Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kirjakerho vai lukupiiri?

Täällä luulen että on monta kirjallisuudesta kiinnostunutta ja onkin joskus ollut puhetta kirjakerhon perustamisesta. En ole koskaan ollut mukana sellaisessa joten kertokaa te jotka olette. Miten sellaista emännöidään? Aloitetaanko kaikki samasta kirjasta samaan aikaan ja sitten sitä mukaa kuin lukeminen edistyy keskustellaan kirjasta tai sen aiheesta tai mistä tahansa kirjaan liittyvästä?

3

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olin pari vuotta mukana ystävien perustamassa kirjapiirissä, missä pari oli jo julkaissutkin ensiteoksensa. No, Vallottava valkosipuli, ei suoranaisesti ollut reseptejä lukuunottamatta kovin vaativa, joskin kielelliset oivallukset tekivät luetun herkullisemmaksi.

      Omalta osaltani koin haittapuoleksi, pakottautumista omasta valinnoista huolimatta lukemaan suositeltua teosta, voidakseen kommentoida lukemaansa.

      Oli antoisampaa kuunnella kirjan valinneen mielipiteitä, avartavaa yli sanoman. Meitä oli ainoastaan 6 ystävystä, mutta saatoin irtaantua onnkseni mieheni tilan huonontuessa ennen loppua.
      Olen aina ollut sisimmässäni oman tieni kulkija, ja kirjallisuudessa olen valinnut ja orientoitunut vain omien tarpeideni pohjalta. Lukeminenkin on vähentynyt ikää myöten,..kuuntelen yhä ihmisiä ja kypsyttelen mielelläni omiakin ajatuksiani.

    • ei.nyt

      Omaa kirjallista edistymistä haittaa jos keskittyy liikaa toisten teksteihin.
      Luomiskauden aikana keskitän vapaa-aikani muuhun toimintaan kuin lukemiseen.
      Etelän lämpimissä illoissa on mukana luovaa taikaa.

    • Ramoona_

      Olen oman kirjastoni lukupiiriläinen. Kerran kuussa valitsemme yhdessä teoksen, jota kirjastonhoitaja hankkii tarpeellisen määrän kaukolainoina. Keskustelemme sitten kirjasta, kirjailijasta, teemasta laajemminkin ja kun jo tuttuja olemme, tuleehan siinä päivitetyksi kuulumisiaankin. Viimeksi käsittelimme Arne Nevanlinnan kirjaa Pako, joka kertoo kahden nuoren pakomatkasta pommitettavasta Dresdenistä Hollannin kautta USA:han. Pari avioituu ja kirjassa kerrotaan nuorten amerikkalaisen unelman toteutuminen. Meillä oli hyvin antoisa keskustelu viime vuosien pakolaisuudesta , hyvin paljon yhteistä löytyy näiden yksin myös meidän maahamme tulleiden pakolaisnuorten kohtaloista. Nevanlinna oli arkkitehti aloitti kaunokirjallisen uransa vasta kahdeksankymmpisenä esikoisteoksellaan Marie , joka pääsi Finlandia-ehdokkaaksi. Vaikuttaakohan arkkitehdin koulutus siihen, että hänen teoksissaan on erityisen hieno, harkittu rakenne. Ihmeen tarkkanäköisesti pystyy luomaan elävän tuntuisia ympäristöjä ja ajankuvia sekä seulomaan myös naisten ajatusmaailmaa aikansa taustoja vasten. Pidin varsinkin teoksista Marie, Varma ja Heta.

      Suomessa on hiljattain julkistettu Finlandia-ehdokkaat, ja niistä koetan nyt valita luettavaani. Olli Jalonen on tutuin ja hänen kirjoistaan olen aina pitänyt. Katja Kettua ja Pauliina Rauhalaa olen myös lukenut, Lars Sund on arvostettu mestarillinen suomenruotsalainen kirjailija. Meneillään on yleisöäänestys, tässä linkki asiasta kiinnostuneille. Näkee myös kansikuvat...vaikuttahan sekin, mihin kirjaan tarttuu. :)

      https://kirjasaatio.fi/aanestys

      Paloman ehdotukseen en oikein osaa ottaa kantaa. Jos joku innostuu ottamaan kontolleen vakituisen ketjun vetämisen, löytyy varmastikin porukkaa mukaan. Epäilen kuitenkin, että tuo tavallinen konsepti saman luetun kirjan pohjalta keskustelusta ei oikein toimi tällaisella palstalla. Mutta onhan kirjallisuusblogejakin, joissa näin tehdään, mutta silloin on liikkeellä isompi joukko nimenomaan kirjallisuudesta kiinnostuneita ja siihen sitoutuneita. Omia lukukokemuksiaan voi täälläkin hyvin jakaa muodossa tai toisessa. Kiitos Palomalle aloituksesta. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe