Perhehoidon valvonta, miten valvonta hoidetaan ja onko valvonta erilaista perhehoidon eri vaiheissa?

YAMK2018

Olemme kaksi sosionomi yamk- opiskelijaa ja teemme opintoihin liittyvää työtä liittyen sijaisperhetyöhön. Haluaisimme tietää miten perhehoidon sujumista valvotaan ja onko valvonnan kautta mahdollista saada tukea jos sen tarvetta on. Entä jos perheessä on lapsen kaltoin kohtelua, pystyykö sitä peittelemään vai tuleeko se ilmi valvontaa suoritettaessa? Kerro meille kokemuksiasi, kaikenalainen tieto auttaa meitä toimimaan äänenä sijaisperheinä toimiville sekä sijoitetuille lapsille.

6

252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YAMK2018

      Perhehoito
      Perhehoidolla tarkoitetaan lapsen hoidon, kasvatuksen ja muun ympärivuorokautisen huolenpidon järjestämistä hänen kotinsa ulkopuolella yksityiskodissa eli sijaisperheessä. Perhehoitoa käytetään sekä lastensuojelun avohuollon tukitoimena että sijaishuoltona huostaan otetuille lapsille ja nuorille. Perhehoito voi myös olla osa nuoren jälkihuoltoa 21 ikävuoteen saakka.
      Perhehoidon tavoitteena on antaa perhehoidossa olevalle lapselle mahdollisuus kodinomaiseen hoitoon ja läheisiin ihmissuhteisiin sekä edistää hänen perusturvallisuuttaan ja sosiaalista kehitystään. Perhehoito on laitoshoitoon nähden ensisijainen lapsen sijaishuollon muoto.

    • HAHAHAHHA

      Tää palsta on niin täyttä paskaa, että sopii hienosti jidenkin sosionomien aineistolähteeksi. Vittu tsempatkaa nyt vähän, vaikka ette kunnolliseen opinahjoon päässeetkään. Hahhah joku sosionomi tirsk

    • Edellinen vastaaja ei oikein ymmärrä teidän opiskelijoiden tarkoitusta nyt. Eihän kukaan nyt ala avautumaan tällä palstalla näistä asioista. Perhehoitoon kuuluvat myös Perhekodit ts Ammatilliset perhekoditkin kuten myös sijaisperheet. Jos te opiskelijat haluatte tietoja niin antakaa joku yhteystieto mihin voidaan ottaa yhteyttä.

    • vääräkohdevalvontaan

      Edellinen vastaaja ja ko. opiskelijat eivät nyt ymmärrä mitä pitäisi tutkia, valvoa- lapsen edun- ja oikeuksien, lainsäädännön toteutumista mm. Raision kaupungin perättömin selvityksin, lausumin tuomioistuimessa lapsen olosuhteista "viranomais-" menettelyssä- vieraannuttaessaan, manipuloidessaan, vainotessaan lasta, lapsen ja heidän oman isänsä välistä kanssakäymistä ja suhdetta tarkoitushakuisessa "viranomais-" menettelyssä yhteistyössä vieraannuttaja "äidin" kanssa luonnehäiriöisessä, sairaassa menettelyssä.

      • Nyt valitit väärään paikka. On olemassa eri instanssit mihin suuntaa valituksesi todisteiden perusteella ja todista kaupungin työntekijöiden virheistä faktoilla. Niin ja jos ei ole varaa palkata kallista asianajajaa niin varattomana saat ilmaisen oikeusavun.


    • tutkielmasta

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005942902.html

      Sosionomiksi opiskeleville olisi linkissä tietoa perhehoidon valvonnan sujumisesta. Uutisesta on useammassa mediassa täsmennetympää tietoa kun etsitte. Vastuullisia on kaupungin lasten ja nuorten lautakunta henkilöitynä nimet löytyy sieltä, kaupungin peruspalveluista vastaava työntekijä joka ilmoitti lähtevänsä vapaata viettämään viettäkööt sijoitetut joulun miten viettävät ei kiinnosta, kukin lapsen asioista vastaavat sosiaalityöntekijät sijoittajakunnista ja niiden lautakunnan väki henkilöitynä, AVI:n vastaavat ylitarkastajat löytyy avin sivuilta, sekä kyseiselle perhekodille luvan myöntänyt henkilö/henkilöt, perhekodin omistaja/omistajat.

      Johtopäätöksiä voi vetää perhekodin auditoinnista omavalvonnasta, siitä miten asianosaiset vastuulliset pyrkivät ja onnistuivat peittelemään tekemäänsä väkivaltaa, miten väkivalta tuli päivän valoon, miten perhekodin jatko viedäänkö luvat tai jatkaako toisella nimellä tai jonkin toisen henkilön luvilla sama pahoinpitelevä henkilökunta. Miten kaupunki aikoo jatkossa tehostaa valvontaa vai tehostaako väkivallan peittelyä. Miten käy valvovan tahon, todennäköisesti ei mitenkään. Mutta miten käy pahoinpidellyn pikkulapsen tulevaisuuden, syytetäänkö perhekodin työntekijän aiheuttamia vammoja biologisten vanhempien aiheuttamaksi on hyvin mahdollinen. Lapsen asiakirjoihin saatetaan kirjata traumaattiset lapsuusiän kokemukset ja selitetään ne biologisten vanhempien ansioksi. Sosiaaliviranomaiset pystyvät ihan mihin tahansa, ihan mihin tahansa.
      Teille on kyseisessä yhdessä tapauksessa tutkielman aineksia kymmeniä sivuja kun selvittelette viranomaistahon toimintaa. Sijoitetun lapsen äänitorvena toimimisesta kuten annatte ymmärtää niin ette varmaankaan olleet tosissanne, puhuitte lämpimiksenne ellette pilkataksenne. Sijoitetulla itselläänkään ei ole sananvaltaa hänelle voidaan ja tehdään se mikä on tarpeen lastensuojelun rahan tulon varmistamiseksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe