Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. Suomi24:ssä puhutaan lapsista

Joka vuosi 20. marraskuuta vietetään kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää. Päivää vietetään ympäri maailmaa YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi. Päivän tarkoituksena on muistuttaa lasten asemasta ja siitä, miten tärkeää heidän hyvinvointinsa edistäminen on. https://www.ykliitto.fi/node/2394

Järjestämme päivän kunniaksi Suomi24 Keskustelussa ensimmäisen Kysy Mitä Vain (KMV) -tapahtuman yhdessä Silmu Parentingin kanssa: http://www.silmuparenting.fi/

Tiistaina 20.11. lasten kasvatuksen ja terveen kehityksen tukemiseen erikoistuneet tutkijat vastaavat käyttäjien kysymyksiin Suomi24:n uudella Kysy Mitä Vain- ja Kasvatus-palstalla. Teemana ovat alle kouluikäisten lasten kasvatus ja kehitys. Saat tutkijoilta luotettavaa, riippumatonta tutkimustietoa siitä, miten voit tukea lapsesi tasapainoista kasvua ja vastata vanhemmuuden haasteisiin.

Avaamme KMV-ketjun maanantaiaamuna 19.11., jolloin rekisteröityneet käyttäjät voivat ryhtyä esittämään teemaan liittyviä kysymyksiä. Asiantuntijat ovat paikalla Suomi24:ssä tiistaina klo 10-12 ja 14-16 vastaamassa kysymyksiin reaaliaikaisesti. Keskustelua teemasta voi jatkaa Perhe-palstalla.

Lapsen oikeuksien sopimus on maailman laajimmin ratifioitu YK:n ihmisoikeussopimus. Sopimuksen myötä valtio sitoutuu muuttamaan lakinsa ja toimintansa sopimusta vastaaviksi. https://www.unicef.fi/lapsen-oikeudet/sopimus-lyhennettyna/
Myös vanhemmuuden tukeminen on keskeistä lapsen oikeuksien toteutumisessa.

Kysy Mitä Vain -keskustelun lisäksi sinulla on mahdollisuus syventää ymmärrystä lapsestasi ja itsestäsi osallistumalla Silmun temperamentti- ja käyttäytymiskyselyyn. Kysely löytyy Silmun kotisivuilta osoitteessa http://kysely.silmuparenting.fi/
Osallistumalla voit myös tukea tärkeää kasvatustieteiden tutkimusta!

Miten sinä toteutat lapsen oikeutta hyvään kasvuun ja varmistat jaksamisesi vanhempana? Osallistu keskusteluun: https://keskustelu.suomi24.fi/perhe

9

2459

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Valitettavasti olen mies.
   Joten en voi ottaa asiaan kantaa.
   Sillä kuulun siihen yli-voimaiseen enemmistöön miehistä, jolla ei ole varmuutta isyydestään.
   Lapsen-usko vain. :)
   Vaikka lapsia onkin olevinaan kolme.
   Maailmallahan lapsia on tolkuttomasti liikaa.
   Maailma ei taida pelastua.
   Enkä usko että ne kaikki ovat minun.
   Värikin on ihan erilainen.

   H.

  • LapsenOikeudetKunniaan

   YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen noudattaminen olisi äärimmäisen tärkeää myös Suomessa. Lapsen oikeuksien sopimuksen johdannossa lapsi on määritelty lapseksi ja kaikkien lapsen oikeuksien kantajaksi jo eläessään ja kasvaessaan äitinsä kohdussa. Näihin oikeuksiin kuuluu mm. oikeudellinen suoja.

   Valitettavasti Suomessa lapsen oikeudellinen suoja on poistettu ja lapsi voidaan surmata lääketieteellisesti tarpeettomassa nk. mukavuusabortissa ilmoitusasiana. Kyseessä on pahin mahdollinen lapsen ihmisoikeuksien loukkaus. Näin myös YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen valvonta on pettänyt. Joka kuudes lapsi surmataan jo äitinsä kohtuun samaan aikaan kun ”juhlistamme lapsen oikeuksia”.

   • einoin

    Jos kaikki ei toivotut raskaudet täytyy ihmisoikeudellisesti oikeuttaa niin mikä on synnyttäjän oikeus?Pitääkö lapsen jota ei haluttu sijoittaa lastenkotiin eli laitokseen?Kokemus kertoo että olis mieluummin mutsi tehny abortin kun jätti paikkaan josta et tiedä ja älä edes länkytä!


  • meneepä_aika_nopeasti

   Taasko se koulun ja varhaiskasvatuksen oikeuksien päivä on?

  • Siitoskykyinen

   Lapsen oikeus pitäisi olla molemmat vanhemmat tasapuolisesti, eikä äideillä oikeutta riistää lapselta isää. Tämä on nykypäivänä valitettavan yleistä. Eron sattuessa äidit eivät välitä isien ja lasten oikeuksista, vaan käyttävät häikeilemättömästi lasta pelinappulana, jopa rahantekovälineenä.

   Naisten rahantekoväline on kuitenkin "se maailman vanhin ammatti, jalkojenvälissä" ja mikäli vielä on käynyt vahinko tällaisen entisen ammatinharjoittajan kanssa, voi ero olla lapselle sekä isälle todella raastava. Jotkut äidit ovat valmiita tekemään mitä tahansa estääkseen lasta tapaamasta biologista isäänsä.

   Vielä jos uusi puoliso on ns. "tuhkamuna", niin silloin helposti hän voi kuvitella pystyvänsä astumaan isän rooliin tuosta vaan. Näitäkin löytyy. Suurin huoli on tuo lapsen käyttäminen rahantekovälineenä hakemalla vaikka yksinhuoltajuutta vääristelemällä asioita, manipuloimalla lasta ja avopuolisonsa vielä aiheuttaessa lapselle sellaisen pelkotilan väkivaltaisella taustallaan, kertomalla "kuinka hän hakkasi oman isänsä, yms-juttuja", ettei tämä uskalla kertoa asioita edes sosiaalityöntekijöille.

   Tampereella ainakin näin, missä itäisen-Tampereen sosiaalityöntekijät varsinkin ovat täysin tietämättömiä, sinisilmäisiä, uskovat aina äidin tarinat ja patologinen valehtelija, nuoruuden ammatin aiheuttamat syyt siihen(kin) ovat näissä asioissa yleensä pääroolissa.

   Henkinen väkivalta, painostus, manipulointi ja lapsen uhkailu perheeseen tulleen uuden puolison puolelta olisi asia mihin sosiaalityöntekijöiden tulisi varautua jo ennakkoon. Nämä asiat jäävät usein seinien sisälle ja lapsen taakka voi iän myötä kasvaa valtavan suureksi. Myöhemmin lapsi kuitenkin ymmärtää, muistaa nämä asiat ja suuri riski tällaisen lapsen nousevan kapinaan äitiään ja varsinkin tätä manipuloivaa, sadistista ja väkivaltaista isäpuolen roolia yrittäneen, yleensä epäonnistunutta vastaan. Tämä voi pahimmillaan johtaa avopuolison ja lapsen väliseen väkivaltaan varsinkin jos miehellä on jo oman isänsä kanssa ollut tällainen suhde.

   Lapsen oikeuksia tulisi varjella ja nykylainkäytäntöä muuttaa vanhentuneiden asioiden osalta. Lapsen oikeudet jäävät liian usein mielivaltaisten käräjätuomareiden varaan sekä isän oikeuksien ollen varsin heikko, siinä kärsii lapsenkin oikeudet.

   Toivottavasti ja onneksi pääosa äideistä on kuitenkin terveitä, fiksuja ja eivät kosta lapsen kautta ex-puolisolleen vaikka saamatta jäänyttä rakkauttaan. Lapsi voi olla vahinko, mutta silti rakastettu ja biologiset isät voivat olla ihan yhtä tärkeitä, sekä hyviä vanhempia lapsilleen.

   Lapsen mielipiteen selvittäminen ja myös sen kuunteleminen on avainasemassa. Kuunnelkaa lasta ja ajatelkaa että hänkin kasvaa vielä mieheksi.

  • talkoisiin

   Nythän Suomi 24:kin osallistuu lapsentekotalkoisiin kun järjestää somessa kirjautumattomina tähän asti olleille pariskunnille aikaa puuhailla toistensa kanssa kun rekisteröitymispakko astuu voimaan.

  • Juhanico

   Lapset ne ihanat elämän hedelmät, suomi vaan on semmoinen valtio että kiitän jotain korkeenpaa kun omat ovat kummakin täysi ikäisiä, tähän maahan en tekis enään ainottakaan lasta lisää.
   Suomen päättäjällä on lanttu seonnu, ensin ajetaan oma kansa kurjimukseen, sitten leikataan koulutuksesta tehdään kansasta tyhmiä että ne ei tajua, kun ruvetaan suorittamaan totaalista kansan vaihtoa, uskotellaan ilmastonmuutosella, ja osaavalla työ voimalla.... Roudataan gcm sopimuksia, ministeriöiden haltuun otto sopimuksia.... Saadaan suomalainen vaihdettua halpaan muslimiin helposti. Vitun sairasta olla suomalainen isä suomi nimisessä osakeyhtiössä.
   Ps. YK on mailman suurin ihmissalakuljetus järjästö. Me kansana vaan uskotaan päämedioita kun kaunistelevat ton järjästön kauniita asioita. Mutta jokainen joka on matkustanut ruosia pidemmälle tietää missä korruptio paskassa toi järjästö kylpee, ahtisaarta myöten.
   Täytyy toivoa että lapseni pärjää...... Kova on mailma.

   • Nikki1

    Tämä tilanne joka suomi oy:ssä nyt vallitsee on ihan suoraa seurausta siitä että sinä ja monet kaltaisesi äänestivät persuja. Olisitte äänestäneet vasemmistoa, niin olisi paremmat olot niin suomalaisisillä kuin ulkomaalaisisilläkin sekä teidän molempien lapsilla myös. Mutta kun lanttu ei päässä pelistä niin sitä syö mitä niittää.


   • Piffiävituttaa
    Nikki1 kirjoitti:

    Tämä tilanne joka suomi oy:ssä nyt vallitsee on ihan suoraa seurausta siitä että sinä ja monet kaltaisesi äänestivät persuja. Olisitte äänestäneet vasemmistoa, niin olisi paremmat olot niin suomalaisisillä kuin ulkomaalaisisilläkin sekä teidän molempien lapsilla myös. Mutta kun lanttu ei päässä pelistä niin sitä syö mitä niittää.

    Näin se koulutuksen puute ja liiman haistelu tuottaa vassari anarkistille halun mennä kadulle potkimaan kadulle muiden omaisuutta ja tuhoamaan suomea palapalalta, roudata tänne tuhansia edullisia halpatyöläisiä luullen että kommunismi pelastaa maan, eihän vasemmisto toimi edes venäjällä??
    Miten ihmeessä siitä saadaan paremmat olot, no liima päissään kaikki tuntuu varmaan hyvälle.....


  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eläinten pitoon pohjautuva maatalous loppuu

   https://yle.fi/uutiset/3-11918309 Uutiset näyttävät selvän suunnan.
   Maailman menoa
   259
   3010
  Aihe