-linkki juttuun ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005897142.html – otsikolla: ”Venäjä härnää, Suomi reagoi” - ingressikin oli lyhyesti puhutteleva: ”Häiritsemällä GPS-signaalia Venäjä kiusasi Natoa ja testasi myös Suomen poliittisen reaktion”,

  … johon allekirjoittanut kommentoi liki tuoreeltaan näin:

  ”Media haluaa etukäteen ilman tutkimusta syyllistää Venäjän GPS-häirinnän tekijäksi. Samoin on tapahtunut hermomyrkky-case Salisbury' ssa ja US-vaalien sekaantumisväitteissä. Todisteet puuttuvat. Epäilys ja manipulaatio eivät ole todisteita. Ensin todisteet ja sitten syyte ja tuomio.

  Nyt tapahtuu se yleiseksi muuttunut West trolling manipulation -ilmiö. Media manipuloi ainakin toistaiseksi todisteettomilla väitteillään tässä Venäjää syylliseksi ja kehittää näin idän ja lännen välistä vastakkainasettelua.
  On myös toinen yhtä pätevä todisteeton väite: Nato itse aiheutti GPS-häirinnän ja onnistui yli odotusten, kun sai median mukaan syyttämään Venäjää. Tämä ei ole tavatonta, on helppoa operoida toisen kontolle tapahtumia, yleistähän se on myös siviilielämässä.

  Mikä olisi ollut NATOn motiivi häirintään? Juuri tämä - median "värvääminen" julkistajaksi ja tietenkin se, että sotaharjoituksissa on aina "ystävä ja vihollinen" - punaiset ja siniset. Näin testattiin häirintää ja sen sietoa. Samalla saatiin median kautta Venäjä "syylliseksi"!
  Ehkä media näin manipuloi suurempaa kuvaa, kuten kansakuntamme kääntämistä Natolle myönteiseksi. Tunnetusti suomalaiset vastustavat Natoa suurena enemmistönä”

  ...
  HUOM! Kiintoisaksi tilanteen teki se, että ensin HS julkisti kommenttini omalla keskustelupalstalla, jonne voi lähettää kommentteja moderoinnin kautta julkistettavaksi – jos julkistetaan – tässä tapauksessa julkistuksen jälkeen kommenttini poistettiin, ehkä siksi, että moderaattori luki sen uudelleen ja havaitsi sen sangen kiusalliseksi ---

  Toisaalta Yle Aamu-TV' ssä Helsingin yliopiston apulaisprofessori Laura Ruotsalainen GPS-häirintäaihealueelta totesi suunnilleen näin: ” … "Tämä on aivan henkilökohtainen arvaus", kun hän esitti, että muilla kuin Venäjällä ei olisi motiivia suorittaa GPS-häirintää ... ! … ”


  Millaista mediapeliä vastakkainasettelulla saadaankaan aikaiseksi, kun syyllistetään jo ennen todisteita?

  Hyvä esimerkki oli aikanaan Venäjän oma sotaharjoitus Zapad 2017, joka kirvoitti [Kuva 1.] kaltaisen otsikoinnin [~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/08/zapad-2017.html - ] lööppilehtiin – vähän myöhemmin osalle mediaa tuli omantunnon pistos – ja Zapad 2017 korjattiin tämän tyyppiseksi:

  ” … Jutussa muun muassa väitettiin, että Venäjä olisi harjoitellut invaasiota Baltian maihin, Puolaan, Suomeen ja Ruotsiin sekä Saksan pommittamista. Saksalaislehden juttu perustui kahteen nimettömään ”länsimaiseen tiedustelulähteeseen” … ” linkin ~ https://www.verkkouutiset.fi/eiko-venaja-harjoitellutkaan-iskua-suomeen-nain-zapad-todellisuudessa-eteni/ – alta luettavissa koko jälkikorjausartikkeli, jossa epäiltiin ensitiedon olevan manipulaatiota ja jopa tarkoitushakuisesti virheellistä -

  … mene ja tiedä, mutta nyt peli kovenee tässä idän ja lännen vastakkainasettelussa – varsinkin meille suomalaisille, jotka asumme, elämme ja koemme ainakin sotaharjoituksetonta itäistä rauhaa jo yli 70 vuoden ajan – täältä idän ja lännen vedenjakajalta, joka sekin herättää hersyvää kiihkomielisyyttä ja älämölöä innokkaimpien natottajien taholta – muistamme muun muassa Kokoomuksen haluavan Suomen Natoon – jopa kysymättä kansakunnalta mitään [1.

  Entä informaatiosota, joka on valitettavan usein sodan ensimmäisiä esiasteita?
  ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/01/hybridillista-informaatiosotaa-mista.html -

  Missä mennään lännenmies, joka haluaa omia Euroopankin kokonaan itselleen [2 – puhuessaan eurooppalaisesta turvallisuuspolitiikasta ja eurooppalaisesta armeijasta – huomaamatta, että Venäjä muodostaa merkittävän osan Euroopasta --- onko tässä alkanut arvovalta- ja arvomaailmakamppailu - kuka ja ketkä saavat ylläpitää hegemoniaansa ajassa, jossa elämme jo kuitenkin kiinalaisten vuosisataa [Kuva 2.] ---

  ...
  EKSTRA
  ”Herää ajatus NATOn itsensä järjestämästä häirinnästä, kun ovat huomanneet, että yksinkertaiset suomalaiset automaattisesti syyttää heti kättelyssä venäläisiä, kuten Sallan Raja-Joosepin pakolaisten tulon Venäjältä piti olla Putinin juoni [3 - jota se ei norjalaisten tutkijoiden mukaan kuitenkaan ollut!* ” … ollen kommentti tähän linkkikirjoitukseen ~ https://yle.fi/uutiset/3-10504166 – joka on otsikolla: ”Kreml kiistää Sipilän arvion GPS-häirinnästä: "Venäjää syytetään milloin mistäkin kuolemansynnistä"” -Yle


  Jatkuu

  11

  206

   Vastaukset

   • Olet oikeassa, että maamme eliitti ja sen valtamedia esittää tarkoituksellisesti Venäjän aina vihollisenamme. Vaikka siihen ei ole mitään näyttöä saatikka tarvetta! Päinvastoin. Putin ja muut venäläiset korkeat tahot ovat sanoneet, että Venäjällä ei ole mitään ongelmaa Suomen suunnalla. MUTTA kyllä niitä ongelmia tietysti tulee, jos esiinnytään Venäjän vihollisena!

    • Suomi on jo kauan sitten alistettu Ruotsin alusmaaksi svekoeliitin toimesta monella politiikan saralla. Ei vain kielipolitiikassa vaan erityisesti puolustuspolitiikassa eli maamme toimii Ruotsin kilpenä eli suojana Venäjää vastaan.


   • Ruplavetoiset yrittävät kieltää tosiasian: Venäjä on häirinnän tekijä.
    Tämä on vain Pietarin trolleille ylivoimainen tehtävä.

    • Kerrotko todisteet?


   • Eilen MTV3 uutisoi, että Yandexin taksisovellus kerää kännykästä siellä olevia tietoja. Kohu-uutisessa jäi mainitsematta, että samaa ovat tehneet esimerkiksi google-pohjaiset sovellukset jo pitkään.

   • Kauanko media aikoo harrastaa tätä tarkoitushakuista manipulaatiota? Löytyykö sieltä ketään avaamaan heidän törkeää toimintaansa? Montako ihmistä he ovatkaan ajaneet tuhoon toiminnallaan?

   • Voisiko olla, ettei Venäjän syyttämisellä ole minkäänlaista todellisuuspohjaa? En usko, että Yle tai Helsingin Sanomat olisivat lähteneet uutisoimaan Venäjän syyllisyydestä ilman minkäänlaisia todisteita. Tietääkseni suomalainen media ei ole harrastanut propagandaa vuosikymmeniin, joten miksi se aloittaisi nyt. Tuntien Venäjän pitkän, ei niin hohdokkaan historian on täysin ymmärrettävää, että sitä lähdetään syyttämään jo hatarilla todisteilla. Ja vaikka Venäjästä annetaan usein huono kuva ja pidetään sitä syyllisenä kaikkiin ongelmiin, ei tämän tarkoituksena ole käännyttää suomalaisia Natolle myönteisemmiksi. En myöskään usko, että Nato olisi niin ovela, että lavastaisi Venäjän syylliseksi tällaisesta asiasta.

   • 21.11 klo 18.00 YLEn uutislähetyksessä oli juttu venäläisistä palkka-armeijoista. Väkisin vääntämällä tehdyn jutun pointti ei oikein auennut. Oliko taas tarkoitus tehdä negatiivinen juttu Venäjästä, vai onko toimittaja huolissaan kaatuneista palkkasotilaista ja heidän perheistään ?? Tosi outo uutinen.

    • Kerro miten Venäjästä voi tehdä positiivisen jutun tosia-asioita vääristelemättä?


   • Kuinkas tässä sitten lopulta kävikään?

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    333
    7895
   2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    Kotimaiset julkkisjuorut
    105
    2768
   3. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1479
   4. Loiseläjä Sofia

    kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    966