Ongelmia esinahan kanssa

Huolestuttaa

Loppukesästä tuli esinahkaan sellainen punoittava vähän viiltohaavamaisen näköinen kohta kun tuli puutteessa runkkailtua tavallista enemmän. Tuntuu että erektiossa esinahka on jotenkin kauhean kuiva, ehkä hieman punoittaa ja tuntuu ahtaammalta kuin ennen. Saan kyllä esinahan vedettyä taakse erektiossakin mutta se menee vähän vaivalloisemmin takaisin terskan päälle ja terska on jotenkin turvonneen oloinen. Siinä esinahassa tuntuu myös usein tai käytännössä aina sellainen epämiellyttävä nipistyksen tunne kun saan erektion tai vedän esinahkaa terskan taakse.

Mulle on jo lapsena tehty säästävä ympärileikkaus joten eikai tää nyt enää sitä samaa vaivaa voi olla kun ei ole vaivannut sen jälkeen 16 vuoteen paitsi nyt. Kävin jo kerran yli 2 kuukautta sitten yksityisen puolen urologillakin tämän vaivan takia mutta oli sitä mieltä ettei ole mitään ongelmaa ja käski unohtaa koko jutun.

Mitähän hittoa tämä vaiva voi olla? Onko vain liiasta mekaanisesta ärsytyksestä tullut jotain turvotusta, hiertymää ja kuivuttaa esinahassa vai kenties jotain hiivaa? En ole tämän ongelman ilmaantumisen jälkeen harrastanut seksiä kertaakaan ja pelottaa jo etukäteen onko se kivuliasta tai tuleeko jotain vielä pahempia ongelmia. Pelottaa jos tämä onkin jotain valkojäkälää kun siitä joutuu lähes poikkeuksetta ympärileikattavaksi.

10

890

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tri.Musti.Hintikka

      Ilimi selevä neekker sankker.

      • DrBenCasey

        Älä avaaja huolestu; Kolme viikkoa ja putoaa pois!


    • Cutcut

      Haavat, kuivuus ja tuntemukset kuulostaa valkojäkälältä. Menisin uudestaan urologille. En pitänyt ympärileikkausta ollenkaan pahana ja värkkikin toimii normisti opettelun jälkeen :)

    • Huolestuttaa

      Ei mulla varsinaisesti mitään haavoja ole vaan joku punoittava kohta esinahassa ikäänkuin se olis hieman vereslihalla. On siinä joku pieni vaalea pigmenttijuttukin sen punoittavan kohdan vieressä mutta toivottavasti ei ole valkojäkälää kun pidän ympärileikkausta vihoviimeisenä vaihtoehtona.

      Luulis kyllä että se urologi olis osannut sen diagnosoida jos olis valkojäkälää varsinkin kun oli jo varmaan kokeneempi urologi.

    • HuolestunutMies

      Sain ihotautilääkäriltä keväällä vahvempaa Bemetson 0,1% kortisonivoidetta erääseen toiseen vaivaan ja menin nyt riskillä laittamaan sitä esinahkaan. Kuulin että vahvempi kortisoni voi joskus poistaa valkojäkälän kokonaan eikä tarvita ympärileikkausta. Teinköhän oikein vai virheen?

    • Cutcut

      Kannattaa miettiä, mitä kaikkea hölmöä menee kokeilemaan ihan oman ajattelemisen perusteella. Kannattaa antaa ammattilaisille tilaisuus kertoa, mitä oikeasti pitäis tehdä. Mulla oli ennen tismalleen samanlainen ajatusmaailma. Ympärileikkaukseen en ikinä menisi. Kunnes tajusin että jos on kerta pakko niin miksi ei nyt. Miksi vasta sitten kun on vaikka jotain syöpäläistä todettu. Ja käsi sydämellä, oon tosi tyytyväinen leikkaukseen. Lentää ku tykin suusta ja toimii paremmin ku ennen. Ei tuntunu missä kuukauden laukeamistauko. Paitsi ehkä sillon ekalla kertaa, ku tauon katkasin. Räjähdin.

    • HuolestunutMies

      Saako penikseen laittaa vahvaa kortisonivoidetta vai voiko siitä tulla jotain pahempaa haittaa? Toivottavasti joku osaa vastata.

      Sanottiin mitä sanottiin niin pidän kuitenkin ympärileikkausta vihoviimeisenä vaihtoehtona koska sitä ei enää voi perua ja arveluttaa todella paljon jos se menee pieleen eikä mahdolliset pysyvät terskan tuntomuutokset kuulosta hyvältä. Eikä ketään pitäisi ensisijaisesti leikata ellei ole ihan pakko tai itse sitä nimenomaan halua. Ajattelin ensin kokeilla kortisonia ja muita mahdollisia hoitomuotoja.

    • HuolestunutMies

      Ehkä pitäis vaan yrittää olla ajattelematta koko asiaa vaikka ei se ihan normaaliakaan taida tuollainen inhottava nipistyksen/kiristyksen tunne tai lievä kirvely esinahassa olla. Varmaan raja leikkaukseen menemisen kanssa menee sitten siinä jos tilanne menee niin hankalaksi ettei vehjettä voi käyttää enää kuin kusemiseen jos siihenkään.

    • Nuppi83

      Kuulostaa tutulta. Minulle tehtiin aikuisena säästävä ympärileikkaus ja sen jälkeen esinahkaongelmat vasta alkoivatkin. Viisi vuotta kärsin ja sitten kävin leikkauttamassa loputkin pois. Sen jälkeen ei ole ollut ongelmia ja värkki toimii vihdoin niin kuin pitää.

    • Haaleetajoulua

      Kolmesti olen urologilla käynyt rutiinitarkistuksessa. Ympärileikkauksestakin tuli kysyttyä, koska olen runsaan esinahan vuoksi harkinnut esinahan poistattamista. Urologi sanoi, että jos päätyisin leikkauksen teettämään, niin ehdottomasti "kaikki pois", eli ei jätettäisi esinahkaa ollenkaan. Kuulemma säästävistä leikkauksista on kehittynyt toisinaan häikkää eikä ole mikään ilo silmälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6876
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2696
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2283
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1960
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      31
      1257
    Aihe