Mies käyttäytyy kuin ei haluaisi lasta

Normaaliako

Haluan tiedustella, että onko jollakin muulla kokemusta sellaisesta miehestä, joka toivoo lasta, mutta on enemmän valmistautunut lapsen kuolemaan kuin syntymään. Meille pitäisi tulla lapsi reilun kuukauden päästä, mutta tuntuu, kuin mieheni kieltäisi koko asian. Aina kun puhun tulevasta lapsestamme, niin hän vain sanoo, ettei meillä ole mitään sellaista. Voiko tosiaan olla niin, että hän hyväksyy lapsen vasta sitten, kun se on käsin kosketeltavissa, ettei hänen tarvitsisi joutua pettymään, jos lapsi kuoleekin? Mieheni on sentään meidän suhteessamme se, joka sitä lasta toivoi. Hän ei ole myöskään hyväksynyt sitä, että lapselle hankitaan etukäteen jotain, silti hänen oli pakko saada äitiyspakkaus, vaikka itse en olisi sitä ottanut. Mieheni sanoo, että ensimmäisinä kuukausina lapsi ei tee mitään vaatteilla. Olen miettinyt, että kuvitteleeko hän, että lapsi saisi olla ensimmäiset kuukaudet alasti. Olen kuitenkin hankkinut jo lapselle vastteita. Hän oli myös kärryjen ostoa vastaan. Meillä on kyllä vanhat kärryt, mutta ne ovat niin huonossa kunnossa, että kukaan tuskin huolisi niitä, vaikka ilmaiseksi saisi. Siltikin mieheni oli sitä mieltä, että jos lapsi jotkut kärryt tarvitsee, niin ne vanhat saavat kelvata. Äiti on kuitenkin ostanut meille paremmat kärryt, mutta mieheni ei suostunut edes katsomaan niitä. Hän vaikutti enemmänkin vihaiselta kärryjen olemassaolosta. Minusta olisi todella hankalaa olla ilman kärryjä, koska lapsen kanssa joutuisi aina kantamaan reppua jos käy jossain. Ja se reppukin painaa aivan tarpeeksi jos se on täynnä tavaraa.

5

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1säpappa

      En kyllä ymmärrä miks tuollaisen miehen kans teet lapsen.

      Hänen käytöstään en myöskään ymmärrä, mut sen itsessäni tunnistin, et mullekin lapsi oli oikeasti konkreettinen vasta syntyessään. Äidillehän se on aikaisemmin.

      • Normaaliako

        Enhän minä etukäteen voinut tietää, miten mies suhtautuu lapsen odotukseen vaikka hän on sitä itse toivonutkin. Sen takiahan asia ihmetyttääkin.


    • MiesJa4Lasta

      Tieto isäksi tulemisesta varmasti tuottaa epävarmuutta ja pieniä pelkotiloja. Niin käy molemmille. Lapsi on tervetullut mutta ei tiedetä miten se muuttaa perheen dynamiikkaa. Omat halut on laitettava hieman syrjään ja nostettava se pieni ihminen keskipisteeksi.
      Toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja saatte tutustua terveeseen pieneen ihmisenalkuun. Kyllä ne tunnesiteet tulevat sitten myöhemmin ja voi aidosti nauttia isyydestä ja äitiydestä.

    • tulevaäiti

      Mies ei ihme kyllä ja onneksi ihan noin urposti käyttäydy, mutta ymmärrän mistä puhut. Meillekin syntyy kohta lapsi ja mies on sanonut ihan suoraan, ettei tunne vielä mitään sitä kohtaan eikä tiedä tunteeko sittenkään kun lapsi syntyy. Kai se kuitenkin järkisyistä yrittää jo isyyttä parhaansa mukaan suorittaa, vaikkakin viljelee välillä huonoa läppää ja mustaa huumoria. En oikeasti tiedä tuntisiko mitään, jos lapsi kuolisi nyt viimemetreillä kohtuun tai synnytykseen. Nimeä tai muuta konkreettista on vielä mahdotonta miettiä hänen kanssaan, koska lasta "ei ole vielä olemassa".

      • Normaaliako

        Minunkaan mieheni ei aluksi suostunut miettimään lapselle nimeä, koska sitä ei ole. Itselle olisi kyllä tärkeää, jos lapselle antaisi mahdollisimman nopeasti nimen. Nykyään mieheni on kuitenkin pystynyt miettimään aina jonkin aikaa nimivaihtoehtoja, kun olen niitä häneltä tarpeeksi monasti kysellyt.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe